Ne može sa jednom dozom, samo dvije, ako ćeš na dan onda možeš bez ičega, al moraš u roku od 12 sati biti nazad.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:24Proci ce vec danas. Sutra ces jos mozda biti ko malo umoran, ali prodje to brzo![]()
Inace zna li iko moze li se na more u Hrvatsku bez testa, ako sam primio samo jednu dozu vakcine![]()
Hvala.
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Helem, nevezano za temu, vakcina sad ima dovoljno, nekima i rok ističe ubrzo, dok s druge strane Polio vakcina za djecu u domovima zdravlja nema evo već 9 mjeseci.
Hvala ti,kraljttbvb je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:24Proci ce vec danas. Sutra ces jos mozda biti ko malo umoran, ali prodje to brzo![]()
Inace zna li iko moze li se na more u Hrvatsku bez testa, ako sam primio samo jednu dozu vakcine![]()
Hvala.
ako Bog da.
Bas me oborilo
tz tz tz tz tz tz
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja sam se vakcinisao oko 10 ujutro i bio dobar navece do nekih 10-ak sati. A onda me pocelo lomiti. Ko da me neko gnjeci i kosti lomi. Popijem paracetamol, po noci se dobro preznojim, vec ujutro dobar ko ista...slusalica je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:49Hvala ti,kraljttbvb je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:24Proci ce vec danas. Sutra ces jos mozda biti ko malo umoran, ali prodje to brzo![]()
Hvala.
ako Bog da.
Bas me oborilo
Kad sam imao koronu potpuno isto mi je bilo + malo temperature, ali je trajalo 4-5 dana.
Inace svi kazu za ovu AZ da je malo jaca vakcina.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Isti slučaj. Prvi dan kao da me tramvaj pregazio, bol u ruci, temperatura, opšta slabost. Drugi dan k'o lampa.slusalica je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:49Hvala ti,kraljttbvb je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:24Proci ce vec danas. Sutra ces jos mozda biti ko malo umoran, ali prodje to brzo![]()
Hvala.
ako Bog da.
Bas me oborilo
U Bosni i Hercegovini 930 novozaraženih, zabilježeno 25 smrtnih slučajeva
U Kantonu Sarajevo 172 novozaraženih koronavirusom, preminulo pet osoba.
U Kantonu Sarajevo 172 novozaraženih koronavirusom, preminulo pet osoba.
SARAJEVO
Krizni štab KS: Upaljena je crvena lampica
Prije dva dana, 6. septembra imali smo 62 novotkrivena slučaja, a danas 178, neophodno je poštivanje epidemioloških mjera.
U Mostaru je gora situcija i niko ne spominje crvene lampice
Krizni štab KS: Upaljena je crvena lampica
Prije dva dana, 6. septembra imali smo 62 novotkrivena slučaja, a danas 178, neophodno je poštivanje epidemioloških mjera.
U Mostaru je gora situcija i niko ne spominje crvene lampice

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Može se ići ako je prošllo 22 dana od prve doze. Sestra tako išla i nije radila test.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:33Ne može sa jednom dozom, samo dvije, ako ćeš na dan onda možeš bez ičega, al moraš u roku od 12 sati biti nazad.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 sep 2021, 14:24Proci ce vec danas. Sutra ces jos mozda biti ko malo umoran, ali prodje to brzo![]()
Hvala.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- kraljttbvb
- Kontakt:
EtoPrebolijevanje je riskantnije od vakcinacije
08/09/2021 u 16:00 h
Mediji vrve od naslova da je prirodni imunitet na Covid-19 bolji nego onaj koji se stekne vakcinacijom, što je zaključak jedne izraelske studije, postavljena na preprint platformi medRxiv, ali treba biti oprezan prilikom tumačenja te studije.
Prvo, riječ je o preprintu, a to su nerecenzirani radovi - oni koje još nisu pregledali stručnjaci iz iste oblasti, dali svoj sud o kvalitetu studiju. I da - mnogi preprinti se nikad ne objave u stručnoj literaturi.
Drugo, riječ je o opservacijskoj studiji, koje inače imaju mane. Ipak, ne treba zanemariti i odbaciti rezultate ove studije, samo ih treba tumačiti u kontekstu. Radi se o studiji pod naslovom “Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections”.
Zaključak studije je bio da vakcinisani imaju 13x veći rizik od proboja usljed infekcije delta varijantom od onih koji su imunitet stekli prebolijevanjem (dakle, i vakcinisani i nevakcinisani preboljeli). Ali, treba u studiji pogledati i koliki je rizik bio stvarno za one s vakcinalnim i one s imunitetom nastalim nakon prebolijevanja.
U modelu u studiji u kojem su naučnici gledali vakcinisane i osobe koje su preboljele, a vrijeme vakcinisanja i prebolijevanja je bilo otprilike isto (januar-februar 2021), 1,46% vakcinisanih je bilo zaraženo. Ovo zapravo nije veliki procenat (ali nije ni zanemarljiv jer mali procenti od velikih brojeva jesu veliki brojevi). Kod preboljelih je u ovom modelu bilo 0,11% reinfekcija. Dakle, zaista je 13x veća mogućnost bila da se razbole vakcinisani, ali je već i rizik za vakcinisane bio mali.
Kada su naučnici poredili ove dvije grupe, bez da se podudara vrijeme infekcije u grupi preboljelih s vremenom vakcinacije u grupi vakcinisanih, ispalo je da je 1,39% vakcinisanih imalo proboj, dok je 0,23% preboljelih imalo reinfekciju. U tom slučaju je daleko smanjena razlika. Tu je rizik za vakcinisane bio 6x veći (a ne 13x).
Ono što je najvažnije, jeste razumjeti da je rizik sticanja imuniteta putem prirodne infekcije daleko veći, odnosno prebolijevanje je riskantnije od vakcinacije. Ovo vrijedi i za druge bolesti, poput morbila, pa i gripe, zaušnjaka, hepatitisa. Rizik od smrtnog ishoda sticanjem prirodnog imuniteta te rizik od dugog Covida je veći nego rizik proboja vakcinalnog imuniteta.

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Tokom protekla 24 sata, u Srbiji je testirano 21.757 osoba, od kojih su 5.633 pozitivne na korona virus, dok su 24 osobe preminule.
Kakve su ovo brojke.

Kakve su ovo brojke.
Porastom novozaraženih raste i broj hospitaliziranih pa je tako u posljednje dvije sedmica u Hercegovačko-neretvanskom kantonu broj hospitaliziranih covid pozitivnih bolesnika s kliničkom slikom težeg oblika bolesti čak četiri puta veći u odnosu na ranije razdoblje, potvrđeno je Feni iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.
Veliki skok broja zaraženih i hospitaliziranih izazvao je i povećanje broja pacijenata na respiratoru, a u protekle dvije sedmice u toj zdravstvenoj ustanovi broj pacijenata s kritičnim oblikom bolesti koji zahtjeva liječenje u Respiratorskom centru je do pet puta veći.
Veliki skok broja zaraženih i hospitaliziranih izazvao je i povećanje broja pacijenata na respiratoru, a u protekle dvije sedmice u toj zdravstvenoj ustanovi broj pacijenata s kritičnim oblikom bolesti koji zahtjeva liječenje u Respiratorskom centru je do pet puta veći.
FBiH: Juli 2017 - Juni 2021
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Kad skontas ovaj skok u toku svih radikalnih mjera i maksimalnog fokusa na pravovremenu detekciju i lijecenje. Kakve bi tek cifre bile da smo zivjeli “normalno” kao sa gripom a bez inekcija.
Juzna Koreja, nigdje Kineza
AstraZeneca 13,304,129
Pfizer 14,349,512
Moderna 1,000,590
Janssen 1,129,777

AstraZeneca 13,304,129
Pfizer 14,349,512
Moderna 1,000,590
Janssen 1,129,777
- Pensioner26
- Kontakt:
Koja je fora lijepljenja/magnetisanja metala na mjesto uboda poslije vakcinacije?
Ne okupaju se pa sire klipove kao da su mazionicari.
- Pensioner26
- Kontakt:
Do sada je na desetine clanaka napisano o tome da vakcina nema apsolutno nikakve veze s tim.
U nas jos nije delta soj zavladao a skoro 1k zarazenih. Kul.
U nas jos nije delta soj zavladao a skoro 1k zarazenih. Kul.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.