FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 03 sep 2021, 15:14

NisamInSajder je napisao/la:
31 avg 2021, 15:29
Pjanić i Umtiti prihvatili 50% smanjenje plate. Dakle, sada će Pjanić zarađivati oko 4 miliona € godišnje, a Umtiti 5 miliona €.
Eto šta sam prenio prije 3 dana. Dakle, nije 50%, već 60%. Pjanić pokazao da ima mnogo veću ljubav prema klubu od Roberta I Albe, koji se misle cijelo ljeto dal da smanje platu za 25% i kad je smanje izrazit će nezadovoljstvo time kao Roberto, a Alba se inati jer je bio ponuđen Interu na početku prijelaznog roka. Također, ljubav prema klubu možemo vidjeti i u slučaju Olmo, koji je prihvatio Barcin 5 godišnji ugovor bez da je upoznat o kakvim financijama se radi.

Dakle, sad će Koeman biti zadovoljan što nema Pjanića na tribinama i što će lakše gurati Roberta i iscijeđenog Pedrija u vezni red. A kad se neko iz trenutnog veznog reda povrijedi, imat će izgovor kako nema širinu kadra.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 15:24

Umtiti u peaku,Woooow. + sadržaj Mundijal, zlato i tandem s rivalom iz Real Madrid. Mada Roma-Barca 3-0 svakako mora i na njegovu dušu.

Što je,tu je. Malo je on ispao šupak,a mogao je negdje pokušati revitalizirati se.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 04 sep 2021, 07:45

Isak, Olmo, Chukwueze, Gosens.
Tu bi ja tražio pojačanja za iduću godinu.
Brine me što trenutno nema niti jednog velikog
Brazilca ili Argentinca na tržištu.Veliki igrači iz te dvije
zemlje su bili u zadnjih 25 godina dio priče Barcelone i njenih uspjeha. Oni donose prevagu, svjetsku popularnost i prepoznatljivost kluba, DNA Barcelone, a nema nikog na vidiku ili ga ja ne vidim.
Govorim o 4xR i 2xM.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 sep 2021, 09:30

Prosu ga Pjanke kao rižu. I na kraju zabiberi šupcima za platu! Bravo Pjanke!!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 sep 2021, 11:54

Kako nemas latinosa vrhunskog kvaliteta?
Lautaro je fantazija igrac , bukvalno kopija Falcao-a.
Barci treba napadac , ne moze bolji.Igrac strasan na lopti , work rate ogroman , igra u polju sjajna , zavrsnica odlicna.Igrao u Interu SS-a i isporucuje 30tak komada godisnje sa velikim ucescem u igri.

Sto se tice Komana , neznalica jasno kao dan.
Pjanic je realno zasluzio priliku , ne mozes mi reci da frajer ne zna igrati lopte.Nosio Romu , nosio Juve , dodje u Barcu odjednom neki prdavci igraju umjesto njega.Steta zaista , posebno jer je nas dragulj.

Nesto mi nije jasno zasto smrdonja mali ofucani Kutinjo nije dobio smanjenje plate ? Njemu kad prepolovis platu to je 12 miliona manje.Sad ispade ima platu ko 4 igraca iz prvih 11.

Mora to Laporta rijesiti hitno.Ili nabiti nogom ili neka igra za duplo manje pare.

Umtiti pustio suzu, nabio bi ga nogom svakako.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2021, 12:07

Gdje bolan Lautaro isporucuje 30ak golova u sezoni ?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 sep 2021, 12:15

jasmin10 je napisao/la:
04 sep 2021, 12:07
Gdje bolan Lautaro isporucuje 30ak golova u sezoni ?
Kako ne isporucuje.

Dao je 20golova i imao 12 asistencija za Inter i 8-9 komada za Argentinu i par asista.

Dovoljno , vise nego dovoljno kada znas kakav impact ima.Broj asistencija je pokazatelj toga.

Igrao je pod Conteom , nije gori sistem za SSa mogao imati.Puno zujis a malo se vidi.Pored toga , sjajna sezona , sjajan u Argentini.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 12:20

Felixians4 je napisao/la:
03 sep 2021, 15:24
Umtiti u peaku,Woooow. + sadržaj Mundijal, zlato i tandem s rivalom iz Real Madrid. Mada Roma-Barca 3-0 svakako mora i na njegovu dušu.

Što je,tu je. Malo je on ispao šupak,a mogao je negdje pokušati revitalizirati se.
Iako je 27-godišnji defanzivac bio jedan od fudbalera koje je Koeman otpisao, on se na kraju uspio izboriti za novu priliku u klubu.

Umtiti je zatražio sastanak sa rukovodstvom kluba. Prisutni su bili predsjednik Joan Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany i govorilo se o budućnosti ovog fudbalera.

Francuski fudbaler bio je posve iskren na ovom sastanku. Istakao je kako ljekari kluba nisu nikad bili jasni oko njegove povrede koja ga je prethodnih godina često udaljavala sa terena. Međutim, Umtiti je uspio van kluba da nađe pravi tretman. Sada se osjeća jako dobro i spreman je da pomogne klubu.

Rukovodstvo katalonskog kluba pažljivo je saslušalo Umtitija. Nakon objašnjenja, piše Mundo Deportivo, odlučili su da Umtiti dobije još jednu šansu.

Laporta mu je saopštio kako mu vjeruje svaku riječ koju je rekao i da smatra kako zaslužuje novu šansu u timu.

Te riječi je defanzivac Barcelone podnio veoma emotivno. Počeo je da plače, a predsjednik Barcelone mu je pružio zagrljaj utjehe.

Mundo Deportivo također navodi kako je Laporta obećao da će razgovarati sa trenerom Koemanom kojem će prenijeti utiske i zatražit će da Umtiti bude standardan član ekipe. Francuz trenira jako dobro u proteklom periodu i vidjet ćemo koliko će trener Barcelone ove sezone koristiti njegove usluge.
Samuel Umtiti je u Barcelonu stigao 2016. godine iz Lyona. Dvije sezone je bio standardan član prvog tima, a zatim su uslijedile povrede...

Zamisli lika koji neznalica proziva sve oko sebe, da ne spominjemo stručnjake i igrače top klubova pa i svog, a ustvrdi da je Lautrao bukvalno kopija Falcaoa.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 sep 2021, 12:38

Pjanić sahranio žutog kloca :tokralju:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 04 sep 2021, 12:55

neka je...pogotovo ono kad je rekao da nikad nije došao da gleda rezervne igrače kad treniraju
ku rac od trenera

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 sep 2021, 13:10

Ja bih nakon fejla sa Griezmannom u širokom luku izbjegavao napadače koji su većinu karijere proveli u sistemu sa dva napadača. Isto važi i za ofanzivne vezne. To treba križati čim vidiš AMF ili SS. Čim ti njemu moraš prilagođavat formaciju i poziciju, možeš ga yebat.

Barcelona odavno nije imala manje igrača koji se poziciono ne uklapaju u ono što se igra još od Cruyffa (jedino Coutinho) i to ne treba kvariti. Ne smije se više preuzimati takav rizik plaćanja stotinjak miliona za nekog ko se vrlo moguće neće uklopiti.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 13:28

Vidim da ovdje vlada ogromna skepsa spram omladine domaće. Nadam se da ćete se prevariti-.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 sep 2021, 13:30

Isto vrijedi i za Olma, piše se da su zagrizli za njega a da ga yebeš ja ne vidim gdje je njegovo mjesto na terenu u Barci.
Don't hate what you don't understand.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 sep 2021, 13:40

Felixians4 je napisao/la:
04 sep 2021, 13:28
Vidim da ovdje vlada ogromna skepsa spram omladine domaće. Nadam se da ćete se prevariti-.
Pa realno imaš Pedrija i Fatija s time da je potonji pod velikim upitnikom nakon onako teške povrede.
Nica, Gavija i Demira ne možeš računati nikako, imaju po tri utakmice seniorskog fudbala, ako jedan od njih narednih godi a ispadne igrač za prvih 11 puna šaka brade.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 13:47

xaviesta je napisao/la:
04 sep 2021, 13:30
Isto vrijedi i za Olma, piše se da su zagrizli za njega a da ga yebeš ja ne vidim gdje je njegovo mjesto na terenu u Barci.
Može "osmicu", tu je učen u Dinamu,a mislim da je i za Barcu u Akademiji bio više centrala nego isturen vezni. Pa i krilo i lažnu špicu, riječ je o sjajnom momku. Talentiran tehnički, obučen taktički, sjajnog karaktera, željan napredovanja,osjetio Hrvatsku i Njemačku,razne izazove, svugdje izvanredno prilagođen,a kod vas bi se vratio kući. Sigurno da cijena je paprena i sumnjam da je riječ o točnoj cifri, no svakako dobar znak je Moriba u Leipzigu, to će zanti valorizirati, Laporta zna njegovati prave kontakte.

Nadalje - Pa mladost su i Dest,Balde,Araujo,Garcia,de Jong,Puig,Dembele. Puca se na "novu" mladost Umtitija, hijerarhija se izmijenila,ovo mora da bude momčad i onda će većina mladića prosperirati. Ne znam što ne bi računao na nekog od njih,nemaju 13,nego 17,19 godina. Demir mislim da će najteže uspjeti na top razini, no premalo sam ih gledao,to je osjećaj s obzirom na skillset.

Potentan kadar pun dragulja koje treba brusiti,oblikovati te ispravno voditi. Da li je Koeman prava osoba,čisto sumnjan,no neće biti problem priznati si da nema smisla mučenje međusobno i u potragu za trajnim klasnim rješenjem.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 sep 2021, 14:19

Dobro si, potpuno sam smetnuo Garciju i Arauja, mada njih smatram manje više formiranim igračima doduše mogu napredovati još.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 sep 2021, 15:15

Prateci ove neke informacije zadnji nekoliko dana izgleda da ce Dani Olmo biti prvi pik za transfer period u januaru (ili na ljeto). To mi se svidja! :clap:

Jos manje mi se svidja sto su kreteni dopustili da igrac ode iz La Masije i sto ga nisu ranije, dosta ranije, vratili a ne vako da moras placati ogromne pare. Oh well.
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 sep 2021, 15:21

ReX je napisao/la:
04 sep 2021, 15:15
Prateci ove neke informacije zadnji nekoliko dana izgleda da ce Dani Olmo biti prvi pik za transfer period u januaru (ili na ljeto). To mi se svidja! :clap:

Jos manje mi se svidja sto su kreteni dopustili da igrac ode iz La Masije i sto ga nisu ranije, dosta ranije, vratili a ne vako da moras placati ogromne pare. Oh well.
Bio im je ponuđen u januaru prošle godine, ali lakše je kupit igrača za 60-70 miliona dvije godine kasnije, nego za 20 kad ti se nudi.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 sep 2021, 15:23

Ma ja. Kakvi imbecili. :oops:
Barça will address the signing of Olmo in the coming weeks. [md]
Ako Depay nastaviti igrati ovako u buducnosti bilo bi tesko ga izbaciti iz prve postave BUT, ako se nekim slucajem moze dovesti superstar na devetci (citaj Haaland) jednostavno moras to uraditi.

Moj dream trio za 2022/23:
Fati – Haaland – Olmo

Ako englezi ponude previse i norvezanin ne bude bio u planovima onda se treba okrenuti svedskom bratu Alexandru Isaku! :D :ljepota: (koji ima ugovor do 2026 :shock: )
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 04 sep 2021, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2021, 15:27

Donnie Darko je napisao/la:
04 sep 2021, 15:21
Bio im je ponuđen u januaru prošle godine, ali lakše je kupit igrača za 60-70 miliona dvije godine kasnije, nego za 20 kad ti se nudi.
e jbg sad, kao da je dani olmo iz dinama bio "sure thing", pa kao, velika je greska sto se tad nije kupio

sad se dokazao u bundesligi, kao i u reprezentaciji spanije, samim tim klubovi imaju bolji uvid u njegove kvalitete

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.