Na nivou drzave se postuje Ustav odnosno Dejtonski sporazum, a na nivou Federacije nije...i to treba ispraviti.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Re: Chat
🔹
A kako im sad godi popis iz 2013
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Proslo je njegovo svakako nek trazi novi posao
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ako se mene kao glasaca pita - nece (govorim isključivo o predsjednistvu). I nisam uopce pristalica istog, ali u svakom slučaju uz njega ako mu je rival neprijatelj BiH.
Sto se tice Schmidta, pokazuje zabrinjavajuće nepoznavanje prilika u BiH, a imao je svo vrijeme svijeta da se pripremi.
Tačno vidim da je u stanju nametnuti nakaradni izborni zakon koji broji krvna zrnca kako bi vrsio toboze nekakve kompenzacije i ispravljao navodne nepravde oko majorizacija koje su naravno mit.
Inače, bolno me zanima zasto se niko na nivou ozbiljnijih istraživanja ne pozabavi procentom ucesca Bosnjaka, Hrvata i ostalih u institucijama entiteta RS, njihovom skandaloznom javnom servisu itd. Vjerujem da su podaci katastrofalni.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Zivo me zanima kako li ce zelena gamad opravdati najnovije nepostivanje drzave BiH od strane rezima psihopate u Srbiji.
Izborni zakon se nece nametnuti, krupna je to stvar. Iako vladajuce bosnjacke stranke to vjerovatno prizeljkuju jer se ne moraju pravdati, kao sto ce morati kad pristanu na kompromis oko zakona.Pogba je napisao/la: ↑14 sep 2021, 17:26Ako se mene kao glasaca pita - nece (govorim isključivo o predsjednistvu). I nisam uopce pristalica istog, ali u svakom slučaju uz njega ako mu je rival neprijatelj BiH.
Sto se tice Schmidta, pokazuje zabrinjavajuće nepoznavanje prilika u BiH, a imao je svo vrijeme svijeta da se pripremi.
Tačno vidim da je u stanju nametnuti nakaradni izborni zakon koji broji krvna zrnca kako bi vrsio toboze nekakve kompenzacije i ispravljao navodne nepravde oko majorizacija koje su naravno mit.
Inače, bolno me zanima zasto se niko na nivou ozbiljnijih istraživanja ne pozabavi procentom ucesca Bosnjaka, Hrvata i ostalih u institucijama entiteta RS, njihovom skandaloznom javnom servisu itd. Vjerujem da su podaci katastrofalni.
Kako god, samo nametanje kao nametanje ide samo u korist neprijateljima drzave. Imalo smisla poslije rata kad je drzava jos stajala na noge, ali da ti u 2021. stranac namece zakone. Nit demokratije, samo potvrdjuje da si protektorat.
Zbog toga ne podrzavam ni Inzka. Prvo sam mislio da, ako nista, iza njega stoji Zapad, ali je sad ocigledno da je to donio samostalno. Dan prije nametanja su izasle informacije da se tome protive Berlin i Brisel, a neki dan informacija da je i Amerika kontra. Jer se zakon nece primjenjivati i samo ce jos jednom polazati slabost drzave.
Sto se Hrvata tice, ja sam da se omoguci izbor clana Predsjednistva po njihovoj volji. Izborom Komsica nit je drzava jaca, nit je Covic slabiji, samo su medjunacionalni odnosi srozani i zatrovani do srzi.
Mada bi ovo trebalo da vazi za svakoga. Sto manje posla sa stokom.Ministarstvo upozorilo građane: Ako ste u ratu branili BiH ne putujte u Srbiju
Članovi predsjedništva se biraju iz redova naroda, a ne po narodnosti glasača. Bošnjaci rade po zakonu, a zakone treba mijenjati jedino u okviru širih promjena u kojima bi se ispravile i mnogobrojne diskriminacije većine od strane manjine.Kajzer10 je napisao/la: ↑14 sep 2021, 17:45Izborni zakon se nece nametnuti, krupna je to stvar. Iako vladajuce bosnjacke stranke to vjerovatno prizeljkuju jer se ne moraju pravdati, kao sto ce morati kad pristanu na kompromis oko zakona.
Kako god, samo nametanje kao nametanje ide samo u korist neprijateljima drzave. Imalo smisla poslije rata kad je drzava jos stajala na noge, ali da ti u 2021. stranac namece zakone. Nit demokratije, samo potvrdjuje da si protektorat.
Zbog toga ne podrzavam ni Inzka. Prvo sam mislio da, ako nista, iza njega stoji Zapad, ali je sad ocigledno da je to donio samostalno. Dan prije nametanja su izasle informacije da se tome protive Berlin i Brisel, a neki dan informacija da je i Amerika kontra. Jer se zakon nece primjenjivati i samo ce jos jednom polazati slabost drzave.
Sto se Hrvata tice, ja sam da se omoguci izbor clana Predsjednistva po njihovoj volji. Izborom Komsica nit je drzava jaca, nit je Covic slabiji, samo su medjunacionalni odnosi srozani i zatrovani do srzi.
a) članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za
popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi
Parlamentarna skupština.
Ne znam sta vas cudi ovakvo ponasanje Srbije.
- Centar: Srbin dobije generala ARBiH na izborima, jos ga "uneredi"
- KS: premijer se ponosi sto nije Bosnjak
- bira se mtel umjesto bhtelecoma
- Bosnjaci brane Gordanu Tadic
- SDP/NS postoje samo gdje su B
- "ostali" postoje samo gdje su B
...
Pametnom dovoljno.
...
Pametnom dovoljno.
Sto nisi napisao pametnom isaret dosta pa da se odma zna ciji si, mani ovog zavucenog.TheChief je napisao/la: ↑14 sep 2021, 18:15Ne znam sta vas cudi ovakvo ponasanje Srbije.
...
Pametnom dovoljno.
Najjadniji trol u historiji foruma, a Goretzka je pisao na forumu.
Konkurencija je žestoka: Justin, Chief, Chapman ili Goretzka.
Žao mi je što niti jedan od njih nije dovoljno kvalitetan da ponese kantu godine. Nisu ni trolovi što su nekad bili.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Napises apsolutnu istinu i to im trolanje.

Takvi bi setnju mira dok im sa okolnih zgrada ljudi namiguju.
Jest Tim Cook naguro ove zenske u vodece pozicije u Appleu. Sve sami VP do VPa.
Gledam njihovu ovu prezentaciju ipada, iphone itd, bukvalno do sada 90 % zena.

Gledam njihovu ovu prezentaciju ipada, iphone itd, bukvalno do sada 90 % zena.
@igrajlopte 🐦
Ovaj je sigurno neka beta dok me proziva.
Ne vole ljudi da cuju istinu ako im se ne svidja. Bolje siriti lijepe lazi.
Zasto te konstantno banuju? Ozbiljno pitam.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.