Nemoj tako Ovaj gore ce ti reci da si i ti Sefcet, cim si ovako negativan ka upravi i Maldinijurope11 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 23:47Samo tebi tridesetogodišnjak iz Serije B može biti dobro pojačanje za klub koji je završio na drugom mjestu i koji će igrati LŠ.
Mene bi bilo briga sve i da Hondu i Cercija vrate nazad, dokle god imaš dobre igrače na tim pozicijama. Ali tebi bukvalno gori pod nogama i ti dovodiš yebenog Messijasa iako si imao tri mjeseca vremena da nešto uradiš, pa ovo je sramotno da ne može biti sramotnije.![]()
Uprava sve dobro što je uradila dosad, posrali su se po svemu. I dalo bi se diskutovati o tome da li je bilo potrebno trošiti novac na rezervne igrače s obzirom da su znali da imaju limitiran budžet, umjesto da se odmah rješila pozicija veznjaka i krila, pa kasnije šta uleti. Oni su radili obrnuto i dobili smo ovo što smo dobili, a epilog svega je da uopšte nisi jači u odnosu na prošlu sezonu.
Mi smo 16 miliona potrošili na Adlija, Pelegrija i Balu. Jedan ni neće igrati u Milanu, a druga dvojica nisu bili neophodni (pogotovo se na poziciji lijevog beka mogla izmisliti neka posudba), a Faivre ti je npr. izmakao za max. 2-3 miliona. I sad vi meni recite da je ovo bio pametno odrađen merkato?![]()
AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
- nextterrain
- Kontakt:
Samo ne yebeni Messias
Ako to fakat urade, uradili su najgoru stvar po ekipu a i Piolija, ne razumijem kupis Adlija i ostavis ga na posudbi a kao nemas para za CAM/RF.
Uzas
Ako to fakat urade, uradili su najgoru stvar po ekipu a i Piolija, ne razumijem kupis Adlija i ostavis ga na posudbi a kao nemas para za CAM/RF.
Uzas
- nextterrain
- Kontakt:
Samo ne yebeni Messias
Uzas
Uzas
Opet pises gluposti. Sve u odnosu na Castilleja pa čak i Salemakersa je pojacanje. Prije pola godine si se pitao sto su dogovarali otkup ugovora za "rezervnog" stopera. Jesi dobio odgovor ? Fudbal ne igraju imena, milioni i ostalo. Neki tim dovede igrača za par miliona od kojeg niko nista ne ocekuje i onda taj igrač dozivi bum i prodaju ga za ogroman novac. Messias nije mozda ime kao James Rodriguez, Bernando Silva itd , ali ne znaci da sutra ne moze ispisati lijepu fudbalsku pricu u dresu Milana.rope11 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 23:47Samo tebi tridesetogodišnjak iz Serije B može biti dobro pojačanje za klub koji je završio na drugom mjestu i koji će igrati LŠ.
Mene bi bilo briga sve i da Hondu i Cercija vrate nazad, dokle god imaš dobre igrače na tim pozicijama. Ali tebi bukvalno gori pod nogama i ti dovodiš yebenog Messijasa iako si imao tri mjeseca vremena da nešto uradiš, pa ovo je sramotno da ne može biti sramotnije.![]()
Uprava sve dobro što je uradila dosad, posrali su se po svemu. I dalo bi se diskutovati o tome da li je bilo potrebno trošiti novac na rezervne igrače s obzirom da su znali da imaju limitiran budžet, umjesto da se odmah rješila pozicija veznjaka i krila, pa kasnije šta uleti. Oni su radili obrnuto i dobili smo ovo što smo dobili, a epilog svega je da uopšte nisi jači u odnosu na prošlu sezonu.
Mi smo 16 miliona potrošili na Adlija, Pelegrija i Balu. Jedan ni neće igrati u Milanu, a druga dvojica nisu bili neophodni (pogotovo se na poziciji lijevog beka mogla izmisliti neka posudba), a Faivre ti je npr. izmakao za max. 2-3 miliona. I sad vi meni recite da je ovo bio pametno odrađen merkato?![]()
Da Messias nema nikakvog kvaliteta Maldini ne bi toliko insistirao na njemu. Prelazni rok nije onakav kakvim su ga mnogi očekivali ali opet treba biti zadovoljan Milan ima siri roster nego prosle sezone.
meepo je napisao/la: ↑31 avg 2021, 00:10Opet pises gluposti. Sve u odnosu na Castilleja pa čak i Salemakersa je pojacanje. Prije pola godine si se pitao sto su dogovarali otkup ugovora za "rezervnog" stopera. Jesi dobio odgovor ? Fudbal ne igraju imena, milioni i ostalo. Neki tim dovede igrača za par miliona od kojeg niko nista ne ocekuje i onda taj igrač dozivi bum i prodaju ga za ogroman novac. Messias nije mozda ime kao James Rodriguez, Bernando Silva itd , ali ne znaci da sutra ne moze ispisati lijepu fudbalsku pricu u dresu Milana.rope11 je napisao/la: ↑30 avg 2021, 23:47Samo tebi tridesetogodišnjak iz Serije B može biti dobro pojačanje za klub koji je završio na drugom mjestu i koji će igrati LŠ.
Moram se ja (sefcet ) nadovezati na tvoje nebuloze. Sta ce jedan 30. godisnjak pisati dobru pricu u Milanu, jedan 30. godisnjak koji je poceo igrati fudbal u 25 god zivota? Dalje, po cemu imamo siri roster od prosle godine? Otisao Hakan, zamjena nije dosla. Otisao Meite, dosao Bakayoko. Otisao Dalot, dosao Florenzi. Otisao Hauge, nije niko dosao. Otisao mozda Castilejo, dosao ovaj iz Crotonea. Otisao Mandzo, dosao Giroud. Starosjedioci Tomori i Tonali, i o kakvom ti sirem rosteru pricas, majke ti tvoje?
Da Messias nema nikakvog kvaliteta Maldini ne bi toliko insistirao na njemu. Prelazni rok nije onakav kakvim su ga mnogi očekivali ali opet treba biti zadovoljan Milan ima siri roster nego prosle sezone.
Niko ne insistira na njemu već su se usljed svoje nesposobnosti i kockanja i cigančenja doveli do toga da im igrač iz druge lige predstavlja jedinu opciju. Mene bi stid bilo, radije ne bih nikoga ni doveo.
Ovo rezonovanje "bar je bolji od XY igrača" nas je i uništilo, radi čega se nakotilo svakakvih poluigrača koje pejgamber ne može otjerati. To što je bolji od Samua ga ne čini automatskim dobrih igračem i dobrim pojačanjem za Milan, samo je za nijansu manje zlo od njega.
Ovo rezonovanje "bar je bolji od XY igrača" nas je i uništilo, radi čega se nakotilo svakakvih poluigrača koje pejgamber ne može otjerati. To što je bolji od Samua ga ne čini automatskim dobrih igračem i dobrim pojačanjem za Milan, samo je za nijansu manje zlo od njega.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Maldini hoce da odradi posudbu istog tako da ne vidim fkt razlog sto ne bi pokusali. Sta se ima izgubiti ? Momak je s mrtvim Crotone-om prosle sezone zabio 9 golova i upisao 4 asistencije i to mu je ujedno bila debitantska sezona u Seria A.rope11 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 00:25Niko ne insistira na njemu već su se usljed svoje nesposobnosti i kockanja i cigančenja doveli do toga da im igrač iz druge lige predstavlja jedinu opciju. Mene bi stid bilo, radije ne bih nikoga ni doveo.
Maldini je izvukao max sto je mogao izvuci ovaj prelazni rok a mozda nas i iznenadi sutra ko zna , ali opet Messias nije losa opcija i nije Milan samo zainteresovan za njega vec jos 4-5 klubova iz Seria A među kojima je i Sassuolo koje ce ga pokusati dovesti kao zamjenu za Bogu.
The figures being discussed for Messias to Milan are €3M with option to buy for €5-6M.
Gazzetta: Brest refused an offer of 12M€. The negotiations between Milan and Brest are not finished. Milan will have to increase its offer before 8 pm.
Nadam se da Gazzetta ne baca šupljake.
Ali i da su pregovori i dalje u toku, k'o da gledam neće Milan povećati ponudu za 2m eura koliko ovi traže.
Gazzetta: Brest refused an offer of 12M€. The negotiations between Milan and Brest are not finished. Milan will have to increase its offer before 8 pm.
Nadam se da Gazzetta ne baca šupljake.
Ali i da su pregovori i dalje u toku, k'o da gledam neće Milan povećati ponudu za 2m eura koliko ovi traže.
Zadnja izmjena: Maestro^^, dana/u 31 avg 2021, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- Beduin
- Kontakt:
Na stranu sve, ali po cemu je Messi-ass bolji od Saleta?
Niti igraju istu poziciju niti skoro ikad igra krilo, nego je tu uz napadaca kao SS ili iza napadaca, za razliku od Saleta koji je dio Piolijevog sistema sa jasnim zadacima u oba smjera uz sve cesce ubacivanje u sredinu i protivnicki sesnaesterac.
Prvo se nadam da nam nece doci, a i ako dodje vjerovat cu Maldiniju i nadati se da nije samo potez ocajnika, neko strategije i selekcije.
Niti igraju istu poziciju niti skoro ikad igra krilo, nego je tu uz napadaca kao SS ili iza napadaca, za razliku od Saleta koji je dio Piolijevog sistema sa jasnim zadacima u oba smjera uz sve cesce ubacivanje u sredinu i protivnicki sesnaesterac.
Prvo se nadam da nam nece doci, a i ako dodje vjerovat cu Maldiniju i nadati se da nije samo potez ocajnika, neko strategije i selekcije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
meepo je napisao/la: ↑31 avg 2021, 00:31Maldini hoce da odradi posudbu istog tako da ne vidim fkt razlog sto ne bi pokusali. Sta se ima izgubiti ? Momak je s mrtvim Crotone-om prosle sezone zabio 9 golova i upisao 4 asistencije i to mu je ujedno bila debitantska sezona u Seria A.rope11 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 00:25Niko ne insistira na njemu već su se usljed svoje nesposobnosti i kockanja i cigančenja doveli do toga da im igrač iz druge lige predstavlja jedinu opciju. Mene bi stid bilo, radije ne bih nikoga ni doveo.
Maldini je izvukao max sto je mogao izvuci ovaj prelazni rok a mozda nas i iznenadi sutra ko zna , ali opet Messias nije losa opcija i nije Milan samo zainteresovan za njega vec jos 4-5 klubova iz Seria A među kojima je i Sassuolo koje ce ga pokusati dovesti kao zamjenu za Bogu.
[/quote
Nego ne odg ti meni tj Sefcetu, po cemu to imamo siri roster. Hajd ko Boga te molim daj mi fb profil da vidim te likom ko stoji iza ovih nebuloza
Ma naravno da je potez očajnika, ne može ti biti strategija da zadnji dan merkata dovodiš starkelju iz druge lige na najprioritetniju poziciju, u klub koji je nakon sedam godina izborio LŠ.
Najžalosnije je to što će Samu vjerovatno ostati, a ovaj će biti kao lafo ofanzivni vezni, iako se lik formacijski uopšte ne uklapa u tim. Katastrofa i sramota na više nivoa.
Najžalosnije je to što će Samu vjerovatno ostati, a ovaj će biti kao lafo ofanzivni vezni, iako se lik formacijski uopšte ne uklapa u tim. Katastrofa i sramota na više nivoa.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pa njima treba back up za desno krilo. To ce i dovesti. Sale je prvi izbor, ne vazno ko dodje. Ni ja ne vidim da tu nesto skripi aman. Jedino moza pozicija 10tke, ali tu je Super Rade koji zasluzuje vecu minutazu nego prosle godine.
Super je to sve. Vidket cete protiv LPoola kako cemo ih pregazit ko plitak potok.
Lijepa stvar je kapitenska kod Calabrije, ruzna dovodjenje bradate spodobe.
Ne bi me iznenadilo da sutra prodaju Kesija u Englesku.
Super je to sve. Vidket cete protiv LPoola kako cemo ih pregazit ko plitak potok.
Lijepa stvar je kapitenska kod Calabrije, ruzna dovodjenje bradate spodobe.
Ne bi me iznenadilo da sutra prodaju Kesija u Englesku.
Evo indijanca iz Crotonea 

Di Marzio kaze 2,6 mil posudba, 5,4 mil otkup +1 mil bonusa...Toooo Maldini, najjaci si u svom poslu

Sjebanih 15 ak mil eura za jedan dan ( Adli + ovaj) to samo moze Legenda u upravi sa strasilom Massarom 
- Romagnoli13
- Kontakt:
Jao Paolo šta učini pobogu. 
Baciti 1 eura na igrača koji je počeo igrati fudbal prije 5 godina je sramota za klub kao što je Milan. A kamoli skoro 3M za takvog igrača, koji ima fucking 30 godina, te dolazi iz druge lige.
Ako Maldini s ovim merkato završi. Ne treba da se pojavljuje u javnosti do januara.
Baciti 1 eura na igrača koji je počeo igrati fudbal prije 5 godina je sramota za klub kao što je Milan. A kamoli skoro 3M za takvog igrača, koji ima fucking 30 godina, te dolazi iz druge lige.
Ako Maldini s ovim merkato završi. Ne treba da se pojavljuje u javnosti do januara.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Romagnoli13
- Kontakt:
Sve što je Maldini trebao uraditi do kraja merkata da bi sve bilo čista desetka, je dovođenje pravog desnog krila te igrača koji će biti konkurencija Diazu. Što apsolutno nije uradio. Tako da je merkato fail uveliko. Osim ako se sutra ne desi čudo pa ipak se ispostavi da je James zaista zadnje pojačanje Milana. A ne ovaj lažni Messi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Neću ni da mislim sta ce se desiti ako se ne dao Bog povrijedi ne konstantni Diaz, pa pocnu nam napade kreirati Kessie, Bakayoko, Krunic, a sve i jedan "mesar" u veznoj liniji
Onda kada pocnu da rolaju po desnom krilu Alee (Salemakers) i ovaj Messi(as), ili na lijevom krilu kada zalomi Rebić i blentovina sa svojim smijehom ko budala na brasno (Leao). Kukala nam majka i aminati za sto manje povreda kljucnih igraca na svojim pozicijama. Naostrite se zivcima,trebat ce nam sljedecih 9 mjeseci 
Lik je dosad radio dobro sa prosječnim budžetom, ali na kraju je jednim potezom sve zasrao. Meni je od svega toga najžalije što nas je od borbe za skudeto djelilo 2-3 dobra pojačanja, a sad su se doveli u situaciju da ti i top 4 visi o koncu.
Ne želim svu krivicu svaliti na upravu jer su vlasnici stegli kaiš i onemogućili trošenje, ali pobogu, čemu čekanje do zadnjeg dana i zašto se neke stvari nisu ranije rješile? Pa ja ne znam da je ova strategija ikad upalila, jednom se propustilo dovesti krilo i stoper, a sad se u stanju očaja uvalilo smetlje koje neće ni 1% unaprijediti igru Milana.
I ova 2 miliona za Mesiju su razlika koja su nam falila za Faivra. Znači, ako sutra nekim čudom ne osvane Faivre ili James ili pi.čka materina u Milanu, stvarno neka se ne pojavljuju navijačima na oči. A sve mi se čini da neće jer su potpisana dva igrača koja su se spominjala.
Ne želim svu krivicu svaliti na upravu jer su vlasnici stegli kaiš i onemogućili trošenje, ali pobogu, čemu čekanje do zadnjeg dana i zašto se neke stvari nisu ranije rješile? Pa ja ne znam da je ova strategija ikad upalila, jednom se propustilo dovesti krilo i stoper, a sad se u stanju očaja uvalilo smetlje koje neće ni 1% unaprijediti igru Milana.
I ova 2 miliona za Mesiju su razlika koja su nam falila za Faivra. Znači, ako sutra nekim čudom ne osvane Faivre ili James ili pi.čka materina u Milanu, stvarno neka se ne pojavljuju navijačima na oči. A sve mi se čini da neće jer su potpisana dva igrača koja su se spominjala.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Brahim će vrlo brzo prestići Hakana kvalitetom u to ne sumnjam. Ali on ne može sam iznijeti sezonu. Nema niti promil šanse.
Ne želim da vjerujem da čovjek koji je toliko toga uradio u karijeri, može sebi dopustiti da uđe u sezonu sa Krunicem i svojim sinom kao jedinim opcijama ako se Diaz ne daj Bože povrijedi.
Zato ne želim puno da kritikujem dok se merkato ne završi. Jer priča oko Jamesa i Favrea nije gotova svakako. Ali sam sad već pesimističan po tom pitanju.
Ne želim da vjerujem da čovjek koji je toliko toga uradio u karijeri, može sebi dopustiti da uđe u sezonu sa Krunicem i svojim sinom kao jedinim opcijama ako se Diaz ne daj Bože povrijedi.
Zato ne želim puno da kritikujem dok se merkato ne završi. Jer priča oko Jamesa i Favrea nije gotova svakako. Ali sam sad već pesimističan po tom pitanju.
-
gambler1899
- Kontakt:
Bez obzira na rezultate prelazni rok cu ocijeniti 4/10 i ostajem pri tome. Mozemo osvojiti skudeto a mozemo se boriti i za top 4 ali sve dok ne pocnemo dovoditi provjerene igrace/ dok ne prestanemo ciganciti bas za sve ne mozemo se smatrati nekom.ozb ekipom. Ok moze ovo proci jednu sezonu ali dugorocno nije rjesenje.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Šta su to pravi igrači? Ove što Englezi plaćaju po 100M? Nakon 2 dobre sezone. A takvih u Italiji na pretek, koji su na prodaju za 25-30M.
Cijena igrača u ovom ludom vremenu ne znači nužno i neki mega kvalitet. Dokazano bezbroj puta tokom zadnjih par godina.
Cijena igrača u ovom ludom vremenu ne znači nužno i neki mega kvalitet. Dokazano bezbroj puta tokom zadnjih par godina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.