FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ma samo da cesto osvajamo titule. To nas samo zanima bordo braco
Dobro je nismo puno zaostali za vodecim tokom ove krize i mozemo je napasti i ove godine
Dobro je nismo puno zaostali za vodecim tokom ove krize i mozemo je napasti i ove godine
2 boda kasnimo za ciljem od 70 bodova, sto je 99% dovoljno tituluTatamata1946 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 18:34Ma samo da cesto osvajamo titule. To nas samo zanima bordo braco
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Cardiff City €39.95m
KV Kortrijk €20.35m
FK Sarajevo €5.58m
Ako bi sanjali, trojica igrača na posudbu iz Cardiffa i Kortrijka bi bila dovoljna za dominaciju. Kad je Bodul ovako dominantan kakvi bi tek ovi bili.. hajmo sanjati.
KV Kortrijk €20.35m
FK Sarajevo €5.58m
Ako bi sanjali, trojica igrača na posudbu iz Cardiffa i Kortrijka bi bila dovoljna za dominaciju. Kad je Bodul ovako dominantan kakvi bi tek ovi bili.. hajmo sanjati.
Bas mislis da ce neki momak iz cardiffa doci da se kali kod nas, bolja mu je opcija treca engleska, prva skotska itd
Da je prisle godine bio ovaj sistem, mi bi igrali grupnu fazu KL. Nadam se da cemo ove godine uzet titulu i imat povoljan zrijeb..konacno..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
I Cardiff i Kortrijk su goli qurac od klubova,sto ima i cijena govori. Vani su igraci u startu skuplji sa visim cijenama,tako da je ovaj Kortrijk nivo ovog Sarajeva a Cardiff malo bolji. Nemaju oni igraca za nas a i koji ce nam !
Buljubašić: Počinje nova era, moj tim i ja se radujemo provedbi planova investitora

Nakon današnje objave FK Sarajevo da će novi investitori biti Vincent Tan i Ismir Mirvić, na društvenim mrežama oglasila se i direktorica bordo kluba Sabrina Buljubašić.
Na svom profilu na LinkedInu, na engleskom jeziku, Buljubašić je objavila sljedeći post:
“Proteklih nekoliko mjeseci bili su, u najmanju ruku, izuzetno teški. Pandemija je zahvatila čitav svijet i FK Sarajevo se nije razlikovalo, jer su klub i svi u njemu patili, kako na terenu tako i van njega.
Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se nažalost zbog toga našli u kompromitirajućoj situaciji u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže.
U ovom periodu osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovoj predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnogi članovi tehničkog osoblja i igrači također su se borili. Ako se iz ovoga može izvući jedna pozitivna stvar, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svi zaposleni, i svi smo se okupili kako bismo krenuli u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, naši partneri su nam dali vremena, a sponzori ostali uz klub u teškim trenucima.
Sada sam oduševljena što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora – gospodina Ismira Mirvića, a također će se vratiti u klub amidža Tan Sri Vincent.

Danonoćno smo radili na temeljitoj analizi i sve smo završili za manje od tri mjeseca. Svi dokumenti su potpisani, a danas počinje nova era za klub.
Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima.
Želim se zahvaliti svim navijačima Sarajeva na podršci i strpljenju u proteklih devet mjeseci. Uvijek ste bili tu za klub i ne sumnjam da ćete uvijek biti tu za klub. Možete biti mirni, znajući da će planovi novih investitora učiniti FK Sarajevo jačim na terenu i izvan njega u svim oblastima. Planovi će potrajati neko vrijeme da se u potpunosti ostvare, ali su za dugoročni opstanak i uspjeh kluba. Kao i uvijek, FK Sarajevo je lider u BiH i regionu, a ja jedva čekam vidjeti kako klub raste pod ovim novim vodstvom.
Nova era počinje…”

Nakon današnje objave FK Sarajevo da će novi investitori biti Vincent Tan i Ismir Mirvić, na društvenim mrežama oglasila se i direktorica bordo kluba Sabrina Buljubašić.
Na svom profilu na LinkedInu, na engleskom jeziku, Buljubašić je objavila sljedeći post:
“Proteklih nekoliko mjeseci bili su, u najmanju ruku, izuzetno teški. Pandemija je zahvatila čitav svijet i FK Sarajevo se nije razlikovalo, jer su klub i svi u njemu patili, kako na terenu tako i van njega.
Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se nažalost zbog toga našli u kompromitirajućoj situaciji u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže.
U ovom periodu osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovoj predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnogi članovi tehničkog osoblja i igrači također su se borili. Ako se iz ovoga može izvući jedna pozitivna stvar, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svi zaposleni, i svi smo se okupili kako bismo krenuli u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, naši partneri su nam dali vremena, a sponzori ostali uz klub u teškim trenucima.
Sada sam oduševljena što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora – gospodina Ismira Mirvića, a također će se vratiti u klub amidža Tan Sri Vincent.

Danonoćno smo radili na temeljitoj analizi i sve smo završili za manje od tri mjeseca. Svi dokumenti su potpisani, a danas počinje nova era za klub.
Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima.
Želim se zahvaliti svim navijačima Sarajeva na podršci i strpljenju u proteklih devet mjeseci. Uvijek ste bili tu za klub i ne sumnjam da ćete uvijek biti tu za klub. Možete biti mirni, znajući da će planovi novih investitora učiniti FK Sarajevo jačim na terenu i izvan njega u svim oblastima. Planovi će potrajati neko vrijeme da se u potpunosti ostvare, ali su za dugoročni opstanak i uspjeh kluba. Kao i uvijek, FK Sarajevo je lider u BiH i regionu, a ja jedva čekam vidjeti kako klub raste pod ovim novim vodstvom.
Nova era počinje…”
Sarajevo ljubavi moja.
I ako bi vam došao ko iz Cardiffa trudio bi se onoliko koliko se je i Tino Sven Sušić. Igrači Cardiffa su navikli da imaju sve a na šta ćeš ih ti dovesti? Na stadion koji izgleda kako izgleda: sa lošim terenom, sa malom posjetom, sa lošom akustikom; na ledinu u Butmiru, na treninge koji pripadaju nekom drugom vijeku i na igrače koji ne mogu da igraju u njihovom ritmu. Vala da je odrastao u grčkoj Sparti ima da mu popustii entuzijazam čim udari na takve stvari.
Ne možeš ti dobre igrače dovesti bilo gdje - za to ti treba infrastruktura. Ovo što imamo je dovoljno za ovog i ako smo pametni prvo ćemo se pozabaviti infrastrukturom.
Ne možeš ti dobre igrače dovesti bilo gdje - za to ti treba infrastruktura. Ovo što imamo je dovoljno za ovog i ako smo pametni prvo ćemo se pozabaviti infrastrukturom.
Nije valjda ovu sliku nego objavio kao stvarnu,bas loš fotosop i ubacena glavurdja doticne.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Devetomjesto
- Kontakt:
sonpenn je napisao/la: ↑31 avg 2021, 19:31Buljubašić: Počinje nova era, moj tim i ja se radujemo provedbi planova investitora
Nova era počinje…”

Sjebaće se nacija

Ovaj sto govori koce doc los stadion itd. Pogledaj stadion dinama bolja trava na kosevu( plus rekli su da ce terene radit vico i co)
Nevidim ni jedan razlog zasto neki tip iz cardifa koji je tamo 12-13 igrac doso igrao kvalifikacije lp play off le i grupnu fazu konferencija, uz to da plata bude ista uz mogucnost da dobije jos neki bonus (lupam ulazskom u grupu le 40k €) plus ako bi bio na posudbi 6 mjeseci do zime.
Ja mislim da je ovo moguce i mislim da bi na pocetku islo malo teze al cim bi jednu 2 godine to radili i tamo se igraci falili da im je fino bilo da su zaradili finu lovu da su sacuvali noge da je nasa liga eazy i kad bi pocele neke bolje ponude za njih dolazit sve bi to onda lakse bilo. Boli igraca neka stvar za prazne tribine jedino teren njih interesuje..
A reprezentacija trenira na nasem terenu i nisam cuo da se zale a imaju zeljin glavni teren imaju kamp u zenici bilino polje itd
Nasim tetenima u butmiru netreba 250 k km da se dotegnu da budu top i cak i da se svlacionice jos dografe poboljsaju
Benko
Jajalo
Delac
Stilic
Said
Ibanez
Kapic
Crepulja
Badel
Ima sigurno jos igraca koji su top igraci i koji su navikli na perzijanski cilim al fino su dosli igrali
Nevidim ni jedan razlog zasto neki tip iz cardifa koji je tamo 12-13 igrac doso igrao kvalifikacije lp play off le i grupnu fazu konferencija, uz to da plata bude ista uz mogucnost da dobije jos neki bonus (lupam ulazskom u grupu le 40k €) plus ako bi bio na posudbi 6 mjeseci do zime.
Ja mislim da je ovo moguce i mislim da bi na pocetku islo malo teze al cim bi jednu 2 godine to radili i tamo se igraci falili da im je fino bilo da su zaradili finu lovu da su sacuvali noge da je nasa liga eazy i kad bi pocele neke bolje ponude za njih dolazit sve bi to onda lakse bilo. Boli igraca neka stvar za prazne tribine jedino teren njih interesuje..
A reprezentacija trenira na nasem terenu i nisam cuo da se zale a imaju zeljin glavni teren imaju kamp u zenici bilino polje itd
Nasim tetenima u butmiru netreba 250 k km da se dotegnu da budu top i cak i da se svlacionice jos dografe poboljsaju
Benko
Jajalo
Delac
Stilic
Said
Ibanez
Kapic
Crepulja
Badel
Ima sigurno jos igraca koji su top igraci i koji su navikli na perzijanski cilim al fino su dosli igrali
Sabrina <3
Modric a on se razumije u fudbal je izjavio da je nasa liga daleko najteza u kojoj je igrao. Nema u Cardiffu kvaliteta za Sarajevo,to su mrtvi klocevi engleski. Igrali smo s njima prijateljsku. Masakrirali smo ih u prvom poluvremenu toliko da smo morali skroz stati u drugom. A dosli bi,igraci,naravno da bi dosli. Kad je dosao Delac iz Chealsea ,gdje nece doci iz pisanog Cardiffa. Sarajevo je po svim parametrima Real Madrid za ta dva smijesna kluba !!Pitar6785 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:16Ovaj sto govori koce doc los stadion itd. Pogledaj stadion dinama bolja trava na kosevu( plus rekli su da ce terene radit vico i co)
Benko
Jajalo
Delac
Stilic
Said
Ibanez
Kapic
Crepulja
Badel
- napoleon72
- Kontakt:
Ovo ako nije post godine, ne znam sta je

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Dvije stvari bih prokomentarisao. Prva: Ok, Maksimir je ruglo što sami navijači Dinama priznaju al' Dinamo ima sve ostalo. Po meni šta Dinamo najbolje od svega prodaje je činjenica da ako dodješ u Dinamo tebi su vrata za najveće europske klubove odškrinuta i onda je izazov dokazat se u Dinamu.Pitar6785 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:16Ovaj sto govori koce doc los stadion itd. Pogledaj stadion dinama bolja trava na kosevu( plus rekli su da ce terene radit vico i co)
Benko
Jajalo
Delac
Stilic
Said
Ibanez
Kapic
Crepulja
Badel
Druga stvar je da te pare 40k bonusa i slične stvari bolje potrošit na infrastrukturu. Stvari možeš gledati i ovako: ako Dinamo Zagreb i mi želimo istog igrača i on je u DZ spreman doći za 10k eura a kod nas za 40k eura, to onda znači da mi moramo igrača preplatiti 30k eura zato što nismo kao Dinamo.
Dugoročno je nama bolje tih 30 i svakih sledeći iznos kojim bismo preplatili igrača uložiti u klub kako bismo ili smanjili razliku za Dinamom ili je potpuno anulirali. U prvom slučaju se kockaš, daješ drugom pare, iznosiš pare iz kluba u drugom radiš planski, ulažeš u svoj klub i radiš dugoročno.
Što se tiče trening centra reprezentacija nema primjedbi ali nama fali najmanje teretana unutar njega a ne da momci idu po gradskim teretanama trenirat.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], MSOZ101, NeSamSafetee, pjankesarajevo i 46 gostiju.