Mislim da je neko sa zapada dobacio "uči Sabrija". Primitivno.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- napoleon72
- Kontakt:
Cjelu proslu sezonu je igrao lijevog beka i bio ocajan. Ne treba sad izmisljat nista. Nocas jest bio odlican. Mozda mu bolje odgovara formacija sa tri stopera, da ima nekog iza sebe da mu cuva ledja. Kad sam ostane nazad, ispada ko iz aviona.Golf2 je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:15Pa zar ovdje 95% vas nije prizeljkivalo da se otjera Pidro? Otkud sad odjednom druga prica?
Covjek je daleko najbolji lijevi bek lige, ali je isto tako jedan od najslabijih stopera. To sto je prethodnih 8 utakmica lose igrao na neprirodnoj poziciji stopera, ne znaci da je u osnovi los igrac. Niko ne spori da je bio u periodu lose forme, psihicki je bio pao jer su ga na svakom cosku vrijedjali “navijaci” itd.
Ali evo momak po prvi put odigra 90 minuta na LB i pokaza se ko najbolji na terenu…
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Realno se treba zapitati kako je moguće da Palić, Kurdić, Hebibović, Cmiljanić, Dervišagić… nose dres najvećeg kluba u državi?! Kako smo došli do ovoga, na šta smo spali? Komentarisao sam prije ove utakmice da je Ramić mrtvi prosjek, možda i ispod prosjeka, druga je stvar što mi nakon jedne prosječne utakmice igrače pretvaramo u Iniestu.
Čekam ovo: Dizdarević; Šabanović, Lazić, Ševelj, Pidro; Kapić, Đokanović, Bodul; Kobiljar, Fanimo, Bagarić
Čekam ovo: Dizdarević; Šabanović, Lazić, Ševelj, Pidro; Kapić, Đokanović, Bodul; Kobiljar, Fanimo, Bagarić
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- feniksptica
- Kontakt:
Ne vidim razlog da se vadi na to fale nam igraci ? Sem Fanima ne fali ti niko da organizuje igru i daje golove. To je sto iamo i sto cemo imati. Dole dobro zatvarmo i bez neregistrovanih
Rekoh ja Halid doabr odlican ove sezone. Tek se vidi kad neko drugi zaigra umjesto njega. Fali koji njegov centarsut da napravi zbrku.
Rekoh ja Halid doabr odlican ove sezone. Tek se vidi kad neko drugi zaigra umjesto njega. Fali koji njegov centarsut da napravi zbrku.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Kurdic danas imao samo 1 greskuumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:36Realno se treba zapitati kako je moguće da Palić, Kurdić, Hebibović, Cmiljanić, Dervišagić… nose dres najvećeg kluba u državi?! Kako smo došli do ovoga, na šta smo spali? Komentarisao sam prije ove utakmice da je Ramić mrtvi prosjek, možda i ispod prosjeka, druga je stvar što mi nakon jedne prosječne utakmice igrače pretvaramo u Iniestu.
Sve ostalo za 10
Palic onako vala
A ova zadnja trojica sto si naveo,ne treba ni komentarisati
Je.bo sebe ko dovede ovog Cmiljanica
Heba katastrofa danas,do duse nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji ali svejedno previse los
Dervisagic beze ispod prosjecan igrac koji se nije nikako pokazao kod nas
Ramic odigra 3 ispod prosjecne utakmice
1 dobru i odma mora biti zacementiran u prvi 11 samo zato sto je iz 'cuvene' akademije?
Nez sta se ceka sa Kapicem
Sto duze se ceka ja sve vise kontam da mu je nesto drugo izletilo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Steta, moglo se malo na prvom mjestu biti pa makar dan . Nama je fizicka sprema katastrofa. 15 minuta pritiska u drugom pol i gotovo ispuhali a prilike nismo napravili kako treba. Kobiljar je dobro valja i dobar prvi korak ima. Dosta je napredovao ne ureklo se. Nikako da skontam ovog Cmiljanica. Ali opet nije ni katastrofa koliko smo mislili. Klupa tankosava opet Sablic koristi svih pet izmjena i osvjezava. To mi se svidja. Al sto kaze on fali kavlitet dzaba.
Konacno da neko kaze da nama ne fali nijedan osim Fanima u ofanzivnoj liniji. Mada je i on u groznoj formi. Nama fale igraci defanzivne linije. Kobiljar nema neke zavrsnice, dok Ramic nije sposoban da drzi citavu veznu linijh.feniksptica je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:39Ne vidim razlog da se vadi na to fale nam igraci ? Sem Fanima ne fali ti niko da organizuje igru i daje golove. To je sto iamo i sto cemo imati. Dole dobro zatvarmo i bez neregistrovanih
Halid definitivno nije neki igrac defanzivno, niti je neka inteligencija od igraca, ali centrirati zna. Mnogo bi znacio, ali hajde meni je od 1. minute mirisalo na 0:0.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Platiš cenera da bi u 2021 gledao amatera Hebibovica i onda skontas da su mu ublehasi produžili ugovor 

Koševo nije zapamtili momenat kao onaj kad gradi balon u aut i ona ga pogodi u potiljak i izađe. Da ne povjeruješ...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Da smo ozbiljnija liga ovo bi završilo na Eurosportu kad prave one kompilacije najsmiješnijih fejlova u sportu

Što je najgore brat se kao još buni, hoće on aut da izvede

Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 28 avg 2021, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Jel ovo maloumni Oruč nije htio dati izjavu 

Mislim da je Sablić namjerno stavljao Pidru na štopera tj. da igra više u sredini terena kako bi ga odmakao od publike i okružio saigračima jer igrač kad je okružen saigračima može da igra sa puno više samopouzdanja odnosno da ga stiče ako ga je izgubio jer osjeća da ima više podrške oko sebe u smislu opcija, komotniji je na lopti i može da uslovno rečeno resetira svoj ritam igre - da igra onoliko brzo koliko može stići pa da se onda penje ka bržoj igri.
Moj utisak je da je to bilo to. Volio bih da neko od novinara nekad Gorana pita za to s tim da vjerujem kako on to sada ne bi potvrdio jer (ako je tačno) ne želi da remeti proces. Imalo bi ga smisla pitati tek nakon što se Pidro potpuno vrati u igru odnosno ako se vrati.
Što se same utakmice tiče - nama fale pripreme, iskustva i kvaliteta u igri. Ekipa je po meni prvi favorit za titulu ali isto tako i ekipa koja ne igra na 100% svojih mogućnosti.
Moj utisak je da je to bilo to. Volio bih da neko od novinara nekad Gorana pita za to s tim da vjerujem kako on to sada ne bi potvrdio jer (ako je tačno) ne želi da remeti proces. Imalo bi ga smisla pitati tek nakon što se Pidro potpuno vrati u igru odnosno ako se vrati.
Što se same utakmice tiče - nama fale pripreme, iskustva i kvaliteta u igri. Ekipa je po meni prvi favorit za titulu ali isto tako i ekipa koja ne igra na 100% svojih mogućnosti.
Apsolutno,evo i da smo ih imali danas sve i jednog stranca,koga ubaciti umjesto Ramica npr,ni jednog.Danas je falio desni bek jel nismo imali nikoga tu,i opet kazem nije mi jasno zasto je prebacio formaciju sa bekovima klasicnim ako vec nemamo desnog beka u rosteru ,kakva je to logika?feniksptica je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:39Ne vidim razlog da se vadi na to fale nam igraci ? Sem Fanima ne fali ti niko da organizuje igru i daje golove. To je sto iamo i sto cemo imati. Dole dobro zatvarmo i bez neregistrovanih
I veci je problem sto mi imamo tih 6/7 stranaca od kojih 2 su mozda bolji od ovih sto su sad tu.I eto mi fol nešto cekamo i nadamo se boljem,da cekas ovako 2/3 ala Bodul pa kazes aha ok bit ce to bolje,fale nam oni prema naprijed,a ovako sta Lazic ili Kurdic,Oremus ili Halid,Velkoski na klupi ili tribini itd itd,nikakva razlika.
Bukvalno najveca ce ti ulogu registracija imati jel ce ti trener biti na klupi,i eto Fanimo ovo ostalo manje vise.u 5 deka sa ovim sto igraju
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ma nikakva prevaga oni nisu, jedino za sirinu, Jedino Sevelj nepoznanica, Lazic cesto kikser, Oremus kako mu se k digne, Fanimo nece da igra i kad igra, samo veca sansa kod njih da imaju bolikurac momente u odnosu na ove mladje, ali ljudi utuvili u glavu da ce rapsodija biti sa njima. Ali hajd valjda ce se sad registrovati, ako nije muljaza neka opet.miky_hz je napisao/la: ↑28 avg 2021, 00:42Apsolutno,evo i da smo ih imali danas sve i jednog stranca,koga ubaciti umjesto Ramica npr,ni jednog.Danas je falio desni bek jel nismo imali nikoga tu,i opet kazem nije mi jasno zasto je prebacio formaciju sa bekovima klasicnim ako vec nemamo desnog beka u rosteru ,kakva je to logika?feniksptica je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:39Ne vidim razlog da se vadi na to fale nam igraci ? Sem Fanima ne fali ti niko da organizuje igru i daje golove. To je sto iamo i sto cemo imati. Dole dobro zatvarmo i bez neregistrovanih
I veci je problem sto mi imamo tih 6/7 stranaca od kojih 2 su mozda bolji od ovih sto su sad tu.I eto mi fol nešto cekamo i nadamo se boljem,da cekas ovako 2/3 ala Bodul pa kazes aha ok bit ce to bolje,fale nam oni prema naprijed,a ovako sta Lazic ili Kurdic,Oremus ili Halid,Velkoski na klupi ili tribini itd itd,nikakva razlika.
Bukvalno najveca ce ti ulogu registracija imati jel ce ti trener biti na klupi,i eto Fanimo ovo ostalo manje vise.u 5 deka sa ovim sto igraju
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da su stranci tu, plan bi vjerovatno bio da Mirko desno ide, Ševelj umjesto Palića na zadnjeg veznog, a navodno se VIcko odlicno snalazi na toj poziciji.miky_hz je napisao/la: ↑28 avg 2021, 00:42Apsolutno,evo i da smo ih imali danas sve i jednog stranca,koga ubaciti umjesto Ramica npr,ni jednog.Danas je falio desni bek jel nismo imali nikoga tu,i opet kazem nije mi jasno zasto je prebacio formaciju sa bekovima klasicnim ako vec nemamo desnog beka u rosteru ,kakva je to logika?feniksptica je napisao/la: ↑27 avg 2021, 23:39Ne vidim razlog da se vadi na to fale nam igraci ? Sem Fanima ne fali ti niko da organizuje igru i daje golove. To je sto iamo i sto cemo imati. Dole dobro zatvarmo i bez neregistrovanih
Da je bogdo Kapić ranije potpisao, danas bi nam odlicno legao, vidjelo se pravo da je Ramić potanak..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa dobro Oremus bi mogao pomoci u sredini, Sevelj mozda isto...vjerovatno bi bili bolji od Palica. Nije nam ni Andrej igrao to se bas osjetilo.
Imamo mi Cmiljanica i Krstea 2 stranca od kojih nije ni Hebibovic losiji.
Pogresno je govoriti da nam fali 7 igraca ali 3 ili 4 ih ima koji bi sigurno dali dobar doprinos.
Ali kakvi god izgovori postoje opet je tesko ne spomenuti neke greske koje naprave ovi koji igraju, veceras dosta raje hvali Kurdica a imao je 2 vece greske gdje smo mogli primiti gol i Traku je u drugom prosao igrac i izasao sa strane sam sreca pa nije iskoristio.
Veceras po meni jedino Pidro je odigrao iznad svog prosjeka imao je par dobrih ubacaja i generalno dobro je odradio posao, Dizdarevicu pohvale za onu intervenciju ja sam je vidio u golu vec.
Mene kod Sablica nervira za sad jedino sto pomjera Bagarica nekad bez razloga na krilo, hajd kad Hebibovica pomjeri negdje on se svakako ne snalazi ni na jednoj poziciji posebno a najbolje ga je staviti gdje najmanje smeta
Imamo mi Cmiljanica i Krstea 2 stranca od kojih nije ni Hebibovic losiji.
Pogresno je govoriti da nam fali 7 igraca ali 3 ili 4 ih ima koji bi sigurno dali dobar doprinos.
Ali kakvi god izgovori postoje opet je tesko ne spomenuti neke greske koje naprave ovi koji igraju, veceras dosta raje hvali Kurdica a imao je 2 vece greske gdje smo mogli primiti gol i Traku je u drugom prosao igrac i izasao sa strane sam sreca pa nije iskoristio.
Veceras po meni jedino Pidro je odigrao iznad svog prosjeka imao je par dobrih ubacaja i generalno dobro je odradio posao, Dizdarevicu pohvale za onu intervenciju ja sam je vidio u golu vec.
Mene kod Sablica nervira za sad jedino sto pomjera Bagarica nekad bez razloga na krilo, hajd kad Hebibovica pomjeri negdje on se svakako ne snalazi ni na jednoj poziciji posebno a najbolje ga je staviti gdje najmanje smeta

You are someone else I am still right here
- feniksptica
- Kontakt:
Mozemo se mi tjesiti ko i za derbi kad zijanismo fali nam Pdiro vidjeli bi vi bla bla. Istina je i da od Kapica nemamo sta puno ocekivati. Ako cemo sad pricat realno, a navijacki dio sebe ostaviti po strani.
Kapic je jedino lopte igro u Sloveniji manje vise. Svicarci i Svabe ga slali po posudbama i mimo tih posudbi najveci uspjeh mu je bio Sheriff.
Imamo mi jos jednog igraca u ekipi KAPITENA kojem je vrhunac karijere bio Sheriff. Pa ovdje ne pravi nikakvu razliku. I to mu konukrecija momci od 22 i 17 god.
Prihvatiti istinu, smanjiti ocekivanja pruziti podrsku da se ekipa izgradi, na guzove u evrpu. Pa sledece sezone na trofeje napadati.
Kapic je jedino lopte igro u Sloveniji manje vise. Svicarci i Svabe ga slali po posudbama i mimo tih posudbi najveci uspjeh mu je bio Sheriff.
Imamo mi jos jednog igraca u ekipi KAPITENA kojem je vrhunac karijere bio Sheriff. Pa ovdje ne pravi nikakvu razliku. I to mu konukrecija momci od 22 i 17 god.
Prihvatiti istinu, smanjiti ocekivanja pruziti podrsku da se ekipa izgradi, na guzove u evrpu. Pa sledece sezone na trofeje napadati.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- ElCartel11
- Kontakt:
Kako neki ne shvatate, da niko ne svrsava na Kapica jer je eto Bože moj Xavi 2, imace preko 20 asistencija i tako to.
Vec nam je drago, da ce konacno neko doci na poziciju CM koja nam skripi jos od odlaska Crepulje.
Vec nam je drago, da ce konacno neko doci na poziciju CM koja nam skripi jos od odlaska Crepulje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
ElCartel11 je napisao/la: ↑28 avg 2021, 01:13Kako neki ne shvatate, da niko ne svrsava na Kapica jer je eto Bože moj Xavi 2, imace preko 20 asistencija i tako to.

Jos na to sve, lik je bio redovan u Sheriffu prosle sezone, kluba koji je sad usao u grupnu fazu lige prvaka.
Imao je statistiku od 3 gola i 6 asistencija u sezoni, sve je utakmice odigrao na CM
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka