FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Još Kapić, kakvo lijevo krilo klase Bodul, eventualno lijevi bek i ništa nam više ne treba. Mada ja ne bih dirao Pidru, samim tim pružio šansu akademcu na lijevom beku.
Bordo bijeli za život cijeli!!
Normalno je da je Dinamo privlacni igracima al Dinamo nikad nece posudit igraca od bilo kojeg kluba a da taj klub snosi troskove tog igraca (recimo sto bi za nas uradio cardif korti los angeles)Arnelv52 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:37Dvije stvari bih prokomentarisao. Prva: Ok, Maksimir je ruglo što sami navijači Dinama priznaju al' Dinamo ima sve ostalo. Po meni šta Dinamo najbolje od svega prodaje je činjenica da ako dodješ u Dinamo tebi su vrata za najveće europske klubove odškrinuta i onda je izazov dokazat se u Dinamu.Pitar6785 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 20:16Ovaj sto govori koce doc los stadion itd. Pogledaj stadion dinama bolja trava na kosevu( plus rekli su da ce terene radit vico i co)
Nevidim ni jedan razlog zasto neki tip iz cardifa koji je tamo 12-13 igrac doso igrao kvalifikacije lp play off le i grupnu fazu konferencija, uz to da plata bude ista uz mogucnost da dobije jos neki bonus (lupam ulazskom u grupu le 40k €) plus ako bi bio na posudbi 6 mjeseci do zime.
Ja mislim da je ovo moguce i mislim da bi na pocetku islo malo teze al cim bi jednu 2 godine to radili i tamo se igraci falili da im je fino bilo da su zaradili finu lovu da su sacuvali noge da je nasa liga eazy i kad bi pocele neke bolje ponude za njih dolazit sve bi to onda lakse bilo. Boli igraca neka stvar za prazne tribine jedino teren njih interesuje..
A reprezentacija trenira na nasem terenu i nisam cuo da se zale a imaju zeljin glavni teren imaju kamp u zenici bilino polje itd
Nasim tetenima u butmiru netreba 250 k km da se dotegnu da budu top i cak i da se svlacionice jos dografe poboljsaju
Benko
Jajalo
Delac
Stilic
Said
Ibanez
Kapic
Crepulja
Badel
Ima sigurno jos igraca koji su top igraci i koji su navikli na perzijanski cilim al fino su dosli igrali
Druga stvar je da te pare 40k bonusa i slične stvari bolje potrošit na infrastrukturu. Stvari možeš gledati i ovako: ako Dinamo Zagreb i mi želimo istog igrača i on je u DZ spreman doći za 10k eura a kod nas za 40k eura, to onda znači da mi moramo igrača preplatiti 30k eura zato što nismo kao Dinamo.
Dugoročno je nama bolje tih 30 i svakih sledeći iznos kojim bismo preplatili igrača uložiti u klub kako bismo ili smanjili razliku za Dinamom ili je potpuno anulirali. U prvom slučaju se kockaš, daješ drugom pare, iznosiš pare iz kluba u drugom radiš planski, ulažeš u svoj klub i radiš dugoročno.
Što se tiče trening centra reprezentacija nema primjedbi ali nama fali najmanje teretana unutar njega a ne da momci idu po gradskim teretanama trenirat.
Al mi kad bi zamjenili travnjak na kosevu utegli butmir malo, nevidim razlog da jedan igrac iz cardifa (rezerva, ili neki tip ko mujakic ili cak neki iz prvih 11 pristo doc na 4-5 mjeseci kod nas igrat evropske tekme zaradit extra 10 k € mjesecno))
To bi i za nas i za tana i za igraca a i za cardif korti bio win win, plus mi bi njima mogli recimo prodavat nase neke eventualno igrace za koje su zaintetesovani za 20% popusta od realne cjene a da mi se ugradimo tih 20% od sledeceg transfera..
Dinamo ovu opciju nema prvo sto je vlasnik grada drzave druga stvar njima treba bas kvalitet recimo iz walsburga benfike jer njihovi ciljevi su veci a ujedno nezele za nekog koje milimetar bolji da izbaci njihovog igraca jer normalno zele svoje igrace afirmisu prodaju i da njihovi igraci stecu iskustvo..
Ja mislim da bi posudba 2-3 igraca iz cardifa i kortija preko ljeta dok igramo evropu bio najbolji potez i najbolja inekcija. ( jer njih ce tan placat svakako a mi bi im dali taj bonus 40 k € samo ako bi usli u grupe)
Ozbiljne pare i u laganje novca u FK SARAJEVO treba ici direktno u akademiju kamp i trenere u akademi.
Tipovi ko italijan duzimat samo u razmatranje ako se moze finacuski ako ne onda bas nekog tipa koji je mlad zeljan dokazivanja ucenja slati po ajaxsovim skolama kod cardifa kortija na sedmicnoj bazi..
Turkivic uscuplic torlak to nesmije bit blizu kluba.
Mozda ahmet cuo sam da obuca ima slifa pokusat onog alagica vratit
Seniorski tim nebi nista pojacavo registrovo bi ovo sto imamo i vidjet do zime kako ide i onda dovest par igraca i to je to
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Čini mi se da nam neki napadač, Marokanac, prije par godina nije htio doći na posudbu. Samo se ne sjećam je li iz Kortrijka ili Cardiffa.
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 31 avg 2021, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Ma to će se vjerovatno svesti na prijateljske utakmice, nikakve posudbe.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Velikonja, SlovenacMaroonBjelave je napisao/la: ↑31 avg 2021, 21:04Čini mi se da nam neki napadač, Marokanac, prije par godina nije htio doći na posudbu. Samo se ne sjećam je li iz Kortrijka ili Cardiffa.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nisam mislio na njega ali eto i onMortemHz je napisao/la: ↑31 avg 2021, 21:13Velikonja, SlovenacMaroonBjelave je napisao/la: ↑31 avg 2021, 21:04Čini mi se da nam neki napadač, Marokanac, prije par godina nije htio doći na posudbu. Samo se ne sjećam je li iz Kortrijka ili Cardiffa.
Igrači će odmah na trening.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Tan kad je dolazio prvi put najavljivalo se to sa Kardifom i pogodite sta. Nikad nista. Sacekati koju sedmicu da ljudi naprave analizu i predstave nam svoj plan
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ma ne treba se sad zanositi odmah i sanjati neke nerealne stvari.
Ja od ovoga ocekujem opet stabilnost kao do prije godinu dana otprilike, da nemamo problema isplatiti plate i da mozemo dovesti nekoliko respektabilnih igraca i biti prvi favoriti za titulu.
Sve vise od toga je bonus i bit ce ekstra ako se ispuni.
Ja od ovoga ocekujem opet stabilnost kao do prije godinu dana otprilike, da nemamo problema isplatiti plate i da mozemo dovesti nekoliko respektabilnih igraca i biti prvi favoriti za titulu.
- Devetomjesto
- Kontakt:
Uzece nam neko Pjanica ispred nosa.
Isto i ja mislim da će biti tako, samo da nas euforija ne uzme.spezial je napisao/la: ↑31 avg 2021, 21:51Ma ne treba se sad zanositi odmah i sanjati neke nerealne stvari.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- SjevernaKoreja
- Kontakt:
sonpenn je napisao/la: ↑31 avg 2021, 19:31Buljubašić: Počinje nova era, moj tim i ja se radujemo provedbi planova investitora
Nakon današnje objave FK Sarajevo da će novi investitori biti Vincent Tan i Ismir Mirvić, na društvenim mrežama oglasila se i direktorica bordo kluba Sabrina Buljubašić.
Na svom profilu na LinkedInu, na engleskom jeziku, Buljubašić je objavila sljedeći post:
“Proteklih nekoliko mjeseci bili su, u najmanju ruku, izuzetno teški. Pandemija je zahvatila čitav svijet i FK Sarajevo se nije razlikovalo, jer su klub i svi u njemu patili, kako na terenu tako i van njega.
Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se nažalost zbog toga našli u kompromitirajućoj situaciji u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže.
U ovom periodu osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovoj predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnogi članovi tehničkog osoblja i igrači također su se borili. Ako se iz ovoga može izvući jedna pozitivna stvar, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svi zaposleni, i svi smo se okupili kako bismo krenuli u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, naši partneri su nam dali vremena, a sponzori ostali uz klub u teškim trenucima.
Sada sam oduševljena što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora – gospodina Ismira Mirvića, a također će se vratiti u klub amidža Tan Sri Vincent.
Danonoćno smo radili na temeljitoj analizi i sve smo završili za manje od tri mjeseca. Svi dokumenti su potpisani, a danas počinje nova era za klub.
Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima.
Želim se zahvaliti svim navijačima Sarajeva na podršci i strpljenju u proteklih devet mjeseci. Uvijek ste bili tu za klub i ne sumnjam da ćete uvijek biti tu za klub. Možete biti mirni, znajući da će planovi novih investitora učiniti FK Sarajevo jačim na terenu i izvan njega u svim oblastima. Planovi će potrajati neko vrijeme da se u potpunosti ostvare, ali su za dugoročni opstanak i uspjeh kluba. Kao i uvijek, FK Sarajevo je lider u BiH i regionu, a ja jedva čekam vidjeti kako klub raste pod ovim novim vodstvom.
Nova era počinje…”

Svaka cast, izasli smo iz govana.
Hvala Bogu.
Jel realno ove godine titula.
Mislim da bi osvajanjem titule igrali najmanje play off EK.

Mislim da bi osvajanjem titule igrali najmanje play off EK.
-
- Kontakt:
Normalno braco da su se borili ko u rovovima da nadju nekog,
Valja namirit oko sedamdesetak hiljada mjesecno za "njene" zaposlene
Nista se nece promjeniti,
Nastavit ce prat pare preko nas i to vam je to
Valja namirit oko sedamdesetak hiljada mjesecno za "njene" zaposlene
Nista se nece promjeniti,
Nastavit ce prat pare preko nas i to vam je to

- ElCartel11
- Kontakt:
Ma opet raja očekuje nekakva imena i igracine. Nema od tog nista tako, da spustite kriterije, da vas kasnije ne bi boljelo kad dodje neki igrač tipa Kobiljar 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
"Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima."
Ne sekiram se ja za nju i njen tim oni ce svoje sprovesti, ja se za nas sekiram...
Unistili su nas sa proslom godinom i sad ce nastaviti ko' da nista nije bilo...
Kazem vam ja ono sto je ustekala, dala Mirvicu pa ce oni to sad ispeglat...
Na prvo mjesto zaboravite, ova godina je Azmiru obecana!
Ne sekiram se ja za nju i njen tim oni ce svoje sprovesti, ja se za nas sekiram...
Zadnja izmjena: Ahmoveliki, dana/u 31 avg 2021, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.
Citajuci ove silne komentare covjek bi pomislio da cemo biti prvaci svemira,a ne nase kukuruz lige,ja vise nista ne uzimam zdravo za gotovo,kad se sve okrene za 360 stepenionda cemo na zelenu granu.
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Ima jedna priča koja kaže:
"Vrabac se smrzavo u travi i umire. Krila mu se zaledila nema mu spasa. U tome dolazi krava i posere ga. Njemu bi toplo, vrati mu se krv, pođe malo i krilima raditi. Naleti i na neko zrno pšenice, u toj balegi i još se više dozva. Poče i cvrkutat. Ugleda ga lija takvog i pojede ga."
Nije ti svako neprijatelj ko te stavi u g0vna, a nije ti svako ni prijatelj ko te iz njih izvadi.
"Vrabac se smrzavo u travi i umire. Krila mu se zaledila nema mu spasa. U tome dolazi krava i posere ga. Njemu bi toplo, vrati mu se krv, pođe malo i krilima raditi. Naleti i na neko zrno pšenice, u toj balegi i još se više dozva. Poče i cvrkutat. Ugleda ga lija takvog i pojede ga."
Nije ti svako neprijatelj ko te stavi u g0vna, a nije ti svako ni prijatelj ko te iz njih izvadi.
ORIGINAL 1987
Vecu kolicinu gluposti nisam procitao jos od onog da je MV legenda kluba...Ahmoveliki je napisao/la: ↑31 avg 2021, 22:41"Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima."
Zadnja izmjena: revolt, dana/u 31 avg 2021, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: 061657451, edgarallanpoe04, Google Adsense [Bot], Hajdeee, mnon46, mosarajvosa83, perodeformero, Sazg, tuitamo, ubipara, UltraNorth, Vanja8 i 71 gost.