Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Italia
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 31 avg 2021, 23:46

Sto nije dosla klasa u napadu, vec mladjani Kean na posudbu ?
Sto nije dosla klasa u vezu, vec potencijalni Locateli ?

A i njihovi transferi su izciganceni na nekakve posudbe od 13 godina.

Ja bih rekao da se nema para, bez obzira kolika je trenutna dionica ili procjena vrijednosti Juventusa.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 01 sep 2021, 00:07

Zato sto je Juventus u finansijskoj krizi, to niko ne negira.

Ono sto se negira cinjenicama je da je Ronaldo razlog te krize. Jeste ogroman trosak i plata, jeste teret, ali je on je svoje odradio na terenu i van. I on nije nikog sprijecio da se dovedu pojacanja i pomognu mu. Dapace, potroseno je preko 500m u tri godine nakon njegovog dolaska.

Jedini iskljucivi razlog krize jeste uzasna politika nakon njegovog dovodjenja.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 sep 2021, 11:58

ma ljudi ba smijesno je diskutovati da je jedan od najboljih igraca i najbolji strijelac svih vremena problem, cut ce nas ko, dzaba se ofiramo.

covjek je preko 100 golova dao, o cemu pricamo. Mislim smijesni ispadamo.

nije ti Ferari kriv sto ga kupis pa nemas para da sipas goriva u njega.

Niko ne govori da je na Kulusevskog i Bernardeskog otislo 80+ miliona, baceno niz vjetar, plus troskovi Morate, pa Arthur, pa promasaji sa Ramseyem i ostatkom veznog reda, plata Dybale i Coste koji nisu igrali vise nego sto jesu. Tu su mnogo vece cifre izgubljene nego na Ronaldu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 01 sep 2021, 12:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:
01 sep 2021, 11:58
ma ljudi ba smijesno je diskutovati da je jedan od najboljih igraca i najbolji strijelac svih vremena problem, cut ce nas ko, dzaba se ofiramo.

covjek je preko 100 golova dao, o cemu pricamo. Mislim smijesni ispadamo.

nije ti Ferari kriv sto ga kupis pa nemas para da sipas goriva u njega.

Niko ne govori da je na Kulusevskog i Bernardeskog otislo 80+ miliona, baceno niz vjetar, plus troskovi Morate, pa Arthur, pa promasaji sa Ramseyem i ostatkom veznog reda, plata Dybale i Coste koji nisu igrali vise nego sto jesu. Tu su mnogo vece cifre izgubljene nego na Ronaldu

Sve na svoje mjesto! Steta sto nismo znali izkoristiti …
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 sep 2021, 12:20

Poente je da nam danas ne treba Ronaldo, niko ne spori da je čovjek mašina i dalje (top igrač) , ali previše plaćati Ronalda 30M, ako nemaš ekipu oko njega da igraš završnicu LP i osvajaš skudeta, nismo mi bili spremni za Ronalda ni kada je doveden, ali ukazala se prilika, i neplanski se ušlo u taj posao, što je pokazalo i sve nakon toga. Daj Bože da smo se mogli riješiti Ramseya, Rabiota, Kulusevskog, Berne itd, zadžati Ronalda i dograditi ekipu, ali to nije realno, neka čovjek ide dalje,a Juventusu treba novi početak.

Naravno da je bilo grešaka i davanja ugovora kao ovoj dvojici nesretnika Rabiotu i Ramseyu, ali kada Juventus po Italiji driješi kesu i plaća masno igrače po raznim formula, dok van Italije bira otpatke drugih klubova ili ove što ističu ugovori, a koji ti uzjašu na budžet, ala naši političari.

Marotta je radio na drugi način, kao sad u Interu i kad proda nekog dovede grupu igrača koji će zamjeniti onog koji je otišao, ali i redovno se miksao sastav, tako da se motivacija uvijek držala na visokom nivou, zbog toga se i došlo do 9 skudeta u nizu, jer ista ekipa to ne bi nikad uspjela, jer teško je motivisati iste ljude iz sezone u sezonu.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 01 sep 2021, 13:09

Isto tako je s Marottom počeo kraj kada je vezni red pokušao zamijeniti raspalim Higuainom za 90M Eura.
Ova trojka sada ima evidentno primarnu zadacu da knjige vrati u normalu što je počelo Ronaldom. Jer pricati o nekim kompetencijama u dovodjenju igraca nema smisla. Znamo da prica o Locatelliu ide jos od Pirla i Paraticia, a ovi samo dovrsili.

Pozitivan efekat na knjige od preko 85M od čega je 85% zbog liferovanja Ronalda:
slika
Dok će novi igrači opteretiti budžet za 33M. Locatelli će imati 3M, Kean 2,5M neto platu.

Rugani ima neto platu 3,5M, a MDS 3. Nevjerovatno. Merih je imao 1,8M. :|

Naredna 2 mercata će osloboditi plate prilično koje se onda trebaju usmjeriti na prave igrače.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 sep 2021, 13:45

Ma dobro to je bio transfer bahaćenje, da se Napoli sjebe, jer toliko dati za Higuaina je bilo previše. Upravo ta nadobudnost je na kraju i koštala.

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 01 sep 2021, 13:55

RONALDO je bio nešto najlošije što se desilo Juventusu,kamo sreće da se taj transfer nije desio
BOSANSKA KRAJINA

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 01 sep 2021, 14:29

The Juventus coach expected a completely different transfer market and the newspaper writes Allegri is ‘furious’ with President Andrea Agnelli and sporting director Federico Cherubini.

Allegri reportedly told his bosses that ‘these were not the agreements’ when he accepted a return to the club ahead of 2021-22.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 sep 2021, 14:31

Ove sezone sve iznad trećeg mjesta je premija. Jednostavno ne očekujem od ove ekipe da se može iole više napraviti. Grupa će se proći i to je mislim to. Sve iznad osmine finala je super u konkurenciji timova teške kategorije Evrope.

Inter je se dobro pojačao. Milan prošle godine nije imao klupu sad ima širi roster. Tu je i Ibra kad zagusti da iščupa svojim prisustvom, iskustvom, skokom. Giroud se na to ne treba posebno privikavati jer i on ima sve što treba.

Roma i Atalanta dobre, Napoli ima Spalletija a i još jedan momenat - samo se nadograđuju, većina ekipe im je poznata, dugo su zajedno... iako trener nije rođeni šampion ko zna, možda baš dobro budu gurali.

Mi nemamo drajfa u napadu. Kaio Jorge nikad nisam gledao pa neću ništa protiv njega. Znamo da Alvarone zna da upadne u kanal iz koga teško izlazi. Kean je mlad ali ovisiti će puno o famoznom veznom redu.

Ovo je Dybalino biti ili ne biti. Bukvalno je on sada najveća zvijezda i vodonoša, desetka koja zna lopte. Vratio se nakon povrede, nema Rokija da mu ''smeta'', sve je tu. Hic Rodus hic salta momak... ako ovu sezonu odigra ispod očekivanja nemaš ti malac više šta tražiti ovdje. Nadati se da će ga povrede mimoići.

Berna, Kuluševski, Ramsey... Nekonstanta, zabijanje glave u pod i trk, povrede... to su njih trojica ukratko... Daj Bože da bude drugačije. Berna ima štofa i znanja, Kuluševski je mlad ali ovaj treći dinosaurus može kao i ja.

Chiesa je dobar ali ne može cijelu sezonu on nositi i šaltati se lijevo desno, Panita je katica za sve i nadati se da će imati kontantu koju je imao ovih sezona. Šteta malog Fagiolija ali mislim da su ga trebali ostaviti. Mlada pluća, željan dokazivanja, voli klub, taj kad bi ušao sa klupe poginuo bi na terenu.

Bentancur je po meni sve kredite ispucao, nije on loš ali Juventusu treba bolji vezni od njega. Loca je dobar ali bojim se da ne padne u sivilo ovog što imamo u veznom redu. Moliti Boga da ne bude povreda bar dok se sifilis - boy ne vrati jer i on zna lopte. Malo ga samo j-bu dugi pasovi.

Amer je dobar. Stavi ga na prirodnu poziciju i biće ok. Rabiot nit' smrdi niti miriše.

Odbrana jbg. Daš Demirala vratiš Ruganija. Bonucci i Chiellini zajedno k'o dobar penzić u Liniji života. Za cijelu sezonu :?:

I drugi su se pojačali. I podmladili. Neki su doveli ono što im je falilo. Neki su prodavali a to nadomjestili nimalo nekvalitetnijim fudbalerima.

Duga je sezona, dok mi svoje ''dječije'' bolesti odbolujemo bojim se da ne bude kasno.

U svakom slučaju FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 01 sep 2021, 14:49

Kako misliš Inter se pojačao?
Otišao Lukaku, došli Džeko i Correa, da mogu njih dva igrati umjesto jednog Lukakua, moglo bi se smatrati pojačanjem. Ovako koji god od njih dvojice bude igrao nije ni 70% Lukakuovih kvaliteta.

Otišao Hakimi, došao Dumfries, taj najprije treba pokazati da je bolji od Darmiana, a svi znamo koliko je Hakimi jači igrač od Darmiana.

Ostali bez Eriksena, došao Hakan, i tu je Inter lošiji u odnosu na prethodnu sezonu.

Znači od 11 pozicija na terenu, na 3 su lošiji nego prethodne sezone, niti jedna pozicija se nije pojačala.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 01 sep 2021, 16:36

J10 je napisao/la:
03 avg 2021, 14:31
Woj, Perin, Pinsoglio
De Ligt, Bonucci, Chiellini, Rugani
Cuadrado, Danilo, Sandro, Pellegrini, DeSciglio
Locatelli, Rabiot, Bentancur, McKennie, Ramsey, Arthur
Chiesa, Dybala, Kulusevski, Bernardeschi
Morata, Kean, Kaio Jorge

Za ovaj mercato, obzirom na okolnosti, falio je još bar vezni na posudbu i da se nekako riješe Ramseya. Da je sve idealno onda bi bilo lijepo uzeti i lijevog beka, ostaviti Demirala ili dovesti pouzdanu zamjenu, top klasa vezni, ako ne i dva, ofanzivac kojem je primarna lijeva strana, a možda i neko umjesto Woja.

Za LP Pinsoglio i Kean idu kao Club Trained Players + 21 igrač, što znači dvojica iz rostera neće biti prijavljena. Pretpostavljam za jesenji dio da su Arthur i Jorge/Pellegrini out.

Nadam se da će Max Westona probati na mezzali jer ne može biti gori od onog viđenog na trequartisti. Formacije s 3 nazad će teško biti igrati jer je onda jedina zamjena Rugani uz Danila ili Sandra koji mogu uskočiti tu. Očekujem 433 i 4231, vrlo moguće sa ofanzivnijim Cuadradom a Danilom na beku. Glavni zadatak će biti skupljanje bodova sve dok postava ne počne ličiti na nešto, a i pronaći pravu kombinaciju u veznom redu. Mene sezona neodoljivo podsjeća na 2015/16, samo se nadam da nećemo baš toliko dugo prosipati bodove. Nekad Morata-Mandzukic-Zaza sad Morata-Kean-Jorge. Objektivno je top 4 realan cilj, slabiji za Ronalda i Demirala, jači za Allegrija, Locatellija i Keana. Ako Max to posloži, mišljenja sam da može i scudetto.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 01 sep 2021, 16:59

Pogba je napisao/la:
01 sep 2021, 13:09
Isto tako je s Marottom počeo kraj kada je vezni red pokušao zamijeniti raspalim Higuainom za 90M Eura.
Ova trojka sada ima evidentno primarnu zadacu da knjige vrati u normalu što je počelo Ronaldom. Jer pricati o nekim kompetencijama u dovodjenju igraca nema smisla. Znamo da prica o Locatelliu ide jos od Pirla i Paraticia, a ovi samo dovrsili.

Pozitivan efekat na knjige od preko 85M od čega je 85% zbog liferovanja Ronalda:
slika
Dok će novi igrači opteretiti budžet za 33M. Locatelli će imati 3M, Kean 2,5M neto platu.

Naredna 2 mercata će osloboditi plate prilično koje se onda trebaju usmjeriti na prave igrače.
Ovi brojevi sa calcio e finanza su sada pravi brojevi?? samo su lazni ako ih ja iz ISTOG izvora postam...kojekakvog sajta... :mrgreen: :thumbup:

Pucas sam sebi u nogu...ali nema veze, halalim ti...Juventini smo...opet cemo se svadjati... :mrgreen:

Ti i ovaj Italija ste me vopra zamrzili...kad god vam proturjecim...vi bi mene na lomacu... :mrgreen:

Kako bi bilo da sada ja tebi kazem da su ovi brojevi lazni, gluposti, nebuloze, pravim te budalom??? Ima li to smisla?

Brojevi su tacni...neto, a klub kostaju i vise...Rugani je na 6.5 gross.. :crazy:

Inace, slijedece godine ugovori isticu Dybali (13.5 gross), Cuadradu(9,25), Berni(7,4)...Chiesa(9,25) se mora produziti, moramo i odkupiti ostatak ugovora za 40m€.
Vjerovatno ce se svima produziti ugovori..kome da ih prodamo??...ko ih hoce?? :crazy: Cuadrado je 33 godine...nadam se da mu nece dati jos 4 godine... :crazy:
Za dvije godine, Sandro(11), Rabiot(9), Ramsey(9)..ovi najvazniji, predplaceni, kojih se MORAMO rijesiti...idealno bi bilo rijesiti se jos ove zime, ili slijedece ljeto...pa makar i za kikiriki.. :puke:

Bice ovdje posla za narednih 2-3 godine...ne treba ocekivati previse...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 sep 2021, 18:35

Imp je napisao/la:
01 sep 2021, 14:49
Kako misliš Inter se pojačao?
Otišao Lukaku, došli Džeko i Correa, da mogu njih dva igrati umjesto jednog Lukakua, moglo bi se smatrati pojačanjem. Ovako koji god od njih dvojice bude igrao nije ni 70% Lukakuovih kvaliteta.

Otišao Hakimi, došao Dumfries, taj najprije treba pokazati da je bolji od Darmiana, a svi znamo koliko je Hakimi jači igrač od Darmiana.

Ostali bez Eriksena, došao Hakan, i tu je Inter lošiji u odnosu na prethodnu sezonu.

Znači od 11 pozicija na terenu, na 3 su lošiji nego prethodne sezone, niti jedna pozicija se nije pojačala.
Vjerovatno drug Ramiral misli na trenera :kafa:
Il Club più titolato al mondo!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 01 sep 2021, 19:20

Juventinisimo je napisao/la:
01 sep 2021, 16:59
Pogba je napisao/la:

slika

Ovi brojevi sa calcio e finanza su sada pravi brojevi?? samo su lazni ako ih ja iz ISTOG izvora postam...kojekakvog sajta... :mrgreen: :thumbup:

Pucas sam sebi u nogu...ali nema veze, halalim ti...Juventini smo...opet cemo se svadjati... :mrgreen:

Ti i ovaj Italija ste me vopra zamrzili...kad god vam proturjecim...vi bi mene na lomacu... :mrgreen:

Kako bi bilo da sada ja tebi kazem da su ovi brojevi lazni, gluposti, nebuloze, pravim te budalom??? Ima li to smisla?

Brojevi su tacni...neto, a klub kostaju i vise...Rugani je na 6.5 gross.. :crazy:

Inace, slijedece godine ugovori isticu Dybali (13.5 gross), Cuadradu(9,25), Berni(7,4)...Chiesa(9,25) se mora produziti, moramo i odkupiti ostatak ugovora za 40m€.
Vjerovatno ce se svima produziti ugovori..kome da ih prodamo??...ko ih hoce?? :crazy: Cuadrado je 33 godine...nadam se da mu nece dati jos 4 godine... :crazy:
Za dvije godine, Sandro(11), Rabiot(9), Ramsey(9)..ovi najvazniji, predplaceni, kojih se MORAMO rijesiti...idealno bi bilo rijesiti se jos ove zime, ili slijedece ljeto...pa makar i za kikiriki.. :puke:

Niko tu nikog ne mrzi, daleko od toga. Forum je mjesto diskusije, gdje svako iznosi svoje misljenje. Kada bi svi isto razmisljali bilo bi vrlo dosadno. Malo sukob misljenja, malo prcanja, malo argumenata, sve se to zdrobi i napravi se aktivna zajednica i fina atmosfera. :thumbup:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 sep 2021, 22:44

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba

Post Postao/la Pogba » 01 sep 2021, 22:52

Moglo bi ici 1 bod od 12. :kralj:
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 01 sep 2021, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 01 sep 2021, 22:52

Italia je napisao/la:
01 sep 2021, 19:20
Juventinisimo je napisao/la:
01 sep 2021, 16:59
Pogba je napisao/la:

slika

Niko tu nikog ne mrzi, daleko od toga. Forum je mjesto diskusije, gdje svako iznosi svoje misljenje. Kada bi svi isto razmisljali bilo bi vrlo dosadno. Malo sukob misljenja, malo prcanja, malo argumenata, sve se to zdrobi i napravi se aktivna zajednica i fina atmosfera. :thumbup:
:thumbup:

Idol ti zabi dva gola, jos promasi penal, u inat tebi... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 01 sep 2021, 23:22

Ne sumnjam ja da ce on zabijati empolijima, venecijama, burnlijima. Nema veceg majstora od njega. Ali isto tako nema veceg chokera na dunjaluku, pa tako mozda i najbolju generaciju Portugala ikad odveo do bruke protiv Madjara i prejadnih rezultata na EP-u.

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 01 sep 2021, 23:41

Nikad se neću pomirit sa činjenicom da smo doveli Moratu umjesto Džeke
BOSANSKA KRAJINA

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.