FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 avg 2021, 12:08

Jurilj

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 avg 2021, 12:12

Mi u svemu kasnimo. Obezbjedi/registruj Sabliću igrače koje smo doveli i neka prođe makar jedne pripreme sa svim igračima pa ćeš vidjeti kakve ćemo rezultate imati.
Za Milsami nema apsolutno nijedno moguće opravdanje, protiv takvih amatera da ispadneš ti baš moraš biti nemoćan i jadan.
Za ligu ćemo se krpiti nekako dok ne budu svi igrači na raspolaganju. Naši stariji igrači zajedno sa pojedinim ''akademcima'' ne mogu u trećoj ligi igrati, to je činjenica. Zato gurati samo najbolje i planski a ne na silu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 avg 2021, 12:21

MortemHz je napisao/la:
28 avg 2021, 12:12
Mi u svemu kasnimo. Obezbjedi/registruj Sabliću igrače koje smo doveli i neka prođe makar jedne pripreme sa svim igračima pa ćeš vidjeti kakve ćemo rezultate imati.
Za Milsami nema apsolutno nijedno moguće opravdanje, protiv takvih amatera da ispadneš ti baš moraš biti nemoćan i jadan.
Za ligu ćemo se krpiti nekako dok ne budu svi igrači na raspolaganju. Naši stariji igrači zajedno sa pojedinim ''akademcima'' ne mogu u trećoj ligi igrati, to je činjeca. Zato gurati samo najbolje i planski a ne na silu.

@Morto brate zar zaista mislis da neko gura na silu Akademce( jedino ako mislis na nebitnu oyebinu @Sz), SILA GURA AKADEMCE SAD, NIKO DRUGI.
"Nasi stariji igraci sa pojedinim "akademcima""-citiram. Imena @Morto brate, imena starijih, za Akademce znamo koji nisu trenutno za FKS(posudba,pa ako valjaju vratiti ih kao Pidru birvaktile).
PS. Previse je Akademaca u 11, ali moraju, nema ko. Ko je kriv ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 avg 2021, 12:54

MortemHz je napisao/la:
28 avg 2021, 12:12
Za ligu ćemo se krpiti nekako dok ne budu svi igrači na raspolaganju. Naši stariji igrači zajedno sa pojedinim ''akademcima'' ne mogu u trećoj ligi igrati, to je činjeca. Zato gurati samo najbolje i planski a ne na silu.

Evo ko je igrao, bolje reci baci 300k€ protiv Milsamija:

Kanuric-Šabanovic,Dupovac,Kurdic,Pidro- Oremus,Djokanovic,Hebibovic,Velkoski-Susic,Fanimo. Pa u Uzvratnoj:

Kanuric-Šabanovic,Dupovac,Kurdic,Pidro- Oremus,Djokanovic,Salcin,Velkoski-Susic,Fanimo.
Ovi bold ce "zlatnim" slovima biti upisani u povjest FKS.
To je onih prvih 11 koji su morali dobiti amatere iz Moldavije(samo jednog stranca iz Kameruna-Amougui- rezerva).
šabanovic,Kurdic,Salcin,Pidro i djokanovic su samo proistekli iz Akademije.
Nisu starteri bili: Trako,Ramic,Imamovic,Dizdarevic,Dervisagic.

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 28 avg 2021, 12:54

Ima li excel tabela za ovu narednu sezonu, da se prate nosioci :D
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 28 avg 2021, 13:02

Ja si oc nisam vidio nista. I inace u zadnje vrijeme ne vidim nista. Bodovi, pobjede, ok. Ali igrani obrisi neke igre, ne. Ni u tragovima.

Opet imamo igraca kojih smo se ili trebamo rijesiti a neki su tek dovedeni. Prvo onaj s brojem 7 je udar na bilo kakav oblik inteligencije. Njegova igra je i inace, a sad posebno nivo neke federalne eventualno jače opštinske lige. Stav, htijenje, na nivou termina.
Tu jos ima nekoliko igraca koji apsolutno ne mogu ili su u rangu sa akademcima. I svaki minut koji uzimaju njima je jako loš posao.
Garaantujem zivotom da sad u u19 ima 5 igraca koji ce bez problema biti bolji od 7. Zivdotom.
Trako ce vjerovatno ostati bez minuta kada se vrate svi stoperi. Ne vidim kako ce uspjeti da uleti (eventualno ako igramo sa 3 stopera i sevelja ne budu tu koristili).
Tarik ce igrati vjerovatno neke manje minute, jer dizdarevic i djokanovic ce biti u21
Halid je ponajbolji igrač ekipe ove sezone a hvala Bogu i Pidro se Vraca, i svaka cast treneru i ekipi koja je bila uz njega i pomogla mu da se vrati. Kakva maestralna partija sinoc. Dizdarevica ne dirati ni pod razno, a cim on ode abd za fine pare, samo Šahinovica staviti koji je sigurno u najmanju ruku jednako talentiran.
Dakle uz odlazak par igraca koji su beskorisni, dovodjenje dva iznadprosjevcna igraca (krilo lijevo i osmica) ova ekipa bi imala i mlade igrace a kvalitetne, imala bi igrace koji su tu suze a iz akademije i imala bi par dobrih pojedinaca.

Sinoc mi se nije svidjela ni malo sablićeva ideja. One rokade su bile jako loše i uticale su na lošu igru. Neki igraci jednostavno ne mogu igrati. Trako ne moze na beka, mozda sa 4 nazad ali sa 3 nazad nema sanse. Broj 7 ne moze nigdje. I kad ga pogode u lavu na 3 metra od gola on gađa aut.
Bodul ne moze igrati špica, nema ni jednu jedinu karakteristiku za to.
Ne punimo 16 kada idemo okolo na centaršut. Ne moze jedna ili dva igraca medju njih 5 bez velike srece, zabiti gol. Jednostavno matematički nemoguće. Sto je najgore 4-5 igraca stoji oko 16 metara i nesto ceka.

Poselamim mamu sabriji. Prvo za zuri kurdicu, gdje nije svirao cist faul na njemu, samo tri sekunde prije nego je igrac sirokog uz faul uzzeo loptu. Drugo, 4 min kasnije kod zapada, igrac sirokog vuče pidru ili kobiljara, ne sjećam se s ledja jedno 10 metara, svira faul bez zutog. Kasnije taj igrac dobija zuti i da je ovdje dobio, zna se sta vi bilo.
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 28 avg 2021, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 28 avg 2021, 13:02

Ruku na srce sto se bodovnog salda tice ovo je sasvim ok nakon ovih 7 kola sa kakvim smo se belajima susreli i susrecemo jos, puna podrska Sablicu i momcima, a Upravu nabit na qrac kao i njihove poslusnike po forumima i fb jer su nesposobnjakovici totalni.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 avg 2021, 13:16

Sablica samo treba pustiti da radi u miru, ovo je sezona gdje ce se graditi ekipa sto kaze @NisamInsajder , od nekih akademaca se ove sezone ne ocekuje odmah da budu najbolji i da izbore prvih 11, ali vec sljedece sezone je to realno za očekivati, kako bi od njih imali zarade. Da bi se to desilo moramo ostaviti srz ekipe, valjda je do sada jasno da su to Bodul i Bagaric prije svega.
Upitno je koliko su igraci sposobni za 352, ali hajde vidjet ćemo, meni se cini da ćemo se prije vratiti na 4231, ali hajde otom potom. Pidro je sinoc bio odlican, ali ne znam bas da ce opet znati ponoviti nastup kao sinoc, daj boze da nisam upravu
...............Bagaric...........Bodul
........................Kobiljar
Pidro.....Kapić( :?: )...Đokanovic......Šabanović
.......Trako.........Dupovac........Lazić
........................ Dizdarević
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 avg 2021, 13:21

Ovo sto je osvojeno je sve na borbu igraca i uz veliku dozu srece.Svaka cast Sablicu sto izvlaci iz njih samo tu borbu,a sam kvalitet igre i sama igra za to imam puno reci i njemu i zamjeriti,jednostavno nemamo I od igre a vec je 7 kolo,ja sem te borbe nikakav drugi napredak nisam uocio.Cak sta vise vidim puno ekipa iz donjeg dijela tabele koji igraju lopte i djeluju bolje od nas,npr stil igre i kako igra Posusje je za ovo naše naucna fantastika ali oni nemaju nikakav kvalitet pa su tu gdje su ali sa takvim tupim igracima imaju igru i igraju nešto smisljeno ,al kazem iskljucivo uz borbu i veliku dozu srece imamo respektabilan broj bodova.Ali sreca te nece uvijek ispratiti,mora se to mjenjati u polju,moras nauciti igrace da ti se krecu bez lopte,da pune protivnicki 16 metara kad napadas,to su neke banalne stvari kojih kod nas nema.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 avg 2021, 13:31

Pantelija je napisao/la:
28 avg 2021, 13:02
Ja si oc nisam vidio nista. I inace u zadnje vrijeme ne vidim nista. Bodovi, pobjede, ok. Ali igrani obrisi neke igre, ne. Ni u tragovima.

Prvo od srca i iskreno ti cestitam ako si usao u Klub ili si tu blizu Akademije. Jednom si se brecnuo na moje "raditi s medom,a prste ne oblizati", vjerujem(ne znam ti ulogu) da kako si rekao da ti to ne bi ucinio nikad:"bilo bi te stid Raje sa Kosevskog Brda". Bez imalo ironije vjerujem da meda neces "oblizati". Pocesto smo slicno razmisljali,ali se bojim i grijesili. Meni nije problem priznati da sam bio na strani Uprave u sporu sa Husrefom, ali sad smatram da je Husref bio manji problem od Uprave(ispustena Titula-zlata vrijedna, auta, prodaja bitnih i produzenje nebitnih igraca i tako...).

Da slazem se da Heba nije vise igrac za bolje Sarajevo, ali samo njega potenciras. Gdje su ovi iskusni sto ih Moldavci poderase, njih ispustas iz kritike.

Da ste Bogdom ti i @obiteljskicovjek i sl. (koliko god bili na prvi pogled suprotnosti) blizu Kluba bilo bi nam puno bolje.
Ne znam da li ste strucni, ali oba volite FKS. Mozda se i varam, ali na prvu ovako mislim, ljubav prema FKS je vjerovatno neupitna kod obojice. Sretno necu te vise komentarisati.

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 28 avg 2021, 13:34

Foux87 je napisao/la:
28 avg 2021, 11:00
Alen Jurilj raskinuo ugovor sa ŠB sad da imamo sposobnu upravu
Kakav Jurilj. Dao osam golova u 55 tekmi. U profesionalnoj karijeri dao 16 golova. Nije on neka sreća.
ORIGINAL 1987

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 28 avg 2021, 13:38

Samozdravlje je napisao/la:
28 avg 2021, 11:54
Nikog ne bih dovodio (Kapic, Jurilj ...) dok dvojicu ne otpisemo. Gomilanje igraca, pa i kvalitetnih je mac sa dvije ostrice.
Ljubomora nekorisnih bi kvarila atmosferu, sad su mirni jer ne mogu na teren.
Sablic zna najbolje, ako ostane 1,2-3 god. moglo bi na hajr.
Sa jednim veznim od 18 godina izgurati sezonu... Super :D

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 28 avg 2021, 13:43

PeakyBlinders je napisao/la:
28 avg 2021, 13:34
Foux87 je napisao/la:
Kakav Jurilj. Dao osam golova u 55 tekmi. U profesionalnoj karijeri dao 16 golova. Nije on neka sreća.
Bas to gledam. Bolje izvuci nekoga iz akademije ili lige s a18-19 i forsirati
Bespotrebno zatrpavanje solidnim ili manje solidnim igracima
@smozdravlje
Ja sam vise puta naveo igrace koji ne trebaju biti u rosteru ne sto ih ne volim nego jer po meni nemaju srazmjer godina i kvaliteta.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 28 avg 2021, 13:47

28 avg 2021, 13:34
Foux87 je napisao/la:
Sumnjam da ćemo boljeg pronaći za iste ili manje pare. Ali ako ćemo igrati neku formaciju bez krila onda nema potrebe za njim.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 28 avg 2021, 13:48

Za mene je Hebib umro. Ja džigerice više nemam za njega. Pa bašluk da je sinoć stajo na centru bolje bi koristio od njega. Svima podrška, ali on to ne zaslužuje.
ORIGINAL 1987

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 28 avg 2021, 13:52

Saraj'vo je život nama
Ne stanica prolazna
Uz Tebe smo uvijek znaj
Mi ne idemo nikada.

Naveče kad oči sklopim
Ja pjevam Tebi i u snu
Snagu ja ću uvijek skupit
I bodrit Te na samom dnu.
ORIGINAL 1987

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 28 avg 2021, 13:53

28 avg 2021, 13:52
Saraj'vo je život nama
Ne stanica prolazna
Uz Tebe smo uvijek znaj
Mi ne idemo nikada.

Naveče kad oči sklopim
Ja pjevam Tebi i u snu
Bravo!
Hajde snimi to I zakaci na you tube pa da pjevamo svi!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 28 avg 2021, 13:55

28 avg 2021, 13:48
Za mene je Hebib umro. Ja džigerice više nemam za njega. Pa bašluk da je sinoć stajo na centru bolje bi koristio od njega. Svima podrška, ali on to ne zaslužuje.
I nekako djeluje prenervozan, sve neka huja nesto trzanje mahanje rukama... definitivno je zasluzio da ga se klupira malo.

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 28 avg 2021, 14:00

ŠTA_JE je napisao/la:
28 avg 2021, 13:53
28 avg 2021, 13:52
Saraj'vo je život nama
Ne stanica prolazna
Uz Tebe smo uvijek znaj
Mi ne idemo nikada.

Naveče kad oči sklopim
Ja pjevam Tebi i u snu
Bravo!
Hajde snimi to I zakaci na you tube pa da pjevamo svi!
Pjevala se sinoć na sjeveru. Bit će dobra, samo da se raja malo uhoda.
ORIGINAL 1987

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 28 avg 2021, 14:04

slika
Možda ovako nešto bilo bi interesantno.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], boki86, Chony533, gh0stHZ, Hajdeee, hurem, nedimmmm1337, plisek, skoJaa i 42 gosta.