Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Felixians4
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 00:25

Promijenili su se uvjeti - sad je večernji match,a tu je 3 i pol sata mlaćenja. Izgleda da je sve pitanje Tsitsipasove mirnoće i egzekucije u petome

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 avg 2021, 00:47

Gledaj picketine **** sve svoje...
Opet u wc preko 10min.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 31 avg 2021, 00:59

Ljigavac je 15 minuta bio u wc-u. :puke:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 avg 2021, 01:04

Steta, kao da uzmes vremensku masinu pa ti neko na pola kaze e nema vise i samo iskljuci :(
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 01:39

Kosto ga je drugi set , moro je ovo uzet u tri. Nadam se da ovaj smecar ispada sto prije.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 avg 2021, 01:41

Dabogda nikad nista ne osvojio ****, to mu zelim.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 01:46

Šteta da oba ne prolaze. A tako je ždrijeb odlučio. E,sad,da li je ovo Murray kako Bodi kaže počastio(iako mislim da pretjeruje da mu je ovo najkvalitetnije serviranje) jednom ili ima nade da se uključi ko ozbiljan izazivač,teško je reći. Na Grand Slamovima bome daje max. U Australiji je ostavio bio zadnji atom kad se prvotno oprostio, pa u Wimbledonu,al onda nije imo goriva za Denisa i sada gotovo 5 h skoro pa spektakla. Jeste popustio u zadnja 2 seta, no i Grk je igrao odlično kako je meč odmicao.

Tko bi rekao prije par godina da će u prvom kolu Grand Slama igrati Murray i Tsitsipas i da će Murray biti prežaljen, da će "svi" navijati za njega,na stadionu i generalno. Ne samo zbog toga što je uvijek divota gledati ratničkog veteranskog šampiona u zadnjim trzajima već je i Tsitsipas senior-junior duo postao najomraženiji na Touru. Mouratoglou ih je isto očigledno ponukao,slično je radio sa Sirenom.

Dobro je reagirao na kraju "mali", Andy nervozan pa i ljut na njega, a on prema publici koja ga je i zviždala, pomirljivo raspoložen. Slično je i Medvedev započeo na istim terenima pa je došao do finala i pobrao simpatije.

Dimitrov
Kontakt:

Post Postao/la Dimitrov » 31 avg 2021, 12:26

.
Zadnja izmjena: Dimitrov, dana/u 31 avg 2021, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 31 avg 2021, 12:52

forgempp je napisao/la:
31 avg 2021, 00:47
Opet u wc preko 10min.
Sta pravila kazu o tim odlascima u wc? Uzimas vremena koliko hoces? Tacno ce postati najodvratniji igrac na touru
⚽FK Garaže⚽

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2021, 12:58

FCB1986 je napisao/la:
31 avg 2021, 12:52
forgempp je napisao/la:
Opet u wc preko 10min.
Sta pravila kazu o tim odlascima u wc? Uzimas vremena koliko hoces? Tacno ce postati najodvratniji igrac na touru
Muratogluova škola sve, pa nije se mogla spojiti gora kombinacija. Cicipas, stari mu i Muratoglu - ne znaš koji je odvratniji i veći ljigavac. Definitivno će postati odnosno već jeste najomraženiji igrač na touru. A to će proizvest efekat da će svaki teniser protiv njega zapinjati 120%, tako da će samo sebi naškodit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 31 avg 2021, 13:29

FCB1986 je napisao/la:
31 avg 2021, 12:52
forgempp je napisao/la:
Opet u wc preko 10min.
Nema pravila, daje se ''optimalno vrijeme'', prema pravilima. Pa ne mora covjek samo pisati, zar ne, moze biti i ozbiljniji toalet. :) A Grk veli da je jos i mijenjao odjecu. Problem je coaching za vrijeme toaleta, a zato s njim ide linijski sudija da ako sta primijeti, prijavi.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 13:39

Prevelika hajka se diže. Par minuta duže ostao ,wooow. U četvrtom setu doduše jest Murray uhvatio zalet od 3-5, solidno zaprijetio i na drugom servisu za set Grkljana, no realno rezonski je bilo da će pauza više Škotu značiti. Da,izgubio je odmah servis i to se može tumačiti ko da ga je izbacilo iz takta, no i u četvrtom je izgubio prva 2 serve gamea. Zverev je pak u Cincinattiju poveo 2-0 u drugom i tek onda je nastupila kriza,odnosno Stef zaigrao sjajno.

Najlakše je pronaći razlog i masovno po nekome/nečem skupni hate udariti i vozi dalje. Nije mi nikad Stefanos bio nešto drag, odista su egocentrici on,stari i team, svakakve pizdarije i izjave je davao usred matcheva, no to je mlad momak, na svjetskom vrhu i stalno pokazuje koliko mu je stalo i traži načine da pobijedi. Eh,tu je kvaka. Mnogi su uvjereni da krše pravila,da varaju i vrše coaching, no dokaza bar javnih nema. U svakom slučaju zbog toga će se povesti ozbiljna analiza i moguće skoro doći do ili striktinijeg režima,a po meni izglednije još više fleksibilnosti u vidu dopuštenja coachinga, no ne i u toku čitavog matcha već nešto ko challenge hawk eye.

Evo,Sascha se nosi s ovim teškim optužbama za nasilje, i "pravim" Rusima ima se što prigovoriti,a ionako je ovaj naraštaj u startu od publike diskreditiran. No, svi imaju drugačiji karakter, ne može se poreći da imaju prisutnu osobnos,istaknutu karizmu i da su dobri teniseri.

Ah ovaj Kyrgios, već je mogao postati i ozbiljna youtube/reality star.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2021, 13:52

Felixians4 je napisao/la:
31 avg 2021, 13:39
Prevelika hajka se diže. Par minuta duže ostao ,wooow. U četvrtom setu doduše jest Murray uhvatio zalet od 3-5, solidno zaprijetio i na drugom servisu za set Grkljana, no realno rezonski je bilo da će pauza više Škotu značiti. Da,izgubio je odmah servis i to se može tumačiti ko da ga je izbacilo iz takta, no i u četvrtom je izgubio prva 2 serve gamea. Zverev je pak u Cincinattiju poveo 2-0 u drugom i tek onda je nastupila kriza,odnosno Stef zaigrao sjajno.

Najlakše je pronaći razlog i masovno po nekome/nečem skupni hate udariti i vozi dalje. Nije mi nikad Stefanos bio nešto drag, odista su egocentrici on,stari i team, svakakve pizdarije i izjave je davao usred matcheva, no to je mlad momak, na svjetskom vrhu i stalno pokazuje koliko mu je stalo i traži načine da pobijedi. Eh,tu je kvaka. Mnogi su uvjereni da krše pravila,da varaju i vrše coaching, no dokaza bar javnih nema. U svakom slučaju zbog toga će se povesti ozbiljna analiza i moguće skoro doći do ili striktinijeg režima,a po meni izglednije još više fleksibilnosti u vidu dopuštenja coachinga, no ne i u toku čitavog matcha već nešto ko challenge hawk eye.

Evo,Sascha se nosi s ovim teškim optužbama za nasilje, i "pravim" Rusima ima se što prigovoriti,a ionako je ovaj naraštaj u startu od publike diskreditiran. No, svi imaju drugačiji karakter, ne može se poreći da imaju prisutnu osobnos,istaknutu karizmu i da su dobri teniseri.

Ah ovaj Kyrgios, već je mogao postati i ozbiljna youtube/reality star.
Ako nema dokaza za coaching, imaš dokaze kako pokušava pred čitavim svijetom ukrasti poen tako što redovno označava lažne tragove na šljaci. 100 hiljada puta sudija siđe sa stolice, on zaokružio namjerno neki drugi trag, pa ga ovaj mora ispravljat... to je bezobrazluk, užasna osobina.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 14:01

Istina. Jbg, pa opet dobro iz perspektive tenisa i publike u biti. Jer ukoliko u vrhu imaš igrača kojeg ne podnosiš makar i ne mimao nekog favorita i gadilo ti se gledati nove momke, novu eru, tu i tamo ćeš baciti oko i uvijek ćeš žestoko prokomentirati na bilo koju vijest o dotičnoj osobi koja ti je mrska.

Mada mislim da će se popraviti njegovo ponašanje, pogotovo kad stigne prva GS titula i kad potpuno sazrije. Izvrsno je reagirao sinoć nakon pobjede. Začudio se kako ga je Murray bez pogleda ispratio, jedva mu i ruku dao. Svjestan je da su svi navijali za Andya koliko i zbog toga što je on bivši šampion UO, bivši broj 1, ma jednostavno briljantan igrač, no isto tako i iz želje da on popuši. No,potom je maltene govorom tijela i reakcijom izrekao: "Jbg, znam da sam postao meta hejta, znam da ste navijali včrs protiv mene, al ponudili smo vam kvalitetan program, nadam se da ćete pogledati i drugu stranu medalje možda već i u nastavku turnira".

I uzvratili su mu solidnim pljeskom. Sjetimo se dinamike Medvedeva i iste publike preklani.

Murray se imao pravo ljutiti, nakon Zvereva evo odmah meč iza, i drugi veliki igrač, zapravo igrači koji drže OI zlato od 2012. da direktno optužuje za coaching i buni se žestoko na predug boravak u zahodu. Donekle i sličan tok meča. Lako je Tsitsi izgubio prvi set pa u drugom poravnanje, no ovdje je Murray onda opet poveo i zatim nakon fizičkog pada Tsitsipas uzima rutinski četvrti i peti, a prije svakog od njih najprije MTO pa toalet pauza. U Cincinattiju je između prvog i drugog iskoristio tu mogućnost testiravši živce svih i toleranciju nadređenih. Zatim je on imao dobijem match pa ga ispustio.

Eh,tu je bitna razlika nastupila. Murray,koji je bio izrazito motiviran i svjestan da igra odlično i da ima veliku šansu za super skalp kad to nitko nije očekivao, je izjavio da bi se isto ponio i u slučaju pobjede,da bi potencirao istu priču i na konferenciji u službi sporta. Sascha je pak bio pomirljiv i čak drugarski raspoložen,a na mreži u pozdravu je Tsitsipas bio taj koji je udario praktički ignore.

Stalno je Andy žestoko gestikulirao bilo to u proslavama poena,seta, no bome je i pretjerane resurse trošio na prigovore i žuganje sebi u bradi i čitavom svijetu ponekad. I kad je Tsitsipas promijenio reket na 0-30 i zatim uzeo game mu je jako zasmetalo.

Na kraju to ispada tko gubi,ima pravo da se ljuti ili "lako je biti velik u pobjedi" , no slažem se da su ovo stvari za raspravu i podložni i sankcijama ukoliko se ispostavi da su opravdane, pa ponavljam i novim pravilima. ALI, olako se proglašava ljude božanstvom ili pak smećem.

Nisam mogao zamisliti prije par godina da će Stefanos biti omražen. Štoviše,očekivao sam da bude možda i najgotivniji većini publike uz Shapovalova(Ivković s Tribine je njih sitaknuo za najveće potencijale uz Zvereva za kog je bojazan izrazio u vidu trošenja zglobova s obzirom na sličnu konstituciju i udaranje FH ko Tandil boy) zbog njihovog stila tenisa s jednoručnim BH, atraktivnim paketom pa i da kažem, izgledaju reprezentativno. Nisam tu ni za M ni Ž neki faktor, no i to se gleda, a koliko uviđam, riječ je i o fizički natprosječnim momcima.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 20:09

Khachanov prevara od tenisera.
Posljednja titula 2018 u Parizu , nije igro ni finale od tad ( osim OI ).

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 20:16

MukiMuki02 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:09
Frustracije tippinga? Ma to je manje-više pogađanje, što ti znaš tko će kako odigrati, nema tu van top5 da ćeš biti uvjeren u šta. Evo,ja pikirao Goffina koji je odradio dobra turnira čitave 2021.,oba u Francuskoj i Norriea na neki osjećaj - Alcaraz igrao WS,a Norrie ima dobru godinu,Carlos neiskusan,ovaj ga satare, Cameron odigra ko 300. na listi.

Zapravo ovi što igraju u odličnoj formi ovo ljeto za svoju fazu karijere ili općeniti standard ,1.kolo odradili super - Alcaraz,Mcdonald,Harris,Nakashima.

Querrey odolijevao do 6-4 5-5,na kraju Zver trebao do trostrukog breaka u trećem, lijepo da rješava rutinski početne faze GS mada na RG je zaostao 0-2

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 avg 2021, 20:22

Zverev je bas naspanovan kao nikad u karijeri,tacno vise nema ono da psihicki pane i da ode mec u drugom smjeru,to je najbolje pokazao kad je vratio Tsitsipasu dupli break i dobio mec na predhodnom mastersu. Evo danas bas rutinski odradi prvo kolo. Eventualni mec njega i Novaka u 1/2 mogao bi biti bas odlican mec

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2021, 20:31

ronaldo99 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:22
Zverev je bas naspanovan kao nikad u karijeri,tacno vise nema ono da psihicki pane i da ode mec u drugom smjeru,to je najbolje pokazao kad je vratio Tsitsipasu dupli break i dobio mec na predhodnom mastersu. Evo danas bas rutinski odradi prvo kolo. Eventualni mec njega i Novaka u 1/2 mogao bi biti bas odlican mec
Nije mi bio uvjerljiv na FH strani danas,no možda i bolje da "tempira" za drugi tjedan. S ovakvim serviranjem ima luksuz.
Pun je samopouzdanja definitivno i baš se osjeća po pokretima i reakcijama nakon seta/matcha da se ne zadovoljava više "običnim" dobrim pobjedama i rezovima nego puca na najbolje,na vrh,šampionski attitude.

Ipak, ne bi smio onako darivati na meč loptama ,to s Novakom recimo bu kažnjeno. U Tokiju je u trećem setu Nole imao na tacni rebreak,no nije iskoristio,nakon toga šetnja, ovdje teško da će se dogoditi.

Daleko je do toga, no baš je pozornica spremna za takav spektakl. No osjećam da Medvedev osvaja.

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 31 avg 2021, 20:41

Felixians4 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:16
MukiMuki02 je napisao/la:
31 avg 2021, 20:09
Frustracije tippinga? Ma to je manje-više pogađanje, što ti znaš tko će kako odigrati, nema tu van top5 da ćeš biti uvjeren u šta. Evo,ja pikirao Goffina koji je odradio dobra turnira čitave 2021.,oba u Francuskoj i Norriea na neki osjećaj - Alcaraz igrao WS,a Norrie ima dobru godinu,Carlos neiskusan,ovaj ga satare, Cameron odigra ko 300. na listi.

Zapravo ovi što igraju u odličnoj formi ovo ljeto za svoju fazu karijere ili općeniti standard ,1.kolo odradili super - Alcaraz,Mcdonald,Harris,Nakashima.

Querrey odolijevao do 6-4 5-5,na kraju Zver trebao do trostrukog breaka u trećem, lijepo da rješava rutinski početne faze GS mada na RG je zaostao 0-2
Ma rijetko me tipping iznervira , ionako mi ne ide haha. Al nije mi jasno da je ovoliko pao , umjesto da svake sezone bude bolji on tapka u mjestu. Skoro 3 godine nista nije uzeo a vazi za neku " novu nadu".

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 avg 2021, 20:45

Mene jako zanima ovaj malac sto igra vcrs sa Novakom,njemu predvidjaju dobru karijeru. Znam da je prije US opena uvezao dvije titule na CH turnirima ali oba na sljaci su bila.

Volio bi da mogu pogledati ali ustaje se u 5 :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []