Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- f0rest1946
- Kontakt:
Re: Serie A
Ma jedino mali Juve nije zasluzio ovakvog igraca i mislim da je i Ronaldo svjestan da mu je to greska zivota da ode i igra sa panjevima.
Juve zasluzuje Khediru, Ramsey , Moratu i ostale panjeve.
Zato mali Juve u 20 godina 0 lp a s ovakvom politikom ce biti suša jos 50 godina al neka valjda nekad skontaju da imaju najgoru upravu na svijetu.
Juve zasluzuje Khediru, Ramsey , Moratu i ostale panjeve.
Zato mali Juve u 20 godina 0 lp a s ovakvom politikom ce biti suša jos 50 godina al neka valjda nekad skontaju da imaju najgoru upravu na svijetu.
Pa to niko ne spori, medjutim ostaje pustos nakon takvih igraca ma koliko god bili dobri. Uzmi primjer Real Madrida, Juventus, Barcelona itd. Ronaldo i Messi su najveci koji su ikada igrali, medjutim nemas samoodrziv model oko njega, jer ekipa nije ekipa vec obicna rastresena banda koja ide tamo gdje Ronaldo kaze ili Messi.
Moje licno misljenje je da Juventus je imao taj neki vremenski prozor koji su mogli iskoristiti za zdraviju tranziciju ali nisu i sada ispastaju. Ronaldo i Messi zaradjuju 4-5 plata jednog Salaha npr.
I ne zaboravite nije to onaj ronaldo od prije 5-6 god. Ja se ne sjecam u zadnje 2 god, kad je postigao gol iz slobodnjaka, kada je predriblao igraca i sl. Ne vodi to ka zdravoj sredini i normalnom rezimu i uspostavi istog u ekipi.
To sto su ljudi Ronaldovi fanovi to je drugo i sto ne mogu iz povijesti krenuti ka buducnosti- niko nije vjecan.
Eto sve sto si rekao nema veze sa vezom. Al dobro svako ima svoje misljenje. A misljenje jednu 95% ljudi je da su CR i Messi najveci ikada u ovome sportu, Ronaldo svakim novim golom rusi neki novi rekord. Da njega nijr bilo prosle sezone u Juventusu ne bi vi ni bili u top4.tiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 13:45Pa to niko ne spori, medjutim ostaje pustos nakon takvih igraca ma koliko god bili dobri. Uzmi primjer Real Madrida, Juventus, Barcelona itd. Ronaldo i Messi su najveci koji su ikada igrali, medjutim nemas samoodrziv model oko njega, jer ekipa nije ekipa vec obicna rastresena banda koja ide tamo gdje Ronaldo kaze ili Messi.
Moje licno misljenje je da Juventus je imao taj neki vremenski prozor koji su mogli iskoristiti za zdraviju tranziciju ali nisu i sada ispastaju. Ronaldo i Messi zaradjuju 4-5 plata jednog Salaha npr.
I ne zaboravite nije to onaj ronaldo od prije 5-6 god. Ja se ne sjecam u zadnje 2 god, kad je postigao gol iz slobodnjaka, kada je predriblao igraca i sl. Ne vodi to ka zdravoj sredini i normalnom rezimu i uspostavi istog u ekipi.
To sto su ljudi Ronaldovi fanovi to je drugo i sto ne mogu iz povijesti krenuti ka buducnosti- niko nije vjecan.
Hajde ti meni reci realno , je li tebi ima smisla nekom ko recimo poveća vrijednost kluba svojim dolaskom za bruku , ko privlaci sponzore, ko klubu svojim brendom donosi 100+ miliona godisnje davati toliku platu ? Ili mu treba reci slusaj druže ti zasluzujes da budeš plaćen 10-15 miliona max?
Neki ovdje ne shvacaju da je Juve od dolaska Ronalda skrhao bruku para na transfere i plate, a odkud im te pare ? Ronaldov transfer i plata koliko god su se cinili ludim na kraju su se visestruko isplatili Juventusu i niko nije kriv sto im je menadžment truba i sto nisu to znali na pravi nacin iskoristit.
Hajmo sad na ovo drugo, na njegov doprinos na terenu. Juve je bio barem za 20% opasniji prosle sezone s njim u timu nego bez njega. Lik je u 134 utakmice upisao 101 gol i 22 asistencije. Malo li je ?
Ajmo ovako druze moj.meepo je napisao/la: ↑02 sep 2021, 14:17Hajde ti meni reci realno , je li tebi ima smisla nekom ko recimo poveća vrijednost kluba svojim dolaskom za bruku , ko privlaci sponzore, ko klubu svojim brendom donosi 100+ miliona godisnje davati toliku platu ? Ili mu treba reci slusaj druže ti zasluzujes da budeš plaćen 10-15 miliona max?
Neki ovdje ne shvacaju da je Juve od dolaska Ronalda skrhao bruku para na transfere i plate, a odkud im te pare ? Ronaldov transfer i plata koliko god su se cinili ludim na kraju su se visestruko isplatili Juventusu i niko nije kriv sto im je menadžment truba i sto nisu to znali na pravi nacin iskoristit.
Hajmo sad na ovo drugo, na njegov doprinos na terenu. Juve je bio barem za 20% opasniji prosle sezone s njim u timu nego bez njega. Lik je u 134 utakmice upisao 101 gol i 22 asistencije. Malo li je ?
Doktor specijalista onkologije ima koliku platu ?
Doktor hirurg ima koliku platu ?
Inzenjer elektrotehnike ima koliku platu ?
Odgovajatelj djece ?
Nemoj me pogresno shvatiti, ali fudbal je samo igra meni i nista mimo toga, nikakav marketing, nikakvi heroji i statistike me ne zanimaju.
Ja ti govorim sve sa sportske strane i nista mimo toga, kako su mogli sebi rasporediti ulazni kvalitet i odbaciti skart.
Druga stvar, ako je on toliko dobar trenutno sto nije osvojio ligu. Ima platu eto kao sto kazes kao cetiri igraca, jel on to igra za cetiri igraca?
Marketingom neka se bave drugi.
Kao prvo ne mozes da poredis to gore , jer tako realni svijet ne funkcionise. Fudbalska industrija obrće milijarde i milijarde godisnje i shodno tome fudbaleri imaju takve plate kakve imaju. Ne mozes sad reci da je fer da jedan fudbaler pravi 100 miliona godisnje klubu a da ga ti plaćas kao doktora ?tiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 14:23Ajmo ovako druze moj.
Odgovajatelj djece ?
Nemoj me pogresno shvatiti, ali fudbal je samo igra meni i nista mimo toga, nikakav marketing, nikakvi heroji i statistike me ne zanimaju.
Ja ti govorim sve sa sportske strane i nista mimo toga, kako su mogli sebi rasporediti ulazni kvalitet i odbaciti skart.
Druga stvar, ako je on toliko dobar trenutno sto nije osvojio ligu. Ima platu eto kao sto kazes kao cetiri igraca, jel on to igra za cetiri igraca?
On moze imati platu kao i 10 ostalih fudbalera u timu , ali razlika je u tome sto je on brend i sto doprinosi klubu i van terena i dosta vise nego sto ce i jedan taj fudbaler doprinijeti.
Sto Ronaldo nije osvojio ligu prosle sezone ? Pa ne mozes ga okružiti onakvim igračima i očekivati da će lik sve sam i uz to izaberu za trenera lika bez iskustva. To tako ne ide.
Fkt ljudi iznenađujete me. Dovesti Ronalda ili Messia ne znaci automatski titule za to je potreban tim.
Evo dadnem ti odgovor kako poredim. Farmaceutska industrija obrne mnogo vise milijardi od nogometa a doktor farmacije ima ca. 120-140k € u ozbiljnoj firmi godisnje. Na to mislim bruto platu.meepo je napisao/la: ↑02 sep 2021, 14:45Kao prvo ne mozes da poredis to gore , jer tako realni svijet ne funkcionise. Fudbalska industrija obrće milijarde i milijarde godisnje i shodno tome fudbaleri imaju takve plate kakve imaju. Ne mozes sad reci da je fer da jedan fudbaler pravi 100 miliona godisnje klubu a da ga ti plaćas kao doktora ?tiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 14:23Ajmo ovako druze moj.
Odgovajatelj djece ?
On moze imati platu kao i 10 ostalih fudbalera u timu , ali razlika je u tome sto je on brend i sto doprinosi klubu i van terena i dosta vise nego sto ce i jedan taj fudbaler doprinijeti.
Sto Ronaldo nije osvojio ligu prosle sezone ? Pa ne mozes ga okružiti onakvim igračima i očekivati da će lik sve sam i uz to izaberu za trenera lika bez iskustva. To tako ne ide.
Fkt ljudi iznenađujete me. Dovesti Ronalda ili Messia ne znaci automatski titule za to je potreban tim.
Inzenjer Elektrotehnike ili mozda masinstva koji radi u automobiljskoj industriji npr. u Tesli mozda zaradi 100-120k €. Dakle niko ne zaradi ni priblizno kao Ronaldo a opet ljudi smisle lijekove i vakcine, automobile koje obrnu nekoliko stotina miliona, pa cak i milijardu. Dakle, ekonomiju ne drzi nogomet vec realni sektor i to bi kao malo ozbiljniji gradjanin trebao da znas, nadam se.
Ako pocnes sa tim da ne zaradjuje svaki nogometas toliko novca, ja ti kazem da danas prosjecni nogometas u Torinu zaradi vise na godisnjem nivou nego gore pomenuti ljudi. To sto je skala nase vrijednosti pokvarena to je druga stvar. Eto odgovor na pitanje.
Odgovor na drugi dio tvoje replikacije. Zadnja recenica bi bila idealna da nisi upravu. Dakle, da sazetke napravim, nogomet je timska igra i samo igra i nista vise. Eh posto sam tako rekao, ajde onda ti sad shvati da Ronaldo ne moze da vrijedi kao 4 igraca jer ne donosi toliko prednosti svom timu. Defakto, kada bi koristio ekvivalenciju NBA lige i da imas Salary cap sa nekih npr. 60 mil na 6 igraca. Mogao bi dakle dovesti 6 dobrih igraca sa 6 plata od 10 mil ili npr da dovedes Ronalda, dva dobra i 3 levata?
Svrha ovoga je da ti zelim dokazati da ovaj Ronaldo nema doprinos igri toliki koliko ti mislis, jer da ima on bi bio "game changer" u trenutku kada Juventusu ide lose kao npr. sada, dok naprotiv taj Ronaldo trazi transfer u drugi tim. Totti to nije nikada uradio i ostao covjek u Romi i igrao, ha mu bio Perotta suigrac, ha Batistuta. Covjek je nosio Romu i prvi se zrtvovao kada je trebalo a nije kao Ronaldo.
Sto se tice brenda, Ronaldo nece u ovom slucaju pridonijeti brendu koliko ti mislis. Real M ce biti brend uvijek, Man Utd isto. Da Ronaldo predje u Cataniu, ne vjerujem nesto da bi sad taj klub prerastao u svjetski popularan tim. Igraca je uvijek bilo i bice, ali klub svoj brend gradi kroz citavu historiju, jer u suprotnom svaki klub bi se ugasio nakon sto ode jedan igrac.
Čim ti spinaš priču o tome koliko zarađuju doktori od onoga koliko je Ronaldo stvarno kvalitetan igrač. Jasno je da znaš da si u krivu ali se sad "penješ po staklima". Svima je jasno da je u kurcu koliko nogometaši zarađuju, i da su svijetu na cijeni krive vrijednosti kad pogledaš plaću doktora i nogometaša, ali to nije ovdje bila tema. Prebacite se na podforum filozofija ako želite o tome palamudit.
Cijenu svega određuje tržište. Kraj priče! Ronalo, Messi, Salah itd. toliko zarađuju jer na svijetu nemaš 10 ljudi koji su u ovom trenutku sposobni igrati na tom nivou. Doktora farmacije imaš na tisuće, i farmaceutska tvrtka zna, ako ti nećeš raditi za 120 000€ ima tko hoće. Dakle, ponuda i potražnja određuje cijenu svega. To ti je surovi kapitalizam, dobro došao u 21. stoljeće. Niti je Ronaldo sam sebi propisao plaću niti Messi, oni sami ne mogu odlučiti kolika će njihova plaća biti, mogu samo imati želje, ali tržište diktira cijenu, isto kao i moju i tvoju i onoga doktora s kojim ti probaš spinati i prebaciti priču na neku drugu temu.
Što se tiče brenda, opet stvari gledaš površno, ili ih bar tako pokušavaš postaviti jer ti to ide u prilog za razliku od činjenica. Niti Real M niti Barca niti ManUtd niti CocaCola nisu postali brandovi preko noći čarobnim štapićem. postali su brendovi kontinuiranim ulaganjem u sebe, odnosno dovođenjem najboljih svijetskih igrača da bi igrali vrhunski nogomet i bili zanimljivi svima. Ne ulaže CocaCola hrpu novca u marketing jer ne zna šta će od para, već to čine da bi ostali najprepoznatljivije piće u svijetu. Isto to rade i nogometni klubovi. Nogomet je isto tako biznis koji zahtjeva ulaganje ako hoćeš biti broj 1.
Cijenu svega određuje tržište. Kraj priče! Ronalo, Messi, Salah itd. toliko zarađuju jer na svijetu nemaš 10 ljudi koji su u ovom trenutku sposobni igrati na tom nivou. Doktora farmacije imaš na tisuće, i farmaceutska tvrtka zna, ako ti nećeš raditi za 120 000€ ima tko hoće. Dakle, ponuda i potražnja određuje cijenu svega. To ti je surovi kapitalizam, dobro došao u 21. stoljeće. Niti je Ronaldo sam sebi propisao plaću niti Messi, oni sami ne mogu odlučiti kolika će njihova plaća biti, mogu samo imati želje, ali tržište diktira cijenu, isto kao i moju i tvoju i onoga doktora s kojim ti probaš spinati i prebaciti priču na neku drugu temu.
Što se tiče brenda, opet stvari gledaš površno, ili ih bar tako pokušavaš postaviti jer ti to ide u prilog za razliku od činjenica. Niti Real M niti Barca niti ManUtd niti CocaCola nisu postali brandovi preko noći čarobnim štapićem. postali su brendovi kontinuiranim ulaganjem u sebe, odnosno dovođenjem najboljih svijetskih igrača da bi igrali vrhunski nogomet i bili zanimljivi svima. Ne ulaže CocaCola hrpu novca u marketing jer ne zna šta će od para, već to čine da bi ostali najprepoznatljivije piće u svijetu. Isto to rade i nogometni klubovi. Nogomet je isto tako biznis koji zahtjeva ulaganje ako hoćeš biti broj 1.
- Beduin
- Kontakt:
Gledam Florenzi ispred Calabrie u prvih 11 u reprezentaciji Italije veceras. Ne znam je li smjesnije ili zalosnije. Hajde sto je ovaj drugi daleko u boljoj formi i standardniji, nego sto je i daleko mladji i sto ce u ovoj sezoni Florenzi grijati klupu ispred Calabrije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- muha milanez
- Kontakt:
Užasan je Florenci, Calabria neuporedivo bolji bek.
Skrivi i gol
Skrivi i gol
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Naravno druze da je tako. Samo navedi sta bi bilo sa firmama kada bi imale stotine miliona duga kao svi klubovi. Ti meni pricas kao da je ta Ronaldova plata realna i da je to nesto sto klub moze zaraditi. Ne znam na kakvim su ljudi ovdje drogama. Drugo, kada budes imao dodir sa realnim ljudima koje nisu zvijezde i koje pomjeraju granice nauke shvatit ces o cemu govorim, ali eto evidentno je da ima tisuce ljudi sto ti kazes koji to rade, zato i imamo nogometase koji zaradjuju fiktivan novac, a normalni ljudi zive sve gore i gore, na upravu si tu, nije ovo tema za to.Imp je napisao/la: ↑02 sep 2021, 19:57Čim ti spinaš priču o tome koliko zarađuju doktori od onoga koliko je Ronaldo stvarno kvalitetan igrač. Jasno je da znaš da si u krivu ali se sad "penješ po staklima". Svima je jasno da je u kurcu koliko nogometaši zarađuju, i da su svijetu na cijeni krive vrijednosti kad pogledaš plaću doktora i nogometaša, ali to nije ovdje bila tema. Prebacite se na podforum filozofija ako želite o tome palamudit.
Predjimo na temu: Niko od tih igraca ne bi napravio transfer da se klubovi ne zaduzuju, i to je valjda paratno postavljeno u svim medijima, ali naravno to nikoga nije briga. Tema je zapravo prijatelju bila da je Ronaldo istrosen igrac sa 36 god i nije neko na kome klub treba da gradi svoj samoodrziv model, mada eto idalje ljudi misle suprotno. Samoodrziv znaci, da trosi onoliko koliko zaradi, i to u najmanju ruku, bez dokapitalizacije nekog beduina, ili mozda porodice. Primjer je Bayern, vjerovatno jedan od rijetkih, ali moras da shvatis da oni nemaju taj novac koji daju, vec su to dugovi na dugove.
Marketing je nesto drugo, i kao sto sam ti rekao, Ronaldo je samo jedan u nizu sto je igrao u Realu, isto kao Ronaldo, Zidane, Figo itd itd. Bio je Zidane strava igrac ali se oprostio sa 34 god jer ne mozes igrati u kontinuitetu citavu sezonu u tim godinama, i pri tome da se sve vrti oko tebe, sto je Ronaldo zahtjevao.
Opet kazem neka daju plate kakve zele, svatko moze to raditi, ali neka kasnije ne kukaju kako imaju minus i ako ne mogu vratiti svoj dug neka ugase klub i isplate svim duznicima njihov novac, a ne da se sisaju sredstva i zivi na aparatima. To bi bilo posteno, zar ne ?
Imao sam ja ite kako kontakta s takvim ljudima, i znam kakva strast te ljude pogoni, da nije te strasti, ne mislim da ima novca koji može potaknuti nekoga na takav rad kao sama želja pojednica da otkrije nešto novo i doprinese nekim malim dijelićem al opet njemu velikim razvoju naše civilizacije no to na stranu.
Klubovi se zadužuju, neki opstaju neki propadaju, pa se opet dižu, neki se gase. Ali tako funkcionira većina firmi, ako nisi u tim vodma,možda bi se iznenadio koliko je velikih firmi i njihovih vlasnika u tvojoj okoliki za koje si uvijek misli da plivaju u parama zapravo imalo manje suhog keša od tebe, imali su veliki kredit, viziju i biznis, ali se s godinama to isplati. Tako isto funkcioniraju i klubovi, koji u biti i jesu ništa više doli firme, za koje mi "budale" eto navijamo i vežemo neke osjećaje. Svi ti klubovi će morati pokriti svoja dugovanja ili će bankrotirati, prije ili kasnije, to je fact.
Samoodrživ klub je relativan pojam koji se često poziva kad se pljuje po City-u i PSGu, ali zapravo trenutno na visokom nivou samoodrživ klub NE postoji. Samoodrživ klub bi bio točno kakav klub? Koji može pokriti troškove od prodaje ulaznica? TV-prava? Igrača? Dresova?
Danas svaki klub preživljava zahvaljujući sponzorima, tko je taj sponzor manje je bitno jer je isti princip. Isti k. kad Audi, adidas, T-Com, Paulaner i ostali bavarski gospodarski divovi uplate dio svoje dobiti Bayernu ili naftne kompanije nekog šeika uplate dio svoje dobiti.
Ronaldo je fenomen što se tiče fizičke spreme, sigurno fizički najspremniji i najdugotrajniji nogometaš u povijesti, tako da njegove godine treba uzeti s dozom rezerve, ima on sigurno još 2 dobre sezone u nogama.
Da stvar bude bolja, ja niti sam navijač Juventusa, a CR mi je antipatičan malte ne od kad je stupio na nogometnu scenu. Ali količina glupostoji koje su ovdje napisena i tvrdje nekih neznalica da se radi zapravo o lošem igraču koji je kočio Juventus su mi presmiješne da sam morao reagirati. Zapravo nije CR kočio Juventus nego Juventus njega, ostavio je 3 godine svog dobrog nogometa u klubu koji mu je doveo hrpu polovnjaka, da je ispravnije birao mogao je uzeti još koju LP.
Klubovi se zadužuju, neki opstaju neki propadaju, pa se opet dižu, neki se gase. Ali tako funkcionira većina firmi, ako nisi u tim vodma,možda bi se iznenadio koliko je velikih firmi i njihovih vlasnika u tvojoj okoliki za koje si uvijek misli da plivaju u parama zapravo imalo manje suhog keša od tebe, imali su veliki kredit, viziju i biznis, ali se s godinama to isplati. Tako isto funkcioniraju i klubovi, koji u biti i jesu ništa više doli firme, za koje mi "budale" eto navijamo i vežemo neke osjećaje. Svi ti klubovi će morati pokriti svoja dugovanja ili će bankrotirati, prije ili kasnije, to je fact.
Samoodrživ klub je relativan pojam koji se često poziva kad se pljuje po City-u i PSGu, ali zapravo trenutno na visokom nivou samoodrživ klub NE postoji. Samoodrživ klub bi bio točno kakav klub? Koji može pokriti troškove od prodaje ulaznica? TV-prava? Igrača? Dresova?
Danas svaki klub preživljava zahvaljujući sponzorima, tko je taj sponzor manje je bitno jer je isti princip. Isti k. kad Audi, adidas, T-Com, Paulaner i ostali bavarski gospodarski divovi uplate dio svoje dobiti Bayernu ili naftne kompanije nekog šeika uplate dio svoje dobiti.
Ronaldo je fenomen što se tiče fizičke spreme, sigurno fizički najspremniji i najdugotrajniji nogometaš u povijesti, tako da njegove godine treba uzeti s dozom rezerve, ima on sigurno još 2 dobre sezone u nogama.
Da stvar bude bolja, ja niti sam navijač Juventusa, a CR mi je antipatičan malte ne od kad je stupio na nogometnu scenu. Ali količina glupostoji koje su ovdje napisena i tvrdje nekih neznalica da se radi zapravo o lošem igraču koji je kočio Juventus su mi presmiješne da sam morao reagirati. Zapravo nije CR kočio Juventus nego Juventus njega, ostavio je 3 godine svog dobrog nogometa u klubu koji mu je doveo hrpu polovnjaka, da je ispravnije birao mogao je uzeti još koju LP.
Problem je sto klubovi ne vracaju te dugove. Nemam nista protiv kredita, normalno je da se kompanije i konglomerati zaduzuju, medjutim ako investiras novac u nesto sto ce ti donijeti zaradu, npr. Automatizaciju, digitalizaciju itd to je onda odlicno, ali nije dobro ako vrsis dokapitalizaciju, ili dovedes Ronalda i opet napravis dugove, znaci da ti igraci ne donose dobit, jer cisti primjer je Real Madrid. Da je tako oni bi plivali u novcu i ne bi imali 1+ milijardu dugova.Imp je napisao/la: ↑02 sep 2021, 22:11Imao sam ja ite kako kontakta s takvim ljudima, i znam kakva strast te ljude pogoni, da nije te strasti, ne mislim da ima novca koji može potaknuti nekoga na takav rad kao sama želja pojednica da otkrije nešto novo i doprinese nekim malim dijelićem al opet njemu velikim razvoju naše civilizacije no to na stranu.
Razlika kod Bayerna je sto te tvrtke uloze svi po dio, i ne postoji jedan znacajni lider koji upumpava novac bez ogranicenja. Sve te njemacke tvrtke ce dati tek onoliko da bude ok, nemoj misliti da ce sebi nastetiti kako bi nekom nogometnom klubu pomogli. Dakle, samoodrzivo postoji, ali onda moras nekada i prodati igraca, a ne samo dovoditi i to potrositi 400 mil za jedan prijelazni rok kao PSG. Pogledaj kadar Bayerna i vidjet ces da postoji samo jedna investicija zvana Hernandez koji je tezi fail, ali ostali su bili realtivno jeftini, sto nije slucaj kod PSG-a.
Pa dobro ako United misli da je bolje trpiti Ronalda jos 2 god, ili razviti Greenwooda u periodu od 2 god, onda neka ga ubace, a Greenwood ce naravno put klupe. Kazem ti, radi se o zdravoj atmosferi i prirodnom razvoju svoje buducnosti.
Pa da, Ronaldo je mogao osvojiti a ne tim, a kazes na kraju da mu treba dobrih igraca jos. To je kao u Formuli, Hamilton je heroj, ali rijetko neki tamo inzenjer koji je skrojio motor, ili aerodinamiku automobila, iako znamo da je tu blaga prednost u korist automobila u odnosu na vozaca ali o tom po tom.
Ako ćemo tako. Jeff Bezos je sta ? Inzinjer ? Jack Ma je sta ? Inzinjer ? Bill Gates je sta ? Inzinjer ?tiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 17:18Evo dadnem ti odgovor kako poredim. Farmaceutska industrija obrne mnogo vise milijardi od nogometa a doktor farmacije ima ca. 120-140k € u ozbiljnoj firmi godisnje. Na to mislim bruto platu.
Inzenjer Elektrotehnike ili mozda masinstva koji radi u automobiljskoj industriji npr. u Tesli mozda zaradi 100-120k €. Dakle niko ne zaradi ni priblizno kao Ronaldo a opet ljudi smisle lijekove i vakcine, automobile koje obrnu nekoliko stotina miliona, pa cak i milijardu. Dakle, ekonomiju ne drzi nogomet vec realni sektor i to bi kao malo ozbiljniji gradjanin trebao da znas, nadam se.
Ako pocnes sa tim da ne zaradjuje svaki nogometas toliko novca, ja ti kazem da danas prosjecni nogometas u Torinu zaradi vise na godisnjem nivou nego gore pomenuti ljudi. To sto je skala nase vrijednosti pokvarena to je druga stvar. Eto odgovor na pitanje.
Jeff Bezos sedmicno zaradi ono sto je Ronaldo zarađivao za godinu.
Također imas doktora,advokata itd koji zarađuju mnogo vise od Ronalda.
Ali kao u svakom poslu to je sami vrh ili ti ga 1%.
Jesi gledao ti utakmice prosle sezone ? Juve gubio od Spezie 1:0 ,izgledao bezidejno, uđe Ronaldo , promijeni se rezultat na 3:1. Kako neko nije game-changer ako zabije 25+ golova i jos upise 10-ak asistencija ? Sama cinjenica da Ronaldo riješava rutinski manje timove je game changing. Juve protiv Empolia da je imao Ronalda dobili bi utakmicu 100%.tiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 17:18Sto se tice brenda, Ronaldo nece u ovom slucaju pridonijeti brendu koliko ti mislis. Real M ce biti brend uvijek, Man Utd isto. Da Ronaldo predje u Cataniu, ne vjerujem nesto da bi sad taj klub prerastao u svjetski popularan tim. Igraca je uvijek bilo i bice, ali klub svoj brend gradi kroz citavu historiju, jer u suprotnom svaki klub bi se ugasio nakon sto ode jedan igrac.
Ti fkt ne kontaštiffoso je napisao/la: ↑02 sep 2021, 17:18Sto se tice brenda, Ronaldo nece u ovom slucaju pridonijeti brendu koliko ti mislis. Real M ce biti brend uvijek, Man Utd isto. Da Ronaldo predje u Cataniu, ne vjerujem nesto da bi sad taj klub prerastao u svjetski popularan tim. Igraca je uvijek bilo i bice, ali klub svoj brend gradi kroz citavu historiju, jer u suprotnom svaki klub bi se ugasio nakon sto ode jedan igrac.
Smoriste brate vise o Ronaldu i svim tim vezanim glupostima.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Najjace su mi price kako je Rona nesto ostvario sa Juventusom, ali ne moze sam, njemu covjece treba ekipa.
Na kojem nivou amnezije i Ronasvrsavanja vi zivite pa ne mozete da vratite film i skontate kakav je Juve bio prije Rone. I to nije jedna godina, to je 7 - sedam **** godina bez Ronalda. Toliko su bile dosadne utakmice Juventusa da sam se radovao kada protivnik zabije gol, pa skontas da ce biti iole zanimljivija tekma.
Sta je ko uradio u karijeri, svaka njemu cast. Ne treba biti previse inteligentan i zakljuciti da se ovdje komentarise TRENUTNI Ronaldo i Ronaldo iz Juventusa. Sta god da je uradio u svojoj karijeri, njemu svaka cast, ali Ronaldo iz Juventusa je predmet price. Ja opet pitam, sta je on to ostvario u Juventusu? Dal je bio najbolji strijelac, mvp, goat, pizda materina, bravo mu, ali hajmo pricati o uspjesima na KOLEKTIVNOM nivou. Uspio je "izgubiti" titulu u Serie A, i to u ekipi koja je bila nazivana "talijanski bajern", koji unistava i melje konkurenciju. Ekipu koja je oborila sve rekorde i nizove, doveo je za samo tri sezone do gubitka titule (tj. borbe za 4. mjesto u zadnjem kolu haha). Hocemo li spominjati rezulate u LP? Hocemo li spomenuti kako ekipa koja je bila top 3 u CL, postaje nekakav kalibar Rome INSTANT onog trenutnka kada dodje Ronaldo.
I ne, nije to timski sport. Kada u ekipi igraju Ronaldo i Messi to vise nikad nije kolektivni uspjeh/neuspjeh. To su ljudi koji egoisticno vuku sve na svoju stranu. Sve se oko njih vrti, pa sve pobjede i trofeji prvenstveno njima pripisuju. Ali kada failuju, onda zasluzuju da im se to sve isto pripise. Al djaba pricati ljudima koji fakat ne razumiju sport. To gleda utakmicu, a ne vidi smisao igre. Ronaldo zabije 13 od 25 golova iz penala, ljudi ovdje pisu referate hvalospjeve svrsavaju na nekakvo umijece. Bolan Dzeko vise golova zabije ako mu oduzmes penale.
A Dzeko u prosjeku 10 kontakat sa loptom i 2 suta. Vise Ronaldo imas suteva u jednoj sedmici nego drugi napadaci u godinu dana.
Al haj ti to shvati bolan.
Al to ti je ono mainstream razmisljanje. Kakvo svi, tako i ja. Prije 3 godine Allegri je bio neprijatelj broj 1 Juventusa. Svi, ama bas svi, su krivili iskljucivo njega zbog losih rezultata. Ma tad nije bio problem ni Matuidi, ni De Siljo, ni transferi, Paratici, fuge one na dresovima. Samo jedan jedini krivac = Allegri. Par ljudi se moze izdvojiti koji su govorili suprotno. A sta je sada ? 90% promijenilo misljenje i smirilo malo pricu, skontali svi da su bezveze samo vrijedjali frajera jer su se vodili nekakvih tudjim, globalnim misljenjem.
Na kojem nivou amnezije i Ronasvrsavanja vi zivite pa ne mozete da vratite film i skontate kakav je Juve bio prije Rone. I to nije jedna godina, to je 7 - sedam **** godina bez Ronalda. Toliko su bile dosadne utakmice Juventusa da sam se radovao kada protivnik zabije gol, pa skontas da ce biti iole zanimljivija tekma.
Sta je ko uradio u karijeri, svaka njemu cast. Ne treba biti previse inteligentan i zakljuciti da se ovdje komentarise TRENUTNI Ronaldo i Ronaldo iz Juventusa. Sta god da je uradio u svojoj karijeri, njemu svaka cast, ali Ronaldo iz Juventusa je predmet price. Ja opet pitam, sta je on to ostvario u Juventusu? Dal je bio najbolji strijelac, mvp, goat, pizda materina, bravo mu, ali hajmo pricati o uspjesima na KOLEKTIVNOM nivou. Uspio je "izgubiti" titulu u Serie A, i to u ekipi koja je bila nazivana "talijanski bajern", koji unistava i melje konkurenciju. Ekipu koja je oborila sve rekorde i nizove, doveo je za samo tri sezone do gubitka titule (tj. borbe za 4. mjesto u zadnjem kolu haha). Hocemo li spominjati rezulate u LP? Hocemo li spomenuti kako ekipa koja je bila top 3 u CL, postaje nekakav kalibar Rome INSTANT onog trenutnka kada dodje Ronaldo.
I ne, nije to timski sport. Kada u ekipi igraju Ronaldo i Messi to vise nikad nije kolektivni uspjeh/neuspjeh. To su ljudi koji egoisticno vuku sve na svoju stranu. Sve se oko njih vrti, pa sve pobjede i trofeji prvenstveno njima pripisuju. Ali kada failuju, onda zasluzuju da im se to sve isto pripise. Al djaba pricati ljudima koji fakat ne razumiju sport. To gleda utakmicu, a ne vidi smisao igre. Ronaldo zabije 13 od 25 golova iz penala, ljudi ovdje pisu referate hvalospjeve svrsavaju na nekakvo umijece. Bolan Dzeko vise golova zabije ako mu oduzmes penale.
Al to ti je ono mainstream razmisljanje. Kakvo svi, tako i ja. Prije 3 godine Allegri je bio neprijatelj broj 1 Juventusa. Svi, ama bas svi, su krivili iskljucivo njega zbog losih rezultata. Ma tad nije bio problem ni Matuidi, ni De Siljo, ni transferi, Paratici, fuge one na dresovima. Samo jedan jedini krivac = Allegri. Par ljudi se moze izdvojiti koji su govorili suprotno. A sta je sada ? 90% promijenilo misljenje i smirilo malo pricu, skontali svi da su bezveze samo vrijedjali frajera jer su se vodili nekakvih tudjim, globalnim misljenjem.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Jutros gledam video samo playmaking Ronalda u Juventusu na kojem vidis minimalno 30 zicera (pored 101 gola) koji je nastimao panjevima a oni ih promasili.
Juventus nebi osvojio ligu prvaka da im igra Ronaldo iz 2014.i Ronaldo iz 1998.
Losa ekipa, losi potezi ne moze tako vjecno.
- f0rest1946
- Kontakt:
Dzoni je napisao/la: ↑03 sep 2021, 00:07Jutros gledam video samo playmaking Ronalda u Juventusu na kojem vidis minimalno 30 zicera (pored 101 gola) koji je nastimao panjevima a oni ih promasili.
To ce tek skontati nakone ove sezone kad zavrse 4ti i kad ih neki botovi izbace iz LP.
Poput Porta ?f0rest1946 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 01:17Dzoni je napisao/la: ↑03 sep 2021, 00:07Jutros gledam video samo playmaking Ronalda u Juventusu na kojem vidis minimalno 30 zicera (pored 101 gola) koji je nastimao panjevima a oni ih promasili.
Losa ekipa, losi potezi ne moze tako vjecno.![]()
![]()
To ce tek skontati nakone ove sezone kad zavrse 4ti i kad ih neki botovi izbace iz LP.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- f0rest1946
- Kontakt:
Da da samo ste jos slabiji ove sezone.Italia je napisao/la: ↑03 sep 2021, 01:26Poput Porta ?f0rest1946 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 01:17Dzoni je napisao/la: ↑03 sep 2021, 00:07Jutros gledam video samo playmaking Ronalda u Juventusu na kojem vidis minimalno 30 zicera (pored 101 gola) koji je nastimao panjevima a oni ih promasili.
Losa ekipa, losi potezi ne moze tako vjecno.![]()
![]()
To ce tek skontati nakone ove sezone kad zavrse 4ti i kad ih neki botovi izbace iz LP.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.