Kad je najbolje vrijeme za kupovinu ljetnjih?Asteriks je napisao/la: ↑29 avg 2021, 11:34Glede guma uvijek biras provjereni kvalitet. Medjutim premium brednovi su prilicno papreni a ono na sto se obraca paznja pri izboru jeste vijek trajanja, trakcija, ponasanje na mokrom/suhom pri odredjenim manevrima itd. Te stvari detaljno rade na testovima a imam par opcija.
Prije svega Maxxis Victra, proizvodjac Shin iz Tajvana, guma koja se gura u elitno drustvo. Blizu Michelin Sport 4, cak rame uz rame sa Goodyear a ispred Bridgstone Potenze. Parira u skoro svim segmentima a cijena itekako niza. Samo obrati paznju zbog dostupnosti ali msm da bi se mogle naci i na nasem trzistu.
Tu je naravno i top kvalitetni Continental PremContact 6 itd.
Dalje nivo ispod ali jos uvijek u rangu - zadovoljava, imas direktno poredjenje Nexen i Savu Intensu - bara bara.
Uvijek gledas one DOT 2020, jer npr. guma iz 2019. na ljeto ulazi u trecu godinu a tu cak i one perfektno skladistene gube svoja svojstva. Ta guma u svojoj drugoj sezoni ce biti tek uslovno preporucljiva jer nece imati onaj kvalitet koji ti je uracunat u cijenu i koji dolazi sa fabrickom deklaracijom.
Gledam npr na Unitrade nema uopste Continentala? Trenutno su mi na autu continental iz polovine 2019te( contisport3), ali malo kiše i osjeti se pri naglom kočenju/ubraznju. Imam zimske 17ke isto Continental (ne znam tacno koje) iz 2019te koje su u jako dobrom stanju i kontam da mogu jos zimu ili dvije sigurno.
Na ebay te maxiss victra, 950KM sa dostavom sto je prihvatljivo, ali npr ako mogu dobiti bolju gumu za jos nekih 100-150KM ovdje kod nas, zasto da ne.

al' zanimljiv je npr. status  Skode medju forumskim pucanstvom, obzirom da je pomenuta najpozeljniji model na nasem trzistu.
  al' zanimljiv je npr. status  Skode medju forumskim pucanstvom, obzirom da je pomenuta najpozeljniji model na nasem trzistu.