Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
17
32%
4) St.Pauli
10
19%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 53

Felixians4
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 21:47

Da, al isto tako ti primjeri su i primjer razvijanja za ostale top klubove - Nagelsmann,Upamecano,Konate, Olmo čini se. Neki hibrid su vele uspješan,klasični Red Bull.

Primjer Varanea je očajan jer ukoliko neki klub u svemiru nije razvojni,to je Real Madrid i oni su u postepenom rebuildu,a Varane je zasićen + bliže penziji nego junior danima što se za Leipzigove izdanke ne može reći.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 03 sep 2021, 22:49

Felixians4 je napisao/la:
03 sep 2021, 21:47
Da, al isto tako ti primjeri su i primjer razvijanja za ostale top klubove - Nagelsmann,Upamecano,Konate, Olmo čini se. Neki hibrid su vele uspješan,klasični Red Bull.

Primjer Varanea je očajan jer ukoliko neki klub u svemiru nije razvojni,to je Real Madrid i oni su u postepenom rebuildu,a Varane je zasićen + bliže penziji nego junior danima što se za Leipzigove izdanke ne može reći.
[/quote
Varanea možda agriješim ali mislim da ima 28-29 godina,iskustava na pretek,a kvalitet neupitan,u situaciji kada su ostali bez Ramosa,Real apsolutno nebo prodao Varana da nije bio u situaciji u kojoj jest,a to je godina dana ugovora,i odbijanje da aproduži trenutni.
RB Leipzig za razliku od Cityja,PSG i Chelsea ne dobija novac od Red Bulla,i sve što troši je zaradjeno,samim tim i neke prodaje su neminovne,a realno itekako se trude nadomjestiti i ne žale uložiti dobijemo novac od transfera,najbolji pokazatelj koliko su potrošili ove sezone.107 miliona,a zarada 112mil.
Evo vratiću se na primjer Dortmunda koji je zaradio 107 i potrošio 45.
U iščekivanju ljeta i odlaska i Hallanda.
Dok je Leipzig kupio Silvu,Simakana,Guardiola,Angelina,Motivu,već imali Sobslaia
Dani Olmo je želja Barcelone,evo ako je tačno nudili im 75 mil i hladno odbijeno.
Opet kažem neminovna je prodaja,primjer reala je manje bitan,u cijeloj priči jer pričamo o Leipzigu po meni jednom sjajnom projektu,i realno u ovom trenutku ozbiljnijem od onoga što pravi Borusia,bez obzira na ovu sezonu i kako izgledala tabela,jer planovi se neprave za jednu sezonu već mnogo duže,a mislim da je njihova budućnost mnogo svijetlija,još uvjek grade ime,još uvjek im treba vremena da postanu atraktivni nekim većim imenima,ali polako idu ka tome.
A da imaju vjetar u ledjima imaju,ozbiljni ljudi stoje iza svega,mnogo potencijala,sjajan stadion,ja im želim mnogo uspjeha.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 23:04

pa kako možeš biti razvojan klub kad prodaš igrača koji je u padu i koji je blizu 30-e, niđe veze si dao usporedbu. i to je iznimka plus, a red bull je u istom prijelaznom roku ostao bez trenera i top talenata ,sve u bayern/liverpool.

slažem se,to smo konstatirali već. uspješno spajaju implentaciju modernog sustava, imaju bazu red bulla i samo uskoči trener i odmah profunkcionira ekipa. mijenjaju top talent za top talent, al i dovoce iskusne pojačanja, usporedno s prodajama itekako ulažu u prvu momčad i traže rezultat, ne po svaku cijenu, al pokazuju ambicioznost i to je ispravno te se pokazuje mega uspješnim.

ove sezone cilj je izboriti ligu prvaka, u njoj su upali baš u tu grupu klubova "Umjetnih" koje spominješ, neće se predati,no treba bit realan.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 03 sep 2021, 23:09

Bayern111 je napisao/la:
03 sep 2021, 19:34
Smiješno je pričati o RBL kao razvojnom klubu.
Jedna super ozbiljna ideja,fantastično osmišljena sa vrlo mali guranjem od strane RB,sami napravili fantastičan posao,sa jasnom vizijom i razvojem kluba,a krajnji cilj je napad na Bayern i titulu.
Odlično postavljen sistem sa postavljenim pragovima za plate,tačno odredjene smjernice kluba,i bez obzira na sve ne odstupanje od plana poslovanja.
Svi koji ovdje pišu loše o poslovanju i načinu rada mislim da više pišu iz ljubomore,i zavisti nego iz stavrnog objektivnog mišljenja o njihovom radu.
Razvojni klub,definicija,mislim i sama riječ razvojni je nastala prije 4-5-6 godina u Dortmundu,kada se taj klub isprofilisao kao razvojni,prihvatio taj naziv,i krenuo tim putem.
Kao takav su ih prihvatili i drugi od trenera,agenata i igrača.Sada je još mnogo takvih klubova u Evropi,ali rekao bih onaj elitni,i prvi je Borusia.
Nažalost ali tako je,svaki mladi igrač jedva čeka da adodje u Dortmund,i to je super ono što je tužno je što dolaze tu kao na usputnu stanicu,da odigraju sezonu dvije i odu dalje u potrazi za titulama.
RBL je daleko od toga,prodaju naravno,ali kad moraju,i Real je prodao Varana pa nije zbog toga razvojni klub,kao ni Leipzig prodajom Sabitzera,ili Upamecana.
Objektivno gledano sigurno da su doživjeli veliki minus odlascima par igrača i trenera,ali njihov cilj je ostao isti a to je da idu naprijed i u dogledno vrijeme uzmu titulu.
Isto što i Dortmund nažalost ima svoj cilj,da razvije Reynu i Belinghama i proda ih za 100-200 miliona nekom od engleza
… sa vrlo malim guranjem od strane RB… :shock:

Komentar ti je dobar, ali ovo za guranje od strane Red Bulla je totalni promasaj. Mozda si mislio reci da trenutno imaju malo guranje? A i to nije blizu stvarnog stanja jer je klub duzan Red Bullu. Sutra ih mogu ugasiti.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 04 sep 2021, 00:01

Bundesliga je napisao/la:
01 sep 2021, 16:30
Šta je onda klub koji postoji preko 100 godina a rasprodaše sve iz godine u godinu.
Druga liga.
Wir leben dich Schalke 04!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 01:05

Je li Leipzig razvojni klub trebalo bi dobro razmislit. Lako bi bilo kad bi u pitanju bili samo Mekani, Konate, Sabica i Nagelsman. Treba tu dodati još i Keitu, pa Wernera, Kunju,... čini mi se malo previše propuha za jedan stabilan klub. Jest da imaju odlično organizirane filijale i skaute pa nađu dobre zamjene, ali čekaj to ima i Dortmund. Jednom su istina došli u 1/2-finale CL, vidjećemo jel to bilo slučajno i mogu li u idućih četripet sezona ponovit bar četvrtfinale.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 01:29

Nema to Dortmund. Dortmund je bio puno istureniji,kudikamo u prednosti dok je Leipzig ušao u prvu ligu,a treba i imati klub u Brazilu,USA,Austriji,Njemačkoj da su svi fantastično posloženi i da su iznova fabrike top igrača usporedno s rezultatom. To nitko nikad nije imao i teško će ponoviti Red Bull netko u tim segmentima.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 01:55

Kod Dortmunda nisam mislio na filijale, to nemaju, ali imaju vrhunske skaute, najprije Mislintat, pa sada Pilawa koji se čini još i boljim od prethodnika. Dosta skautiraju po velikima, ali su uložili i još 20 milki ojra u svoj Hohenbuschei training, pa svojedobno desetak milki u Footbonauta itd. Dosta se tu radi i ulaže, nisu rezultati došli sami po sebi niti je ulaganje samo ono što trči po terenu.

Ključno je naravno što oni nemaju gazdu koji će ulupati kolko treba kao Matuschitz u Leipzigu, ako stvari pođu krivo mogu oni i ključ u bravu kao što je to skoro bilo 2005-te. Ne kažem ja da se Matuschitz razbacuje ko raspojasani djed božićnjak ali je on osigurač, dok u Dortmundu takvog osigurača nema. O tome treba voditi računa kad se traže velika ulaganja, da su prije korone poslovali na žilet sad bi gusto mislili. A nemaju ni ko Real otvorene linije u državnim bankama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 sep 2021, 01:59

Konigsblau je napisao/la:
04 sep 2021, 00:01
Bundesliga je napisao/la:
01 sep 2021, 16:30
Šta je onda klub koji postoji preko 100 godina a rasprodaše sve iz godine u godinu.
Druga liga.
:mrgreen:
Mislio sam na vase neprijatelje.

Sto se tice Dortmunda oni nemaju filijale, oni su filijala. Imaju dobar skauting i zbog toga sto su filijala igraci ih biraju kao odskocnu dasku za dalje. Sami igraci se javljaju da dodju u Dortmund i ugradjuju klauzule kako bi mogli kasnije praviti transfere. A i bez klauzula se samo zele razvijati u Dortmundu i prodati se vani. Samo pogledati posljednjih 7-8 godina koliko igraca je igralo par sezona u Dortmundu i onda pravilo transfere.

Sto se tice Leipziga oni bi najradije da sve igrace i trenere zadrze ali finansijski to nisu u stanju jos uvijek. Nagelsmanna nisu uzeli da bi ga razvijali za Bayern. Planirali su dugi niz godina s njim, a to sto je Flick otisao je uslovilo da uopste preuzme Bayern. I dobro su ga unovcili. Ne mozes ga na silu zadrzavati jer mu je san da trenira Bayern. Oni igracima ne mogu dati plate koje mogu dobiti kod "Engleza", Arapa itd. Oni nisu ni blizu plastika kao sto su to recimo mnogi engleski klubovi, PSG i mnogi drugi. Jednostavno imaju limit za plate i ne mogu dati ni blizu koliko mogu ostali plasticari. Odlicno rade sa ovim sto imaju i konstantno se trude da napreduju. Kada dodju do tog nivoa da mogu igracima davati 15-20 miliona neto plate eh onda ce ih i zadrzavati. Takodjer da im je cilj samo profit kao sto su ovdje pojedini pisali takve gluposti, ne bi potrosili preko 100 miliona na pojacanja samo ovaj prelazni rok. Vec bi doveli par talenata i samo ih razvijali za prodaju. Kao sto to Dortmund radi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 02:10

@bundesliga

Sve što si rekao za Leipzig možeš, osim filijala, reći i za Dortmund (i za plaće i za dobro poslovanje i za razvoj, i za klauzule, jedino zamijeni Nagelsmanna sa Kloppom). S tim što Matuschitz može izvući iz svoje lisnice (filijale bogami koštaju), a Dortmund nema otkud ako ne zaradi (to je ta "sitna" razlika).

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 sep 2021, 02:23

ledar je napisao/la:
04 sep 2021, 02:10
@bundesliga

Sve što si rekao za Leipzig možeš, osim filijala, reći i za Dortmund (i za plaće i za dobro poslovanje i za razvoj, i za klauzule, jedino zamijeni Nagelsmanna sa Kloppom). S tim što Matuschitz može izvući iz svoje lisnice (filijale bogami koštaju), a Dortmund nema otkud ako ne zaradi (to je ta "sitna" razlika).
Nije Leipzig kriv Dortmundu sto odbija ukidanje pravila 50+1. Ne mozes reci za Leipzig isto da razvijaju svjesno igrace za druge klubove, a Dortmund to svjesno radi. Misle da ako prodaju 10 igraca po 150 miliona eura da ce se jednog dana moci takmiciti s Bayernom. Leipzig je zaradio sve pare za transfere u ovom roku. Prodali Upamecana, Nagelsmanna, Sabitzera, Konatea i zamijenili ih drugim igracima odnosno trenerima. Nije im Matushitz dao onako preko 100 miliona za transfere. Leipzig nije klasicna plastika i kao takvog ga ne treba posmatrati. Nije ni Dortmund sirotinja, zarade oni od ugovora, tv prava itd ogromne pare godisnje. Da nije korone obarali bi rekorde po zaradi. Po toj logici prodali bi Sabitzera ranije samo da zarade pare. Ne bi ga doveli u zadnju godinu ugovora i onda daj sta das.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 02:53

ledar je napisao/la:
04 sep 2021, 01:55
Kod Dortmunda nisam mislio na filijale, to nemaju, ali imaju vrhunske skaute, najprije Mislintat, pa sada Pilawa koji se čini još i boljim od prethodnika. Dosta skautiraju po velikima, ali su uložili i još 20 milki ojra u svoj Hohenbuschei training, pa svojedobno desetak milki u Footbonauta itd. Dosta se tu radi i ulaže, nisu rezultati došli sami po sebi niti je ulaganje samo ono što trči po terenu.

Ključno je naravno što oni nemaju gazdu koji će ulupati kolko treba kao Matuschitz u Leipzigu, ako stvari pođu krivo mogu oni i ključ u bravu kao što je to skoro bilo 2005-te. Ne kažem ja da se Matuschitz razbacuje ko raspojasani djed božićnjak ali je on osigurač, dok u Dortmundu takvog osigurača nema. O tome treba voditi računa kad se traže velika ulaganja, da su prije korone poslovali na žilet sad bi gusto mislili. A nemaju ni ko Real otvorene linije u državnim bankama.
Imaju dobre,al ni blizu nisu u tom resoru kompletnom Red Bullu,ne samo Leipzigu. Čiji je Haaland? Red Bullov ili Dortmundov? Ehhhh. Pa šta da nemaju gazdu. Imali su dosta jači budget od Leipziga prije par godina. Problem je što su lutali u odabiru trenera i bilo je stalno trzavica na relaciji Uprava-struka-navijači.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2021, 13:48

Mislim da RB u narednih 3,4 godine moze uzeti Bundesligu, jer svakog igraca koji ode mogu zamjeniti nekim iz Salzburg.

Sto se tice Bvb, taj klub ima ambiciju da igra Ligu prvaka, o tituli niko ne razmislja. Watzke baci kost glupim navijačima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 04 sep 2021, 14:50

FRANK RIBERY je napisao/la:
04 sep 2021, 13:48
Mislim da RB u narednih 3,4 godine moze uzeti Bundesligu, jer svakog igraca koji ode mogu zamjeniti nekim iz Salzburg.

Sto se tice Bvb, taj klub ima ambiciju da igra Ligu prvaka, o tituli niko ne razmislja. Watzke baci kost glupim navijačima.
Nevidjeno koliko ti mr*is BvB , i ispucavas svoju frustaciju u vezi tog kluba.
A to sto si napisao za glupe navijace , samo pokazuje kakva si osoba.
Lp.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2021, 16:13

eaglebvb09 je napisao/la:
04 sep 2021, 14:50
FRANK RIBERY je napisao/la:
04 sep 2021, 13:48

Nevidjeno koliko ti mr*is BvB , i ispucavas svoju frustaciju u vezi tog kluba.
A to sto si napisao za glupe navijace , samo pokazuje kakva si osoba.
Lp.
Nikog ja sinak ne mrzim, cak i podrzavam Bvb kad igra protiv drugih klubova izvan BL. Vasa mrznja prema Bayernu je kumovala da moji odgovori budu puno zesci nego mozds u tom trenutku mislim. Ti nisi nikakav navijač, nego simpatizer, da ne mijesas ta dva pojma.

I nemam ja nikakvu frustraciju, ja sma uspjesan, porodican covjek, koji prati najbolji klub na svijet.Nemam povod za frustracijom kad znam ko ce biti prvak. 🤣

Frustrirani mogu biti smao simpatizeri i navijači Bvb, etiketa razvojnog kluba je sramota koju ce vecina odnijeti u grob.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2021, 17:11

ledar je napisao/la:
04 sep 2021, 02:10
@bundesliga

Borusija dovodi igrace i kad dodje dobra ponuda, onda ih proda. Zato su razvojni klub.

RB dovodi igrace i ne zele da ih prodaju, ali kad dodje dobra ponuda, naravno da je ne odbijaju vec odmah prodaju igraca. I oni nisu razvojni klub.

Sta sve covjek ovdje nece procitati :rol: :rol: :facepalm: :facepalm:

Ovu djecurliju odavno ignorisem, ali se iznenadjujem za ovog Budnesliga da je i on poceo pusiti ovu glupu djeciju pricu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2021, 17:21

ledar je napisao/la:
26 avg 2021, 16:57
Obično se 80% prolazaka zna čim se formiraju grupe, format je totalno nezanimljiv. Jedino zanimljivo je mogu li Leipzig, Ajax ili Milan izbacit nekog iz prva dva pota, što će ovisit ko će dobit Sporting, Lille ili Villareal.

Grupe ili grupa bi se trebale formirat kad ostane osam najboljih a ne u ovoj preliminarnoj fazi. Pravo natjecanje u ovakvom sistemu počinje tek od 1/4-finala a onda se sve odigra u mjesec i pol.
Juce gledam rezultate kvalifikacija za WC, zona Juzna Amerika. I padne mi na pamet ovaj tvoj post sa grupama.

Meni nema dosadnijih kvalifikacija ko ove u JA. Vazda Brazili i Argentina prvi, ovih nekoliko se bori za 3., 4. i 5. mjesto, ovi slabiji se nista ne pitaju.

Mislim da bi i Superliga ili CL format sa jednom grupom jako brzo postao dosadan, jer sa ovih 8 grupa bar ima poneko iznenadjenje. A ovako bi imao ovih 4-5 vazda u vrhu, a ostali bi bili statisti...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 sep 2021, 17:25

Ovi Bauernovci bas mrze Dortmund jer se radi o najvecem i najpopularnijem njemackom klubu. Realno gledano Dortmund i Leipzig trenutno rade jednako. Dovode mlade i talentovane igrace na kojim kasnije zaradjuju.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2021, 17:36

Usporedjivati BVB koji odavno igracima ne daje klauzule o izlasku iz ugovora kad neko ponudi odredjenu cifru i RB koji je izgubio Upamecana radi klauzule je smijesno.

Dzaba se trudite pisati glupa objasnjenja i usporedbe, samo ispadate smijesni :wave:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 17:37

Felixians4 je napisao/la:
04 sep 2021, 02:53

Imaju dobre,al ni blizu nisu u tom resoru kompletnom Red Bullu,ne samo Leipzigu. Čiji je Haaland? Red Bullov ili Dortmundov? Ehhhh. Pa šta da nemaju gazdu. Imali su dosta jači budget od Leipziga prije par godina. Problem je što su lutali u odabiru trenera i bilo je stalno trzavica na relaciji Uprava-struka-navijači.
Ne razumijem o kakvom resoru pričaš, rekao sam da Dortmund nema filijale i da im je model poslovanja drukčiji. Matuschitz je ulupao stotine miliona u filijale, muljao i podmićivao u dfb-u da mu prođe leipzig projekt, a što je tek radio drugdje bok te pitaj. Dortmundov model je hijena koja se mota oko lava koji je zaklao velikog gnua kojeg ne može sam pojesti. Ali i jedni i drugi imaju svoje akademije i proizvode talente tako da ne razumijem što ti znači "Haaland ehhh". Ko da Dortmund nije proizveo Götzea, Sahina, Pulišića, Reynu ... i da Leipzig nije kupovao od PSG-a, Rome, Citya, Monaca, Dinama... Za Haalanda ja jedino mogu protumačiti da su njegovi menadžeri više vjerovali u Dortmund kao bolji klub, budući je i jednima i drugima zajedničko da im odlaze igrači kad prerastu klub, ali da ih uspješno nadomještaju mladih perspektivnim talentima. Jedni i drugi su uspješni projekti, naravno u određenim gabaritima, daleko ispod baye a da ne govorimo o psg-u ili cityju.

Inače, nemam ništa protiv plastike (u slučaju RB aluminija). Taj model je, kako sam rekao, i sigurniji jer gazda spašava kad je stani pani i kad sve propada. Ko kad skačeš sa aviona u rijeku, Dortmund mora skočit točno u rijeku inače stradava, a RB ima padobran pa ako i promaši tu je gazda.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 04 sep 2021, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.