Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Neutral
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Neutral » 03 sep 2021, 16:04

Ukoliko se Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar nastavi puniti oboljelim od koronavirusa tempom kojim to čini posljednji dana, Zapadnohercegovački kanton primoran će biti uvesti restriktivne mjere, kazala je to danas za (nebitno) ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo te kantona dr. Andrea Jurić.

"Želimo apelirati na stanovnike Zapadnohercegovačkog kantona, ali i cijele Hercegovine da počnu obzirnije provoditi protuepidemijske mjere. U posljednji nekoliko dana imamo pojačano punjenje teški oblika korone prema SKB Mostar. U slučajevima imamo većinu oni koji nisu cijepljeni niti jednom dozom i koji nisu ranije preboljeli bolest. Nažalost, imamo i one koju su ranije preboljeli covid i to s teškim formama bolesti", kaže dr. Jurić.

Građane je pozvala na cijepljenje.

"Molimo sve da se jave u red za cijepljenje pripadajućem domu zdravlja ili kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo u rudama, svakim danom od 8 do 4 uključujući i subotom. Cjepiva ima dovoljno."

Najavila je mounost uvođenja restriktivnih mjera.

"Ako se bolnica nastavi puniti ovakvim tempom kao što je to slučaj u posljednji nekoliko dana, onda ćemo biti prisiljeni uvoditi neke restriktivne mjere radi osiguravanja kapaciteta bolnice, odnosno da bi bolnica mola pružati sve one druge usluge koje treba pružati, a ne samo skrb o oboljelim od covida", zaključila je dr. Jurić.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2021, 16:26

admin je napisao/la:
03 sep 2021, 15:54
Brokula je napisao/la:
03 sep 2021, 14:40
Njihovo bogatstvo se eksponencijalno povecalo, direktno zahvaljujuci pandemiji, ni blizu normalnog rasta.
Ovo su pojedinci koji drze u vlasnistvu konglomerate koji drze pola svijeta.
Na koji način se bogatstvo Elona Muska povećalo direktno zahvaljujući koroni?
Nigdje nisam napisao da se povecalp direktno zbog corona, nego da je pandemija imala najveci uticaj u slucaju vecine milijardera.

Kao i svako bogatstvo milijardera, uvecalo se zahvaljujuci rastu akcija.
E sad da ti objasnjavam kako akcije formiraju svoju cijenu, kakvi sve faktori uticu na formiranje cijene, to je prekomplikovano.
Mene vise iznenadjuje da ti zapravo ne znas koliko globalna desavanja, politicka previranja i td uticu na sekundarno trziste
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 16:36

Brokula je napisao/la:
03 sep 2021, 16:26
admin je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
03 sep 2021, 14:40
Njihovo bogatstvo se eksponencijalno povecalo, direktno zahvaljujuci pandemiji, ni blizu normalnog rasta.
Ovo su pojedinci koji drze u vlasnistvu konglomerate koji drze pola svijeta.
Nigdje nisam napisao da se povecalp direktno zbog corona, nego da je pandemija imala najveci uticaj u slucaju vecine milijardera.

E sad da ti objasnjavam kako akcije formiraju svoju cijenu, kakvi sve faktori uticu na formiranje cijene, to je prekomplikovano.
Mene vise iznenadjuje da ti zapravo ne znas koliko globalna desavanja, politicka previranja i td uticu na sekundarno trziste
Nisi nigdje rekao? Mora da mi se ucinilo.

Zapravo, ima i drugih desavanja osim korone koja su mogla imati uticaj na rast njegovih dionica?

Mozda mu je koristilo prvo lansiranje SpaceX sa putnicima? Meni nekako logicnije da to digne dionicu SpaceX nego korona?

Ili odluka EU da do 2035 u potpunosti obustavi prodaju novih vozila sa motorom na unutrasnje sagorjevanje? Nekako mi logicnije da na osnovu toga skoci dionica najjaceg brenda elektricnih automobila, tj Tesle. Tebi logicnije da je ipak zbog korone?

Imas pravo da ti je sve to prekomplikovano, pa hajd umjesto da ukljucimo mozak - do korone je

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 03 sep 2021, 16:42

Evo kad je neki dan umro obaj americki antivakser, receno je da je primio vakcinu bio bi mozda ziv.
A sta sa Steffani Gregg , Sterlingovom prijateljocom koja je umrla nakon prve doze jer tijelo nije razvilo dovoljno antitijela? Da li je nju ubila odnosno do ubistva dovela vakcina?
Ako je za ovog gore odgovor bio mozda , onda je i za nju u najmanju ruku, sto nas dovodi do toga da svakome treba slobodno prepustiti da izabere da li se vakcinisati ili ne bez prisila bez uslovljavanja, bas kako neke evropske drzave i hoce , danska ih predvodi, jesu oni vakcinisani vecinom al ljudi su slobodno izabrli, s drugee strane slovenija i njihova desnicarska vlada zeli nesto nametnut???
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2021, 16:49

admin je napisao/la:
03 sep 2021, 16:36
Brokula je napisao/la:
admin je napisao/la:

Zapravo, ima i drugih desavanja osim korone koja su mogla imati uticaj na rast njegovih dionica?

Mozda mu je koristilo prvo lansiranje SpaceX sa putnicima? Meni nekako logicnije da to digne dionicu SpaceX nego korona?

Ili odluka EU da do 2035 u potpunosti obustavi prodaju novih vozila sa motorom na unutrasnje sagorjevanje? Nekako mi logicnije da na osnovu toga skoci dionica najjaceg brenda elektricnih automobila, tj Tesle. Tebi logicnije da je ipak zbog korone?

Imas pravo da ti je sve to prekomplikovano, pa hajd umjesto da ukljucimo mozak - do korone je
Jest, u pravu si mozemo reci da je i direktno. Otvorio pogon u Kini koja je jako brzo izasla iz lockdowna sto je direktno uticalo na rast akcija Tesle.
Eto ti direktan razlog.

Koji je tvoj problem? Stvarno mislis da mnogim milijarderima pandemija nije odgovarala? Ne kontam te zaista
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 sep 2021, 16:57

Jeste odgovarala ali to ne znači da su je oni poturili ili da je promovišu. Vako ide logika kod zavjeraša: neko je poturio pandemiju -> neki bogataši postali još bogatiji -> oni su je poturili. Ne vidim ništa drugo šta se želi reći spominjanjem bogataša i bogaćenja u ovom kontekstu osim da im se prebaci krivica za ovo stanje.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 17:29

Brokula je napisao/la:
03 sep 2021, 16:49
admin je napisao/la:
03 sep 2021, 16:36
Brokula je napisao/la:

Jest, u pravu si mozemo reci da je i direktno. Otvorio pogon u Kini koja je jako brzo izasla iz lockdowna sto je direktno uticalo na rast akcija Tesle.
Eto ti direktan razlog.

Koji je tvoj problem? Stvarno mislis da mnogim milijarderima pandemija nije odgovarala? Ne kontam te zaista
Ma nije to razlog, to mu je mozda pomoglo, slučajno. Više od pola svijeta ima tvornice u Kini, pa što nije njima pomoglo... dionice Tesle su rasle zbog globalnih tendencija da se pređe na električna auta. Nikad jači smjer ka izbacivanju nafte nije bio nego ove godine, bilo bi nelogično da se on ove godine nije obogatio. Razlog tome nije korona već globalne klimatske promjene i smanjenje zaliha fosilnih goriva koje je korona samo usporila na trenutak, nije im doprinjela. Desilo bi se isto i sa i bez korone.

U svakom slučaju, ne kaže se džaba "para na paru, uš na fukaru". Bogati se bogate, šta god da se dešavalo. Zato i jesu bogati, jer uvijek imaju način da zarade na svakom dešavanju.

S druge strane, neko propadne, drugi odskoči... Ali na temi smo o koroni i priča je krenula od toga da su bogati "izmislili" koronu da bi se još obogatili. To je moj problem, jer mislim da je to glupost. Elon Musk bi se još dodatno obogatio da nije bilo korone, kao i vlasnici Googlea koji su imali rupu u prihodima u martu, aprilu i maju 2020. Kao i mnogi drugi koji su se obogatili i ovako, a obogatili bi se još više onako. Mnogim je odgovaralo, mnogim nije odgovaralo, kao i sve što se na svijetu desi.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 17:34

qaa18 je napisao/la:
03 sep 2021, 16:42
Evo kad je neki dan umro obaj americki antivakser, receno je da je primio vakcinu bio bi mozda ziv.
A sta sa Steffani Gregg , Sterlingovom prijateljocom koja je umrla nakon prve doze jer tijelo nije razvilo dovoljno antitijela? Da li je nju ubila odnosno do ubistva dovela vakcina?
Ako je za ovog gore odgovor bio mozda , onda je i za nju u najmanju ruku, sto nas dovodi do toga da svakome treba slobodno prepustiti da izabere da li se vakcinisati ili ne bez prisila bez uslovljavanja, bas kako neke evropske drzave i hoce , danska ih predvodi, jesu oni vakcinisani vecinom al ljudi su slobodno izabrli, s drugee strane slovenija i njihova desnicarska vlada zeli nesto nametnut???
Steffani Gregg je umrla od komplikacija izazvanih koronom, a ne vakcinom. Primila je jednu dozu? a trebala dvije da bi bila zaštićena. Da je otišla u Srbiju kod Vučića na vrijeme, mozda bi i ona bila ziva. :crazy:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 sep 2021, 17:36

Pa nekom je teorija zavjere i priča o kineskoj pijaci sirovih šišmiša, vjerovatno nikad nećemo ni saznat odakle je krenulo i dali je planirano ili slučajno pušten ovaj virus.

Ni meni nema smisla da proizvod nema garanciju, proizvođač nije odgovoran, vlada drzave nije odgovorna, doktori nisu odgovorni i sve je to kao ok i normalno, ovi što ne žele preuzeti odgovornost se ne smatraju neodgovornim ali zato običan čovjek je neodgovoran što ne zeli vakcinu za koju mu niko ne daje nikakvu garanciju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 19:01

A na sta dobijas garanciju? Ima neki lijek s garancijom nekom?

Ja kad god sam vidio neki lijek, upravo suprotno, pisu kontraindikacije, sve ono najgore sto ti se od tog lijeka moze desiti, cijeli svezak nekih najgorih gadosti i uzasa, nekad cak i procenti tipa na koliko ljudi koji uzmu aspirin jedan moze dobiti upalu mozga isl.

E sad bi trebalo izmisliti neki lijek protiv korone bez ikakvih kontraindikacija, po mogucnosti kakav prirodni caj, pa garantovati 100% da je sve ok i jos drzava da ti da para da ga uzmes.

To bi valjda bilo normalno, a ono sto je inace normalno, to je odjednom nenormalno

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 04 sep 2021, 13:12

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 sep 2021, 13:19

Pa ne smije postojati odgovornost za vakcine, ne smije niko bit niko odgovoran za štetnu od tekućinu koje nam ubrizgavaju u tijelo, koja ni čemu ne služi, ama baš ničemu.

Jel stvarno mislite da se djeca Putina, Gejtsa itd. vakcinišu? :urnebes: Mozda nekad destilovanom vodom, da naprave predstavu za javnost. Farmacija radi u službi profita, tako funkcioniše ne samo ona nego cijeli svijet. Sve je laz ko sto reko Dino Merlin, ali bukvalno sve.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 sep 2021, 13:32

RollingPaper je napisao/la:
04 sep 2021, 13:19
Pa ne smije postojati odgovornost za vakcine, ne smije niko bit niko odgovoran za štetnu od tekućinu koje nam ubrizgavaju u tijelo, koja ni čemu ne služi, ama baš ničemu.

Jel stvarno mislite da se djeca Putina, Gejtsa itd. vakcinišu? :urnebes: Mozda nekad destilovanom vodom, da naprave predstavu za javnost. Farmacija radi u službi profita, tako funkcioniše ne samo ona nego cijeli svijet. Sve je laz ko sto reko Dino Merlin, ali bukvalno sve.
:urnebes:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 04 sep 2021, 14:41

Auh,očekujem oštar odgovor admina
BOSANSKA KRAJINA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 sep 2021, 14:49

Redovno vas admin šamara a vi gluposti pišete, ne znam kako mu se da. Imate odličan argument da ne postoji garancija za bilo koji lijek.
Pa kad šire pogledaš ne može ti neko nešto garantovati, ako hoćeš garanciju da ti neće cigla pasti na glavu kad izađeš iz kuće neko s ulice će ti to garantovati a nauka radi na principu da će ti reći da ne postoje nikakvi dokazi da će pasti, da sve ukazuje na to da ti neće pasti, ili da su veoma mali procenti šanse da ti cigla padne na glavu. Ali ne vrijedi vama objašnjavati jer se s naukom niste sastali, u školama se za.jeb.avali i govorili j.ebo hemiju a sad odjednom postali eksperti za sve, i infektolozi i epidemiolozi i farmaceuti i ekonomosti ali sve preko interneta i youtubea.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 sep 2021, 15:56

Zašto ne bih vjerovao?
Pa svi su ti se političari prvom prilikom i u Bosni vakcinisali. Mnogi i preko štele, a mnogi poznaju vrhunske doktore i po Evropi tako da znaju šta je to.

Kod mene se pola familije šire vakcinisalo, jaka stvar, i sad mi ne trebamo vjerovati da se neko Gatesov vakcinisao jer je to strašn opasno? :urnebes:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2021, 16:16

691-11, zarezenih i preminulih.

Nema HNK, tek u ponedjeljak. Ova sedmica ide 1k+.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 sep 2021, 16:26

Iz čega izvlačiš zaključak da je vakcinalna tečnost štetna?
A što se tiče Merlina, njegove pjesme su najveća laž. Možda da ti slijedeći put Dino recept napiše?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 sep 2021, 16:28

Madal je napisao/la:
04 sep 2021, 14:49
Redovno vas admin šamara a vi gluposti pišete, ne znam kako mu se da. Imate odličan argument da ne postoji garancija za bilo koji lijek.
Pa kad šire pogledaš ne može ti neko nešto garantovati, ako hoćeš garanciju da ti neće cigla pasti na glavu kad izađeš iz kuće neko s ulice će ti to garantovati a nauka radi na principu da će ti reći da ne postoje nikakvi dokazi da će pasti, da sve ukazuje na to da ti neće pasti, ili da su veoma mali procenti šanse da ti cigla padne na glavu. Ali ne vrijedi vama objašnjavati jer se s naukom niste sastali, u školama se za.jeb.avali i govorili j.ebo hemiju a sad odjednom postali eksperti za sve, i infektolozi i epidemiolozi i farmaceuti i ekonomosti ali sve preko interneta i youtubea.
Otprilike kao kad bi od proizvođača automobila tražio garanciju da se nećeš slupat u njemu.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 04 sep 2021, 16:35

VenamaHrabrih je napisao/la:
04 sep 2021, 16:28
Madal je napisao/la:
04 sep 2021, 14:49
Otprilike kao kad bi od proizvođača automobila tražio garanciju da se nećeš slupat u njemu.
Daleko, bas daleko najgluplja usporedba koju sam pročitao na ovoj temi :clap: :crazy:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.