Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

jasmin10
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la jasmin10 » 28 avg 2021, 18:04

kraljttbvb je napisao/la:
28 avg 2021, 11:14
slika

Ovako se prima vakcina :kafa:

Skines se u grudnjak i junacki je primis :salut:
Vidio sam joj ovu sliku na insti. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2021, 18:07

Nije se skinula u grudnjak perverznjaci :mrgreen:

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 28 avg 2021, 21:10

Kakvi inceli i pacenici.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 29 avg 2021, 01:37

Bio u kontaktu s djevojkom koja je imala određene simptome korone, a i bolovala je u februaru. Testirala se onim nazovimo ih kućnim testovima, bila negativna. Evo meni se danas blago začepio nos, polumiris imam, malo grlo nabada i kosti me poprilično bole, pogotovo ove prsne hajmo reći :mrgreen: .

Ne znam je li korona ili nešto treće, nemam temperaturu, samo sitne glavobolje. Moguće da sam i s nogu navukao, a i da malo umišljam. :mrgreen:

Ide vakcina inšala čim se ispiti završe, pozdrav za sve antivaxere. :salut:
"We need to suffer. And we need to fight."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2021, 01:41

Kolega antigen uradio negativan (taj kućni, 15KM u apoteci platio). Radio PCR pozitivan, sedam dana temperatura, nije znao šta će od sebe. Hvala Bogu danas prvi dan bez temperature. Brat mu je prošao dosta bolje, testirao se jučer i negativan je. Lijepe vijesti. Da me neko pitao da izbaberem nekoga koga neće "uhvatiti" jači simptomi, kolegu bio. 25-26 godina, trenira, nema gram sala na sebi.

Najjače u cijeloj priči je prijatelj. 30-40kg viška, pet dijagnoza, dnevno pije 4-5 tablete (steroide). Ja sam mislio da će umrijeti ako dobije korone. I dobi je, dan temperatura i iscrpljenost i to je to. Prošao dosta bolje nego kolega.

Neshvatljiva ova korona, ako je ovo prirodno, onda ok.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 29 avg 2021, 05:20

Captain4 je napisao/la:
29 avg 2021, 01:37
Bio u kontaktu s djevojkom koja je imala određene simptome korone, a i bolovala je u februaru. Testirala se onim nazovimo ih kućnim testovima, bila negativna. Evo meni se danas blago začepio nos, polumiris imam, malo grlo nabada i kosti me poprilično bole, pogotovo ove prsne hajmo reći :mrgreen: .

Ne znam je li korona ili nešto treće, nemam temperaturu, samo sitne glavobolje. Moguće da sam i s nogu navukao, a i da malo umišljam. :mrgreen:

Zasto vec nisi cipovan? Nekoliko sedmica ima kako ih ugradjuju u svakoga ko zeli. Cekas Pfizer? :think:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 avg 2021, 13:22

Captain4 je napisao/la:

Ja kad sam imao koronu imao par dana malo temperature, ništa posebno. Ko kad se prehladis.

Ali moraš sjediti kući, pa imaš puno vremena i možeš pimplati po internetu i svašta čitati.

Pa te neki glupi strah uhvati, sve kontas dobit ćeš upalu pluća. Pa pocnes umisljati, čim se malo nakasljes, odmah te zaboli u prsima...

Ovako se sa vakcinom psihički rasteretis i miran :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2021, 16:48

U rsu cak 33 osobe na respiratorima.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 avg 2021, 18:11

NEZALAGANJE je napisao/la:
28 avg 2021, 17:28
VenamaHrabrih je napisao/la:
28 avg 2021, 08:00
NEZALAGANJE je napisao/la:
27 avg 2021, 19:01
Ja rekoh da govorim samo o koroni.

Da li si ti svjestan da je ZVANICNA informacija da koronu prenose i vakcinisani?? Molim te se informisi.
Ma koja zvanična informacija?? Ko je izvor te zvanične informacije??? Pa to ni jedna stručna osoba ne bi izjavila. To izjavljuju nadriljekari i penzionisani stručnjaci željni pažnje. Kao ona Makedonka što je za bolesti afričke djece optužila vakcine, a izbačena iz svih medicinskih udruženja i izgubila licencu zbog neznanja i experimentisanja nad djecom, zaboravio sam kako se zove.
Ti uopšte ne razumiješ kako djeluje vakcina. Pretpostavljam da nisi medicinar pa ti je i nejasna sfera.
Pfizer i Astra koriste DNK virusa koji se uz transmitere veže za DNK organizma. Na taj način, organizam prepoznaje DNK strukturu virusa i sprječava da se bolest pojavi. Sinofarm unosi mrtve "pocijepane" dijelove virusa. Količinu nedovoljnu da za oboljenje, ali dostatnu za reakciju organizma na živi virus. Suština vakcine jest da sprječi razvoj bolesti, odnosno da reaguje brže nego što se virus razvije i dosegne kritičnu količinu dovoljnu za oboljenje.
Možebit da si negdje nešto pročitao, ali nisi razumio pa prezentiraš na pogrešan, ili sebi razumljiv način.
Virus mutira, upamti to. Uloga vakcine je da suzbije njegove mutacije sa letalnim ishodom. Virus će uvijek mutirati da bi preživio. Kod patogena se to zove mutacija, a kod nas evolucija. Nije cilj virusu da ubije domaćina nego da što duže poživi i razmnožava se. Pobogu, to su osnove preživljavanja i održanja vrste. Korona je obični rinovirus (ako znaš šta je to) koji je maligno alterirao iz razloga preživljavanja. Budući da ima način prelaska sa životinja na ljude i obratno, mišljenja su podjeljena, ali smatra se da je "skočio" sa životinje na čovjeka da bi preživio. Opet ima stručnjaka koji tvrde da je rinovirus potpomognut vanjskim faktorom alterirao kod čovjeka. Vjerovatno su u pravu i jedni i drugi. Trenutni virus je mutirao tako da je opasan po čovječiji organizam. Tada nastaje borba. Masovna zaštita se sprovodi vakcinom. Za virus, stvara se nepovoljno okruženje i on počne mutirati jer neće da umre, ali neće ni da ubije domaćina jer bi opet umro. Dakle, traži simbiozu. Mutirat će dok je ne nađe. Koliko god se činilo zastrašujuće, mutacije su dobre, jer slabe virus. Ako čovjek i oboli, što će biti rijetko, obolit će od blaže kliničke slike koju će vrlo lako prevladati.
Naravno, nisu svi ljudi isti. Neko je sklon infekcijama, gripama, temperaturama... Neko može pušiti 40+ cigara na dan, neko može plivati 5km bez prestanka itd.
Vakcina je jedini način za postizanje kolektivnog imuniteta. Prirodni imunitet, sam po sebi, nije dostatan.
Kao sto rekoh, napises kilometarski post, a pojma nemas da koronu sire i vakcinisani.

O cemu dalje raspravljati s tobom?

Usput,

"Grupa od deset izraelskih znanstvenika objavila je tzv. preprint vrlo velikog istraživanja u kojem su usporedili prirodni imunitet nakon infekcije SARS-CoV-2 virusom u odnosu na imunitet induciran cijepljenjem („Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections“).Iako se radi o preprintu te stoga istraživanje još uvijek ne može služiti kao osnova za donošenje epidemioloških odluka, uvjerljivost rezultata tog istraživanja, koje je obuhvatilo vrlo veliki broj slučajeva, ukazuje kako je prirodno stečeni imunitet puno jači i dugotrajniji u odnosu na onaj stečen cijepljenjem cjepivom Pfizera/BioNTecha. To nipošto ne znači da se oni koji nisu prethodno bili inficirani SARS-CoV-2 virusom ne trebaju cijepiti."

Toliko o nedostatnosti PRIRODNOG IMUNITETA. Al polako, docemo i do toga.
Kako rekoh, ne razumiješ pročitano. Niko ne negira da se vakcinisani mogu zaraziti nego se navodi da će dobiti lakši oblik bolesti. Takav oblik neće moći prenijeti na vakcinisane, ili će slijedeći zaraženi biti sa još lakšom slikom. Kako rekoh, ti si kao youtube mama koja traži simptome po netu i onda dođe i pametuje ljekaru, a veze nema šta je pročitala.
Očigledno nemaš nikakvo medicinsko obrazovanje da bi shvatio o čemu se radi. Tvoji izvori su novinski članci i to nepotpuni. Ne vadi iz konteksta nego pročitaj cijelo saopštenje.
Kilometarski post je u cilju tvoje edukacije, ali ako nemaš predznanja, onda je džaba.
Pročitaj još jednom taj izvještaj u potpunosti, pa još jednom. Ispravno navodiš, ali pogrešno tumačiš.
Ne reče mi šta si po zanimanju? Srednja strukovna pretpostavljam?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 avg 2021, 18:15

Justin je napisao/la:
29 avg 2021, 05:20
Captain4 je napisao/la:

Zasto vec nisi cipovan? Nekoliko sedmica ima kako ih ugradjuju u svakoga ko zeli. Cekas Pfizer? :think:
Hahahaha... Baš će tebe neko čipovati. Gejtsu je vrlo važno jesi li danas išao na šišu i u kladionicu i je li bio grah ručku.
Ako je sarkazam, izvinjavam se.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 avg 2021, 23:13

Da sam znao ne bih se vakcinisao nema sanse. Yebena vakcina me bila toliko oborila,2 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Temperatura je isla do 40,bolovi u svakom dijelu tijela a najvise glava. Ruka gdje sam primio vakcinu me i sad boli na dodir i to jako.

Primio sam pfizera,samo jednu dozu jer nemam potrebe za drugom jer sam prebolio covid.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 30 avg 2021, 10:07

i evo ga,u Juznoafrickoj rep, otkriven novi soj otporan na vakcine 🤦🤦😡
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 avg 2021, 15:05

Sad otkriven, poslije zime ce nas krenut guzit dok delta i skijaska sezona malo prodju
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 30 avg 2021, 15:23

BosniaBoston je napisao/la:
30 avg 2021, 15:05
Sad otkriven, poslije zime ce nas krenut guzit dok delta i skijaska sezona malo prodju
Nadat se da ce do tada krenuti sa davanjem trece doze i da cemo biti zasticeni.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 avg 2021, 15:42

majestic24 je napisao/la:
29 avg 2021, 23:13
Da sam znao ne bih se vakcinisao nema sanse. Yebena vakcina me bila toliko oborila,2 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Temperatura je isla do 40,bolovi u svakom dijelu tijela a najvise glava. Ruka gdje sam primio vakcinu me i sad boli na dodir i to jako.

Primio sam pfizera,samo jednu dozu jer nemam potrebe za drugom jer sam prebolio covid.
Treba da ti bude drago jer to znači da imaš jak imunitet. Što čovjek ima jači imunitet, ima i jaču reakciju na vakcinu.

Da sam na tvom mjestu ne bih propustio ni drugu dozu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 30 avg 2021, 16:30

Marsal je napisao/la:
30 avg 2021, 15:42
majestic24 je napisao/la:
29 avg 2021, 23:13

Treba da ti bude drago jer to znači da imaš jak imunitet. Što čovjek ima jači imunitet, ima i jaču reakciju na vakcinu.

Da sam na tvom mjestu ne bih propustio ni drugu dozu.
Covjek ima strasan imunitet, da je pametan uzeo bi sve tri doze...
🔹

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2021, 16:53

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 1181 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je bilo 229 pozitivnih: 163 iz Mostara, 6 iz Stoca, 14 iz Čapljine, 6 iz Čitluka, 1 iz Neuma, 9 iz Jablanice, 14 iz Prozora-Rame i 16 iz Konjica.

Šest osoba preminulo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 avg 2021, 18:52

Haos ispred Zetre: Narod pohrlio po "Pfizerovu" vakcinu

2000 vakcina, red kao da je Torabi dosao🤣

Kolika je snaga medija i kampanja protiv Astrazenece, nevjerovatno. Danas je otac primio drugu dozu AZ pa je otisao na posao, nikakvih nuspojava. Cekam 10ti, druga doza Kineza.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 avg 2021, 22:50

Kako je pisao Deutsche Welle, njemački ministar zdravstva Jens Spahn, zadužen za izradu novog zakonskog rješenja, želi što prije uvesti sustav koji će se ravnati prema broju korona-pacijenata koji se liječe u bolnicama. U izjavi za njemački javni servis ARD ministar je rekao da je incidencija i dalje važna, ali da je vrijeme tog kriterija prošlo jer je u Njemačkoj velik broj ljudi cijepljen.

O ovome sam pisao/pisali smo. Dakle, da je 10k zarazenih, krajnje nebitno ako je broj hospitaliziranih mal, kao i mrtvih. Izrael ima veliki broj novozrazenih ali je smrtnost zahvaljujuci vakcinama minorna u odnosu na pocetku pandemije.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 avg 2021, 22:55

Prvom dozom danas je vakcinisano čak 2.118 građana, a istom vakcinom u 222 slučaja izvršena je revakcinacija.

S druge strane, svega 20 građana je primilo prvu dozu AstraZenece, dok je istom vakcinom revakcinisano 70 građana.

Sa Sinovacom je revakcinisano samo sedam građana.

Nešto više građana, njih 148, vakcinisano je sa Sinofarmom, dok je istom vakcinom revakcinisano 160 građana.

Drugim riječima, danas je u Zetri vakcinisano i revakcinisano ukupno 2.745 građana, od čega su ubrizgane čak 2.340 doze Pfizera.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.