Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

B0SANAC
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la B0SANAC » 22 jan 2011, 21:40

Clever feet and intelligent movement from the Bosnian but he was not presented with the golden opportunity he craved until the final 10 minutes when he headed wide. Looked slightly ponderous when running with the ball, perhaps reflecting a lack of sharpness following the winter break in Germany.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 22 jan 2011, 21:45

Manchester City treba dovesti Kranjčara, a ja bi im preporučio Misketa 8-) ... jer nemaju kvalitetnog kreatora igre. Ne možemo od Džeke (klasičnog špica) očekivati da bude playmaker na sredini terena i da zabija golove. Tevez isto Gnjurac se zaleti kroz petoricu i sebičan je nevjerovatno. U više navrata je imao šansu da pruži loptu Džeki za mat poziciju, ali to njegovo "gnjurenje" kroz šumu igrača je katastrofa.

Moje mišljenje, bez obzira na sve...najkonkretniji igrači u ekipi M.City-a su bili Džeko i Johnson kad je ušao. Pročitah negdje da je za Džeku upotrebljiv centaršut poslan tek u 83. minuti... Tačno.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

JASC0
Kontakt:

Post Postao/la JASC0 » 22 jan 2011, 21:56

Debela je razlika EPL i Bundesliga, bilo je par foul'ova na dzeki, koje bih u bundesligi odmah svirali, ali onaj webb ne svira nista...
Nemoze Dzeko nista, kad nema lopti za njega. Slabo ga pronalaze igraci...fali tu jedan miske da ga nadje...
Tek kad se vracao malo nazad onda je imao par kontakta s'loptom..

Sto kornera su izveli na isti nacin. Nemaju ideje, samo dzabe trce, driblaju...
Nezna niko nabaciti, sve nesto na brzaka. Sve ide na prvu stativu. Nije mi jasno zasto nako brzo izvode kornere...
Pa sacekaj da vidis gdje ko stoji pa onda nabaci, a ne onako napamet, bubaju loptu...cccc

Tevez ona krtica promasio veceru i nikom nista. A da je upala ona glavom od dzeke, sad bi svi vec pisali kako je on tito, i kako je spasio city itd itd...

Dzeko nije bio ni bolji ni losiji od svojih suigraca, i slijedecih par utakmica ima da dere guzove.. :mrgreen:
Rođeni

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 jan 2011, 21:57

Frustrirajuca utakmica danas za gledati. A. Villa tuta od ekipe sada mi je jasno zasto se nalaze tamo gdje jesu.Na zacelju tabele.

Man.City uhh sta reci kad napustis jedan klub sa psihoolskim problemima a dodjes u drugi koji je izgleda jos u vecem crnjaku. Poslije danas sam veoma pesimistican za Man.City a indirektno i za Dzeku.
Ti ljudi nisu svjesni da je fudbal kolektivni sport izgleda, i da je nekada najvece znanje i kvalitet igrati jednostavno.
Postoji razlog da je Tevez na kraju kao tako dobar napadac zavrsio na u ovoj ekipi pored svih ostalih velikih timova. Da je on egoista to mi je odavno jasno on i Messi treceg im ne mozes naci , Grafite je mala maca za njih. Ali da su i ostale "zvijezde" City-a onako operisane od kolektivne igre nisam imao pojma. Nije lagan posao Manchiniju nimalo bogami ono posloziti i spustiti na zemlju. Sjecanje kako je Manchini imao 0 autoritet prema Ibri u Interu i nije mogoa nista promijeniti ovo mi ne mirise na dobro.

Neko velica onog malog Kolarova on zaista trci i radi ali covjek ,od par pokusaja,nije bio u stanju centrirati jednu normalnu loptu u precniku od 3 metra oko penal linije. On centrira tako ostro kao da puca po golu pa Salihovic je profesor za njega. Nekada stvarno svoje zvijezde velicamo bez razloga ali nekada i podcjenjujemo. Inace to izgleda krasi CIty igrace , cak i nesto sto je veoma jedostavno,kao doci u poziciju da centriras i centriras, zakompliciraju i od prilike za centarsut naprave priliku za kontru protivnika.

Dzeko kao sto sam davno napisao daleko i od prvih 10 najboljih napadaca na svijetu pogotovo kada igra u Engleskoj posto tu njegova najveca mana dolazi ekstra do izrazaja. To je i danas dokazano a mnogi su me ,u onoj euforiji oko Dzeke ,proglasavali maltene mentalno zaostalim za moje postove. Medjutim on je masina igra, bori se ,radi ... Trebat ce mu mozda jos mjesec dana da pojaca svoj trk a i da se etablira u ekipi kao netko preko koga ce se napadati. Sada trenutno je manje vise ostavljen sam da se izbori za go ili tako nesto. Pomalo i smijesno izgledaju neke sekvence kao primanje lopte i smirivanje trenutno , kao usporeni snimak. Istovremeno se jasno vidi kako on ima najvise smeka za dati pas i protrcati. Vidi se smisao , u ekipi kao Man. Unt. bih se uklopio puno lakse.Medjutim vidi se da ima problema da sve sto zna odradi u malo brzem tempu. Ako Manchini nastavi u njega vjerovati kao do sada plus ako se pojavi bar jos jedan igrac koji ce se naci na istoj talasnoj duzini kao Dzeko i graditi napad sa istom fudbaskom filozoijom sve ce ovo na krau leci na svoje mjesto. U medjuvremenu cemo sa frustracijama iscekivati neku promjenu u igri City-a.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 jan 2011, 22:04

Joj ja utakmice Boze mili. Ovo je gore od onih turskih safunjara.

Villa dala gol i odmah se povukli, parkirali autobus pred gol i kad imaju loptu samo je izbijaju što dalje. City danas bez ideje u napadu, Dzeko nije dobio ni jednu upotrebljivu loptu, a kad se malo izvuce odmah 2-3 igraca na njemu. Tevez se standardno trudio, al sve je to bilo nedovoljno. Sam nezznam koji im je klinac sa onim kornerima. Kolarov lijevom nogom sa desne strane izvodi kornerre. P a i moj mali burazer bi bolje nabacio.

Sve u svemmu, ak City ne dovede nekog kvalitetnog igraca koji ce znati kako dati loptu napadacu u pravom trenutku, tesko da mogu nesto uraditi do kraja sezone.

Džeko je danas odigrao solidno. Imao je par grešaka kad se izvlačio, al i on se valjda utopio u ovu uspavanku. Ak u sljedećem kolu ne postigne pogodak, bojim se da će ga Englezi već počet pljuvat.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 22 jan 2011, 22:09

Kakav smo mi narod to je nevjerovatno. Znamo napraviti takvu euforiju, znači hvalimo igrača, dižemo ga u nebo, a onda ne odigra dobro (u ovom slučaju ne postigne gol) u dva meča i onda po njemu lagano...Nisam gledao meč, al brate kako pojedinci ne shvate da je Džeko odigrao samo DVA meča u najboljoj ligi na Svijetu. A da se prilagodiš na na Engleski fudbal treba vremena, a još ako te pri tome tvoji saigrači nisu shvatili za ozbiljno (Tevez).
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 22 jan 2011, 22:10

Po izboru goal.com-a
Flop of the match: Tevez, a interesantno, navijaci izabrali Dzeku za najboljeg igraca utakmice :shock:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jan 2011, 22:13

B0SANAC je napisao/la:Po izboru goal.com-a
Flop of the match: Tevez, a interesantno, navijaci izabrali Dzeku za najboljeg igraca utakmice :shock:
To Bosanci glasaju na goal.com,isto sto je gol onog iz Zelje izabran za najbolji gol,ispred golova Ronalda,Messia i tak tih :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 22 jan 2011, 22:14

kimbo je napisao/la:Frustrirajuca utakmica danas za gledati. A. Villa tuta od ekipe sada mi je jasno zasto se nalaze tamo gdje jesu.Na zacelju tabele.

Man.City uhh sta reci kad napustis jedan klub sa psihoolskim problemima a dodjes u drugi koji je izgleda jos u vecem crnjaku. Poslije danas sam veoma pesimistican za Man.City a indirektno i za Dzeku.
Ti ljudi nisu svjesni da je fudbal kolektivni sport izgleda, i da je nekada najvece znanje i kvalitet igrati jednostavno.
Postoji razlog da je Tevez na kraju kao tako dobar napadac zavrsio na u ovoj ekipi pored svih ostalih velikih timova. Da je on egoista to mi je odavno jasno on i Messi treceg im ne mozes naci , Grafite je mala maca za njih. Ali da su i ostale "zvijezde" City-a onako operisane od kolektivne igre nisam imao pojma. Nije lagan posao Manchiniju nimalo bogami ono posloziti i spustiti na zemlju. Sjecanje kako je Manchini imao 0 autoritet prema Ibri u Interu i nije mogoa nista promijeniti ovo mi ne mirise na dobro.

Neko velica onog malog Kolarova on zaista trci i radi ali covjek ,od par pokusaja,nije bio u stanju centrirati jednu normalnu loptu u precniku od 3 metra oko penal linije. On centrira tako ostro kao da puca po golu pa Salihovic je profesor za njega. Nekada stvarno svoje zvijezde velicamo bez razloga ali nekada i podcjenjujemo. Inace to izgleda krasi CIty igrace , cak i nesto sto je veoma jedostavno,kao doci u poziciju da centriras i centriras, zakompliciraju i od prilike za centarsut naprave priliku za kontru protivnika.

Dzeko kao sto sam davno napisao daleko i od prvih 10 najboljih napadaca na svijetu pogotovo kada igra u Engleskoj posto tu njegova najveca mana dolazi ekstra do izrazaja. To je i danas dokazano a mnogi su me ,u onoj euforiji oko Dzeke ,proglasavali maltene mentalno zaostalim za moje postove. Medjutim on je masina igra, bori se ,radi ... Trebat ce mu mozda jos mjesec dana da pojaca svoj trk a i da se etablira u ekipi kao netko preko koga ce se napadati. Sada trenutno je manje vise ostavljen sam da se izbori za go ili tako nesto. Pomalo i smijesno izgledaju neke sekvence kao primanje lopte i smirivanje trenutno , kao usporeni snimak. Istovremeno se jasno vidi kako on ima najvise smeka za dati pas i protrcati. Vidi se smisao , u ekipi kao Man. Unt. bih se uklopio puno lakse.Medjutim vidi se da ima problema da sve sto zna odradi u malo brzem tempu. Ako Manchini nastavi u njega vjerovati kao do sada plus ako se pojavi bar jos jedan igrac koji ce se naci na istoj talasnoj duzini kao Dzeko i graditi napad sa istom fudbaskom filozoijom sve ce ovo na krau leci na svoje mjesto. U medjuvremenu cemo sa frustracijama iscekivati neku promjenu u igri City-a.
taman kontam dobar post al prestanem ga citat u sedmom redu... napises da je egoista momak koji ima u zadnjih 20 utakmica 18 asistencija :roll: :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 jan 2011, 22:20

@Scof1eld
Ti onda poznajes vrlo lose tog Teveza , da si barem sa paznjom posmatrao Argentinu na SP mozda bi malo razmislio prije odgovora :D :D
Statistika nekada zna i da zavara. Hajmo staviti na papir proporciju izmedju broja asistencija i broja nerealizovanih potencijalnih asistencija .. On u principu gleda prvo da on da 1 ili 2 gola i onda dijeli mrvice suigracima ..
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 22 jan 2011, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 22 jan 2011, 22:21

Zanimljivi postovi. A da je Džeko postigao gol sada bi bilo najmanje 20 postova više na ovoj temi :D
Ono što sam malo uspio vidjeti , Džeko je svoj dio odradio. nije dobio konkretne lopte za gol situaciju, ako pojedini ovje očekuju da primi loptu na 40 metara od gola i da sve predje i zabije samo ću reći da je to Engleska liga nije Španija. Nije dobio za cijelu utakmicu konkretnu loptu u 20 metara od gola. Pa ne može igrat on i veznog i špica, zna se za šta je sposoban ako mu to daju i dozvole ;)
Dragon Town

beckham

Post Postao/la beckham » 22 jan 2011, 22:37

ma edin dzeko je jedan kloc
one only david beckham

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 jan 2011, 22:39

beckham je napisao/la:ma edin dzeko je jedan kloc
ako je edin kloc...znas sta si ti PRIMITAVAC,MAJMUN,BOSANSKA OLUPINA BOSANSKI SLJAM ..NEK TI JE NA DUSU ...MI BOSANCI MA MI SMO NAJGORE OLUPINE NA SVIJETU...**** TI NAS..STA JE NIJE DOBRO ODIGRO JEL ..MAJMUNE JEDAN UZ KOLAROVA DZEKO JE BIO NAJBOLJI NAJVIS SE TRUDIO TRCO IMO NEKOLIKO IZGUBLJENIH LOPTI AL AL..STA JE TEVEZ URADIO...JOJ STO SE MORAM TRGAT NA OVAKVE KRETENE U PICKU MATERINU
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jan 2011, 22:46

kimbo je napisao/la:@Scof1eld
Ti onda poznajes vrlo lose tog Teveza , da si barem sa paznjom posmatrao Argentinu na SP mozda bi malo razmislio prije odgovora :D :D
Statistika nekada zna i da zavara. Hajmo staviti na papir proporciju izmedju broja asistencija i broja nerealizovanih potencijalnih asistencija .. On u principu gleda prvo da on da 1 ili 2 gola i onda dijeli mrvice suigracima ..
Mislim da se njegov post odnosio na Messija, a ne na Teveza.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jan 2011, 22:47

miralem444 je napisao/la:
beckham je napisao/la:ma edin dzeko je jedan kloc
ako je edin kloc...znas sta si ti PRIMITAVAC,MAJMUN,BOSANSKA OLUPINA BOSANSKI SLJAM ..NEK TI JE NA DUSU ...MI BOSANCI MA MI SMO NAJGORE OLUPINE NA SVIJETU...**** TI NAS..STA JE NIJE DOBRO ODIGRO JEL ..MAJMUNE JEDAN UZ KOLAROVA DZEKO JE BIO NAJBOLJI NAJVIS SE TRUDIO TRCO IMO NEKOLIKO IZGUBLJENIH LOPTI AL AL..STA JE TEVEZ URADIO...JOJ STO SE MORAM TRGAT NA OVAKVE KRETENE U PICKU MATERINU
Ma vidis da se samo registrovao da provocira,ne znam sto obracas paznju,nego
[youtube][/youtube]
no hard feelings :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 22 jan 2011, 22:51

Uh sto se sada traze mane Cityu , sada tamo nista ne valja jer Dzeko nije zabio gol ... ne valja im nista od golmana do napadaca , a do prije sedmicu bili na vrhu tabele ... zanimljivo i realno 8-)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

hrk
Kontakt:

Post Postao/la hrk » 22 jan 2011, 22:52

kladim se da dzeko nece u 10 utakmica dati vise od jednog gola

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 22 jan 2011, 22:55

kimbo je napisao/la:@Scof1eld
Mislim da se njegov post odnosio na ono drugu ime, na maestrlnog Lea Messia, a ne na Taveza. Mislim da njih dvojicu ne mozes spomenuti u istoj recenici a kamoli reci nesto takvo!!!
Mes Que Un Club

modni mis
Kontakt:

Post Postao/la modni mis » 22 jan 2011, 22:55

hrk je napisao/la:kladim se da dzeko nece u 10 utakmica dati vise od jednog gola
A ja se kladim da je tebe DNK zajebo. :lol: 8-)

SJAJI SJAJI DIJAMANTU BOSANSKI NEK TI ZAVIDE OVI PAPANI!!!
BOSNA DA PROSTIS JEDNA ZEMLJA IMADE
I POSNA I BOSA DA PROSTIS
I HLADNA I GLADNA
I KTOMU JOS DA PROSTIS
PRKOSNA OD SNA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jan 2011, 22:58

Ja ne znam gdje vi vidite toliko osoba da sad pljuju po Dzeki :?
Ja sam primjetio jednog,mozda dvojicu..I sto se uopce lozite na jeftine provokatore..Dzeko je najbolji igrac uz Vidica sa prostora bivse nam drzave..i to jedna,dvije ili tri lose utakmice ne mogu promjeniti ;)
A ovaj "beckham"i slicni,ko uopce kaze da je on Bosanac,mozda je ubaceni elemenat :P

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 8 gostiju.