FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Veoma bitna pobjeda sinoć u Bijeljini.Počeli smo utakmicu po meni taktički loše- vrlo pasivno sa stalnim vraćanjem lopte unazad prema golmanu dok je s druge strane Radnik bio mnogo agresivniji,bolji i pritiskao sve do vodećeg gola.Izjednačenje je stiglo veoma brzo nakon udarca E Mehanovića.Nakon toga je isti igrač isključen zbog neopreznog starta (drugi žuti) a onda smo nekako došli do poluvremena sa rezultatom 1:1.
Na početku drugog dijela potpuno rasulo i Radnik je dominirao,stvarao šanse,izvodio korner za kornerom i nismo praktički izlazili iz svog šesnaesterca jedno 15 minuta.
Zatim se situacija na terenu preokrenula ulaskom Đerića i izlaskom ubjedljivo najlošijeg igrača na terenu Tomaševića.Ulaskom Đerića linije su se konsolidovale i prešli smo centar i poveli vještim pogotkom Mišića.Nakon toga smo kontrolirali igru.Sa ulaskom Mešinovića i ostalih smo čak i pritiskali umorni Radnik i na kraju postigli i treći gol kada je snalažljivi M.Mehanović ponovo zatresao mrežu nakon greške domaćeg golmana.
Sve u svemu turbulentna i zanimljiva utakmica u kojoj smo sretno i spretno došli do sva tri boda.
Suđenje ne baš korektno.Pravo domaćinsko sa oćiglednim navlačenjem.
Solidnu partiju pružili Gavrić,Čeliković,Nukić,M Mehanović,Šukilović,Džafić.Mišić.Poslije Mešinović i Đerić.Efendić potanak.Fejzić me klasično iritirao sa ispucavanjima lopte u posljednji čas ispred protivničkih napadača.E Mehanović počeo utakmicu borbeno i postigao gol a onda napravio nepametan prekršaj za crveni karton.Potpuno je razočarao Tomašević i djelovao mi je izgubljeno na terenu.
Pohvale idu domaćinu za vrlo korektan odnos na stadionu i tribinama.Sjedeći među navijačima Radnika uočio sam da su koncentrisani na igru svog tima,da nije bilo nikakve negative prema gostima i takođe nisam čuo nijednu pogrdnu riječ upućenu prema grupi navijača TC-a što je rijetkost na našim terenima.
Na početku drugog dijela potpuno rasulo i Radnik je dominirao,stvarao šanse,izvodio korner za kornerom i nismo praktički izlazili iz svog šesnaesterca jedno 15 minuta.
Zatim se situacija na terenu preokrenula ulaskom Đerića i izlaskom ubjedljivo najlošijeg igrača na terenu Tomaševića.Ulaskom Đerića linije su se konsolidovale i prešli smo centar i poveli vještim pogotkom Mišića.Nakon toga smo kontrolirali igru.Sa ulaskom Mešinovića i ostalih smo čak i pritiskali umorni Radnik i na kraju postigli i treći gol kada je snalažljivi M.Mehanović ponovo zatresao mrežu nakon greške domaćeg golmana.
Sve u svemu turbulentna i zanimljiva utakmica u kojoj smo sretno i spretno došli do sva tri boda.
Solidnu partiju pružili Gavrić,Čeliković,Nukić,M Mehanović,Šukilović,Džafić.Mišić.Poslije Mešinović i Đerić.Efendić potanak.Fejzić me klasično iritirao sa ispucavanjima lopte u posljednji čas ispred protivničkih napadača.E Mehanović počeo utakmicu borbeno i postigao gol a onda napravio nepametan prekršaj za crveni karton.Potpuno je razočarao Tomašević i djelovao mi je izgubljeno na terenu.
Pohvale idu domaćinu za vrlo korektan odnos na stadionu i tribinama.Sjedeći među navijačima Radnika uočio sam da su koncentrisani na igru svog tima,da nije bilo nikakve negative prema gostima i takođe nisam čuo nijednu pogrdnu riječ upućenu prema grupi navijača TC-a što je rijetkost na našim terenima.
-
- Kontakt:
Naravno sa nam nisu dušmani, ali nisu ni prijatelji i spasioci. Već par sezona ne mogu s nama u istu rečenicu. Me gledam njih jer su pukom srećom tu gdje jesu i sad slijedi slobodan pad. Svoj cilj su blizu da ostvare a to je opstanak. Mi gledamo svoj cilj a on je Evropa.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:30I nas i njih će sudije da uzmu na zub.Nije naš dušman ove sezone Gorki.Više nam je saveznik.Oni će naše rivale zakinuti za 2 ili 3 boda.JESU LI POBIJEDII VELEŽA? Sa Širokim,Željezničarom i Borcem remi.POSLIJE GOSTOVANJA KOD NAS DOLAZI IM POSUŠJE PA IDU ZRINJSKOM.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:22U gradu se već osjeti neki strah i zebnja.
Već tri kola prije se počeli žaliti kako će ih sudija protiv nas oštetiti, već se uveliko traži alibi. A sve da se prikrije strah.
Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:44Naravno sa nam nisu dušmani, ali nisu ni prijatelji i spasioci. Već par sezona ne mogu s nama u istu rečenicu. Me gledam njih jer su pukom srećom tu gdje jesu i sad slijedi slobodan pad. Svoj cilj su blizu da ostvare a to je opstanak. Mi gledamo svoj cilj a on je Evropa.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:30I nas i njih će sudije da uzmu na zub.Nije naš dušman ove sezone Gorki.Više nam je saveznik.Oni će naše rivale zakinuti za 2 ili 3 boda.JESU LI POBIJEDII VELEŽA? Sa Širokim,Željezničarom i Borcem remi.POSLIJE GOSTOVANJA KOD NAS DOLAZI IM POSUŠJE PA IDU ZRINJSKOM.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:22U gradu se već osjeti neki strah i zebnja.
Već tri kola prije se počeli žaliti kako će ih sudija protiv nas oštetiti, već se uveliko traži alibi. A sve da se prikrije strah.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 11:40, ukupno mijenjano 2 puta.
To su te utakmice kada odjednom iz čista mira more postane nemirno i naš brod se nađe u nepredvidivim i teškim okolnostima.No posada je uspješno izvršila svoje zadatke i uplovili smo u mirne vode.CityCity je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:42Veoma bitna pobjeda sinoć u Bijeljini.Počeli smo utakmicu po meni taktički loše- vrlo pasivno sa stalnim vraćanjem lopte unazad prema golmanu dok je s druge strane Radnik bio mnogo agresivniji,bolji i pritiskao sve do vodećeg gola.Izjednačenje je stiglo veoma brzo nakon udarca E Mehanovića.Nakon toga je isti igrač isključen zbog neopreznog starta (drugi žuti) a onda smo nekako došli do poluvremena sa rezultatom 1:1.
-
- Kontakt:
Ja razumijem tebe da ih nešto uvlačiš u pricu o nama i našem uspjehu obzirom da kazu da si dugo vremena bio navijač Kluba X.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 11:34Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:44Naravno sa nam nisu dušmani, ali nisu ni prijatelji i spasioci. Već par sezona ne mogu s nama u istu rečenicu. Me gledam njih jer su pukom srećom tu gdje jesu i sad slijedi slobodan pad. Svoj cilj su blizu da ostvare a to je opstanak. Mi gledamo svoj cilj a on je Evropa.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:30
I nas i njih će sudije da uzmu na zub.Nije naš dušman ove sezone Gorki.Više nam je saveznik.Oni će naše rivale zakinuti za 2 ili 3 boda.JESU LI POBIJEDII VELEŽA? Sa Širokim,Željezničarom i Borcem remi.POSLIJE GOSTOVANJA KOD NAS DOLAZI IM POSUŠJE PA IDU ZRINJSKOM.
Nas uspjeh nema veze sa njima. Jedino kroz prizmu teme da su filijala pa dugoročno da nam donese eventualnu korist.
Gledamo svoj put i cilj a gdje će oni završiti to nek bude njihova briga.
PS za sada je sigurno da nema Elvisa M. Pitanje je ove viroza ostalih da li će biti spremni za vikend i da le će nedaj Bože neko još pokupiti do utakmice.
-
- Kontakt:
Corona kakva viroza...Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 12:29Ja razumijem tebe da ih nešto uvlačiš u pricu o nama i našem uspjehu obzirom da kazu da si dugo vremena bio navijač Kluba X.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 11:34Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:44
Naravno sa nam nisu dušmani, ali nisu ni prijatelji i spasioci. Već par sezona ne mogu s nama u istu rečenicu. Me gledam njih jer su pukom srećom tu gdje jesu i sad slijedi slobodan pad. Svoj cilj su blizu da ostvare a to je opstanak. Mi gledamo svoj cilj a on je Evropa.
Nas uspjeh nema veze sa njima. Jedino kroz prizmu teme da su filijala pa dugoročno da nam donese eventualnu korist.
PS za sada je sigurno da nema Elvisa M. Pitanje je ove viroza ostalih da li će biti spremni za vikend i da le će nedaj Bože neko još pokupiti do utakmice.
-
- Kontakt:
Netreba se baviti Slobodom, meni je drago da su u vrhu, da uzimaju bodove nasim konkurentima, definitivno "preci su nam" od bilo kojeg drugog kluba u PL BiH. Mi imamo svoj put i treba se fokusirati samo na nas , gurati svoju pricu i stav. Dolazimo iz istog mjesta, komsije smo i treba odrzavati korektne odnose i postovanje. Ovih par utakmica u kojima smo bili u rezultatskom zaostatku, dokazali smo da mozemo da se vratimo, dignemo glavu i okrenemo rezultat. Toje dokaz da ekipa radi dobro, da je tim psihofihicki spreman da se nosi sa pritiskom, i tome neizmjerno raduje. Korekcija mjesta, izmjene igraca , pojacanja ipak je to nesto sto treba prepustiti struci, jer posle ovakvih rezultata nesmijemo dati sebi za pravo da mislimo da znamo bolje. Prvi ja nekad prokomentarisem sastav, sto nije ovako ili onako, ali moram priznati kapa do poda Husrefu, trenutno nas vodi onako kako i dolikuje ekipi u koju je ulozen novac i trud Azmira Husica.
Tuzla City / Sloga Simin Han
- Taj klub za koji sam ja navijao više ne postoji.Ali znaš od kada? Od 1981 godine kada su otjerali Đorđa Geruma.Poslije su 1987 poitičkom odlukom ostali u ligi a Velež ostao bez titule.Usezoni 1987/88 uspijevaju namoliti Geruma i on dolazi na 1 sezonu.Isti tim koji je opstao na nepošten način je bio nakon jeseni viceprvak,a na kraju sezone su bili 5.Samo zahvaljujući dobrom radu u omladinskom pogonu i privlaćnom imenu kad je skauting u pitanju doktrljali su se do 1991 kad su ispali iz lige.Sve poslije rata staje u jednu rečenicu :"2013 (kao drugoligaš) IZABRALI SU AZMIRA HUSIĆA ZA PREDSJEDNIKA KAD KLUB NIJE POSTOJAO.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 12:29Ja razumijem tebe da ih nešto uvlačiš u pricu o nama i našem uspjehu obzirom da kazu da si dugo vremena bio navijač Kluba X.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 11:34Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:44
Naravno sa nam nisu dušmani, ali nisu ni prijatelji i spasioci. Već par sezona ne mogu s nama u istu rečenicu. Me gledam njih jer su pukom srećom tu gdje jesu i sad slijedi slobodan pad. Svoj cilj su blizu da ostvare a to je opstanak. Mi gledamo svoj cilj a on je Evropa.
U SEZONI 2015/16 PREDVOĐENI HUSIĆEM I MUSEMIĆEM ZAUZELI SU 2 MJESTO U BIH I IGRALI LIGU EVROPE , A ONDA JE USLIJEDILO TJERANJE AZMIRA HUSIĆA IZ KLUBA.........
P.S.
I vidi sudbine,sad su na Azmira Husića respiratoru........Da ga iskopča sutra bi se skotrljali u drugu federalnu.
I sve zaboravim reći, hebem ti Stanišić da ti hebem.Ukleto za nas.CityCity je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:42Veoma bitna pobjeda sinoć u Bijeljini.Počeli smo utakmicu po meni taktički loše- vrlo pasivno sa stalnim vraćanjem lopte unazad prema golmanu dok je s druge strane Radnik bio mnogo agresivniji,bolji i pritiskao sve do vodećeg gola.Izjednačenje je stiglo veoma brzo nakon udarca E Mehanovića.Nakon toga je isti igrač isključen zbog neopreznog starta (drugi žuti) a onda smo nekako došli do poluvremena sa rezultatom 1:1.
-
- Kontakt:
A korona nije virus?Fanatico89 je napisao/la: ↑12 sep 2021, 13:56Corona kakva viroza...Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 12:29Ja razumijem tebe da ih nešto uvlačiš u pricu o nama i našem uspjehu obzirom da kazu da si dugo vremena bio navijač Kluba X.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 11:34
Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.
Ili si nesto pametno htio reći pa me ispravljaš?
U zemlji Bosni na brdovitom Balkanu
u predgrađu grada Tuzle,Siminu Hanu,
telal - Huso sabro narod pa ovako zbori:
"Ko god na put stane Husiću Azmiru našem Sultanu
i njegovom Velikom veziru Husref Paši - hanu
smrvit će ga, ko tarhanu".
u predgrađu grada Tuzle,Siminu Hanu,
telal - Huso sabro narod pa ovako zbori:
"Ko god na put stane Husiću Azmiru našem Sultanu
i njegovom Velikom veziru Husref Paši - hanu
smrvit će ga, ko tarhanu".
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ma sve ok. Tvoje pravo i drago mi je da si sad na pravoj strani.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 14:20- Taj klub za koji sam ja navijao više ne postoji.Ali znaš od kada? Od 1981 godine kada su otjerali Đorđa Geruma.Poslije su 1987 poitičkom odlukom ostali u ligi a Velež ostao bez titule.Usezoni 1987/88 uspijevaju namoliti Geruma i on dolazi na 1 sezonu.Isti tim koji je opstao na nepošten način je bio nakon jeseni viceprvak,a na kraju sezone su bili 5.Samo zahvaljujući dobrom radu u omladinskom pogonu i privlaćnom imenu kad je skauting u pitanju doktrljali su se do 1991 kad su ispali iz lige.Sve poslije rata staje u jednu rečenicu :"2013 (kao drugoligaš) IZABRALI SU AZMIRA HUSIĆA ZA PREDSJEDNIKA KAD KLUB NIJE POSTOJAO.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 12:29Ja razumijem tebe da ih nešto uvlačiš u pricu o nama i našem uspjehu obzirom da kazu da si dugo vremena bio navijač Kluba X.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 11:34
Ma naravno.Među nama vlada tipično rivalstvo dva gradska kluba.Oni imaju bogatu tradiciju ali već 30 godina su u finansijskoj i krizi morala.Mi smo novak u PL ali ,već u četvrtoj godini obzirom da nismo dužni niti na budžetu,mi smo jedan od najjačih klubova u državi.Neka akoBogda tako i potraje.Uz pomoć Azmira HUsića oni su se podigli ove sezone ,što je dobro i za njih i nas.Više će bodova doći u Tuzlu.Mi imamo zadovojstvo da smo rival kluba koji je ime na ex Jugoslovenskim prostorima.Tako raste i naš ugled.Naravno u derbiju se nećemo štediti i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo.No staro je pravilo da u ovakvim utakmicama nema favorita.Nama će samo E.Mehanović faliti.Oni će igrati bez Predragovića i Kurtalića.
U SEZONI 2015/16 PREDVOĐENI HUSIĆEM I MUSEMIĆEM ZAUZELI SU 2 MJESTO U BIH I IGRALI LIGU EVROPE , A ONDA JE USLIJEDILO TJERANJE AZMIRA HUSIĆA IZ KLUBA.........
P.S.
I vidi sudbine,sad su na Azmira Husića respiratoru........Da ga iskopča sutra bi se skotrljali u drugu federalnu.
Samo kažem ne treba ih puno vezivati uz nas, imaju oni svoj put i nek im je sretno a mi svoj. Eh na tom našem putu gledamo samo sebe i oni su samo jedan od protivnika koje treba pobjediti na terenu. Nista vise - nista manje.
Septembar--Kalendar takmičenja.
18./19.09.2021. 9. kolo m:tel Premijer lige BiH -Gorki
22.09.2021.(srijeda) 10. kolo m:tel Premijer lige BiH - Široki
25./26.09.2021. 11. kolo m:tel Premijer lige BiH - Velež
------------------------------------------------------------------------
29.09.2021.(srijeda) Utakmice 1/16 Finala Kup-a BiH
18./19.09.2021. 9. kolo m:tel Premijer lige BiH -Gorki
22.09.2021.(srijeda) 10. kolo m:tel Premijer lige BiH - Široki
25./26.09.2021. 11. kolo m:tel Premijer lige BiH - Velež
------------------------------------------------------------------------
29.09.2021.(srijeda) Utakmice 1/16 Finala Kup-a BiH
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 15:26, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ma sve ok. Tvoje pravo i drago mi je da si sad na pravoj strani.
Samo kažem ne treba ih puno vezivati uz nas, imaju oni svoj put i nek im je sretno a mi svoj. Eh na tom našem putu gledamo samo sebe i oni su samo jedan od protivnika koje treba pobijediti na terenu. Nista vise - nista manje."
Ma u međusobnom okršaju nema ljubavi.Mi smo trenutno kvalitetniji i prirodno je da očekujemo pobjedu.Tu nema milosti, ne bi je ni oni imali prema nama.Samo uz Božiju pomoć.Volio bih da nam sudi Peljto.On ne dijeli puno kartona.
Što se tiče tribine nama kao domaćinu pripada zapadna a njima kao gostima sjeverna.
Samo kažem ne treba ih puno vezivati uz nas, imaju oni svoj put i nek im je sretno a mi svoj. Eh na tom našem putu gledamo samo sebe i oni su samo jedan od protivnika koje treba pobijediti na terenu. Nista vise - nista manje."
Ma u međusobnom okršaju nema ljubavi.Mi smo trenutno kvalitetniji i prirodno je da očekujemo pobjedu.Tu nema milosti, ne bi je ni oni imali prema nama.Samo uz Božiju pomoć.Volio bih da nam sudi Peljto.On ne dijeli puno kartona.
Što se tiče tribine nama kao domaćinu pripada zapadna a njima kao gostima sjeverna.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
I ja htjedoh isto napisati pa zaboravih.Dobro si primijetio.Kao po pravilu nakon "mini priprema" u Stanišiću slijedi pad forme.Neko bi trebao malo proanalizirati o čemu se radi.Očekivao sam sinoć kad je krenula utakmica da su igrači nakon priprema i duže pauze puni snage i spremni za presing na protivničkoj polovini kad ono Radnik trči i igra a mi u defanzivi stalno vraćamo loptu nazad prema Fejziću.tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 14:27I sve zaboravim reći, hebem ti Stanišić da ti hebem.Ukleto za nas.CityCity je napisao/la: ↑12 sep 2021, 10:42Veoma bitna pobjeda sinoć u Bijeljini.Počeli smo utakmicu po meni taktički loše- vrlo pasivno sa stalnim vraćanjem lopte unazad prema golmanu dok je s druge strane Radnik bio mnogo agresivniji,bolji i pritiskao sve do vodećeg gola.Izjednačenje je stiglo veoma brzo nakon udarca E Mehanovića.Nakon toga je isti igrač isključen zbog neopreznog starta (drugi žuti) a onda smo nekako došli do poluvremena sa rezultatom 1:1.
JA NEMAM VOLJE DA POBROJIM SVE TE NAŠE REP.PAUZE U STANIŠIĆU. .I UVIJEK JE POSLIJE DOLAZIO PAD IGRE . U TO SAD UBRAJAM I VIROZU .
PET STARTERA,SA KOJMA SMO IGRALI OVU JESEN JUČER NIJE BILO U SASTAVU.KOBI,DOFFO,SULEJMAN,MEŠINOVIĆ I MEHIDIĆ.DAKLE POLA TIMA.SRETNA JE OKOLNOST DA IGRAČI KOJI SU IH ZAMIJENILI IMAJU ISTI KVALITET.ALI NISU U ONOM SASTAVU IGRALI SLUŽBENU UTAKMICU.NAVIKAVANJE JE NEMINOVNO.POTPUNO JE HUSREFU PRAVU ŠTO JE SA IZMJENAMA POČEO OD TOMAŠEVIĆA.uVEO JE ĐERIĆA U 60',MEŠINOVIĆA UMJESTO MIŠIĆA U 76'.MI SMO VEĆ ULASKOM ĐERIĆASREDILI REDOVE I U 64 'MIŠIĆ ZABIJA ZA 1:2.NARAVNO NE TREBA TOMAŠEVIĆA SAD DOČEKAT NA NOŽ.TREBA MOMKU VREMENA I IMAT ĆE GA.VRATIT ĆE ON EKIPI EVENTUALNU LOŠU IGRU SINOĆ.TREBA PRIZNATI DA M.MEHANOVIĆ DAKLE ČOVJEK NA NJEGOVOJ STRANI NIJE BRZ NITI SKLON DEFANZIVI.JUČER JE TOGA MORALO BITI UZ ČINJENICU DA SMO IMALI MANJAK IGRAČA U POLJU.
PET STARTERA,SA KOJMA SMO IGRALI OVU JESEN JUČER NIJE BILO U SASTAVU.KOBI,DOFFO,SULEJMAN,MEŠINOVIĆ I MEHIDIĆ.DAKLE POLA TIMA.SRETNA JE OKOLNOST DA IGRAČI KOJI SU IH ZAMIJENILI IMAJU ISTI KVALITET.ALI NISU U ONOM SASTAVU IGRALI SLUŽBENU UTAKMICU.NAVIKAVANJE JE NEMINOVNO.POTPUNO JE HUSREFU PRAVU ŠTO JE SA IZMJENAMA POČEO OD TOMAŠEVIĆA.uVEO JE ĐERIĆA U 60',MEŠINOVIĆA UMJESTO MIŠIĆA U 76'.MI SMO VEĆ ULASKOM ĐERIĆASREDILI REDOVE I U 64 'MIŠIĆ ZABIJA ZA 1:2.NARAVNO NE TREBA TOMAŠEVIĆA SAD DOČEKAT NA NOŽ.TREBA MOMKU VREMENA I IMAT ĆE GA.VRATIT ĆE ON EKIPI EVENTUALNU LOŠU IGRU SINOĆ.TREBA PRIZNATI DA M.MEHANOVIĆ DAKLE ČOVJEK NA NJEGOVOJ STRANI NIJE BRZ NITI SKLON DEFANZIVI.JUČER JE TOGA MORALO BITI UZ ČINJENICU DA SMO IMALI MANJAK IGRAČA U POLJU.
Žižović nakon večerašnjeg remija najavio gradski derbi: Prvi put imamo dva kluba iz Tuzle u vrhu, bit će spektakl
PREMIJER LIGA BIH11/09/2021 u 22:58 h
Trener Slobode nakon remija sa Borcem
FK Sloboda je u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrala utakmicu protiv ekipe FK Borac sa konačnim rezultatom 1:1. Nakon utakmice izjavu za Arenasport dao je trener Crveno-crnih, Mladen Žižović.
"Zadovoljni smo s obzirom da smo ostali sa igračem manje. Morali smo da se opredjelimo za odbranu. Mislim da nismo nažalost dobro reagovali kod prekida i primili smo taj pogodak. Morali smo se fokusirati na odbranu, jer smo imali igrača manje. Nismo uspjeli da odbranimo ono vodstvo, ali za mene je ovaj bod kao pobjeda.", rekao je Žižović i osvrnuo se na tuzlanski derbi u narednom kolu:
"Tuzla City igra fenomenalno ove sezone. Pokazali su sigurno najviše i danas su pobjedili sa igračem manje. Mislim da će to biti spektakl u gradu Tuzli i da je ovo po prvi put da imamo dva kluba iz Tuzle u vrhu bh. fudbala."
PREMIJER LIGA BIH11/09/2021 u 22:58 h
Trener Slobode nakon remija sa Borcem
FK Sloboda je u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrala utakmicu protiv ekipe FK Borac sa konačnim rezultatom 1:1. Nakon utakmice izjavu za Arenasport dao je trener Crveno-crnih, Mladen Žižović.
"Zadovoljni smo s obzirom da smo ostali sa igračem manje. Morali smo da se opredjelimo za odbranu. Mislim da nismo nažalost dobro reagovali kod prekida i primili smo taj pogodak. Morali smo se fokusirati na odbranu, jer smo imali igrača manje. Nismo uspjeli da odbranimo ono vodstvo, ali za mene je ovaj bod kao pobjeda.", rekao je Žižović i osvrnuo se na tuzlanski derbi u narednom kolu:
"Tuzla City igra fenomenalno ove sezone. Pokazali su sigurno najviše i danas su pobjedili sa igračem manje. Mislim da će to biti spektakl u gradu Tuzli i da je ovo po prvi put da imamo dva kluba iz Tuzle u vrhu bh. fudbala."
-
- Kontakt:
Treba ga sacekat,nije odradio pripreme s ekipom i mozda mu treba vremena..tuzlac je napisao/la: ↑12 sep 2021, 17:54JA NEMAM VOLJE DA POBROJIM SVE TE NAŠE REP.PAUZE U STANIŠIĆU. .I UVIJEK JE POSLIJE DOLAZIO PAD IGRE . U TO SAD UBRAJAM I VIROZU .
Kad se sjetim kritika Dzaficu,pa eto tip dodje sebi..
Popravili smo skor sa Radnikom ali je još negativan za nas:
UKUPNO PRVENSTVENIH SUSRETA -----9
POBJEDA TUZLACITY--------------------3
POBJEDA RDNIKA------------------------4
REMI--------------------------------------2
GOL SKOR----------------------------9:13 (-4)
UKUPNO PRVENSTVENIH SUSRETA -----9
POBJEDA TUZLACITY--------------------3
POBJEDA RDNIKA------------------------4
REMI--------------------------------------2
GOL SKOR----------------------------9:13 (-4)
Super stojimo, sve cestitke svima, ali ponisten regularan gol protiv Zelje, ponisten regularan gol protvi Rudara, tri crvena u 7 utakmica - koda smo neka mesarska ekipa, a ustvari smo suprotno od toga... svaki faul nam je zuti...
Provukli smo se do sada, ali ne moze ovako vjecno... sudjenje nam je katastrofalno i sve je gore iz kola u kolo...
Ne znam jel vise zbog toga sto smo prvi ili zbog toga sto smo na "pogresnoj strani 4R" . Ali oboje vjerovatno utice na to da nas sudije pokusavaju zaustavit...
Hebo im Vico i Borac mater a i Zrinjski isto...
Provukli smo se do sada, ali ne moze ovako vjecno... sudjenje nam je katastrofalno i sve je gore iz kola u kolo...
Ne znam jel vise zbog toga sto smo prvi ili zbog toga sto smo na "pogresnoj strani 4R" . Ali oboje vjerovatno utice na to da nas sudije pokusavaju zaustavit...
Hebo im Vico i Borac mater a i Zrinjski isto...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.