FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

desperados
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la desperados » 29 avg 2021, 23:02

Steta zbog primljenog gola na kraju, bili smo blize pobjedi ali nema veze, dobro je to, idemo dalje. Cestitke momci, nije lahko igrati protiv protvinika + ovakvog suđenja, jos u gostima na Grbavici. Idemo dalje.

Bosnausrcu19
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu19 » 29 avg 2021, 23:04

Slobodas je napisao/la:
29 avg 2021, 23:01
Sve dok se bodom budemo zadovoljavali nema od nas ništa. Samo tri bobe dolaze u obzir pogotovo u situaciji kad vodiš ali šta je tu je nabijem vam taj mentalitet daj šta daš
Jel vidiš kako se sudi, šta se radi?

Plus ekipa nam nije baš nešto prepuna kvaliteta, igramo bez napadača od početka lige... Tako da je u tim okolnostima bod top.

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 29 avg 2021, 23:05

Zbog toga sto smo sa bodom zadovoljni imamo titula koliko vec imamo. Huja me hvata prvo na stakora Gigovica zatim na nasu kuratu srecu.
samo Sloboda

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 avg 2021, 23:07

Normalno da bod nije dobar ali gledajući sva 3 gostovanja nismo nigdje nesto lepršavo igrali i ubijali protivnika
Jesmo i Radnik i Velez i Željeznicar ograničili šansama da smo dozvolili ukupno 2-3 prilike u ova 3 meča. Jbg realnost je da s takvom igrom nekad dobijes, nekad remi, nekad izgubis. Mi smo na 2 pobjede i 1 remi.
Hocu reci da ne možemo svaku utakmicu očekivati da se odvije po našem planu kako smo zacrtali poput one protiv Veleza npr
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 29 avg 2021, 23:11

Bosnausrcu19 je napisao/la:
29 avg 2021, 23:04
Slobodas je napisao/la:
Sve dok se bodom budemo zadovoljavali nema od nas ništa. Samo tri bobe dolaze u obzir pogotovo u situaciji kad vodiš ali šta je tu je nabijem vam taj mentalitet daj šta daš
Jel vidiš kako se sudi, šta se radi?

Plus ekipa nam nije baš nešto prepuna kvaliteta, igramo bez napadača od početka lige... Tako da je u tim okolnostima bod top.
Pa ko je kriv što igramo bez napadača, mali Alić i Ramić zakucani za klupu da mi je jednom dočekati da startamo sa pravim napadačem. Imamo mi špica ali ga ne igramo
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 29 avg 2021, 23:23

Slobodas je napisao/la:
Nakon 7. kola imamo 14 boba. Toliko smo imali jedino u sezoni 2015./16. kad osvojismo 2. mjesto i igrasmo pretkolo EL.
Treba biti objektivan. Još uvijek je rano bilo šta prognozirati. Ne znam koji je cilj uprave, ispao sam iz svega što zbog korone što zbog godina razočarenja rezultatima, ali evo gledam npr naredna 3 kola smo faktički domaćini protiv ekipa koje su "'nako". 7 boba minimalno bi se moglo izvući a i 6 nije loše jer ćeš imati 20 bodova. Borac uzeti dok su kanta. Ovo što su dobili Radnik nakon što su gubili 2:0 je farsa. Ovo što smo kartonirani je prilika da ubaciš nekoga od mlađih ali da se za ovih 10ak dana fizički pripremiš i samo trči. Oni bez Ziljkića nisu nizašta.
SSH smo kompletni al opet neka se dogovore, ko Radnik i Borac. Nemam ništa protiv jbte u toku prvog dijela sezone Sloboda i SSH 12 bodova imaju da podijele među sobom.
I Posušje nema kalkulacije. Samo 3 boda.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 avg 2021, 09:02

Sve u svemu odličnih 7 kola, da smo uboli jos 1-2 boda,a mogli smo, bilo bi fantastičnih 7 kola. Naigrali su se i ostali protiv ovih "slabijih", neki i kiksali, tako da priča o lakom rasporedu lagano pada u vodu.
U gostima odlično stojimo, defanzivno i čvrsto ali s razmišljanjem o samo 3 boda, to se najbolje moglo vidjeti sinoc kad poslije primljenog gola imamo korner i fin broj igrača je bio u 16m i tamo i ide lopta, nije bilo nekog zadržavanja ni straha od kontre. Šteta što sinoc nismo dobili ali ne moze uvijek proći taktika da ne primimo neki pacerski gol kakvih je 50% u ovoj ligi a ovamo da zabijemo gol ili gol više iz 2-3 zicera koja nam se otvore.
Na Tusnju se Zizovic jos ne može skontati kako trebamo igrati, npr. da smo s istim pristupom (bilo da je čvrsto ili totalna ofanziva) ušli protiv Sarajeva i Sirokog mislim da bi osvojili vise od jednog boda, ili da smo obrnuli pristup u te dvije utakmice, ali jbg i to je sazrijevanje i ekipe i trenera.
Raduje da nas niko u 7 kola nije nadigrao i niko protiv nas nije zaslužio pobjedu.
Dosta igrača kombinujemo, imamo više U21 opcija, fizički dobro stojimo, često klupa pravi prevagu sto su svakako dobre stvari.
Naredna 3 kola na Tusnju, pa Zrinjski u Mostaru pa one 3 "lakse" utakmice sa početka prvenstva s obrnutim domaćinstvima. Ako nastavimo ovako igrati mozemo se nadati dobrom broju bodova. Ne treba bježati da je idealan raspored da i nakon njega ostanemo pri vrhu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 30 avg 2021, 11:22

Protiv ovakvog Zelje bod je premalo čak uzimajući u obzir i njihovog 12 igrača suca kriminalca.
Šteta izgubljenih bodova!!
DRŽAVA TUZLA!!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 avg 2021, 11:32

Šteta izgubljenih bodova, trebalo je ovo uzeti, jednostavno nemaš se na koga ni ljutiti ovdje, tako htjelo da bude.
Idemo dalje momci & djevojke :)
075

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 avg 2021, 11:36

ma vise je steta izgubljenog makar boda na Tusnju protiv Sarajeva. Liga je bas izjednacena i svaka trica bas puno znaci, ali svejedno vrlo je bitno i prevenirati druge ekipe u osvajanju bodova. Naravno otezavajuci faktor je bilo i sudjenje Gigovica, postaje vise degutantno pricati o tome jer znas sta te ceka, znas sta ce bit protiv Borca , svi pisu o tome i opet isto.

naravno steta je bodova posebno zbog okolnosti kako smo ih izgubili i nepotrebnog pada u igri, iako smo veci dio utakmice dobro stajali. Medjutim imali smo tih par crnih rupa i ponovo losih postavljanja veznog reda
isto tako nismo trebali Sasu stavljati kao ponajboljeg igraca na drugu poziciju, nisam fan toga da najproduktivnijim igracima izmisljamo pozicije.

sad sa Borcem se moze igrati , medjutm naravno koliko sudjenje dozvoli.

Ali vrlo je bitno nastaviti skupljati bodove, posebno jer nam nakon toga slijedi TC gdje opet mozemo ocekivati Mujic show.....
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 30 avg 2021, 11:45

Uvjek i vjecito nezadovoljni....cccc
Da bi jedna ekipa bila konstantno pri vrhu, i borila se za nesto moras je izgraditi...
Ovo je prva sezona tek a fino je krenula ...I ja ne mogu prezaliti Siroki, Sarajevo, i eto sinoc Zeljo to je 5 bodova manje zbog gluposti, brzopletosti....Ali boze moj....Lagano tek cemo na polusezoni podvuci crtu i vidjeti isplati li se pojacavati drasticno ili samo po potrebi igrac ili dva....
Napadac nam treba svakako i jedan kreativac, vidicemo.
Do sada,svaka cast igracima i upravi.
Naredne dvije 4 boda puna kapa :salut:

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 30 avg 2021, 11:55

Mislim da ce uvesti restrikcije zbog covida za ulazak na tribine, pa ne bi bilo lose da se vakcinisemo. Sigurno ce to biti uslov jer prepisuju od drugih.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 30 avg 2021, 11:57

dokle će se više trpiti ove otimačine,zadnja dva kola za sarajevske ćerkice se sve radilo,sramota da čim pokažemo malo kvalitete odma nas sudije i savez gurnu u provaliju
Samo Sloboda | COYG

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2021, 11:57

Ova Sloboda je pravo osvježenje koliko god to nekome bilo cudno.
Po meni, glavni faktor u svemu ovome je Zizovic koji je dobar strucnjak i koji ima sjajan pristup igracima, pogotovo mladim momcima kojima je najvise potrebno samopouzdanje.

Sloboda je sa Devedzicem dobila stopera za par godina, sve naravno zavisi od duzine njegovog ugovora.
Momak je pravi moderni stoper koji zna iznijeti kvalitetno loptu a to je danas prioritet u nogometu jer vecina ekipa igra od svog gola i nema nabijanja lopte prema protivnickom golu.

Sinoc je ekipa bila malo u strahu a to je razumljivo jer su znali da je sa druge strane ekipa koja je u problemu te ko je glavni sudija meca. Niko nije smio ici 100% u duele jer se svaki malo grublji start okarakterisao kartonom koji su ekipu osakatili za naredni mec ali vjerujem da je Zizovic i to ukomponovati.

Uglavnom, pripremiti ekipu dok je pauza na snazi i ici u taj mec sa Borcem sa 110%. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 30 avg 2021, 12:05

Pretjerujete sa sinocnjim sudjenjem.
tz tz tz tz tz tz

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 30 avg 2021, 12:10

Ima li gdje video Saidovog gola

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 avg 2021, 16:17

Imao sam osjecaj da nam je najbitnije zavrsiti neporazen i u takvom raspolozenju otici na pauzu i sa 2.pozicije. U takvoj utakmici dobitak je Mehmedovic. Sa svojih 18 godina prve minute ove sezone, tacnije 83min izuzetno pristojnog izdanja na gostovanju kao sto je ovo. Ima u njemu dobrog fudbalskog.

Kako Maksa i Dzenis fulase prazne golove tako ga i Said uvali iz niceg. Majstor je majstor. Kenin i Jusa ponovo bolja strana ekipe. Juricic je prvi napravio faul nad Kenom i ovaj ga je u padu bas opalio po nosu. Iako mi je na prvu bilo olaksanje zbog izlaska cini mi se da je Luka bas sportista i nadam se da ce sto prije nazad na teren. Civa standardan u nasim zatvorenijim varijantama i moralo mu se vise pomoci po njegovoj strani zadnjih 15min,zuti opravdan. Bukvic dobar i siguran, nemocan kod gola. Maksa i Dzenis standardni, Balic odlican uz ono sranje na kraju kada je uzeo 90sek da bi primili gol bez njega na terenu. Totalno bespotrebno. Veseli opravdao svoju sinocnju funkciju, iskopeljao loptu za onu sansu Mehmedovica i Makse. Ostaju Fedor i Amar da se ocijene. Za mene su totalno neocijenjeni. Fedor apsolutno nije postojao na terenu, nista. Izgubio par laganih duela, iz jednog takvog bila opasna tranzicija u 2.pol. Amar kao kapiten mora mora mora bolje. Ako ne moze bolje onda mora jace kao kapiten. U duele na protivnickoj polovini ulazi sa takvim rezervom kao da gledam kadeta. Prestao je ici na prodore kada je na protivnickoj polovini, a sto je krasilo njegovu igru. I kakvi su ono centarsuti. Iz mjesta, nesmetan lopta zavrsi u autu, 30m od gola zelje. To se kosi sa zakonima fizike.

Neko je vec rekao da nas nije niko nadigrao u 7 kola i to je pored bodovnog ucinka jos jedna pozitivna strana. Imaju 3 suspenzije pred Borac, ali mislim da cemo samo morati filozofirati oko lijevog beka. Ovo ostalo se moze pokriti i dobiti Borac.
tuzlanska Sloboda

runjerahmanove
Kontakt:

Post Postao/la runjerahmanove » 30 avg 2021, 16:49

zlajci je napisao/la:
30 avg 2021, 16:17
Imao sam osjecaj da nam je najbitnije zavrsiti neporazen i u takvom raspolozenju otici na pauzu i sa 2.pozicije. U takvoj utakmici dobitak je Mehmedovic. Sa svojih 18 godina prve minute ove sezone, tacnije 83min izuzetno pristojnog izdanja na gostovanju kao sto je ovo. Ima u njemu dobrog fudbalskog.

Kako Maksa i Dzenis fulase prazne golove tako ga i Said uvali iz niceg. Majstor je majstor. Kenin i Jusa ponovo bolja strana ekipe. Juricic je prvi napravio faul nad Kenom i ovaj ga je u padu bas opalio po nosu. Iako mi je na prvu bilo olaksanje zbog izlaska cini mi se da je Luka bas sportista i nadam se da ce sto prije nazad na teren. Civa standardan u nasim zatvorenijim varijantama i moralo mu se vise pomoci po njegovoj strani zadnjih 15min,zuti opravdan. Bukvic dobar i siguran, nemocan kod gola. Maksa i Dzenis standardni, Balic odlican uz ono sranje na kraju kada je uzeo 90sek da bi primili gol bez njega na terenu. Totalno bespotrebno. Veseli opravdao svoju sinocnju funkciju, iskopeljao loptu za onu sansu Mehmedovica i Makse. Ostaju Fedor i Amar da se ocijene. Za mene su totalno neocijenjeni. Fedor apsolutno nije postojao na terenu, nista. Izgubio par laganih duela, iz jednog takvog bila opasna tranzicija u 2.pol. Amar kao kapiten mora mora mora bolje. Ako ne moze bolje onda mora jace kao kapiten. U duele na protivnickoj polovini ulazi sa takvim rezervom kao da gledam kadeta. Prestao je ici na prodore kada je na protivnickoj polovini, a sto je krasilo njegovu igru. I kakvi su ono centarsuti. Iz mjesta, nesmetan lopta zavrsi u autu, 30m od gola zelje. To se kosi sa zakonima fizike.

Neko je vec rekao da nas nije niko nadigrao u 7 kola i to je pored bodovnog ucinka jos jedna pozitivna strana. Imaju 3 suspenzije pred Borac, ali mislim da cemo samo morati filozofirati oko lijevog beka. Ovo ostalo se moze pokriti i dobiti Borac.
Sve receno. Samo po mom misljenju, Civa se ne treba previse zalijetat kada smo u ofanzivi, jer mi se cini da nije jos dostigo maksimalnu fizicku spremu, tako da kada iz nase ofanzive izbije kontra ili polukontra, automatski je nasa lijeva strana prazna. Dok u tim situacijama Amar puno bolje zatvara svoju stranu. Mislim da je Fedor ispuco sve prilike, on toliko izbjegava duel i ako udje u duel, ne udje u njega ni sa 50% snage. Sto se tice formacije, po meni najbolje pokusat formaciju 352. Jer smo sinoc izgubili obje opcije na lijevom beku. A u formaciji 352, te krilne igrace mogu igrat Amar i Sasa. A da zadnja linija bude Kenin, Jusa i Karisik.
Sasa samo da popravi zavrsnicu i mislim da ce bit nas najbolji ofanzivni igrac.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 30 avg 2021, 20:27

Utakmicu po utakmicu. Lijepo to izgleda i bodovno i na terenu..Cestitke ekipi na zalaganju.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 31 avg 2021, 16:17

Ispod radara su nam prosla zapazena izdanja Bukvica. Jako siguran, nekoliko dobrih odbrana (Rudar, Velez,Zeljo) i zajedno sa halfovima odaje samopuzdanje.
tuzlanska Sloboda

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.