Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 03:05

Upao na olx kod druga Mickeya da pogledam cijene za pc.

Gigabyte RTX 3090 Aorus Master 24GB Dx12 - 5.500KM.

Kakve su ovo cifre :mrgreen:

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 12 sep 2021, 04:11

Krkanluk
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 05:35

Jedan član familije ima otpad i vidim da su se cijene otpadnih pc dijelova povećali (ko bi rekao da na par stotina kg rama možeš izvući zlata). Pitam ga što je to tako, kaže materijal od čega se pravi poskupio, što je nekako logično.

Uglavnom, pitanje za gejmere itd. Svi maštamo o najboljoj konfiguraciji i slično, ali što? Npr, pisao sam ranije, kada je izašao prvi i7 prije 10+ godina, dobar prijatelj ga je kupio, e sada ne znam cijenu, mislim da je 690 ili 960KM, uglavnom, taj procesor mu i dan danas radi (logično da je uzeo novi pc), imao je SSD čim je izašao, najbolju grafičku, rama uvijek viška i uvijek mi je govorio ne znam što će mi, ne mogu to zakucati. Čovjek doslovno igra Warcraft 3, Heroes 3, Dote se okanio i još neku stariji igru :mrgreen:

I ja sam igram starije igre i dok sam gledao ove dijelove sam sebe sam upitao koji će ti ovo đavo.

Pisao sam ranije, ispao mi je laptop, pukao, pa ću vjerovatno u Imtecu ili negdje drugo uzeti laptop dok je ovo 20% preko Unikredit banke (u mene je druga banka, od prijatelja ću je uzeti) da kupim laptop. Našao sam neki i5, 480ssd ili 500, 8gb rama, 1650 grafička 1500KM. Ne vjerujem da mogu bolji pc sastaviti za te pare :D

Imam u ovom laptopu 8gb rama, mogu prebaciti možda, dunno.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 12 sep 2021, 09:21

Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 05:35
Jedan član familije ima otpad i vidim da su se cijene otpadnih pc dijelova povećali (ko bi rekao da na par stotina kg rama možeš izvući zlata). Pitam ga što je to tako, kaže materijal od čega se pravi poskupio, što je nekako logično.

Uglavnom, pitanje za gejmere itd. Svi maštamo o najboljoj konfiguraciji i slično, ali što? Npr, pisao sam ranije, kada je izašao prvi i7 prije 10+ godina, dobar prijatelj ga je kupio, e sada ne znam cijenu, mislim da je 690 ili 960KM, uglavnom, taj procesor mu i dan danas radi (logično da je uzeo novi pc), imao je SSD čim je izašao, najbolju grafičku, rama uvijek viška i uvijek mi je govorio ne znam što će mi, ne mogu to zakucati. Čovjek doslovno igra Warcraft 3, Heroes 3, Dote se okanio i još neku stariji igru :mrgreen:

I ja sam igram starije igre i dok sam gledao ove dijelove sam sebe sam upitao koji će ti ovo đavo.

Pisao sam ranije, ispao mi je laptop, pukao, pa ću vjerovatno u Imtecu ili negdje drugo uzeti laptop dok je ovo 20% preko Unikredit banke (u mene je druga banka, od prijatelja ću je uzeti) da kupim laptop. Našao sam neki i5, 480ssd ili 500, 8gb rama, 1650 grafička 1500KM. Ne vjerujem da mogu bolji pc sastaviti za te pare :D

Imam u ovom laptopu 8gb rama, mogu prebaciti možda, dunno.
Ako je pitanje samo u kotekstu gaminga onda vecina koja uzima najjacu konfu to radi da bude mirna duzi period. Na pocetku igras na najjacim postavkama ko gospodin, kasnije na malo balansiranim i miran si 4-5 godina. Najbolje ko radi preko racunara, svakako ti treba masina tako da se isplati a usput imas za najjaci gaming.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 12 sep 2021, 12:05

Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 05:35
Tako sam i ja kupio PC , spucao bruku para , a samo Dotu igram. :mrgreen: Pokusao igrati Wolfestein Young Blood obrisao nakon sat vremena. Uzeo Tekken , jednom ga upalio. Kontao sam da cu igrati više igrica ,ali sam onda skontao da mi je sve to manje vise dosadilo.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 12 sep 2021, 14:16

meepo je napisao/la:
12 sep 2021, 12:05
Tako sam i ja kupio PC , spucao bruku para , a samo Dotu igram. :mrgreen: Pokusao igrati Wolfestein Young Blood obrisao nakon sat vremena. Uzeo Tekken , jednom ga upalio. Kontao sam da cu igrati više igrica ,ali sam onda skontao da mi je sve to manje vise dosadilo.
Onaj osjećaj - da je nešto poigrat, pa tražiš šta bi pola sata, gledaš gameplay klipove, skidaš, i najdalje što dođeš je 10-ak minuta igre. Ugasiš je i obećaš sebi da ćeš je završit.
A zaboraviš na nju do sutra.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 12 sep 2021, 14:32

truts je napisao/la:
12 sep 2021, 14:16
meepo je napisao/la:
12 sep 2021, 12:05
Onaj osjećaj - da je nešto poigrat, pa tražiš šta bi pola sata, gledaš gameplay klipove, skidaš, i najdalje što dođeš je 10-ak minuta igre. Ugasiš je i obećaš sebi da ćeš je završit.
A zaboraviš na nju do sutra.
Ali fkt ja mislim da sam mlađi bilo bi mi zanimljivo igrati neke igrice, ali jedini razlog sto igram Dotu je ta neka kompetativnost. Igrao sam i CoD Mobile bio po ranku među 1% igrača , ali mi dosadilo mjesec dana nakon toga.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 15:23

Poslije skole isao kupovati dvdove sa igricama pa ih kuci instalirao. Tada su se vise cijenili stvari. Danas sve dostupno pa sve dosadno. Ovo je ono kada bogati ljudi kazu nije sve u novcu😁

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 12 sep 2021, 16:04

Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 15:23
Poslije skole isao kupovati dvdove sa igricama pa ih kuci instalirao. Tada su se vise cijenili stvari. Danas sve dostupno pa sve dosadno. Ovo je ono kada bogati ljudi kazu nije sve u novcu😁
Bas tako, ta dostpunost svega je dovela do toga da mi je apsolutno dosadno sve igrati :) ne mogui nijednu igru da igram duze od pola sata da mi ne dosadi :D tuga :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 16:09

Bas me zanima kako bi reagirao na ovoliku dostupnost prije 10+ godina kada sam bio u 20tim. Ovo je zasicenje lvl over 9k.

Zato sam i postavio to pitanje za neki mega pc. Ja sam godinama bio rahat sa i3, 1050ti, 240ssd sa igrama koje sam igrao (heroes 3,5,6, civilization 3,4,5, rise od nation, dota). Kasnije kupio dosta bolji pc od toga i bio je kod mene par mjeseci dok ga nisam rijesio. Nisam znao sta ce mi.

Vrhunac je kada sam uzeo 25ultrawide monitor da mogu cetiri pdf fajla otvoriti, prodao isti monitor za dva- tri mjeseca.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 12 sep 2021, 16:38

Neutral je napisao/la:
12 sep 2021, 16:09
Bas me zanima kako bi reagirao na ovoliku dostupnost prije 10+ godina kada sam bio u 20tim. Ovo je zasicenje lvl over 9k.

Zato sam i postavio to pitanje za neki mega pc. Ja sam godinama bio rahat sa i3, 1050ti, 240ssd sa igrama koje sam igrao (heroes 3,5,6, civilization 3,4,5, rise od nation, dota). Kasnije kupio dosta bolji pc od toga i bio je kod mene par mjeseci dok ga nisam rijesio. Nisam znao sta ce mi.

Vrhunac je kada sam uzeo 25ultrawide monitor da mogu cetiri pdf fajla otvoriti, prodao isti monitor za dva- tri mjeseca.
Da se ne lazemo prije su igrice bile vrh. Ja bi danas radije odigrao Shining Force nego GTA ili nesto slicno. Previse fokusa na grafiku,texturu i ostalo, a malo na gameplay. Recimo Among Us je koliko sam vidio popularnija igrica nego Cyberpunka. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 16:44

Naravno, pisali smo o tome na drugoj temi mislim. Grafika best, gameplay i story smece. Kad se sjetim Final fantasy 6 ili 7, kakav story, pa na kraju Richard Marx i pjesma, najezis se.

Mnogi slave RD upravo zbog toga, story i gameplay odlicni.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 12 sep 2021, 18:41

Meni je gore sto su svi najkvalitetniji naslovi dugi 50+ sati. Wtf, kako da ti ne dosadi nesto sto traje koliko i 30 razlicitih filmova. Jedino RDR2 sto sam presao takve duzine, ali sam je igrao godinu dana.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 18:45

Pa koliko sam samo igrao Dungeon siege 2, satima i satima. Onda pređeš game i imaš još dvaput sve isto uraditi samo sa jačim protivnicima. Gameplay i storyline vrhunski. Footbal manager 2006/2007 mislim da je posljednji kojeg sam igrao, a došao sam do 2030 sezone mislim, tako nekako, možda manje. Danas platiš 50 eura da pređeš gejm za osam sati, nigdje veze. To je posebno vidljivo na konzoli. Platiš da igraš jedan dan.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 12 sep 2021, 18:57

10-15 sati maksimum za video igru da ima dobar story. Sve preko postane smaranje i razvlacenje. Pricam o single player story mode.

Detroit Become Human, Star Wars Jedi Fallen Order, The Last of Us, Hitman i slicno.

Zamisli igrati 70 sati Assassins Creed. Isto video na loop.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 19:58

Ovo pređeš igru za 4 sata?

:D :D :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 12 sep 2021, 20:03

Taman igra, 7-8 sati traje ovaj je zbrzao. Samo joj cijena nije okej haha

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 20:06

Ja sam Nier automata igrao dva-tri sata nisam ni 20% prešao, pa sam opet počeo ispočetka sve i igrao 45 minuta i okanio se. Igraču nekad da je pređem.

Last of us isto sam igrao 2-3 sata, ne znam koliko sam prešao. Takve igre ne volim, zombije, viruse i sl. Preferiram anime style, zato mi je Nier automata strašan game i mnogo puta spominjani Persona 5.

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 12 sep 2021, 20:09

Po meni najbolja single player igra sa pricom je Skyrim. Dan danas je igram i nije me smorila :D
Koliko je i dalje popularna svjedoci strasan community sa nevjerovatnim modovima. Bukvalno napravis da ti igra izgleda kao neki novi next gen naslov.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2021, 23:53

https://imtec.ba/laptopi/59206-laptop-a ... -00d-.html

Ima li neko bolji od ovoga za 1.5K? Ako ima, neka postavi ovdje ili pošalje preko PPa. Ništa random stranice, nego provjereni prodavači. Na stranu Imtec, postavio sam ga, imam ja svoju radnju za ovaj laptop ali cijena je ista. Do sada sam imao tri HPa (nikad više) i ovaj fenomenalni Asus s kojim sam prezadovoljan.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 2 gosta.