FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

Bersaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 26 avg 2021, 19:57

Hoćemo li konačno početi cijeniti naše igrače koji su ostali kod nas, u možda najtežoj sezoni poslije rata?
Nije ni bitno da li oni imaju kvalitet za Želju, većina njih je mogla otići i tužiti nas zbog zaostalih plata. Neki od njih su imali ponude drugih klubova, odbili su i ostali su kod nas. Ne treba ove sitne jajare, samoproglašene Željovce, svrstavati zajedno u onu pravu grupu istinskih Željovaca.
Evo imali smo i imamo dva dodatna primjera.
Enver Kulašin - proveo je 3,4 godine u našim mlađim kategorijama, prošao je pripreme sa prvim timom, tek je trebao da dobije pravu priliku ali jok, odbije te i još slavi gol protiv tebe, samo mjesec dana nakon što te napustio. Možda je pitanje zašto mu nisu dali da odigra koji minut, ali sam uvjeren i da je redovno igrao da bi isti scenario bio.
Hamza Gasal - 18,19 ti godina, ne mirišem ga jer je sa 17 godina prešao iz ljutog rivala, to su godine u kojima već dugo znaš kome pripadaš, najgora sorta prelivoda, zavlači klub sa ugovorom, daš mu šansu, on nit hoće nit može.
Od početka se Kosorić omalovažava, ostao je, odbio ponudu iz Novog Pazara, ne vuče nas za nos sa dugovanjima, daje koliko može na terenu a ruku dajem i kad završi sa nama da neće ostati repovi, tužbe i ganjanje po sudovima nego da će to gospodski biti riješeno.
O Boji i Juričiću ne treba ništa reći. Petar je od malena plav ali Luka nas je sve pozitivno iznenadio.
Kad kažu moraju i oni nešto zaraditi, jeste li upratili intervju Boje, kad kaže da je ovdje sretan i da smatra da je napravio dobar potez. Onda uporedimo ovo razmišljanje Memije, znači bez priprema, odlaziš u ekipu koja ima odlične bekove i krila (jer je znao igrati i krilo), gdje znaš da 95% nećeš igrati u prvom timu (a kod nas bi 95% igrao u prvih 11), zbog para. E sad skontaš, umjesto da igraš redovno - nećeš igrati, igrao bi za svoj klub, pred svojim navijačima, izgubit ćeš još jedan period svoje karijere i još padneš u očima navijača.
Zato moramo pokazati više poštovanja prema našim trenutnim igračima. Uredu kritikovati bez vrijeđanja i treba kritikovati kad zasluže, ali sad omalovažavati te momke i vrijeđati ih je dno dna.
Kakve prijatelje imamo, nama dušmani ne trebaju.
Bio sam protiv povratka Hajdarevića jer smatram da nije pozicija koja nam škripi, ali ako je istina da je odbio bolju ponudu drugog tima i došao kod nas, onda svaka čast momčino :clap:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 avg 2021, 20:02

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
26 avg 2021, 14:34
delinjo je napisao/la:
26 avg 2021, 14:20
Ovdje se ljudi vezu za polovnjake inace kao Memija i onda padaju u histeriju zbog istih :urnebes: :mrgreen:
Ma boli mene Dela qrac za Memiju bezveze fudbaler bio i tad i sad, nego sto laze sto dolazi na treninge prijateljske ovo ono a onda ovako slina ispadne.
Ma nije kriv Memija brate nego oni sto su nas doveli u situaciju da uopste prizivamo igraca koji je igrao drugoligaski fudbal tj vise nije igrao,to je meni krivo jebote da se ovdje ljudi raduju Hajdaru i Memiji,e trebas spasti na te grane ,a Memija ko Memija sta ce daj da se sta zaradi jbg..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 26 avg 2021, 20:10

Memija je trebao da ide u Indiju odakle odjednom u Mostaru Bog zna.
On je momak koji itekako ima potencijala, bio mladi reprezentativac, sigurno je da bi nam bio od pomoći. A da je ispao supak, to jest supcina fakat jeste. Pa imaš li bar malo obraza prema klubu, gradu, raji. Neće on imati toliko više para u Mostaru nego ovdje pa da proba čovjek da ga razumije. Ovo je jedna situacija, a drugo je kad te otjeraju iz kluba kao što su Bekrica i Stanica i od njih je pošteno da ode bilo gdje ako smo ga mi sutnuli. Šteta što je glupan, a valjao bi nam dobro, čak bi se Blazevic mogao pomjeriti na krilo gdje je imao odlične partije.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2021, 20:46

Koliko samo srkleta i nepotrebne price oko kurchevog Memije :damn:

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 avg 2021, 20:52

Kakav memija potencijal, 25 godina ima

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 26 avg 2021, 20:56

Memija da je iole kvalitetan ostao bi vani, pa makar druga Turska liga, frajer nije mogao ostati u Danskoj drugoj ligi a pojedini ovdje placu kao da je Dani Alves birvaktile

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 26 avg 2021, 21:00

MrkiMedo je napisao/la:
26 avg 2021, 20:52
Previše igraš igrice onda
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 26 avg 2021, 21:17

Bersaga je napisao/la:
26 avg 2021, 19:57
Hoćemo li konačno početi cijeniti naše igrače koji su ostali kod nas, u možda najtežoj sezoni poslije rata?
Nije ni bitno da li oni imaju kvalitet za Želju, većina njih je mogla otići i tužiti nas zbog zaostalih plata. Neki od njih su imali ponude drugih klubova, odbili su i ostali su kod nas. Ne treba ove sitne jajare, samoproglašene Željovce, svrstavati zajedno u onu pravu grupu istinskih Željovaca.
Evo imali smo i imamo dva dodatna primjera.
Enver Kulašin - proveo je 3,4 godine u našim mlađim kategorijama, prošao je pripreme sa prvim timom, tek je trebao da dobije pravu priliku ali jok, odbije te i još slavi gol protiv tebe, samo mjesec dana nakon što te napustio. Možda je pitanje zašto mu nisu dali da odigra koji minut, ali sam uvjeren i da je redovno igrao da bi isti scenario bio.
Hamza Gasal - 18,19 ti godina, ne mirišem ga jer je sa 17 godina prešao iz ljutog rivala, to su godine u kojima već dugo znaš kome pripadaš, najgora sorta prelivoda, zavlači klub sa ugovorom, daš mu šansu, on nit hoće nit može.
Od početka se Kosorić omalovažava, ostao je, odbio ponudu iz Novog Pazara, ne vuče nas za nos sa dugovanjima, daje koliko može na terenu a ruku dajem i kad završi sa nama da neće ostati repovi, tužbe i ganjanje po sudovima nego da će to gospodski biti riješeno.
O Boji i Juričiću ne treba ništa reći. Petar je od malena plav ali Luka nas je sve pozitivno iznenadio.
Kad kažu moraju i oni nešto zaraditi, jeste li upratili intervju Boje, kad kaže da je ovdje sretan i da smatra da je napravio dobar potez. Onda uporedimo ovo razmišljanje Memije, znači bez priprema, odlaziš u ekipu koja ima odlične bekove i krila (jer je znao igrati i krilo), gdje znaš da 95% nećeš igrati u prvom timu (a kod nas bi 95% igrao u prvih 11), zbog para. E sad skontaš, umjesto da igraš redovno - nećeš igrati, igrao bi za svoj klub, pred svojim navijačima, izgubit ćeš još jedan period svoje karijere i još padneš u očima navijača.
Zato moramo pokazati više poštovanja prema našim trenutnim igračima. Uredu kritikovati bez vrijeđanja i treba kritikovati kad zasluže, ali sad omalovažavati te momke i vrijeđati ih je dno dna.
Kakve prijatelje imamo, nama dušmani ne trebaju.
Bio sam protiv povratka Hajdarevića jer smatram da nije pozicija koja nam škripi, ali ako je istina da je odbio bolju ponudu drugog tima i došao kod nas, onda svaka čast momčino :clap:

:salut: :salut:
BOSANSKA KRAJINA

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 26 avg 2021, 21:26

A nije davno bilo
” Kerim Memija se u suzama oprostio od Želje”

Klub za koji živi
31.01.17. - 18:55,
E. Škorić

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 26 avg 2021, 21:31

Nama je trenutno najbitnije ko ce voditi nas klub ;) Memija je vazda bilo i Memija ce uvijek biti.
Idemo Slobodanku otresti ,ybo Memiju :crazy:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2021, 21:50

LjoZee je napisao/la:
26 avg 2021, 15:16
Raonffa je napisao/la:
26 avg 2021, 14:39
Yebiga ljudi i njemu je fudbal hljeb, logično je da će otići tamo gdje ima sigurnu lovu i platu nego ovdje kod nas gdje je pitanje hoće li je dobiti ili neće.

Svako ide tamo gdje mu je bolje.

A izjava k'o izjava, šta god da kaže neko će ga pljuvati.
Stvar je u postavljanju. Od starta je to izjavio da moze igrati samo za nas i onda dao nadu Upravi da cekaju cim sta propadne vani vjerovajuci da mogu racunati na njega. On da je u julu rekao posteno da mu je bitno da zaradi novac pa u kojem god klubu bilo to ovdje ili vani nit bi mi imali osnovu da ga prozivamo nit bi ovi nasi ista pregovarali sa njim jer se znalo da je Zrinjski zainteresovan i da financijski ne mozes se nositi sa njima, tj. davno bi bio otpisan. Zato sam i rekao samo iskreno i nema problema nikakvih. Ovako ispade lazov ozbiljan i muljator.
Ma znam ali realno i kod nas raja srcem ide na sve, ja sam sve vrijeme govorio da od Memije nema ništa jer se znalo da ili ide u inostranstvo ili ako mu to propadne otići će u Zrinjski, TC ili slično gdje će mu dati dobru lovu.

A on je čini mi se u onom intervjuu nekom rekao da je razgovarao sa ljudima iz kluba, ali više onako prijateljski bez nekih konkretnih stvari.

Da mu nije bitan novac potpisao bi odmah, ne bi ni čekao inostrani angažman, ali eto opet kažem naši navijači sve to srčano doživljavaju i posmatraju, rijetko ko trezveno razmišlja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 avg 2021, 22:18

Benderrr je napisao/la:
26 avg 2021, 21:00
MrkiMedo je napisao/la:
Ma ja, objasni ti bama kako je memija potencijal

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 26 avg 2021, 22:36

MrkiMedo je napisao/la:
26 avg 2021, 22:18
Benderrr je napisao/la:
26 avg 2021, 21:00
MrkiMedo je napisao/la:
Ma ja, objasni ti bama kako je memija potencijal
Kako nije? Da imaš normalnu politiku kluba i da ne potpisuje ugovore od godinu, mogao si opet zaraditi i od Hajdarevica, i od Memije.A 25 godina to je nista, a to sto ti igraš igrica to je drugo pa navikao na talente od 17 god i tako. Lijepo je to za virtualni zivot
by KANA

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 26 avg 2021, 22:59

MrkiMedo je napisao/la:
26 avg 2021, 19:28
Ne sikirajte se za tribine i publiku
:bih:

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 26 avg 2021, 23:18

E bas smo se oparili i na Memiji i Hajdarevicu. Ne znam jesmo li marku zaradili.
Ma **** ga nek igra za ustase otici zbog par stoja od tima koji te trpio sa 18 godina, gdje bi bio prva opcija, a tamo ce biti klupa i opcijw za kupa kad Corluke ne bude. Bravo glupane!
I usput da nabijem na **** Turkovica, Stanica,Stilica, Amara i Zeca i slicne "Zeljovce", sad eto nema Misketa mozete rovariti i unistavati Zelju kako hocete.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 26 avg 2021, 23:20

@admin kakav ti problem imas? Ako si neintiligentan, onda nam daj anketu 99% nikova ce glasati da se zauvijek banuje @Bender. Zbog ono videa si se nacrtao za minutu na temi, ova debilcina @Bender provocira, spinuje unistava temu danima i nista..

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 26 avg 2021, 23:33

LjoZee je napisao/la:
26 avg 2021, 13:59
Kova991 je napisao/la:
26 avg 2021, 13:05
Mislim da je pregrubo reći nesposobnost. U slučaju da imaš provjerenu informaciju da je imao opcija boljih od trenutnih pa nije znao odabrati, ok, ali ne prodaju se igrači na autopijaci sa ocjenama ko na sokeru pa da znamo ko je bolji. Jel fazon samo dovesti igrača, samo da je novo ime, pa kakav god bio? Po meni nije i smatrat nekog nesposobnim jer nije našao bolje rješenje je pretjerano, pogotovo jer svi znamo za situaciju u klubu. Najlakše je reći dovedi kvalitetnije, al kako i gdje tražiti? Imamo šta imamo i to treba podržati, a pogotovo trenera koji je tu 6 zvaničnih tekmi, i mislim da je pogrešno zvati ga nesposobnim.

Pozdrav
Ne kazem ja da nuzno mora kvalitetnije, ali ti treba nekog jer nemas nikakve druge opcije za te pozicije. Od starta znas da desnog beka uz Blazevica nemas, od Slavije da nemas uz Juricica. Kako si popunio prazninu na lijevom beku tako je trebalo na desnom. Ovako kao cekali kraj augusta i normalno ne mogu se nositi sa ponudom Zrinjskog i Memija otpao i sad gledaj kud Sunce hoda i moli Boga da Blazevic ne fasuje treci karton.

Ne kazem da nisi u pravu kad kažeš da su čekali kraj augusta, ali je po meni realnija mogućnost da nisu imali dovoljno kvalitetnu opciju sa mogućnostima kojim raspolažemo. Naći dovoljno kvalitetnog beka, za pare koje nemamo je teže nego što mislimo.

S memijom se vjerovatno jednim dijelom igralo na kartu emocije, što mi je donekle razumljivo, ali neću ni njega da krivim u potpunosti što je odabrao džep.

Imamo juniore na kraju krajeva, možda se tako i izrodi novi memija.

Uglavnom ne reagujem na pisanja, al na tvoje sam reagovao jer si inače odmjeren, a odjednom sad ivković nesposoban jer nije završio nekog beka. Ne slažem se tu s tobom jer vjerujem da je htio i pokušavao, ali tako je kako je.

Halali ako sam šta ružno napisao.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 avg 2021, 23:39

Kova991 je napisao/la:
26 avg 2021, 23:33
Halali ako sam šta ružno napisao.
Ma nisi nista. Svakako da imas pravo da reagujes na moje postove ukoliko ne dijelis misljenje sa mnom. Nisi mi uvrijedio ili slicno opusteno.

Nesposobni ili ljepse sam mogao napisati manje zainteresovani, ali eto na kraju bi se reklo da su ispali naivni i da ih je Memija namagarcio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 26 avg 2021, 23:45

Ja ne mogu da vjerujem da vi zalite za Memijom,cuj Memija igrac,bjezi ba ne lupetajte. Onda je Stevanovic za Memiju Roberto Carlos.
Nije mi jasno zasto se vezete za ovakve debile,gdje nemoju casti nimalo. Zeljo mu dao sve on u Svinjski,mrs stoko jedna bijedna.
Cinjenica je da nam skripi na tom desnom bocnom,ali ima valjda neki junior bek. Okrenuti se onome sto imamo izvuci iz njih najbolje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 27 avg 2021, 01:19

delinjo je napisao/la:
26 avg 2021, 20:02
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
26 avg 2021, 14:34
delinjo je napisao/la:
26 avg 2021, 14:20
Ovdje se ljudi vezu za polovnjake inace kao Memija i onda padaju u histeriju zbog istih :urnebes: :mrgreen:
Ma boli mene Dela qrac za Memiju bezveze fudbaler bio i tad i sad, nego sto laze sto dolazi na treninge prijateljske ovo ono a onda ovako slina ispadne.
Ma nije kriv Memija brate nego oni sto su nas doveli u situaciju da uopste prizivamo igraca koji je igrao drugoligaski fudbal tj vise nije igrao,to je meni krivo jebote da se ovdje ljudi raduju Hajdaru i Memiji,e trebas spasti na te grane ,a Memija ko Memija sta ce daj da se sta zaradi jbg..
Ma kakav Memija brate tuzno jest da smo na tako niske grane pali. Ja sam u afektu bio sto laze a **** njega. Nije meni sekunde zao sto on nije dosao, pa samo glup covjek reci da je neko potencijal a da mu je 25 godina. Ali izdobrit ce ovo vjeruj mi. Dok god smo mi uz Želju dobro je.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi i 28 gostiju.