NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Cod
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Cod » 13 sep 2021, 16:59

Kao što jednom prilikom reče Tarik Filipovic nigdje se nakon 3 dobra rezultata publika ne nalozi kao u Splitu i Zenici,tako mislim da će dobrim rezultatima se i publika vraćati.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 13 sep 2021, 18:35

Cod je napisao/la:
13 sep 2021, 16:59
Kao što jednom prilikom reče Tarik Filipovic nigdje se nakon 3 dobra rezultata publika ne nalozi kao u Splitu i Zenici,tako mislim da će dobrim rezultatima se i publika vraćati.
I nigdje vise ta loziona se ne obije o glavu kao u Zenici i Splitu. Kad god je bila euforija, bilo je i hladjenje do dna, pa nam treba godina da se oparavimo. Ako ista mrzim kod nas je taj **** hajp. **** te to, jedna tekma pun stadion i onda 5 utakmica, 500 ljudi.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 sep 2021, 18:50

Okrenulo se ovo nabolje neki pozitivan vajb se osjeti..potrebna je ta pobjeda u Jelahu, pisao sam za Moševac da Ce biti tesko i da je top 3 najteze gostovanje, Jelah je odmah iznad tu na 4 mjestu, bio sam i u Jelahu 3-4 puta na utakmicama, dobar travnjak, odmah poslije naseg u ligi sto je dobro za nas, nisu krkani kao Moševac moze se igrati i vrijeme je za kapitalac od 3 boda sa strane. Iducih 9 bodova poslije toga nije upitno ali ovo je krucijalnih 3 boda. Samo Kolica od prve minute i presing ko u Krivaji.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 13 sep 2021, 18:57

Truhlo je napisao/la:
13 sep 2021, 18:35
Cod je napisao/la:
13 sep 2021, 16:59
I nigdje vise ta loziona se ne obije o glavu kao u Zenici i Splitu. Kad god je bila euforija, bilo je i hladjenje do dna, pa nam treba godina da se oparavimo. Ako ista mrzim kod nas je taj **** hajp. **** te to, jedna tekma pun stadion i onda 5 utakmica, 500 ljudi.
Mi kad smo se borili za vrh u sezonama 2007/08 i 2011/12 prosjek na stadionu bio je 7000 + tako da dobri rezultati kontinuirano i uvijek ce biti dobra posjeta
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 13 sep 2021, 20:18

boga mi...milina gledat i ovaj instagram akaunt celikov...prije se paucina ufati a sad uvijek objave i to zanimljive...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 sep 2021, 20:56

laudrop je napisao/la:
13 sep 2021, 20:18
boga mi...milina gledat i ovaj instagram akaunt celikov...prije se paucina ufati a sad uvijek objave i to zanimljive...
Vala bas, znaci ova komunikacija sa navijacima.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 13 sep 2021, 22:46

Zaboravljate da se dobar dio publike nikada više nije vratio na stadion poslije onog našeg dugoročnog bojkota. Ono što je ostalo prepolovila je pandemija, plus ako se odbace derbi navijači kojih svuda ima i koji ne dolaze zbog famosa i sl. (protiv Bosne će neki i doći) to je ta brojka koja nam je ostala. Ne treba srkletiti, šta je tu je. Raditi na promociji i marketingu malo bolje, i to bi se trebalo popravljati uz iole atraktivnu igru za ovaj rang. Ali ne očekujte pun stadion sve do nekog atraktivnijeg protivnika iz Premijer lige u nekom budućem kupu.
Ja mislim da bi i presuda u našu korist kada već dođe do nje mogla napraviti neki mini hajp, jer mnogi ljudi su u nevjerici da ćemo je uopće i dobiti protiv ovog Fudomuda. Moramo shvatiti da veliki broj ljudi isto tako ne konta ni kako klub sad funkcioniše, a kamoli da vjeruje da se dugovanja vraćaju. Jednostavno, za ovo treba vremena da profunkcioniše i nisam baš zato da onako prozivaju i dijele navijači tipa "pravi" i "lažni". Svi će oni doći kad im vrijeme pokaže pravu istinu, ko je bio grobar, a ko na pravoj strani.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 sep 2021, 22:49

Da i ja dam jedan prijedlog, posto kazete da rukovodstvo kluba ovo cita. Moze li se na klubskoj web stranici postaviti igraci Celika sa pozicijama, imena prezime, slika, godine.. ono osnovno? Hvala.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 14 sep 2021, 08:12

Marketing i PR nam nikada nije bio jaci, odlicno rade svoj posao i samo naprijed. Imamo i koliku-toliku podrsku medija, sem ovih fudinih 072 i zenicainfo. Treba samo nastaviti ovim putem, zajednickim snagama do boljeg i zdravijeg Čelika

Jameson
Kontakt:

Post Postao/la Jameson » 14 sep 2021, 09:49

habuba je napisao/la:
13 sep 2021, 13:26
zona072 je napisao/la:
13 sep 2021, 11:07
Samo kvalitetan i atraktivan fudbal, što mi nemamo u prvom rangu kamoli na amateskom nivou. S druge strane puno stvari ne ide u prilog, jedan veliki broj ljudi koji su odrasli uz Čelika nije više u državi, s druge strane nove generacije imaju neki drugi đir...
Tako da kad uzmeš sve u obzir 400 članova kluba i prosječan broj navijača od 500 sa oscilacijama gore dole je realan.
Hajde sto ih nema u drzavi i na utakmicama, ali ih nema ni medju 12. igracima, vjernim navijacima, a bogami ni medju prodanim donatorskim kartama. I pored toga za ovaj novi ciklus ce sigurno doci do povecanja broja i 12. igraca a i vijernih navijaca, samo sto to mora vise i bolje da bude. Hajde da kazemo da je ta podrska i skupa za vecinu (mada ne vidim kako je to toliko velik zalogaj da neko odvoji 25-50 eura mjesecno) da bar 5-10 donatorskih kupe svake dvije sedmice i to bi bilo puna kapa.

Razumijem da za sve treba vrijeme, uporan rad i rezultati ali mi opet moj zenicki lokalpatritizam neda mira pa ne mogu da shvatim ljude koji nisu skocili na ovu priliku da pomognu klubu.
A kakve gluposti lik napisa...

Udji u spisak 12.igraca, vjernih navijaca i razuvjeri se, a siguran sam i da je 90% donatorskih kupila dijaspora.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 14 sep 2021, 09:55

Raja kad se kup igra?
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Rob1988
Kontakt:

Post Postao/la Rob1988 » 14 sep 2021, 11:07

Pozdrav robovi, vec par kola sam pokusavao kupiti donatroske karte, ali bez uspjeha..kao odgovor sam dobio da je transakcija odbijena zbog netacnih podataka.. mada sam nakon detaljne provjere siguran da su podatci bili tacni. Poslao sam i mail na [email protected] ali do sada nisam dobio nikakav odgovor. Zato sam htio da pitam ovdje, da mozda neko iz dijaspore nije imao isti ili slican problem?
Samo Celik!!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 14 sep 2021, 11:11

HarisZe je napisao/la:
14 sep 2021, 09:55
Raja kad se kup igra?
Mi smo ispali u Kupu, tako da samo igramo ligu

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 sep 2021, 11:58

Jameson je napisao/la:
14 sep 2021, 09:49

Udji u spisak 12.igraca, vjernih navijaca i razuvjeri se, a siguran sam i da je 90% donatorskih kupila dijaspora.
Čovjek je to "nezgrapno" napisao. Naravno da je velika većina 12. igrača i onih koji kupuju karte iz dijaspore. Samo što to nije ni 10% onih koji su napustili Zenicu u posljednjim godinama. I siguran sam da je na to mislio, kad je pisao post...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 14 sep 2021, 14:20

Pasha je napisao/la:
14 sep 2021, 11:58
Jameson je napisao/la:

Čovjek je to "nezgrapno" napisao. Naravno da je velika većina 12. igrača i onih koji kupuju karte iz dijaspore. Samo što to nije ni 10% onih koji su napustili Zenicu u posljednjim godinama. I siguran sam da je na to mislio, kad je pisao post...
Hvala Pasha na upotpunjavanju. Naravno da nisam mislio bukvalno da ih nema jer se zna ko nosi akciju 12. igrac i vijerni navijac kao i ko kupuje donatorske karte i sam sam medju njima. Poenta je u tome da se radi o jednom mikro broju u odnosu na brojnost nasih ljudi vani.

Evo npr. protiv Famosa prodana 161 donatorska karta. Od tog broja buraz i ja smo kupili 20 ili 30 (u ova tri kola nas dvojica kupili 80-90 karti) karti, vise se ni ne sjecam. O cemu onda da pricamo?! Meni idu na krc prvo oni oko mene pa onda svi ostali koji su zeniĆani, prde, pricaju, busaju se u prsa a marka im ko lamela.

slika

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 14 sep 2021, 14:46

Pa gdje su ti toliki navijači i čelikovci po inostranstvu ?
Jebote život čuj 161 donatorska :oops: Premal je i ovaj broj prodanih ulaznica ali ovo oko donatorskih je blamaža, prvenstveno dijaspore ... Ali šta bi, to je realnost i činjenica. **** navijača koji ne da marke klubu, to nije navijač, popišaj ga.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 14 sep 2021, 15:02

Novi sponzor je tu!

Sad zamislite da igramo PL sa ovom upravom i sa zdravim klubom.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Jameson
Kontakt:

Post Postao/la Jameson » 14 sep 2021, 15:09

habuba je napisao/la:
14 sep 2021, 14:20
Pasha je napisao/la:
14 sep 2021, 11:58
Jameson je napisao/la:

Hvala Pasha na upotpunjavanju. Naravno da nisam mislio bukvalno da ih nema jer se zna ko nosi akciju 12. igrac i vijerni navijac kao i ko kupuje donatorske karte i sam sam medju njima. Poenta je u tome da se radi o jednom mikro broju u odnosu na brojnost nasih ljudi vani.

Evo npr. protiv Famosa prodana 161 donatorska karta. Od tog broja buraz i ja smo kupili 20 ili 30 (u ova tri kola nas dvojica kupili 80-90 karti) karti, vise se ni ne sjecam. O cemu onda da pricamo?! Meni idu na krc prvo oni oko mene pa onda svi ostali koji su zeniĆani, prde, pricaju, busaju se u prsa a marka im ko lamela.

slika
Onda je bio nesporazum i u sustini se slazem s obojicom, ali nista taj procenat ne odstupa od procenta raje koja je ostala dole i prati i dalje.

Barem u mom krugu raje i poznanika, ko god je bio istinski navijac prije nego je otisao vani, prati i sada kad je vani na jedan nacin ili drugi. Tih navijaca koji su na stadionu 4 domaca derbija u sezoni i navijaca na baterije koji sjede na pivi i pitaju te kako je igrao Celik kad te vide sa salom poslije tekme je vazda bilo i vazda ce biti, i u gradu i u dijaspori.

Ne treba napadati, svako nek podrzi koliko moze i to je to. Broj "normalnih" + donatorskih karti je skoro 1000 u trecoj ligi. Toliko je sad za vikend Dinamo prodao protiv Sibenika.

Dijaspori su zavrsili godisnji, tako da ocekujem i da ce taj broj rasti u svakom slucaju :D

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 sep 2021, 15:21

Penje se evo skoro do 1000 idemo dalje.

Messer je tu, idemo dalje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 14 sep 2021, 15:29

Ta prica da se proziva dijaspora zbog malog broja prodanih donatorskih karata je sadakaska. Iako se slazem sa Pashinim objasnjenjem Habubinog vidjenja stvari, ali da se malo presaltamo na to da nije karta za jednu tekmu 20 KM pa da nije dostupna ljudima u Zenici nego 2 KM. Donatorske karte su sigurno dostupne svima tako da ne pricajte samo o dijaspori nego generalno Zenica je ta koja je podbacila. Naravno, i dijaspora moze bolje, ali ne treba to dijeliti na ove i one nego treba svima nastaviti dizati svijest.

Ako poredimo druge terene, pa cak i u Premijer ligi onda su ovi podaci uredni kad se uzmu u obzir sve okolnosti. Ipak, ako poredimo ono sta klub zeli postici onda je sva poenta u tom da je svijest ljudi u gradu ta koja treba biti konstantno u izgradnji, jer ocito da na tom polju ima i dalje mnogo prostora za napredak.

To je ono kad se govori da je prica o zdravom Čeliku bitnija za buducnost od lige koju trenutno klub igra, od protivnika s kojima igra, od rezultata itd. Ovaj Čelik ima sansu da u buducnosti igra evropske tekme i bude ponos grada s pokricem. U slucaju da su nam ove druge stvari trenutno najbitnije, opet bismo ponavljali greske iz proslosti i bili zakucani u beznadju. Kad ljudi to shvate, kad bude vise onih koji to kontaju, bice sigurno i vise publike na stadionu. Novi mentalitet u izgradnji!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.