FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 19:54

slika
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 sep 2021, 23:14, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 19:58

slika
Dobro je da isključi ovog Elvisa imali smo viška igrača.Doffo,Krpić i Kobi ne igraju zbog viremije..Treba odmah uvest Brkića umjesto Mirzada jer od njeg hajra nema.Karjaševića umjesto Tomaševića a Efeta prebacit na lijevog beka.I naravno ako Džafić ne može neka uđu Mešinović ili Ubiparip.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 sep 2021, 21:01

Uh za infrakta, dobro je, ma sta dobro odlicno, rekao sam juce neznam kako al moramo dobiti i dobismo. Samo konstatacija da smo primili gol uz cist faul.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 21:04

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO

FK LEOTAR-HŠK ZRINJSKI 0:1(0:1)
FK RADNIK-FK TUZLA CITY 1:3(1:1)
FK SLOBODA -FK BORAC 1:1(1:0)
FK VELEŽ - FK SARAJEVO 1:1 (0:0)
FK RUDAR - HŠK POSUŠJE 3:0 (1:0)
NK ŠIROKI - FK ŽELJEZNIČAR 0:0

-------------------------------------------------------------
1. FK Tuzla City... 7.. 6.. 1.. 0.. 19 ....(90%)
2. HŠK Zrinjski.... 7.. 4.. 3.. 0.. 15
3. FK Sloboda...... 8.. 4.. 3.. 1.. 15
4. FK Sarajevo.....8.. 4.. 2.. 2.. 14
5. FK Velež......... 7.. 3.. 2.. 2.. 11
6. FK Željezničar.. 8.. 2.. 4.. 2.. 10
7. NK Široki........ 8.. 1.. 6.. 1.. 9
8. FK Rudar.........8.. 2.. 2.. 4.. 8
9. FK Borac........ 7.. 1.. 4.. 2.. 7
10. FK Leotar...... 8.. 1.. 2.. 5.. 5
11. HŠK Posušje... 8.. 1.. 2.. 5.. 5
12. FK Radnik......8.. 0.. 3.. 5.. 3

-----------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO 18.09.21

FK Tuzla City - FK Sloboda

HŠK Zrinjski - FK Rudar

HŠK Posušje - FK Radnik

FK Željezničar - FK Velež

FK Borac - NK Široki

FK Sarajevo - FK Leotar

------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 22:53, ukupno mijenjano 7 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 21:07

TEŠKA ALI SLATKA POBJEDA
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 25 sep 2021, 19:23, ukupno mijenjano 2 puta.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 11 sep 2021, 21:17

Cestitke za pobjedu, ne znam sta reci, tesko je bit pametan nakon ovog, izgubio sam gomilu zivaca....

E. Mehanovic je igrao slabo I trebao bi bit pametniji, ali ono su dva obicna faula... i jedan zuti bi bio previse...

Izgleda da nam ni sudije ne mogu nista .

Gavric odlican, nisam ga hvalio do sada, ali danas je bio najbolji...

Sukilovic je valjda trebo past kad ga je Gogic gurno kod gola Radnika...

Imali smo srece s ovim njihovim golmanom danas...

Slabiji su bili ovi koji su do sada manje igrali kao starteri Mehanovici (oba) i Tomasevic – vrlo slab, pa i Efendic u manjoj mjeri.

Pohvalio bih Mesinovica i Djerica koji su usli kao rezerve.

Nadam se da ce se Krpic, Dofo I Moris sto prije oporavit.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 11 sep 2021, 21:31

Za večeras cu samo reci sa igračem manje nekih 60 minuta, bez 3-4 igrača iz prve postave, protiv sudije pregazili smo Radnik.
Next ...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 21:58

TAKOĐER, VELIKE ČESTITKE SVIMA.
EFENDIĆ JE JE IGRAO NA KARJAŠEVOM MJESTU PA JE IZGLEDALO NEOBIČNO.
JA OVU POBJEDU SVRSTAVAM U VELIKE POBJEDE.BEZ OBZIRA ŠTO ĆE NEKO OVU UTAMICU NAZVATI OVAKO ILI ONAKO.
GOTOVO 5 DECENIJA GLEDAM FUDBAL.ONAJ KO OVAKVE UTAKMICE JE U STANJU DA DOBIJE ZASLUŽUJE VRH.SUDIJA INSTRUIRAN DA NAPRAVI ŠTA BILO.PO MENI ON JE IZVADIO BOLESTAN ZUB(E.MEHANOVIĆA) IZ NAŠE EKIPE I HVALA MU.MIRZAD,LIJEN IGRAČ ,NE TRČI, DOFFO JE IPAK DOFFO, KRPIĆ JE KRPIĆ.KOBI JE KOBI.ALI ONI ĆE AKOBOGDA BITI SPREMNI ZA GRADSKI DERBI I TU OČEKUJEM NAJBOLJU NAŠU UTAKMICU.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 22:08

Musemić: Imali smo puno problema, na pauzi sam im rekao da je to samo igrač manje, a ne 3-4
Tuzla City je večeras u Bijeljini sa 1:3 savladao ekipu Radnika u 8. kolu Premijer lige BiH.

slika

Musemić: Imali smo puno problema, na pauzi sam im rekao da je to samo igrač manje, a ne 3-4
Tuzla City je večeras u Bijeljini sa 1:3 savladao ekipu Radnika u 8. kolu Premijer lige BiH.

Do pobjede je Tuzla City stigao s igračem manje, a prije utakmice su se suočavali s još problema. Sve je prokomentarisao Husref Musemić.

“Imali smo puno problema prije utakmice jer su 3-4 igrača bila bolesna, onda smo ostali s igračem manje, ali to je fudbal. Svašta se desilo za 90 minuta. Na poluvremenu sam igračima rekao da pokušamo da igramo jer nas nema 3-4 manje nego jedan. Radnik je napravio pritisak, bez potrebe smo se povukli, ali i Radnik nas je na to prisilio”, rekao je Musemić.

“Kada dobijete ovakvu utakmicu ne možete ništa zamjeriti igračima. Nadam se da će se bar neko od ovih bolesnih igrača vratiti uskoro i da ćemo imati bolji roster za narednu utakmicu. Mi ipak i imamo kvalitetan fond igrača i to je današnja utakmica pokazala”, dodao je strateg tima iz Simin Hana.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 22:15

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 22:19

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 sep 2021, 22:26

Brka je u ono par minuta pokazao zasto mora u prvu postavu, kao Mehanovic da nemoze biti ispred Ubiparipa, bez obzira sto je U21
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 sep 2021, 22:38

[url [/url]

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 12 sep 2021, 10:04

elvirbaljic je napisao/la:
11 sep 2021, 22:26
Brka je u ono par minuta pokazao zasto mora u prvu postavu, kao Mehanovic da nemoze biti ispred Ubiparipa, bez obzira sto je U21
Mislio sam Tomasevic ce biti pojacanje ali eto ona polusezona u slobodi bila slucajnost definitvino..vidi se da ipak nema kvaliteta. Bolji Đeric i ako je jako limitiran igrac! Zasto Brka i Huso na klupi a Efe igra veznog?? Kakva je tu logika? Po mene Efe treba da igra, ali kao desni bek. A na klupi brka i Huso nigdje veze...🤦‍♂️znas li mozda razlog

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 sep 2021, 10:08

Eh sad bi se osvrnuo na utakmicu.
Fejzić dvije odlične odbrane ali imao je dosta posla zbog puno vraćenih lopti nazad.
Mustafa dobar obzirom da je u toku sedmice igrao za reprezentaciju. Čeliković vjerujem može puno bolje.
Nukića nemaš sta komentarisati standardno dobar.
TOMASEVIĆ totalni promašaj, jos jedan igrac manje na terenu. Kao da se nakon dvije godine probudio iz kome nikakvog osjećaja za loptu. Ne zna da li je pošao ili došao. Totalno beskorisan.
Efe sasvim dobra utakmica obzirom da je igrao zadnjeg veznog tj neprirodnu poziciju. Gavrić također vise nego dobar, cvrt, jak reklo bi se neprimjetan ali puno posla obavio. Misa se trudio trošio ali odradio super utakmicu a posebno lukav potez prilikom postizanja gola. Dzafić također dobar.
Migi je stvarno klasa i kvalitet, nekad bi se za njeg reklo dodaj mu loptu i počni se radovati, ali forma i želja izgleda nisu bas na nivou. Par kila viška i umor ga brzo stigao ali i takav kakav jeste uz minutazu koju dobija već je upisao 3 gola.
A drugi Mehanović tj Elvis se borio, često vraćao po loptu i u tom zaru malo vise ulazio u duele sto je sudija iskoristio da ga iskljuci. Po meni je nepotrebno da napadač tako rano zasluzi kartone na protivničkoj polovini, ali nije toliko do Elvisa koliko je sudija imao zadatak. Također njegov pogodak za brz povratak u utakmicu donkle mu daje alibi za prolaznu ocjenu.
Rezerve je teško kometarisati jer po starom Husrefovom običaju one se kasno dešavaju pa igrac i nema kqd da pokaže nešto posebno. Osim Đerića koji je pokazao koliko je Tomašević bio los.
Stvarno mi žao Voje, zagrijavao ga čitavo poluvrijeme i na kraju par minuta samo. Mislim da Vojo mora imati prednost u odnosu na Mehanoviće ali otom potom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 sep 2021, 10:09

PL BIH U FUDBALU NAKON 1/4 ODIGRANIH UTAKMICA.(8 KOLA)
Koalicija Sarajeva,Zrinjskog i Borca je očigledno na snazi.
U utakmicama sinoć, u Bijeljini i Tuzli lako je pomnožiti 2 i 2.Dva crvena kartona.Mateo Musa ga daje našem Mehinoviću u 1.poluvremenu a Bilbija Predragoviću u 70'.Jasno ko dan,odakle puše .Puše odadande odakle je uvijek i puhalo.Nije Musa Mateo to uradio u korist Radnika nego u korist Zrinjskog,Sarajeva,Borca.U Tuzli jeste Bilbija svjesno puhao u leđa Borcu ali i Zrinjskom i Sarajevu.Dva Tuzlanska kluba na vrhu tabele su brzo otkrila stare ljubavnike,čitaj ****.Osobito je problem što Gorki ako dobro igra može mnogima pomrsiti račune.Tuzla City dobro igra ali ,valja sad na nju udariti čak i u Bijeljini protiv fenjeraša! Bjelodano je jasno da tim TuzlaCity igra najbolje u ligi i plasman na tabeli nije nikakva slučajnost.Gorki svojim dobrim grama (in)direktno pomaže TuzlaCity to je prosta matematika.Otkida bodove suparnicima.Sarajevo je ad hok proljetos formiralo ko bejagi neku grupu od tri kluba.Ove jeseni sad je to 5 Bošnjačkih klubova.I šta bi? Dođe Sarajevo u Tuzlu ,sa sudijom Bandić Antonijem naoružano.Pobijedi drektno uz njegovu pomoć Stara kajda bivših "moćnih klubova"se nastavlja.Istina,oni više nisu u parama moćni,čak su propali ali politički gledano imaju veliku pozadinu.
P.S.
KAKO JE SAMO OSTARJELI I POTROŠENI 40 -GODIŠNJI GURBET ĐURIĆ ODGLUMIO DA JE UDAREN.MEHANOVIĆ JE IŠAO ČISTO NA LOPTU I LOPTU I UZEO ,ČAK JE NOGU IZVRNUO JER VALJDA STAO NA LOPTU.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 18:38, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 sep 2021, 10:12

Fanatico89 je napisao/la:
12 sep 2021, 10:04
elvirbaljic je napisao/la:
11 sep 2021, 22:26
Mislio sam Tomasevic ce biti pojacanje ali eto ona polusezona u slobodi bila slucajnost definitvino..vidi se da ipak nema kvaliteta. Bolji Đeric i ako je jako limitiran igrac! Zasto Brka i Huso na klupi a Efe igra veznog?? Kakva je tu logika? Po mene Efe treba da igra, ali kao desni bek. A na klupi brka i Huso nigdje veze...🤦‍♂️znas li mozda razlog
Huso i Brka su još roviti.Ne mogu izdržati cijelu utakmicu.Efendić je za nuždu igrao defanzivca sa Gavrićem.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 sep 2021, 10:22

U gradu se već osjeti neki strah i zebnja.
Već tri kola prije se počeli žaliti kako će ih sudija protiv nas oštetiti, već se uveliko traži alibi. A sve da se prikrije strah.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 sep 2021, 10:26

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 sep 2021, 10:08
Eh sad bi se osvrnuo na utakmicu.
Fejzić dvije odlične odbrane ali imao je dosta posla zbog puno vraćenih lopti nazad.
Mustafa dobar obzirom da je u toku sedmice igrao za reprezentaciju. Čeliković vjerujem može puno bolje.
Nukića nemaš sta komentarisati standardno dobar.
TOMASEVIĆ totalni promašaj, jos jedan igrac manje na terenu. Kao da se nakon dvije godine probudio iz kome nikakvog osjećaja za loptu. Ne zna da li je pošao ili došao. Totalno beskorisan.
Efe sasvim dobra utakmica obzirom da je igrao zadnjeg veznog tj neprirodnu poziciju. Gavrić također vise nego dobar, cvrt, jak reklo bi se neprimjetan ali puno posla obavio. Misa se trudio trošio ali odradio super utakmicu a posebno lukav potez prilikom postizanja gola. Dzafić također dobar.
Migi je stvarno klasa i kvalitet, nekad bi se za njeg reklo dodaj mu loptu i počni se radovati, ali forma i želja izgleda nisu bas na nivou. Par kila viška i umor ga brzo stigao ali i takav kakav jeste uz minutazu koju dobija već je upisao 3 gola.
A drugi Mehanović tj Elvis se borio, često vraćao po loptu i u tom zaru malo vise ulazio u duele sto je sudija iskoristio da ga iskljuci. Po meni je nepotrebno da napadač tako rano zasluzi kartone na protivničkoj polovini, ali nije toliko do Elvisa koliko je sudija imao zadatak. Također njegov pogodak za brz povratak u utakmicu donkle mu daje alibi za prolaznu ocjenu.
Rezerve je teško kometarisati jer po starom Husrefovom običaju one se kasno dešavaju pa igrac i nema kqd da pokaže nešto posebno. Osim Đerića koji je pokazao koliko je Tomašević bio los.
Stvarno mi žao Voje, zagrijavao ga čitavo poluvrijeme i na kraju par minuta samo. Mislim da Vojo mora imati prednost u odnosu na Mehanoviće ali otom potom.
Ubiparipa je zagrijavao dok je bilo neriješeno.Kad smo poveli odustao je.Osim što ga je na kraju uveo da uštedi vremena.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 sep 2021, 10:30

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 sep 2021, 10:22
U gradu se već osjeti neki strah i zebnja.
Već tri kola prije se počeli žaliti kako će ih sudija protiv nas oštetiti, već se uveliko traži alibi. A sve da se prikrije strah.
I nas i njih će sudije da uzmu na zub.Nije naš dušman ove sezone Gorki.Više nam je saveznik.Oni će naše rivale zakinuti za 2 ili 3 boda.JESU LI POBIJEDII VELEŽA? Sa Širokim,Željezničarom i Borcem remi.POSLIJE GOSTOVANJA KOD NAS DOLAZI IM POSUŠJE PA IDU ZRINJSKOM.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.