Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- BuffonGigi
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Meni nije jasno koji dio njihovih impresivnih biografija u fudbalu ih je doveo do pozicija u Juventusu. Isto kao sto mi nije jasna ni Allegrijeva halucinacijska formacija, tj. pokusaj iste u prosloj utakmici. Moze se naklapati do sutra o snazi naseg tima, ali halo medvjede, izgubio si od Empolija na svom terenu...pa sve i da je onaj tim s Grygerom u pitanju puno je. Prosla utakmica Chiesa na klupi, ova Morata, iducu ce vjerovatno biti De Ligt. Sve u svemu, nikad nisam bio pesimisticniji na ulazu u sezonu...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Ja razumijem da zelis izmisliti igraca, npr mck na amc ili danilo na dmc i dobio si za sezonu puno.
Ali kad ne ide do 30,40,50 minute,stavljas prvi tim i pobjedjujes empolia.
Eh sad, mi ocigledno nemamo prvi tim ni jasnu prvu postavu da bi znali sta i kako kad zagusti.
Valjda prvo napravis primarni tim, formaciju i sablone pa onda eksperimentises itd.
Kod nas sve naopako
Ali kad ne ide do 30,40,50 minute,stavljas prvi tim i pobjedjujes empolia.
Eh sad, mi ocigledno nemamo prvi tim ni jasnu prvu postavu da bi znali sta i kako kad zagusti.
Valjda prvo napravis primarni tim, formaciju i sablone pa onda eksperimentises itd.
Kod nas sve naopako
Ja mislim da je to do stila treniranje. Klop, Conte, Sari i slicni se drze jedne postavke i ekipe ko budale, dok Pep, Allegri, Murinjo puno vise taktiziraju i izmisljaju toplu vodu. Max je poznat po hiljadu različitih formacina u hiljadu utaknica
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Od svih tih koje si nabrojao, osim mou, i contea donekle, svi imaju posjed 65% plus i onda mogu izmisljati toplu vodu. Nama empoli u torinh ima posjed, tako da drugi je to univerzum za nas
- Juventinisimo
- Kontakt:
Pa sam vlasnik kluba je rekao kako se Ronaldo preisplatio...valjda ni on nema pojma...samo Italija i Pogba znaju...Italia je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:07
To je to. I jos hiljadu takvih primjera gdje su zrtvovani trenutni (Cancelo, Pjanic, Kean, Costa, zamalo Dybala, a i svi potencijalno) koji se na ovaj ili onaj nacin nisu uklapali u viziju CR7 projekta.
Vrlo lako se moglo desiti da zbog tog projekta izgubimo i Chiesu, tj ne razvijemo igraca kako je mogao. Berna koji je mnogo talentovaniji od njega je propao dolaskom Ronalda. O tome se moze pisati hiljade recenica, al cinjenica je jedna, rezultati koje je postigao sa Juventusom su sramotni uzevsi u obzir sve rezultate prije njega. Ekipa u prve dvije sezone je bila samo dodatno pojacavana, bez ijednog bitnog odlaska kao sto su bili Tevez, Pirlo, Pogba, Vidal.. Skupi igraci su se dovodili, a niko bitan nije odlazio, tako da i ta prica o slaboj ekipi oko njega pada u vodu. Sve ekipe prije njega, slabije, su ostvarivale znacajne rezultate.
Ja ne znam dal on sam vjeruje u ove ovakve copy/paste clanke i izvjestaje sa kojekakvih stranica. Msm i ne citam ove postove kad krenu neki elaborati o finansijama. Majke mi, niko ovdje ne zna ni 2% ugovora i finansija koji prodju kroz Zelju i Sarajevo, a uzimaju si za pravo komentarisati nekakve finansije i dionice kompanija koje vrijede milijarde i milijardeOvo mi lici na ono zemlja je ravna ploca - > google - > da li je zemlja ravna - > educiraj se preko nekakvih web stranica, vikipedija
Copy/paste i postoje iz ovoga razloga...da ne bi slucajno sve to pisao???
Ja barem imam "kojekakve" stranice, vi odgovorno tvrdite da su to lazni brojive, i prilozite apsolutno nista sto bi potrdilo tu VASU tvrdnju...
I naravno, cim nemate odgovor, "pokusavate" sa nekim omalozavanjem, vrijedjanjem, itd...ali, sve ostane na pokusaju, argumenti su vam kao u prvom razredu skole...
Boldano
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- Juventinisimo
- Kontakt:
Ne trudi se brate, on je to vec prepravio...JuventinoVero je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:19@italia
Kako su to cancelo i costa žrtve, zar lično ti nisi slavio praveći salto unazad(nešto slično kao kad je ronaldo odlazio)jer su upravo ta dvojica bili kokoške koje pojma nemaju i da smo zajebali konkurenciju uvalivši im te igrače.
Možda si isto pisao i za Keana ali neću dušu da gubim jer nisam siguran a mrsko mi kopati po tudjom postovima.
A za ovu dvojicu 100% znam da si ih na svakom koraku pljuvao i bacao drvlje i kamenje na njih, sad su oni odjednom žrtve ronalda.
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Ma nije me ni briga nego mi zaparalo oči jer se dobro sjećam izjava za pomenutu dvojicu.
Danas mi je bilo sasvim svejedno što nikoga od veznih igrača nismo zaganjali dok nisam pročitao da su camavinga i saul otišli za poprilično male pare, a nama bi tako koristili jer nam je vezni red totalno nedorečen, saul čak i na posudbu s pravom otkupa.
Danas mi je bilo sasvim svejedno što nikoga od veznih igrača nismo zaganjali dok nisam pročitao da su camavinga i saul otišli za poprilično male pare, a nama bi tako koristili jer nam je vezni red totalno nedorečen, saul čak i na posudbu s pravom otkupa.
#ALLEGRIOUT
Poljak, Perin, Pinsoglio
De Ligt, Bonucci, Chiellini, Rugani ( kakva hrabrost ući u sezonu sa ova 4 stopera), moze i Danilo uskociti.
Danilo, Sandro, De Sciglio, Pelegrini
Locatelli, Arthur, Bentancur, Rabiot, Amer, Ramsey (nikad vise vezni, a gori izbora)
Chiesa, Berna, Cuadrado, Kulusevski
Dybala, Morata, Kean, Kaio Jorge
Ako Alegri uspije napraviti neki sistem u veznom redu (iako to je nerealno sa ovim igracima), mozemo nesto ocekivati.
De Ligt, Bonucci, Chiellini, Rugani ( kakva hrabrost ući u sezonu sa ova 4 stopera), moze i Danilo uskociti.
Danilo, Sandro, De Sciglio, Pelegrini
Locatelli, Arthur, Bentancur, Rabiot, Amer, Ramsey (nikad vise vezni, a gori izbora)
Chiesa, Berna, Cuadrado, Kulusevski
Dybala, Morata, Kean, Kaio Jorge
Ako Alegri uspije napraviti neki sistem u veznom redu (iako to je nerealno sa ovim igracima), mozemo nesto ocekivati.
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Uspješna sezona najviše zavisi od allegrija i da što prije uspostavi neki sistem i počnemo pobjedjivati te vratiti igračima samopouzdanje.
Što se tiče igrača treba nam što manje kikseva u odbrani što će biti jako teško kada se uzme u obzir da će okreguzan igrati vjerovatni većinu utakmica od prve.
Bekovske pozicije na desnij strani dobro pokrivene a na lijevoj samo jedan igrač i to upitan.
U veznom redu nam treba loccatelli da donese stabilnost kao što je to radio na evropskom, od bentancura vjerovali ili ne očekujem da proigra opet kod allegrija a valjda će još neko treći uspjeti da tu uskoči..rabiot, amer, arthur za kojeg se stvarno nadam da se riješi te sprege u vidu povrede i da će hrabrije početi igrati a ne alibi igrač kao prošle sezone.
U napadu je fakat previše upitnika i tu nek nam je bog na pomoći, najviše iz razloga što ne vidim ni u jednom od ovih igrača kao vodju navale, koji će potegnuti, da ne pričam o tome da može zabiti 20-25 golova u ligi.
Što se tiče igrača treba nam što manje kikseva u odbrani što će biti jako teško kada se uzme u obzir da će okreguzan igrati vjerovatni većinu utakmica od prve.
Bekovske pozicije na desnij strani dobro pokrivene a na lijevoj samo jedan igrač i to upitan.
U veznom redu nam treba loccatelli da donese stabilnost kao što je to radio na evropskom, od bentancura vjerovali ili ne očekujem da proigra opet kod allegrija a valjda će još neko treći uspjeti da tu uskoči..rabiot, amer, arthur za kojeg se stvarno nadam da se riješi te sprege u vidu povrede i da će hrabrije početi igrati a ne alibi igrač kao prošle sezone.
U napadu je fakat previše upitnika i tu nek nam je bog na pomoći, najviše iz razloga što ne vidim ni u jednom od ovih igrača kao vodju navale, koji će potegnuti, da ne pričam o tome da može zabiti 20-25 golova u ligi.
#ALLEGRIOUT
- Juventinisimo
- Kontakt:
Meni posjed lopte i ne smeta toliko, to i ne mora biti neko mjerilo...osim ako je razlika bas drasticna..
I prije sam pisao, mi nemamo nikakav prenos lopte prema naprijed...uzas..dok sa druge strane, protivnik je prenese za "sekundu"...a to je sve do veznih igraca..oni su ti koji to MORAJU zaustaviti..
Taj prenos lopte(kvalitetan) nikad nismo ni imali, ali ni drugi nisu mogli da rade sta hoce, imali smo kvalitet da ih zaustavimo..a vidi ovih danasnjih mrtvaca..
Ne moze se tu kriviti Ronaldo, Morata, Dybala....cak niti odbrana...valjda smo svi vidjeli zadnjih godina, ako ne drzimo loptu "pametno"(kako smo prije) , da dolazi do raspada sistema..odbrana nam je smusena, ne reaguje, polu mrtva..
Svi se isto tako sjecaju(ako se sjecaju) kako je protivniku bilo tesko probiti linije kada nas napadaju...odbrana na 20-25, vezni na 30-35 i krecu se kao jedno...sve je to funkcionisalo kada smo imali "normalne" vezne igrace...
Ovi danasnji, dok se organizuju, Empoli vec stvorio sansu...
U serie A godinama nismo imali nikakvih problema, do unazad 2-3 godine...jednostavno, nije bilo timova sa kvalitetom da "pritisnu" dovoljno jako nas vezni red...Pirlo i ekipa oko njega su bili tvrd orah...Pjanic je donekle i zamjenio Pirla(ako se moze reci da Pirla neko moze zamjeniti)..ali ostale niko nije uspio zamijeniti ni blizu...
U CL smo imali prilike gledati "vece" timove kako nas napadaju...mogli su zujati okolo cijeli dan, ali jako tesko su dolazili u dobru priliku za gol...a mi sve sto smo radili je bilo pametno drzanje lopte, kreiranje prilika i brzo postavljanje odbrambenih linija kada protivnik ima loptu...
Vecinu golova smo dobivali iz nasih preglupih greski...zar ne?
Sjecate se dobro kako su nam kontre protivnika uvijek bile najveci problem ...i dan danas su, jedina razlika sto danas precesto gubimo lopte na sredini...bez ikakvog plana da zatvorimo rupe...sve je do veznog reda...
Danas se niko ne boji Juventusa, kako u seria A, tako i u CL...
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- Juventinisimo
- Kontakt:
Da dodam..kako je Italija osvojila EP, kikser igrao kao normalan Bonuci, #3 standardno??
Pa ko je bio u veznom, koliko su samo oni olaksali posao njima dvojici...lako je danas reci: "Bona i Chielo godpodari odbrane"...nije bas sve bilo do njih kako ljudi misle...
Pa ko je bio u veznom, koliko su samo oni olaksali posao njima dvojici...lako je danas reci: "Bona i Chielo godpodari odbrane"...nije bas sve bilo do njih kako ljudi misle...
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
Ja i dalje mislim da ce Alegri utegnuti ovu ekipu, nece to biti lijep fudbal, ali da cemo ulaziti u serije pobjeda, nije ovo uopste losa ekipa igraca da se bori za skudeto, vec za nesto vise u Europi to je druga prica, ali tamo se nikad ne zna kako ce stvari krenuti. Ima ovdje materijala od Chiese i Keana ocekujem da nastave igrama kao prosle sezone. Locateli bi trebao malo popraviti vezni red, a mnogo ce sada zavisiti od Brazilske prevare, jer sposoban odigrati 10 utakmica bez povrede i da tu uz Locatelia popravi tehnicki ekipu.
Najveca greska je sto se nije doveo taj vezni, morali su priznati gresku sa Ramizom, ako ne zeli ici poslati u drugi tim, a dovesti jos jednog veznog.
Najveca greska je sto se nije doveo taj vezni, morali su priznati gresku sa Ramizom, ako ne zeli ici poslati u drugi tim, a dovesti jos jednog veznog.
Ma dajte ljudi pa za prenos lopte je isključivo zadužena vezna linija,vidjelo se protiv Empolija da uvijek kad krenemo naprijed naši vezni igrači vraćaju do štopera,tip veznjaka koji drži loptu i dodaje 200 pasova na utkmici prvom do sebe je izumro prije 10 godina,danas se isključivo cijeni dribling,dugi pas,brzina i trka...
BOSANSKA KRAJINA
Za ove što pišu da je Juve na Ronaldu višestruko zaradio od prodaje dresova, rasta dionica na berzi, marketingu... zašto sada Juve nema para da dovede pristojnog igrača? Nego isto kao i moj Inter ganjaju neke posudbe na 2 godine pa onda otkupi kasnije? Čini se da su finansijski mnogo jače stajali prije Ronalda. Isto tako i Messi, kažu PSG će od prodaje dresova otplatiti njegovu platu, pa zašto je onda Barca ovako finansijski propala iako su oduvijek imali Messija? Gdje su te pare što Messijev brend donosi? OK jest korona ali eto izgleda da Man.United, Chelsea i sl. troše više nego ikad.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Zato sto su to budalaštine. Zato se vise i ne osvrcem na ove postove o nekim ciframa. Kakav crni skok vrijednosti kluba za pola milijarde i slicne nebuloze.
Juventus je s Ronaldom otisao u finansijsku dubiozu od koje ce se oporavljati par godina. Covjek je imao platu od 31 M, a prvi ispod njega 8-9M. A i to je godinama bila naučna fantastika. Pa ovaj mercato je dokaz dubioze. Iako slijep vidi gdje fale igraci klub je bio nemocan da šta uradi.
Ali rekao bih da je sva sreca da se na vrijeme to shvatilo, relativno, i da nismo u situaciji u kakvoj je Barcelona. Vec u naredna 2 mercata ce se klub rjesiti Ramseya, nadam se Rabiota i još nekih pijavica i plate ce vec biti normalne potpuno jer osim Dybale koji ce biti na 9-10, ako ostane, bit ce svega 2-3 igrača oko 7M.
Juventus je s Ronaldom otisao u finansijsku dubiozu od koje ce se oporavljati par godina. Covjek je imao platu od 31 M, a prvi ispod njega 8-9M. A i to je godinama bila naučna fantastika. Pa ovaj mercato je dokaz dubioze. Iako slijep vidi gdje fale igraci klub je bio nemocan da šta uradi.
Ali rekao bih da je sva sreca da se na vrijeme to shvatilo, relativno, i da nismo u situaciji u kakvoj je Barcelona. Vec u naredna 2 mercata ce se klub rjesiti Ramseya, nadam se Rabiota i još nekih pijavica i plate ce vec biti normalne potpuno jer osim Dybale koji ce biti na 9-10, ako ostane, bit ce svega 2-3 igrača oko 7M.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Pametnom dovoljno.Biscione je napisao/la: ↑31 avg 2021, 22:50Za ove što pišu da je Juve na Ronaldu višestruko zaradio od prodaje dresova, rasta dionica na berzi, marketingu... zašto sada Juve nema para da dovede pristojnog igrača? Nego isto kao i moj Inter ganjaju neke posudbe na 2 godine pa onda otkupi kasnije? Čini se da su finansijski mnogo jače stajali prije Ronalda. Isto tako i Messi, kažu PSG će od prodaje dresova otplatiti njegovu platu, pa zašto je onda Barca ovako finansijski propala iako su oduvijek imali Messija? Gdje su te pare što Messijev brend donosi? OK jest korona ali eto izgleda da Man.United, Chelsea i sl. troše više nego ikad.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- Juventinisimo
- Kontakt:
Plate igraca:Biscione je napisao/la: ↑31 avg 2021, 22:50Za ove što pišu da je Juve na Ronaldu višestruko zaradio od prodaje dresova, rasta dionica na berzi, marketingu... zašto sada Juve nema para da dovede pristojnog igrača? Nego isto kao i moj Inter ganjaju neke posudbe na 2 godine pa onda otkupi kasnije? Čini se da su finansijski mnogo jače stajali prije Ronalda. Isto tako i Messi, kažu PSG će od prodaje dresova otplatiti njegovu platu, pa zašto je onda Barca ovako finansijski propala iako su oduvijek imali Messija? Gdje su te pare što Messijev brend donosi? OK jest korona ali eto izgleda da Man.United, Chelsea i sl. troše više nego ikad.
Juventus(bez Ronalda) 163m€, bilo preko 200.
Inter 137m(bez Lukakua, Hakimija)
Milan 74m <-
Barca 273m bez Messija, jos ode Grizko = -37m
PSG 383m
Drugi razlog covid-19
Treci razlog La Liga rules...pronadji pa vidi sa se desava...
Sto se tice engleza, pronadji koliko dobije svaki tim, koliko onaj sto udje iz championship u premier league...itd..oni se ne mogu porediti..
Najveca enigma je PSG...ali i o tome sam pisao...
Pa pratis li sta?? Messija nije Barca mogla registrovati ni za 0 platu...
Sve ima svoje razloge, mrski "prijatelju"..
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- Juventinisimo
- Kontakt:
Kad je neko bezobrazan, onda je stvarno bezobrazan...Pogba je napisao/la: ↑31 avg 2021, 22:58Zato sto su to budalaštine. Zato se vise i ne osvrcem na ove postove o nekim ciframa. Kakav crni skok vrijednosti kluba za pola milijarde i slicne nebuloze.
Trenutna "vrijednost" PSGa je 2.500.000.000Od pocetka covid-19 do danas, vrijednost PSGa je porasla za 129%
Juve 1.950.000.000, Inter 743.000.000, Milan 559.000.000
Serie A, stranice 4392, 4393, 4394, pisao sam i o tome...trudio se, dzaba...opet lazni brojevi...ti imas svoje, i tacka..
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- IlCapitano
- Kontakt:
Možda zato što su nakon dolaska Ronalda spiskali pola milijarde eura i opteretili klub igračima s ogromnim platama, a možda ih 7 zaslužuje platu i status koji imaju? Ili možda zbog globalne pandemije?Biscione je napisao/la: ↑31 avg 2021, 22:50Za ove što pišu da je Juve na Ronaldu višestruko zaradio od prodaje dresova, rasta dionica na berzi, marketingu... zašto sada Juve nema para da dovede pristojnog igrača? Nego isto kao i moj Inter ganjaju neke posudbe na 2 godine pa onda otkupi kasnije? Čini se da su finansijski mnogo jače stajali prije Ronalda. Isto tako i Messi, kažu PSG će od prodaje dresova otplatiti njegovu platu, pa zašto je onda Barca ovako finansijski propala iako su oduvijek imali Messija? Gdje su te pare što Messijev brend donosi? OK jest korona ali eto izgleda da Man.United, Chelsea i sl. troše više nego ikad.
Ovo što je Juventinisimo postavio nije tamo neka stranica nego jedan od najboljih finansijskih izvora u svijetu nogometa calcio e finanza.
Dolazak Ronalda je bio ogroman plus, Juventus je nastavio trošiti ogroman novac ali na pogrešne igrače i imao užasan sistem planiranja sastava. Sad je Ronaldo otišao, šta to Juventus zaustavlja da potroši 100m na transfere?
A da, Ronaldo ih je natjerao da dovedu Rabiota, Ramseya i Arthura na ogromnim platama, a ne Barellu, Parteya ili Zaniola.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.