Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Felixians4
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 02:28

Hantraga je napisao/la:
03 sep 2021, 01:57
Felixians4 je napisao/la:
03 sep 2021, 00:20
Kako se nećeš složiti? Naveo sam da su zadnja 2 EURA odlični što i jesu. Dobili su Hrvatsku,Srbiju,Tursku zadnje 2 godine. Navijam tu za Poljake, puno kvalitetniji kadar imaju, no daleko je kraj kvala. Ukoliko Mađari slave u Albaniji,dobre su šanse da će taj zadji duel u Poljskoj odlučiti.
Pa neću se složiti da "imaju podjednak raspored" :D Ne može biti podjednak raspored kad jedni idu Engleskoj, drugi je čekaju. Jedni čekaju Albaniju, drugi Andoru. I povrh svega, međusobni igraju u Varšavi. :D Ja navijam za Mađare, jer su mi fakat gotivni sportski u svemu, ali jednostavno ne vidim kako mogu ugroziti Poljake. Pa, čak eto i u slučaju pobjede nad Albancima, u što čisto sumnjam, mogu do utakmice s Poljacima imati MAKSIMALNO 19 bodova. Poljaci će vjerovatno imati više od toga. Eh sad, ako je logika da dobiju sve, pa i Poljsku na strani, onda ok. Ja jednostavno mislim da će iz dvije utakmice s Albanijom, gostovanja u Londonu i Varšavi, imati MAKSIMALNO 2-3 boda :)

A rezultatski, kažem ti, ja tu vidim baš ogromnu količinu sreće. Sve te ekipe koje su dobili, ok, to stoji, ali ekipe iz tog ranga i mogu pobijediti pođahkad. Stvar je u tome da kiksaju jako mnogo i ne mogu rutinirati slabije (a i od ovih koje si nabrojao i sličnih, dobiju jednu, pa izgube tri). Tako su ih Slovaci recimo rutinirali, remizirali s Estoncima, Bjelorusima, Faranima, gubili od Crne Gore, Kazahstana, Andore, Luksemburga :D Znači, ako i zaredaju 2 pobjede protiv osrednjih protivnika, uslijedi ovako neki smiješan rezultat. U prevodu - evo igraju protiv Albanije i ja ne bih smio 1KM staviti na to da će dobiti. I hajde, nije problem to, ali kad igraju protiv Estonije, Moldavije, Luksemburga - isto je. :D
Evo citata: "A i ne bih se složio da Mađari nešto rezultatski prave veće stvari. "

Ma to je podjednako,sigurno povoljnije Poljacima, al eto uzmi da Poljska uzme bod s ENG, Mađari tuku Albaniju i amatere riješe jedni i drugi i dođeš na moje, odlučuje njihov obračun na kraju. Poljska jest u prednosti,al ne u tolikoj da su sigurni,ni blizu.

Pa istina, nemaju oni neku kvalitetu, a onda logično da moraš imati i dosta sreće. Al s druge strane, i nisu imali sreće sada na Euru. U po imenima reprezentacija, najjača grupa, a oni umalo prođoše.

Al nećemo sad raspravljati o Mađarima,jbt. Poljska ima niz talenata sudeći po Kuligu,a on je Poljako tako da je upućen,riječ je o top online scoutu, fantastičnu platformu ima na Twitteru i ostalim mrežama. Tako da bolje njih na prvenstvima.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 sep 2021, 02:34

Kakav je idiot ovaj Martinez, Messi je dobro prošao, mogao mu je završit karijeru.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 sep 2021, 02:36

Don't believe the hype.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 03 sep 2021, 05:21

Retko antipatican lik je ovaj mesar iz Venecuele. Lik je po konstituciji i nacinu "igre" zalutao u fudbal. Leo Mesi je imao srece, mada mislim i da je sam zasluzan za izbegavanje teske povrede, da nije napravio pokret telom u stranu, da je nastavio pravom putanjom, ovaj bi mu okoncao karijeru. Navika, predosecaj, opreznost. Pravo je cudo da takvu igracinu nisu vec cesce svakojaki mesari povredjivali (Pele i Maradona su svojevremeno cesce stradavali).

Kakva drama u Peruu, Urusi u poslednjim sekundama uzdrmali stativu, da je usla nakon voleja/otpatka, bio bi prelep gol i jos za pobedu.
U CONMEBOL-zoni, svi remiziraju dok Brazilci svaku i Argentinci svaku drugu utakmicu pobedjuju. Bice do kraja klanica za 2+1 mesta.

Kada pominjete Azijate i grupu u kojoj je Japan, mnogi ce zube polomiti i na Vijetnamu. Danas su vodili u Arabiji do crvenog kartona, nakon cega su domacini preokrenuli utakmicu. Po meni ce Vijetnamci biti i tvrdji orah od Kineza. Iako je Japan porazen, i ne samo porazen, nego i igrom razbijen od Omana, i dalje su favoriti.
Zanimljivija je suprotna grupa. Koreja se vec nekoliko ciklusa muci, deluje neubedljivo, i ove kvalifikacije su poceli remijem kuci sa Irakom. Iran je favorit grupe, dok ce Sirija, Irak i Emirati jos kako ugrozavati Koreance u brobi za kotu 2.
U Aziji tradicionalno navijam za arapske selekcije, nadam se da su u ovom ciklusu u stanju da razbiju hegemoniju trija Japan - Koreja - Australija.

Takodje da pohvalim Vahida Halilhodzica. Najurio je Zijesa iz marokanske reprezentacije. Tako rade ozbiljni strucnjaci sa autoritetom, ili ces postovati nacionalni grb ili neces biti na spisku reprezentativaca.

I u CONCACAF-zoni ce biti veselo. Prosirenje finalne grupe sa 6 na 8 selekcija je pun pogodak. Honduras je nocas otkinuo bod favorizovanoj Kanadi u gostima. Jamajka drzi na poluvremenu nulu u gostima kod Meksika, El Salvador kuci protiv SAD. Panama - Kostarika 0:0 konacan rezultat. Iako su Meksikanci i Amerikanci tradicionalni favoriti, Meksiko standardno najveca sila, Amerikanci sa sjajnim mladim igracima, bice i tamo vrlo tesno i neizvesno do samog kraja.

U Evropi Skandinavci i Englezi dominiraju. Italijani su kiksnuli, ali oni su zicer u svojoj grupi, odradice to oni suvereno do kraja. Mogli bi na kraju lako i Svedjani i Danci i Norvezani direktno u Katar, s obzirom da su Turci neprevazidjeni majstori da use*u protiv slabijih od sebe, a Holandija nije ni blizu nekadasnje sile. Portugalija je i pored sinocnjeg preokreta izgledala ocajno (Irska je treci rang evropskog fudbala), Francuska takodje (BiH je morala vise da napravi sinoc), Nemci odavno ne lice na sebe, Spanija je favorit, ali za baraz. Evropske reprezentacije su ponovo ujednacenije, manji je jaz izmedju najjacih i ostalih, sve u svemu kvalifikacije za Katar na svim kontinentima su prava poslastica :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 sep 2021, 10:15

kvalifikacije za svjetsko su uvijek genijalne …. tu posebno prednjače afrika i južna amerika :mrgreen: :thumbup:

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 03 sep 2021, 11:06

03 sep 2021, 02:28
Evo citata: "A i ne bih se složio da Mađari nešto rezultatski prave veće stvari. "
Pa ni to ne stoji :D Mađari na Euru 2020. ispali u grupi, ko i Poljaci. Na Euru 2016., Mađari ispali u osmini finala, Poljaci u četvrtfinalu. :D Poljaci igrali SP, Mađari nisu. Poljaci odigrali dvije "sezone" u Diviziji A Lige nacija, Mađari jednu u diviziji B, jednu u Diviziji C Lige nacija :D Eh sad, druga stvar je što je naše očekivanje bilo da Poljaci budu bolji s ovom generacijom, to stoji. Razočaravajuće je da na SP nisu grupe prošli, da ispadnu na Euru kao ove godine, ali rezultatski opet prave veće stvari od Mađara, druga stvar početni kapital :D

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 11:25

Hantraga je napisao/la:
03 sep 2021, 11:06
03 sep 2021, 02:28
Pa ni to ne stoji :D Mađari na Euru 2020. ispali u grupi, ko i Poljaci. Na Euru 2016., Mađari ispali u osmini finala, Poljaci u četvrtfinalu. :D Poljaci igrali SP, Mađari nisu. Poljaci odigrali dvije "sezone" u Diviziji A Lige nacija, Mađari jednu u diviziji B, jednu u Diviziji C Lige nacija :D Eh sad, druga stvar je što je naše očekivanje bilo da Poljaci budu bolji s ovom generacijom, to stoji. Razočaravajuće je da na SP nisu grupe prošli, da ispadnu na Euru kao ove godine, ali rezultatski opet prave veće stvari od Mađara, druga stvar početni kapital :D
Stoji. Pa ****,moramo uzimati kontekst u obzir. Oni su bili u igri za prolaz DO POSLJEDNJIH MINUTA U GRUPI S NJEMAČKOM,PORTUGALOM,FRANCUSKOM!

Nisam uspoređivao Mađare i Poljake,samo istakao da Mađari na zadnja 2 Eura jako ugodno iznenađenje. I ono, to je toliko random da je čudo. Portugalci su se provukli oba puta za dalje u istoj grupi s Mađarima 2016. prvaci jako s(p)retno ,a u skupini kudikamo slabijoj nego 2021. 3 remija... 2021. ispali od Belgije odmah ko i Mađarska 2016.

Dakle,slabo me čitaš.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 03 sep 2021, 12:28

Ma slažem se ja da se treba gledati kontekst, ali kad staviš na papir i kad bih te pitao da li želiš d ami u narednih 5 godina imamo rezultate kao Mađari u posljednjih 5 ili kao Poljaci, sumnjam da bi iko rekao kao Mađari (bez obzira što su nam u smislu kvaliteta sličniji).

A druga stvar je ono lakši raspored, od čega sam odustao :D Ako je tebi: Engleska na Vembliju, Albanija u Tirani i Poljska u Varšavi lakši raspored od: Engleska kući, Andora gdje god i Mađarska kući, **** ga onda :D Ja sumnjam da Mađarska iz ove tri tekme može više od 1 boda (eto 3 u vrh glave, nekim čudom), a Poljaci će hladno do 7 s ovim dole rasporedom.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 12:45

Hantraga je napisao/la:
03 sep 2021, 12:28
Ma slažem se ja da se treba gledati kontekst, ali kad staviš na papir i kad bih te pitao da li želiš d ami u narednih 5 godina imamo rezultate kao Mađari u posljednjih 5 ili kao Poljaci, sumnjam da bi iko rekao kao Mađari (bez obzira što su nam u smislu kvaliteta sličniji).

A druga stvar je ono lakši raspored, od čega sam odustao :D Ako je tebi: Engleska na Vembliju, Albanija u Tirani i Poljska u Varšavi lakši raspored od: Engleska kući, Andora gdje god i Mađarska kući, **** ga onda :D Ja sumnjam da Mađarska iz ove tri tekme može više od 1 boda (eto 3 u vrh glave, nekim čudom), a Poljaci će hladno do 7 s ovim dole rasporedom.
Al ja to nisam uspoređivao uopće. Naveo sam kako su Mađari dobri zadnje vrijeme, najbolja njihova era unazad masu godina, ulaganje se isplaćuju,evo Ferencvaros postao ozbiljna marka pomalo na ovim prostorima. Premali je uzorak, al po svemu sudeći,bit će još bolji.

Pa jest Poljacima lakši raspored,al nisu to neke razlike. Dobro, razilazimo se, mislim da Mađari će riješiti Albance i biti u igri do kraja. Ukoliko i ne bude tako, ništa strašno,meni draže da Poljaci budu ispred.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 sep 2021, 13:17

Ovi Madjari su bez premca najveca gamad i pogan u Europi. Tacno ih treba kakvom zicom ogradit.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 sep 2021, 13:24

Epidaurus je napisao/la:
03 sep 2021, 13:17
Ovi Madjari su bez premca najveca gamad i pogan u Europi. Tacno ih treba kakvom zicom ogradit.
Orban bi to i volio. I da usput zarađuju od poslova,izvoza,ulaganja u susjedne zemlje. Al ovi njihovi ultrasi dugo su čekali da budu nogo relevantni pa sad ko pušteni s lanca.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 04 sep 2021, 22:38

konačno Vatreni dobili u Bratislavi prelijepim golom Broza i veličanstvenim odbranama Ivušića

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 sep 2021, 22:44

Dancima poklonjena pobjeda na, pazi sad, Farskim Otocima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 22:58

5/5 Ukrajina! 5 remija i to, pozorno čitajte: 2x s Kazahstanom i 2x s Francuskom + sa Fincima. A Hrvatska proteklih godina u Ligi Nacija,kvalifikacijama i EURU neprestane golijade, a u ovim kvalama: 0-1 Slovenija, 1-0 Cipar, 3-0 Malta, 0-0 Rusija, 1-0 Slovačka. Ludilo

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 04 sep 2021, 23:03

04 sep 2021, 22:58
5/5 Ukrajina! 5 remija i to, pozorno čitajte: 2x s Kazahstanom i 2x s Francuskom + sa Fincima. A Hrvatska proteklih godina u Ligi Nacija,kvalifikacijama i EURU neprestane golijade, a u ovim kvalama: 0-1 Slovenija, 1-0 Cipar, 3-0 Malta, 0-0 Rusija, 1-0 Slovačka. Ludilo
Pa nije isto igrati protiv spanjolaca,engleza,francuza koji te pune i napadaju kao i svedjana ovi svi drugi protivnici igraju bunker kao sto Hrvatska nije vise top reprezentacija tako i ovi navedeni ne spadaju u rang Hrvatske fali im zrno kvalitete da ih uzmu ili srece kao sto su Slovenci imali.Slovacka veceras fine prilike imala ali opet presudio kvalitet pojedinacni.
Odlazak Modrica se nece toliko osjetiti koliko im fali napadac jednostavno igraju do 20m od gola i stanu.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 23:08

Antipolitika3 je napisao/la:
04 sep 2021, 23:03
Pa nije isto igrati protiv spanjolaca,engleza,francuza koji te pune i napadaju kao i svedjana ovi svi drugi protivnici igraju bunker kao sto Hrvatska nije vise top reprezentacija tako i ovi navedeni ne spadaju u rang Hrvatske fali im zrno kvalitete da ih uzmu ili srece kao sto su Slovenci imali.Slovacka veceras fine prilike imala ali opet presudio kvalitet pojedinacni.
Odlazak Modrica se nece toliko osjetiti koliko im fali napadac jednostavno igraju do 20m od gola i stanu.
TOČNO to sam ja u svađama argumentirao na hr forumu. Al ipak,ovo je preraritneno, Hrvatska je i zabijala masu komada tim selekcijama. Ili recimo protiv Slovačke prošle kvale 0-4 i 3-1. Protiv Mađara poraz 2-1 i pobjeda 3-0 itd.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 04 sep 2021, 23:22

04 sep 2021, 23:08
Antipolitika3 je napisao/la:
04 sep 2021, 23:03
TOČNO to sam ja u svađama argumentirao na hr forumu. Al ipak,ovo je preraritneno, Hrvatska je i zabijala masu komada tim selekcijama. Ili recimo protiv Slovačke prošle kvale 0-4 i 3-1. Protiv Mađara poraz 2-1 i pobjeda 3-0 itd.
Jbg nema Petkovica kojeg je ona polovnjaca unistila :mrgreen: plus reprezentacije poput Slovacke i Madjarske zadnjih godina napreduju pogotovo Madjari koji su imali vrlo dobar nastup na EP,dok Hrvatska laganom putanjom ide prema dolje jer vise tu nema neke ekstra klase igraci poput Kramarica,Pasalica,Vlasica nemaju taj x faktor za vrhunske izvedbe konstantno zato i jesu prosijek tu mislim i na Orsica,Juranovica,jedino neki hajdemo reci ekstra star igrac moze biti onaj mali Gvardiol ili Caleta Car a to je opet odbrana ima i Slovacka Skrinjara ali koji ce im kur. :urnebes:
Kad je ludjak Livaja dobio sansu onda znas koliko je sati :rol:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 23:26

Nerealna su očekivanja masu,ma o čemu god hoćeš da se raspravlja, ja ne mogu vjerovati koliko si ljudi daju misliti da su u pravu u vezi bilo čega što postoji i ne postoji.

Ne bih analizirao, s nečim se sažem,s nečim ne što si iznio,al sve to ne može bit realno pojašnjenje za ovakve rezultate. Jednostavno,dogodi se, ciklus anomalija. Bitno se plasirati na prvenstva i ubuduće će to bit uspjeh uvijek.

Mrzim podcjenjivanja igrača

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 sep 2021, 00:42

Imalo se što vidjeti. Izraleci imaju extra navalu.

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 05 sep 2021, 02:18

05 sep 2021, 00:42

Imalo se što vidjeti. Izraleci imaju extra navalu.
Poserem im se na genocidnu tvorevinu,grb i zastavu
BOSANSKA KRAJINA

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.