FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ivkovicu je taktika stran pojam, izmjene uvijek kasni, sve mu je na neki ho ruk, na navijace i atmosferu. Ne mogu ti majstore samo navijaci donositi bodove..
U svakoj od ovih 7 utakmica, imao sam osjecaj da trener koci ekipu, da je dodatno limitirao i onako limitiranu ekipu. Evo ovaj Zizovic iz Slobode kolika god seljacina bio, izvlaci maksimum maksimuma iz svoje ekipe. Ne moras biti fudbalski trener da bi to vidio.
Mislim da bi Adzem izvukao puno vise iz nase trenutne ekipe, da bi mladi igraci dobili sansu, da bi imali puno ljepsu igru i ono sto je jos vaznije, puno ljepsu perspektivu od sadasnje sa Ivkovicem. Ovo sad sto radimo sa Ivkovicem je teska patnja i samo gubljenje vremena.
Lafo forsiramo mlade igrace a u prvih 11 ti igraju samo Malic i katastrofalni Subasic kojeg forsira zestoko a koji nema kvalitet ni za Stupcanicu..
U svakoj od ovih 7 utakmica, imao sam osjecaj da trener koci ekipu, da je dodatno limitirao i onako limitiranu ekipu. Evo ovaj Zizovic iz Slobode kolika god seljacina bio, izvlaci maksimum maksimuma iz svoje ekipe. Ne moras biti fudbalski trener da bi to vidio.
Mislim da bi Adzem izvukao puno vise iz nase trenutne ekipe, da bi mladi igraci dobili sansu, da bi imali puno ljepsu igru i ono sto je jos vaznije, puno ljepsu perspektivu od sadasnje sa Ivkovicem. Ovo sad sto radimo sa Ivkovicem je teska patnja i samo gubljenje vremena.
Lafo forsiramo mlade igrace a u prvih 11 ti igraju samo Malic i katastrofalni Subasic kojeg forsira zestoko a koji nema kvalitet ni za Stupcanicu..
Jedno pitanje ako neko zna zar nije onaj njihov bek Civic imao tri zuta?
Ekipa je top, prava fajrerska i stvarno se daje maksimum. Fali iskustva i smjelosti da se u određenim momentima reaguje drugačije. Luka znači puno ekipi, što zbog svog pristupa i energije, tako i zbog momentuma sa tribina. On je spona između ekipe i navijača, i to obavlja baš džentlmenski.
Ruku na srce, nama fali kostur ekipe. Golman, štoper, bek veznjak i krilo. Raduje me što će se iz ove ekipe to izroditi jako brzo. Crnčević je vrh igrač i mislim da će vremenom sve više puniti šesnaesterac u napadima po bokovima. Ante je razočarao po meni zato što se vidi da su one dijagonale na njega produkt rada i taktike, kao i čitanja protivničke postavke i da baš 6 puta ništa ne napravi je loše. Mora neko drugi šansu dobiti kakav god da je.
Hrelja mi nije jasan nikako. Da se onoliko izgubiš je nemoguće. Ko da mo mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom...
Btw. Loše smo otvorili drugo poluvrijeme, a sjever je nahajpan čekao da se krene lavovski pa da podrška dođe s tribina. Treba biti dio taktike da se drugo otvara atomski jer navijači fakat nose, a mi centra ne pređosmo 15 minuta.
Željo mi te volimo...
Ruku na srce, nama fali kostur ekipe. Golman, štoper, bek veznjak i krilo. Raduje me što će se iz ove ekipe to izroditi jako brzo. Crnčević je vrh igrač i mislim da će vremenom sve više puniti šesnaesterac u napadima po bokovima. Ante je razočarao po meni zato što se vidi da su one dijagonale na njega produkt rada i taktike, kao i čitanja protivničke postavke i da baš 6 puta ništa ne napravi je loše. Mora neko drugi šansu dobiti kakav god da je.
Hrelja mi nije jasan nikako. Da se onoliko izgubiš je nemoguće. Ko da mo mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom...
Btw. Loše smo otvorili drugo poluvrijeme, a sjever je nahajpan čekao da se krene lavovski pa da podrška dođe s tribina. Treba biti dio taktike da se drugo otvara atomski jer navijači fakat nose, a mi centra ne pređosmo 15 minuta.
Željo mi te volimo...
Luka Malić iz utakmice u utakmicu jedan od najboljih pojedinaca na terenu,momak će napraviti veliku karijeru zajedno sa Bećom,samo neka nastave sa radom,svaka čast

BOSANSKA KRAJINA
-
- Kontakt:
Kako ti uspjeva biti toliko glup samo mi to nije jasno.Benderrr je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:52Realno danas jedini igrač koji je pokušao nesto da igra je Subašič i pored toga što igra na poziciji koja nije njegova.
Mi veznog reda nemamo, nemamo kreativca, naša igra danas nije ličila ni na sta. Veznjak primi loptu, vrati je nazad. Stoper doda beku, bek je vrati golmanu i to je to. Dok nismo primili gol, ličili smo na goli k...c.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Jer si ti ograničen pa ti je ovo glupo da ti dočaram nekako..sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:02Kako ti uspjeva biti toliko glup samo mi to nije jasno.Benderrr je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:52Realno danas jedini igrač koji je pokušao nesto da igra je Subašič i pored toga što igra na poziciji koja nije njegova.
Mi veznog reda nemamo, nemamo kreativca, naša igra danas nije ličila ni na sta. Veznjak primi loptu, vrati je nazad. Stoper doda beku, bek je vrati golmanu i to je to. Dok nismo primili gol, ličili smo na goli k...c.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Večerašnja utakmica je realni domet ove skupine igrača, teško je od ovakvo kadra očekivati da mogu biti bolji.
Utakmica k'o utakmica, onako, na momente dobro na momente loše, ono što je pohvalno jeste zalaganje ekipe, zbog toga i jesmo na sredini tabele, a objektivno po nekom kvalitetu bliži smo donjem nego gornjem dijelu tabele i to treba konstantno ponavljati i govoriti čisto da se ne izgubi realno razmišljanje u cijelom ovom haosu.
Mi nemamo rezervnog napadača, u cijeloj ekipi u sportu koji se igra za gol više i gdje svako dijete hoće da daje gol i da bude napadač, mi imamo jednog napadača. Meni je to poražavajuće i nevjerovatno, pa zar nema neki momak u omladincima da igra špica, zovni ga makar nek sjedi na klupi pa kad se desi ovakva situacija kao večeras sa Lukom da možeš ubaciti nekoga.
Druga stvar, ekipa mnogo bolje stoji na terenu uz podršku navijača (koja je i večeras bila odlična) i to će ako bude kakvih restrikcija zbog korone u budućem periodu biti sasvim sigurno veliki minus, pogotovo na Grbavici.
Igrače ne bih puno komentarisao, ovih sedam utakmica nam je pokazalo ko koliko može i ne može, a realnost je da većina njih više ne može nego što može.
Ivković, meni djeluje kao čudna persona, vidi se da mu je stalo i da je srčan ali je i činjenica da ima mana u svom radu, pogotovo u toku utakmice počesto ne donosi prave odluke. Sa druge strane, u pripremi utakmice mi izgleda prilično dobar i zna šta radi. Na to sve dodaj limitiran kadar i dobiješ neku nejasnu sliku o njemu.
Našu podršku apsolutno moraju imati, dok se ovako bore i trče ona ne smije izostati, a siguran sam da ni opstanak neće doći u pitanje uz svu limitiranost igračkog kadra.
Za sve više od toga ovaj Željo (kao klub generalno) trenutno nije sposoban i proći će sigurno dugo vremena dok do to budemo.
Utakmica k'o utakmica, onako, na momente dobro na momente loše, ono što je pohvalno jeste zalaganje ekipe, zbog toga i jesmo na sredini tabele, a objektivno po nekom kvalitetu bliži smo donjem nego gornjem dijelu tabele i to treba konstantno ponavljati i govoriti čisto da se ne izgubi realno razmišljanje u cijelom ovom haosu.
Mi nemamo rezervnog napadača, u cijeloj ekipi u sportu koji se igra za gol više i gdje svako dijete hoće da daje gol i da bude napadač, mi imamo jednog napadača. Meni je to poražavajuće i nevjerovatno, pa zar nema neki momak u omladincima da igra špica, zovni ga makar nek sjedi na klupi pa kad se desi ovakva situacija kao večeras sa Lukom da možeš ubaciti nekoga.
Druga stvar, ekipa mnogo bolje stoji na terenu uz podršku navijača (koja je i večeras bila odlična) i to će ako bude kakvih restrikcija zbog korone u budućem periodu biti sasvim sigurno veliki minus, pogotovo na Grbavici.
Igrače ne bih puno komentarisao, ovih sedam utakmica nam je pokazalo ko koliko može i ne može, a realnost je da većina njih više ne može nego što može.
Ivković, meni djeluje kao čudna persona, vidi se da mu je stalo i da je srčan ali je i činjenica da ima mana u svom radu, pogotovo u toku utakmice počesto ne donosi prave odluke. Sa druge strane, u pripremi utakmice mi izgleda prilično dobar i zna šta radi. Na to sve dodaj limitiran kadar i dobiješ neku nejasnu sliku o njemu.
Našu podršku apsolutno moraju imati, dok se ovako bore i trče ona ne smije izostati, a siguran sam da ni opstanak neće doći u pitanje uz svu limitiranost igračkog kadra.
Za sve više od toga ovaj Željo (kao klub generalno) trenutno nije sposoban i proći će sigurno dugo vremena dok do to budemo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Samo podrška!
Volim te Željo!
Volim te Željo!
BOSANSKA KRAJINA
Evo highlightsi s večerašnjeg meča. S tribine sam vidio da je Mustafa dobro šutao ali tek sad vidim na highlightsima fino što mu Bukvić izvadi. Odlična lopta Mekića za Bekrića kod izjednačujućeg gola. Zdunić proslavi go haman k'o Graovac protiv Radnika.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 30 avg 2021, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ovaj gore stručnjak priziva od Ivkovića omladince da igraju, a frajer svu djecu popljuvo, ishrako od Hajdarevica, Sabanadzovica pa nadalje. I dalje mlati praznu slamu, vrti dvije rečenice svaku subotu ili nedjelju kad igramo.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Slovoda je u nekom pozitivnom ritmu, skupili su i finih bodova, zajedno du već duže vrijeme, imaju klupu korektnu. Nisu bezveze tu gdje jesu. Što se nas tiče, ukoliko zakaže jedan od ovih iskusnijih: Bojo, Mekić, Mujezinovic, Juričić, imamo problem. Na žalost danas su dvojica podbacili a jedan je ranije izašao. Malić najbolji danas, pohvalio bih i Mekića, a i Subašić po meni nije bio loš.. šteta za Bekrićev slobodnjak. Kako su se stvari odvijale, dobro se završilo.. Idemo dobiti Širokog.
Ja se nadam da ce neko gospodinu sekretaru omladinskog pogona sugerisati na njegovu ulogu u Klubu, te da mu ne prilici da ismijava naglas igrace koji su izasli iz istog tog OP.
Ima Jaganjac. Igrao je ovu zadnju prijateljsku, on ima samo 17. godina. Ali, s obzirom da je Luka slomio nos i da je sad pitanje kad ce i sa maskom moci pa makar i na silu i bez punog zelenog svjetla trebalo bi ga povesti u Srbiju pa isprobati u ove dvije prijateljske.Raonffa je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:06Mi nemamo rezervnog napadača, u cijeloj ekipi u sportu koji se igra za gol više i gdje svako dijete hoće da daje gol i da bude napadač, mi imamo jednog napadača. Meni je to poražavajuće i nevjerovatno, pa zar nema neki momak u omladincima da igra špica, zovni ga makar nek sjedi na klupi pa kad se desi ovakva situacija kao večeras sa Lukom da možeš ubaciti nekoga.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Nadam se da će to nešto izmisliti, jer ovo je harakiri potez igrati sa samo jednim napadačem.LjoZee je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:17Ima Jaganjac. Igrao je ovu zadnju prijateljsku, on ima samo 17. godina. Ali, s obzirom da je Luka slomio nos i da je sad pitanje kad ce i sa maskom moci pa makar i na silu i bez punog zelenog svjetla trebalo bi ga povesti u Srbiju pa isprobati u ove dvije prijateljske.Raonffa je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:06Mi nemamo rezervnog napadača, u cijeloj ekipi u sportu koji se igra za gol više i gdje svako dijete hoće da daje gol i da bude napadač, mi imamo jednog napadača. Meni je to poražavajuće i nevjerovatno, pa zar nema neki momak u omladincima da igra špica, zovni ga makar nek sjedi na klupi pa kad se desi ovakva situacija kao večeras sa Lukom da možeš ubaciti nekoga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa onaj Hrelja realno ne liči na fudbalera, kako li on dobija šansu i zašto, to niko ne zna.
Ivkovic jedino treba da odgovara za igrače koje je doveo, a dali su mu mogućnosti da bira i dovede. Ovo sto je doveo nije bas pohvalno previše.
Njegove trenerske odluke kad ti treba pobjeda, kad loše stojiš na terenu ubacuješ čaplju Hrelju, uz dužno postovanje dečku al je on zalutao u fudbal.
Ivkovic jedino treba da odgovara za igrače koje je doveo, a dali su mu mogućnosti da bira i dovede. Ovo sto je doveo nije bas pohvalno previše.
Njegove trenerske odluke kad ti treba pobjeda, kad loše stojiš na terenu ubacuješ čaplju Hrelju, uz dužno postovanje dečku al je on zalutao u fudbal.
Zadnja izmjena: Benderrr, dana/u 30 avg 2021, 00:35, ukupno mijenjano 2 puta.
by KANA
by KANA
-
- Kontakt:
GarantBenderrr je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:04Jer si ti ograničen pa ti je ovo glupo da ti dočaram nekako..sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:02Kako ti uspjeva biti toliko glup samo mi to nije jasno.Benderrr je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:52Realno danas jedini igrač koji je pokušao nesto da igra je Subašič i pored toga što igra na poziciji koja nije njegova.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
-
- Kontakt:
Ne znam sta imas sa Hreljom momak od 19 godina koji je dosao prvo dok je Osim bio trener, em nema velike minutaze sad da bi zabijao golove, Protiv Slobode je odigrao 10 minuta, Posusja 20, Tuzle City 9, ostale tekme u ovoj sezoni je proveo na klupi. Polako bolan zahvali se Bogu sto smo danas i bod uzeli i zna li ko usput koji je k vise sa Zecom i Stilicom????? Ovaj uzima plate, a ne igra, a onog ni na map i pod ugovorom???Benderrr je napisao/la: ↑30 avg 2021, 00:24Pa onaj Hrelja realno ne liči na fudbalera, kako li on dobija šansu i zašto, to niko ne zna.
-
- Kontakt:
Kako ga je @barba opisao, fakat. A dobio je ubjedljivo najviše minuta za ove 2 godine, i to sve bez ikakvih zvižduka. Baš me razočarao. Krila su nam opet najveća boljka. Niko ne zna gola dati.KANA je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:51Brate sjeti se Barbinog posta za Subasica da dvije godine nije opucao po goluSudoHusika je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:31Bilo je lijepe igre večeras, nema šta. Izlaskom Luke, mi u ekipi jednostavno nismo imali igrača koji može zabiti go. Mustafa, Subašic, da Bog sačuva. Ovaj se vrti u krug a ovaj meda ne može evo 2 godine.
Ivković opet po starom, guzeljal dokle ide i to je to. Nema rokade neke, nema promjene ritma a najgore od svega mi je to što ne može da potrefi tajming izmjena od početka sezone. Tuceta da je ubacio u 60.mi bismo dobili ovu tekmu.ma tanak je Ivkovic ali sta sad izgurati ove neke druge stvari ,samo je tuga sta smo docekali da gledamo na 100 godina kluba
Manijaci
sve mi ovo jos teze pada radi ovakv3 podrske
Željezničar za život cijeli!
Trenutno korisnika/ca: Argentina, Lecler, Orvel, WeekendOffender i 56 gostiju.