FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

allend
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la allend » 17 sep 2021, 22:34

Vrati se Hole 🤔

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 sep 2021, 22:36

Samo unistio nas je Grbic veceras, planski i organizovano.

Svaki period igre od 30 sekundi i duze kad smo imali neku inicijativu i dobar talas on je zaustavio nekim prekidom od pola minute-minut gdje je dopustao da se oni valjaju, svirao najgluplje faulove nepostojece i slicno.. ne sjecam se kad nas je neko ovako unakazio na Kosevu, i strah me i pomisliti sta nas ceka u Banjoj Luci i ko ce nam suditi, garant onaj lihvar iz Lištice ili Mujic?!

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 17 sep 2021, 22:39

spezial je napisao/la:
17 sep 2021, 22:36

Svaki period igre od 30 sekundi i duze kad smo imali neku inicijativu i dobar talas on je zaustavio nekim prekidom od pola minute-minut gdje je dopustao da se oni valjaju, svirao najgluplje faulove nepostojece i slicno.. ne sjecam se kad nas je neko ovako unakazio na Kosevu, i strah me i pomisliti sta nas ceka u Banjoj Luci i ko ce nam suditi, garant onaj lihvar iz Lištice ili Mujic?!
Pa sto glumimo gospodu vazda, sto ne napravimo sudijske greske u ovih 9 kola, a bilo ih je ? Sto vazda sutimo, kako je Velez napravio, vise puta, izadji jednom u javnost, zaprijeti savezu, goni ih vise u pm. Ašičare kradja, pa bilo je nadoknade najmanje 8,9 minuta, a svirao je kraj na 4 50, znaci nije ni punih 5. :!: :!: :!:
Sarajevo ljubavi moja.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 17 sep 2021, 22:42

Ne moze se od ekipe ocekivati nista bolje.
50 utakmica ne moze nadoknaditi nedostatak priprema i uigravanje igraca.
Ne amnestiram trenera ali obzirom na sve sto se desavalo, narocito na ono sto nije, a trebalo se desiti, ovo je maksimum.
Osobno, vise nisam ni ocekivao, naprotiv.
Tu dolazimo do srzi problema.
Koliko god neki nece ili nemogu shvatiti, pogreske ovog malog majmunceta, dolaze na naplatu.
Na zalost, problemi vremenom mogu biti mnogo veci I preci u konstantu.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 17 sep 2021, 22:43

Ne treba te krasti tamo, kad odradi posao na Koševu.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

adukor88
Kontakt:

Post Postao/la adukor88 » 17 sep 2021, 22:45

19BordoBijeli46 je napisao/la:
17 sep 2021, 21:57
Gdje ste na Koševu?
Nema ublehasa,seru po forumu izmisljaju taktike i prave se pametni!
Pada kisa jelde???

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 17 sep 2021, 22:52

spezial je napisao/la:
ne sjecam se kad nas je neko ovako unakazio na Kosevu, i strah me i pomisliti sta nas ceka u Banjoj Luci i ko ce nam suditi, garant onaj lihvar iz Lištice ili Mujic?!
1) Jakupović i Čuić svaki put
2) Bilbija ili Bandić

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 sep 2021, 22:53

Sarajevo - Milslami 0-1
Sarajevo - Tz City 1-2
Sarajevo - Zrinjski 0-2
Sarajevo - Radnik 2-1
Sarajevo - Široki. 0-0
Sarajevo - Leotar 0-1
Kuci ove sezone :facepalm: :facepalm: :facepalm:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 sep 2021, 22:54

Fkt sudjenje veceras katastrofa.Svaku 50-50 situaciju svirao u korist Leotara.Prije gola isto upitno jel ono faul ili ne.Mi cim se bar malo priblizimo golu pocnu se izmisljati neki nepostojeci faulovi i ofsajdi.Ono sto je za Leotar svirao penal za nas ne bi nikada.Ono je po pravilima faul nad golmanom,samo Grbic vidio penal
Nebitno,kad kao kompletan izgubis kuci od najgore ekipe u ligi onda sudija ti nije kriv.3 utakmice od toga 2 kuci ti imas 2 X i poraz...Doveo si sebe u situaciju da derbi moras pobjediti bez bilo kakvi kalkulacija.Sutra na sugavici prizeljkujem i nadam se X,sto bi bio najbolji rezultat na nas.
Leotar sve ove lose igre morao negdje "iskihati" a naravno moralo je to biti protiv nas...Danas ruku na srce nismo imali ni srece,nadam se da ce nam se ovo vratiti na derbiju

Heba dosta te vise.Budi zahvalan do neba sto smo ti uopste produzili ugovor i suti.Mogao si vrlo laganao ovo ljeto zavrsiti u Vrapcicima i igrati za milju i po KM
Po meni Fanimo za godinu puno veci doprinos nego on za 5 godina.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 sep 2021, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2021, 22:55

napoleon72 je napisao/la:
06 avg 2021, 09:32
Ma i Sablic kupio raju slatkorjecivoscu i elokvencijom. Jbt zadnji put kad smo imali tri uzastopna domaca poraza (sezona 17/18, Zrinjski, Gosk, Zeljo) tri trenera su letjela. Na ovu ublehu svi drk.aju, a na osnovu cega? Nikakav napredak se ne vidi u odnosu na Vaginka, i to samo ako takticke stvari gledamo. I dalje se branimo sa 10 igraca na svojoj polovini, i dalje igramo sa dva razbijaca na sredini, udaljenost izmedju linija jos veca (protiv Zrinje odbrana plus Palic i Djokanovic na 20m od naseg gola, ona cetvorica gore 70 metara ispred)... Vaginko se barem moze vadit na neisplacene plate i lose igrace, ovaj ima i placene igrace i Bodula koji je odlican igrac, i dva/tri spica na raspolaganju, pa qrac. Kazu, zna promijenit formaciju usred igre. Zna, al time ne utice na protivnika. Najlakse je promijenit formaciju i nastavit igrat kao do sad, promjena formacije koja syebe protivnika je ono sto je nama Blaz uradio u martu 2019. na Kosevu kad nas je ubio rombom, ili Osim na Kosevu prosle sezone kad je na poluvremenu presao na romb i umalo dobio utakmicu. Mi promijenimo formaciju kozmeticki al i dalje igramo isto, cak protivniku otvorimo vise prostora. Zrinjski nas razmontirao, moglo hladno 0:5 zavrsit, mi imali jednu sansu preko onog crnogorskog Bentnera. Plus je motivacija nula bodova, kazu Vaginko bio mrtav, ovi sad na utakmicu dolaze kao na dzenazu.
Ovo sam pisao poslije Zrinje i tad ste me napali, sad vidim da.uvidjate i vi neke stvari. Cirkusant od trenera, samo pricat zna, taktika nula.bodova. Mi u igri nazadujemo jos od novembra prosle godine, konstantno padamo. Jos smo.doveli trenera koji pojma nema. Da mu ne treba jos koji igrac da dobije jednu domacu utakmicu? Jbt za Husrefa smo pricali da mu treba 30% bolja ekipa od ostatka lige da osvoji, ovom izgleda treba 70% bolja ekipa. Da ne bi gospodin Kodru u napad, Lulica na lijevog beka, Dulju na krilo, pa da uzmemo bod Leotaru kuci?

Pjesma za derbi malo morbidna, kontroverzan je dio "nek izgori dolina cupova". Ostatak pjesme top al to zadnje ruzno zvuci.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 sep 2021, 22:59

sonpenn je napisao/la:
17 sep 2021, 22:39
spezial je napisao/la:

Pa sto glumimo gospodu vazda, sto ne napravimo sudijske greske u ovih 9 kola, a bilo ih je ? Sto vazda sutimo, kako je Velez napravio, vise puta, izadji jednom u javnost, zaprijeti savezu, goni ih vise u pm. Ašičare kradja, pa bilo je nadoknade najmanje 8,9 minuta, a svirao je kraj na 4 50, znaci nije ni punih 5. :!: :!: :!:
Ma ove stvari je tesko izdvojit u jedan video, jednostavno moras pogledati citavu utakmicu i osjetiti to sjeckanje i unistavanje svakog tempa i igre... ti sad da uzmes da izdvojis nemas jasne velike greske, zute sto nam je dao su bili cisti, penal cist, ali jednostavno utakmica ubijena, nije bilo efektivne igre 20-30 minuta...

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 17 sep 2021, 23:03

Ovo je statistika iz prijenosa
slika

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 sep 2021, 23:05

Stvarno vrijeme igre 11 minuta i od njih izgubiš :rol:

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 17 sep 2021, 23:06

Ma daj ba vi kmecite za sudijom. Nit nas je ostetio za penal niti za crveni. Bilo je par diskutabilnih faula nad Sabanovicem i to je to u moj ocima. Da smo igrali s ekipom koja se bori za evropska mjesta pa bih i rekao nekako. Ako ne mozes dobit Leotar, ekipu s igracima na nivou Entitetske lige s kapitenom od 39 i kusur godina, yebi se.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 sep 2021, 23:15

Mi ljudi nemamo krilnih igraca. Ne mozes ocekivati golove kad nemas krilnih igraca koji ce razvuci prvotnicku odbranu i trpati napadaca loptama.
Nasa ekipa je izbalansirana ****.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 sep 2021, 23:18

17 sep 2021, 22:55
06 avg 2021, 09:32
Ma i Sablic kupio raju slatkorjecivoscu i elokvencijom. Jbt zadnji put kad smo imali tri uzastopna domaca poraza (sezona 17/18, Zrinjski, Gosk, Zeljo) tri trenera su letjela. Na ovu ublehu svi drk.aju, a na osnovu cega? Nikakav napredak se ne vidi u odnosu na Vaginka, i to samo ako takticke stvari gledamo. I dalje se branimo sa 10 igraca na svojoj polovini, i dalje igramo sa dva razbijaca na sredini, udaljenost izmedju linija jos veca (protiv Zrinje odbrana plus Palic i Djokanovic na 20m od naseg gola, ona cetvorica gore 70 metara ispred)... Vaginko se barem moze vadit na neisplacene plate i lose igrace, ovaj ima i placene igrace i Bodula koji je odlican igrac, i dva/tri spica na raspolaganju, pa qrac. Kazu, zna promijenit formaciju usred igre. Zna, al time ne utice na protivnika. Najlakse je promijenit formaciju i nastavit igrat kao do sad, promjena formacije koja syebe protivnika je ono sto je nama Blaz uradio u martu 2019. na Kosevu kad nas je ubio rombom, ili Osim na Kosevu prosle sezone kad je na poluvremenu presao na romb i umalo dobio utakmicu. Mi promijenimo formaciju kozmeticki al i dalje igramo isto, cak protivniku otvorimo vise prostora. Zrinjski nas razmontirao, moglo hladno 0:5 zavrsit, mi imali jednu sansu preko onog crnogorskog Bentnera. Plus je motivacija nula bodova, kazu Vaginko bio mrtav, ovi sad na utakmicu dolaze kao na dzenazu.
Ovo sam pisao poslije Zrinje i tad ste me napali, sad vidim da.uvidjate i vi neke stvari. Cirkusant od trenera, samo pricat zna, taktika nula.bodova. Mi u igri nazadujemo jos od novembra prosle godine, konstantno padamo. Jos smo.doveli trenera koji pojma nema. Da mu ne treba jos koji igrac da dobije jednu domacu utakmicu? Jbt za Husrefa smo pricali da mu treba 30% bolja ekipa od ostatka lige da osvoji, ovom izgleda treba 70% bolja ekipa. Da ne bi gospodin Kodru u napad, Lulica na lijevog beka, Dulju na krilo, pa da uzmemo bod Leotaru kuci?

Pjesma za derbi malo morbidna, kontroverzan je dio "nek izgori dolina cupova". Ostatak pjesme top al to zadnje ruzno zvuci.

Sve je to lijepo sto vi pisete, ali zaboravljate jednu stvar, to je igrački kadar.

Hebibovic i Oremus desna strana - nista vise ne treba reci, ubjedljivo 2 najgora igraca.
Sabanovic (rang MDK-a) i Bagaric (priučeno krilo) lijeva strana.

Dupovac i Kurdic (koji se nije ni u najgoroj ekipi Srbije zadrzao).
Djokanovic koji ima dvije lijeve, Kapic koji nije mogao kluba naci pa dosao ovdje...

Bodul jedini igrac koji valja u ovom sastavu, a ni on nije ni blizu Rahmanovicu.

Sta ocekujete, ovo je kadar koji uz OGROMNU dozu srece moze izboriti Europu i tjt.

Sablic izvlaci maksimum.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 17 sep 2021, 23:19

Patuljak, Glupovac, Patuljak, Glupovac, Patuljak, Glupovac, Pa...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 sep 2021, 23:21

Oremus je pokazao da je daleko najgori igrac ekipe, iako ga Dupovac pokusava skinuti s prvog mjesta
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 sep 2021, 23:26

vedinjo98 je napisao/la:
17 sep 2021, 23:06
Ma daj ba vi kmecite za sudijom. Nit nas je ostetio za penal niti za crveni. Bilo je par diskutabilnih faula nad Sabanovicem i to je to u moj ocima. Da smo igrali s ekipom koja se bori za evropska mjesta pa bih i rekao nekako. Ako ne mozes dobit Leotar, ekipu s igracima na nivou Entitetske lige s kapitenom od 39 i kusur godina, yebi se.
Drug, vidi zasto kmecimo, malo sam se zarovio, nije on nas zakinuo nekim kapitalnim potezom ili greskom, nego je sijekao igru do iznemoglosti, heeej, od 95-6 minuta, imali smo efektivne igre 25+11 minuta, znaci 2/3 utakmice se uopce nije igralo lopte?!

Evo zarovio sam se malo i nasao neku nasumicnu tekmu u Italiji, prva mi je dosla pod ruku na zvanicnoj stranici:

slika

Znaci nasumicna utakmica, 58-9 minuta stvarne igre! Skoro duplo vise nego kod nas... eto zasto je nasa liga smece i negledljiva, jer , pored losije kvalitete fudbala, sudija ne da utakmici da dise! Svaki kontakt svira, dopusta valjanje, lose osjeca igru...

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 17 sep 2021, 23:28

AR1 je Božidar Rustić iz Gradiške, a i drugi (Tarik Mulasmajić iz Tešnja) je imao sumnjivih odluka :crazy:
Svaka čast i Priganici na komentaru :salut:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: admir1946, Aduka87, ajdohordas, johntravolta123, napoleon72, Vanja8 i 102 gosta.