Miralem Pjanić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Miralem Pjanić
Svaka čast na prelasku u kur.činu od lige.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
-
- Kontakt:
Ispravno zboris druze...Nema fudbala bez utakmica u nogama..Tekashi je napisao/la: ↑03 sep 2021, 05:22Ghuraba je napisao/la: ↑03 sep 2021, 04:44Mozemo mi pricati sta hocemo, ali nama u naredna 2 mjeseca predstoji 5 najbitnjih utakmica u kvalifikacijama i u njima trebamo sto boljeg Pjanica. Radije bih gledao Miralema koji je fizicki spreman i koji izvodi sve kornere i slobodnjake u Besiktasu, nego Miralema koji pomalo trckara na treninzima Barcelone. Preksinoc smo vidjeli koliko nam je bitan i koliko je jos uvijek ispred svih nasih veznjaka.
Da je cudno sto nijedan bolji klub nije bio spreman placati trecinu njegovog ugovora - cudno je itekako, ali i ovako nije lose. Opet ce ga neka od velikih ekipa prije uzeti nakon sto odigra dobru sezonu u Turskoj, nego nakon sto je prespava u Spaniji.![]()
Na papiru ekipa Besiktasa fino izgleda
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
U ovoj situaciji odlican transfer. Za nas je samo vazno da on igra. Klasu ima, to je pokazao protiv Francuske kada je jos jednom dominirao sredinom i to protiv jednog Pogbe. Sigurno da ima kvalitet za top timove iz Serie A na primjer i vjerujem da ce otic tamo sljedece godine ako odigra dobru sezonu u Besiktasu. U kvalitet Pjanica moze samo neznalica poput Koemana sumnjat.
Sretno Mire.
Sretno Mire.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
- Kontakt:
Barcelona mu je realno bila prevelik zalogaj, ali ruku na srce ocekivao sam da ce otici u puno jaci tim od Besiktasa. Malo ko se od tamo poslije 30. vratio u neki top klub.
🔹
Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..PatriceKwedi je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:22Barcelona mu je realno bila prevelik zalogaj, ali ruku na srce ocekivao sam da ce otici u puno jaci tim od Besiktasa. Malo ko se od tamo poslije 30. vratio u neki top klub.
Koeman je stoka obična, a Pjanicu neka je sretno. Sezona za vracanje samopouzdanja, prima puni iznos iz ugovora, uz to ugovor mu istice sledece godine sa Barcom. Može da bira klub.

Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 03 sep 2021, 09:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Vijerovatno je bila placa problem. U Barci ima odlican ugovor i ako je trazio priblizno isto, naravno da nije dobio. Ja vijerujem da bi ga Juve pokupio da je on drasticno smanjio zahtjeve. Ako mu toliko do love i da je spreman sjediti na klupi godine kad jos moze igrati na nivou, onda bi mu bolje bilo prava MLS ili Kina(ako jos uvijek placaju kao nekad).PatriceKwedi je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:22Barcelona mu je realno bila prevelik zalogaj, ali ruku na srce ocekivao sam da ce otici u puno jaci tim od Besiktasa. Malo ko se od tamo poslije 30. vratio u neki top klub.
⚽FK Garaže⚽
- grad-na-rijeci-sani
- Kontakt:
Prvi put nas neki igrac odluci da igra fudbal umjestonda sjedi i uzima 8 miliona i ne valja. Ako nista ovo samo pokazuje da zeli jos uvijek igrati, da zeli odrzati formu, i bar 6 utakmica lige prvaka odigrati.
Ja mu skidam kapu.
Ja mu skidam kapu.
2024h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..PatriceKwedi je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:22Barcelona mu je realno bila prevelik zalogaj, ali ruku na srce ocekivao sam da ce otici u puno jaci tim od Besiktasa. Malo ko se od tamo poslije 30. vratio u neki top klub.
Koeman je stoka obična, a Pjanicu neka je sretno. Sezona za vracanje samopouzdanja, prima puni iznos iz ugovora, uz to ugovor mu istice sledece godine sa Barcom. Može da bira klub.![]()
![]()
![]()

Naplacace se stoka katalonska jos par godina.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mea kulpa.Maestro je napisao/la: ↑03 sep 2021, 10:032024h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..PatriceKwedi je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:22Barcelona mu je realno bila prevelik zalogaj, ali ruku na srce ocekivao sam da ce otici u puno jaci tim od Besiktasa. Malo ko se od tamo poslije 30. vratio u neki top klub.
Koeman je stoka obična, a Pjanicu neka je sretno. Sezona za vracanje samopouzdanja, prima puni iznos iz ugovora, uz to ugovor mu istice sledece godine sa Barcom. Može da bira klub.![]()
![]()
![]()
![]()
Naplacace se stoka katalonska jos par godina.![]()
![]()

Imas pravo. Haman da su i ovi sa SS.ba pogrijesili, jer sam to kod njih prvo vidio, ali greska je i moja jer sam previdio i gledao do kada traje posudba, a nisam polje ispod.

Navodno je pristao na smajenje plate za 60% do kraja ugovora.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..
![]()
![]()
Nista Causevic i ostale neznalice. Samo @Zukanov transfermarkt. Tamo je sve tacno uvedeno.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 10:10Mea kulpa.Maestro je napisao/la: ↑03 sep 2021, 10:032024h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32
Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..
![]()
![]()
![]()
Naplacace se stoka katalonska jos par godina.![]()
![]()
Imas pravo. Haman da su i ovi sa SS.ba pogrijesili, jer sam to kod njih prvo vidio, ali greska je i moja jer sam previdio i gledao do kada traje posudba, a nisam polje ispod.![]()

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
A sta je korist da oprasta im veliki dio plate? Nema nikakve logike da to uradi.Vucevich je napisao/la: ↑03 sep 2021, 10:11Navodno je pristao na smajenje plate za 60% do kraja ugovora.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..
![]()
![]()
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Dobio je broj 88
Vucevich je napisao/la: ↑03 sep 2021, 10:11Navodno je pristao na smajenje plate za 60% do kraja ugovora.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 sep 2021, 09:32Prvi koji mi pada na pamet, a da se polije 30-te vratio u lige petice je Felipe Melo (32 u trenutku kada je presao u Inter). A ima ih jos puno..
![]()
![]()
Procitao sam i ja, ali kako nasi mediji jucer prenose primi punu.Besiktas soll nun 2,75 Millionen Euro seines Jahressalärs übernehmen. Zudem verzichte Pjanic noch auf einen erheblichen Teil seines Gehalts, heißt es in übereinstimmenden Medienberichten. Laut Radio Catalunya sind dies bis zu 60 Prozent.
Turci 2.75, a ostalo do 8, nesto milki Barcelona.
EDIT:
https://sportsport.ba/fudbal/miralem-pj ... ona/407201Prema informacijama iz Turske Bešiktaš će pokriti 2.5 miliona eura Pjanićeve plate, dok će ostatak plaćati Barcelona što znači da je mnogo veći teret na španskom klubu pošto ukupna plata iznosi 8.5 miliona eura.
To sam pogledao jucer. Sad da li su profuali kao i sa duzinom ugovora, ne znam.

Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 03 sep 2021, 10:36, ukupno mijenjano 1 put.
Nije budala da pristaje na smanjenje plate 60%...ne vjerujem u to ni 1%.
To moze biti samo u papirima a iza kulisa nesto drugo...na ruke.
To moze biti samo u papirima a iza kulisa nesto drugo...na ruke.
- NerminFatic
- Kontakt:
Pjanic je multimilioner i profitirao je u svakom slucaju i ovaj put. Profitirat ce i reprezentacija BiH jer ce dobiti igraca koji ce stalno igrati a za njegovu dalju karijeru je na njemu. Sigurno ce biti u prilici da se vrati u Italiju ako pokaze da moze biti na starom nivou i tu je iskljucivo do njega. Nece oni biti vreca za nabijanje protiv Ajaxa, Dortmunda i Sportinga u CL. Imat ce oni tu svoje sanse bar za trece mjesto.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Na TM stavili broj 88.