DOFFO 1:0

PROSLAVA GOLA

Moderator/ica: GracanicaAA
MORAJU SE DESITI I OVAKVE UTAKMICE.JA BIH SAD MOGAO REĆI DA NAM SE VRATILO IZ MOSTARAI SL (90').MEĐUTIM, OVA JE UTAKMICA IMALA PSIHIČKI PRITISAK NA NAŠE MOMKE.NAKON 2:0 POMISLILI SU FALA BOGU GOTOVO JE.IZAISTA ONI SU I DALJE KOD TOG VOĐSTVA IGRALI ISTO,NAPADAČKI.NO DESILO SE DA SU GOSTI SMANJILI NA 2:1.-U DRGOM POLUVREMENU JE DOŠAO KRIZNI MOMENT KOD NAŠE EKIPE.I TO JE MOGLO REZULTIRATI POBJEDOM GOSTIJU.IPAK, IZAŠLI SU IZ KOME ,IZMJENE SU MALO OSVJEŽILE MOMČAD I POČELI SU NAKON 2: 2 DA POLAKO PLETU MREŽU.DESILO DA ŠEĆER DOLAZI NA KRAJU 3:2.SAD ĆE MEDIJI OVO PROGLASITI ZA SPEKTAKL.A MOŽDA GLEDANO IZ NEUTRALNOG UGLA TO I JESTE BIO.NE BIH O USLOVIMA ,BILO JE ISTO I NJIMA I NAMA.SVAKA ČAST SVE TROJICISTRELACA ALI I ASISTENATA.DAKLE KOD PRVOG GOLA MIŠIĆ ,KOD DRUGOG KRPIĆ I KOD TREĆEG DŽAFIĆ.CityCity je napisao/la: ↑28 avg 2021, 22:23Šta reći o ovakvoj utakmici ?
- prvih pola sata prošlo u privikavanju na težak natopljen teren gdje se nismo najbolje snašli.
- nakon toga smo brzo dali dva gola (doffo i mišić) i imali odličnu igru
- poništavaju nam gol zbog navodnog ofsajda
- rudar smanjuje na 2:1 iz lijepe akcije pred kraj poluvremena
-u drugom poluvremenu spora,nezainteresovana i anemična igra rezultira sa dva primljena gola a mogli smo primiti i treći
- Ćosić (Musemić) ne vidi očigledan pad igre ekipe i kasno reaguje sa promjenama
- Migi donosi pobjedu
Sve u svemu tri boda su osvojena i pobjedi se ne gleda u zube ali teže je to bilo nego što je trebalo.Ne znam dokle će Husref više insistirati na Nukiću kao lažnom beku jer to polahko prelazi u tvrdoglavost i inat a ne struku.Zašto su dovedeni Efendić i Tomašević ako neće igrati ?
Danas su dobro igrali Doffo,Mišić i Džafić.Podbacili su bekovi totalno (jer je strašno puhalo po obje strane) i donekle sredina terena.Slaba partija Mehidića,Gavrića,Krpića,Mešinovića,Morrisa itd.Na klupi ostalo previše dobrih igrača.
HVALA VAM ZA TEŽAK TEREN GRADSKI VIJEČNICI.tcity055 je napisao/la: ↑28 avg 2021, 23:16Teška utakmica. Teren loš, protivnik učinio sve da ne izgubi. Igra od super izvanredne do na momente neozbiljne. Al najvažnija je pobjeda pred pauzu. Možda nakon pauze treba uraditi par rokada. Puno imamo kvalitetnih na klupi koji su jednostavno zaboravljeni. Sve i svemu za sada je dobro.
Da.Treba posebno pohvaliti spremnost ekipe na borbu do zadnje minute i do zadnjeg sudijskog zvižduka.To je jedna od karakteristika pobjednika.Što se tiče posjete ona je podbacila zbog groznih vremenskih prilika,hladnoće i velikih kišnih padavina.Ali ko je došao i po tom kijametu nije se pokajao sigurno.elvirbaljic je napisao/la: ↑29 avg 2021, 12:09Tri boda upisana, jos jedna utakmica "preplivana" . Utakmica se kretala od sjaja do ocaja ( mozda malo prestrogo) prvo poluvrijeme odigrali odlicno, uz ponisten gol, jos pad odlicnih prilika nije moglo bolje. Sasvim je normalan pad koncetracije, opustanje. Drugi Rudarov gol definitivno Mehidicu mozemo pripisati, covjek iza ledja mu se uvlaci i daje gol. Krpic podbacio, ocekivao sam da ga izvede, ali eto nije. Ono sto me raduje da ne padamo nakon primljenog gola, kao i zavrsnici utakmice.Sitne sudijske greske su postale konstanta, treci ponisten gol, u Trebinju nas "izudaraju" sve uz aminovanje glavnog sudije. Kompletna BiH sportska scena nas nije ocekivala ovdje gdje jesmo, sad se prave kao ravnodusni, svejedno im, ali bogami nije, mnoge boli glava zbog nas. Razocaralo me veoma mal broj "navijaca" Ovaj klub i Azmir su zasluzili vise, ali hajde, ko voli tu je.
Apsolutno tačno.Nukić je napravio nekoliko grešaka jučer ali mu ja ništa ne zamjeram i mislim da je odigrao maksimalno koliko je mogao na toj za njega lažnoj poziciji jer je crkao trčeći u oba smjera.Nevjerovatno koliko se zalagao te šprintao gore-dole po veoma lošem terenu.Sreća pa se nije povrijedio ali je sigurno istrošen maksimalno.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑29 avg 2021, 12:43Sreća je pa nas prate rezultati, ali pitanje je dana kad kad ćemo napraviti veliki kiks zbog Husrefove tvrdoglavosti.
Previše troši i forsira Nukića na beku posebno sada kada imamo kvalitetnih rješenja na toj poziciji. Po onom klizavom terenu da se povrijedi stizajuci i naprijed i nazad bez njeg bi u startu bili 30% slabija ekipa.
Zatim jučer vidno indisponirani Krpić a on ga drži do kraja i Voji ni minute. Jako loša postavka i povlačenje kada povedemo sto su protivnici evo nekoliko puta kaznili. Naša prednost je sto kvalitetom igraca zaista odskacemo od vecine ekipa u ligi pa to stignemo nekako okrenuti u svoju korist.
Neko će nam to naplatiti a ti onda Husrefe udaraj i lupaj glavom u onaj tamo lim na istoku.
Tako nesto i ja zelim istaći, odlična širina a mi igramo samo na jedan fazon.CityCity je napisao/la: ↑29 avg 2021, 12:58Apsolutno tačno.Nukić je napravio nekoliko grešaka jučer ali mu ja ništa ne zamjeram i mislim da je odigrao maksimalno koliko je mogao na toj za njega lažnoj poziciji jer je crkao trčeći u oba smjera.Nevjerovatno koliko se zalagao te šprintao gore-dole po veoma lošem terenu.Sreća pa se nije povrijedio ali je sigurno istrošen maksimalno.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑29 avg 2021, 12:43Sreća je pa nas prate rezultati, ali pitanje je dana kad kad ćemo napraviti veliki kiks zbog Husrefove tvrdoglavosti.
Previše troši i forsira Nukića na beku posebno sada kada imamo kvalitetnih rješenja na toj poziciji. Po onom klizavom terenu da se povrijedi stizajuci i naprijed i nazad bez njeg bi u startu bili 30% slabija ekipa.
Zatim jučer vidno indisponirani Krpić a on ga drži do kraja i Voji ni minute. Jako loša postavka i povlačenje kada povedemo sto su protivnici evo nekoliko puta kaznili. Naša prednost je sto kvalitetom igraca zaista odskacemo od vecine ekipa u ligi pa to stignemo nekako okrenuti u svoju korist.
Neko će nam to naplatiti a ti onda Husrefe udaraj i lupaj glavom u onaj tamo lim na istoku.
A istovremeno na klupi se "kisele" Efendić i Tomašević.
Ne znam ni zašto ne igra konačno od prve minute Migi Mehanović.Zatim po meni je i Čeliković Van Dajk za Morisa.Moris me jučer smorio sa tim rizičnim driblanjima ispred svog gola i zalijetanjima naprijed a sve u poziciji zadnjeg igrača odbrane.
Zasad imamo odlične rezultate i nadam se da će se to nastaviti no mora se malo fleksibilnije koristiti ekipa to je očito jer imamo sada dovoljno igračkog kvaliteta.
Apsolutno da treba koristiti širi roster. Evo Mirzad ako zanemarimo glupost u Trebinju sa malo minutaže dao je dva važna gola za četiri boda, tj. pobjede protiv Želje i Rudara.elvirbaljic je napisao/la: ↑29 avg 2021, 14:10Husref igra na "istu kartu" nema plaho mjenjanja postavke i igre. Po meni jako lose za igrace sa klupe, svjesni su da nece dobiti sanse, ima ovdje kvaliteta za rotiranje. Nama kad zatvore krila, Nukica, kao sto smo mi Zrinjskom, necemo bas lahko postizati golove . Da budemo realni, juce protivnik nas cekao, mi se otvorili i toje razlog primljena dva gola. Trenutno prva postava zasluzuje da bude prva , ali treba davati prostora "klupi" Ako se nevaram sledecu nema Mehidica (nisam 100% siguran) eto prilike da neko uleti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.