Pozitivni signali stižu sa drugog sprata da bi se registracija igrača mogla riješiti sljedećih sedam dana. Sigurno da ja očekujem da se to riješi što prije. Što se tiče igrača koji su poslali opomenu, bolje da komentariše neko iz kluba, ali ja računam na njih dok ispunjavaju obaveze. Imaju prava i nije nikome lako. Narednih dana ćemo vidjeti kako i na koji način će se riješiti situacija. Ono što ja mogu reći je da moram zaštititi ekipu i da je ekipa ispred bilo kojeg pojedinca. Mogu napomenuti, vidim da se provlači iako ne pratim i ne čitam, dolazi do mene informacija da zaustavljam neke transfere. Niti imam tu ovlast, niti bih tako postupio, koliko ja imam informacija nijedna ponuda nije stigla za igrače, na njima je da odluče o svojoj sudbini. Da li će se malo strpiti ili neće, razumijem oboje. Koliko imam informacije, ljudi u klubu žele da se to riješi što je prije moguće. Ne mijenja se situacija ni po pitanju Oremuša koji je karakterno jedinica koju bi svaki trener poželio da se odnosi na poslu. Fanimo je povrijeđen, vuče povredu zgloba otkako sam stigao u klub koja ga je onemogućivala u pripremama, posljednja tri dana je bio na rehabilitaciji, jučer mu je istekla radna dozvola, ali kako njima tako i nama svima ili obrnuto. Klub će donijeti rješenje po tom pitanju. Volio bih da svi ostanu na okupu, ali ne želim izdvajati nijednog pojedinca u odnosu na ekipu, dodao je trener Bordo tima i zatim se osvrnuo na fudbalere koji nisu registrovani i kojima fali utakmica.
Joj cirkusa od kluba
I oni nama nesto pricaju