FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- lijevapolutka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zamisli pohvali te jedan Ivica Osim a onda stručnjaci raznorazni kažu da si ubleha. Kazu zašto ne igra Gasal danas kad sam ga vidio na istoku zivotami veći mu stomak nego meni a stariji sam od njega jedno 40 godina
moSa ljoŽe
Kadrovi iz voza koji prolazi kroz bakljadu:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Brutaaaalno dobro
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ima li ko snimak mozda pjevanja na kraju hocemo pobjedu, pobjedu na derbiju. Jug je grmio tada, a i svih 90+ minuta, o Zeljeznickoj da ne pricam brutalaaa
-
- Kontakt:
Manijaci bravo !!!
- PointBlank
- Kontakt:
Na kog misli?
Raja voli više srati. Sutra svi na ulice, krovove i balkone!lijevapolutka je napisao/la: ↑19 sep 2021, 00:13Zamisli pohvali te jedan Ivica Osim a onda stručnjaci raznorazni kažu da si ubleha. Kazu zašto ne igra Gasal danas kad sam ga vidio na istoku zivotami veći mu stomak nego meni a stariji sam od njega jedno 40 godina
Sviiiiii!!!!!
Volimo te Željezničare!!!!!!
- kontrasviju
- Kontakt:
Kada tačno počinje ludnica, čini mi se da nisam upratio satnicu?Admir74 je napisao/la: ↑19 sep 2021, 01:01Raja voli više srati. Sutra svi na ulice, krovove i balkone!lijevapolutka je napisao/la: ↑19 sep 2021, 00:13Zamisli pohvali te jedan Ivica Osim a onda stručnjaci raznorazni kažu da si ubleha. Kazu zašto ne igra Gasal danas kad sam ga vidio na istoku zivotami veći mu stomak nego meni a stariji sam od njega jedno 40 godina
Sviiiiii!!!!!
Volimo te Željezničare!!!!!!

1921
Poslije ove utakmice Ivković mi se tačno zgadio sa svojim izjavama, izmjenama, taktici..
Izjaviti da je Mujezinović naš najbolji igrač? Na osnovu čega, što "profesionalac" gdje MORA da opali loptu, on radi lažnjak i to naš najbolji igrač? Jeste, ali u 'urcu, Mustafa igraj termin i radi lažnjake.
Izmjene 9 utakmica, nijedana u pravo vrijeme, sve su kasno ili rano urađene, za Bekrića dno dna, čovjek je mnogo više dao Želji, nego što će Ivković, ali nije mogao da bude dio ove historijske utakmice, jer to samo on zna.
Koja je svrha guranja Mujezinovića, Subašića, Mekića, Boja, pa čak i Juricica. Zatim klupiranih igrača Vištica, Stjepanović, Duraković, Gasal, Jahić, ovaj novi bek Kovacevic ili kako već??? Šta oni rade u klubu? Ne računaš na njih, nađi im posudbu, prva liga Federacije što da ne, ali važno je da svaku utakmicu igramo na BOD! Ivkoviću nije ovo Inter Zaprešić ili Rudeš da se boriš grčevito za opstanak, ovo je ŽELJO, jedan od najvećih klubova na Balkanu! Tvojim greškama smo izgubili bodove od Borca, Zrinjskog, Radnika, Slobode, Tuzle..
Izjaviti da je Mujezinović naš najbolji igrač? Na osnovu čega, što "profesionalac" gdje MORA da opali loptu, on radi lažnjak i to naš najbolji igrač? Jeste, ali u 'urcu, Mustafa igraj termin i radi lažnjake.
Izmjene 9 utakmica, nijedana u pravo vrijeme, sve su kasno ili rano urađene, za Bekrića dno dna, čovjek je mnogo više dao Želji, nego što će Ivković, ali nije mogao da bude dio ove historijske utakmice, jer to samo on zna.
Koja je svrha guranja Mujezinovića, Subašića, Mekića, Boja, pa čak i Juricica. Zatim klupiranih igrača Vištica, Stjepanović, Duraković, Gasal, Jahić, ovaj novi bek Kovacevic ili kako već??? Šta oni rade u klubu? Ne računaš na njih, nađi im posudbu, prva liga Federacije što da ne, ali važno je da svaku utakmicu igramo na BOD! Ivkoviću nije ovo Inter Zaprešić ili Rudeš da se boriš grčevito za opstanak, ovo je ŽELJO, jedan od najvećih klubova na Balkanu! Tvojim greškama smo izgubili bodove od Borca, Zrinjskog, Radnika, Slobode, Tuzle..
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
- Kontakt:
Jebote ne smijes kritikovat nesto sto svi ali bas svi vidimo.
Kad dovedes Visticu, Zdunica, Crncevica, Kovacevica, Stjepanovica i Jahica pa pogodis samo sa Matom, i to zahvaljujuci sreci jer je covjek igrao prvo beka, stopera pa tek veznog, Zdunic sad za sad djeluje kao da blage veze nema.
Treba mu spomenik napraviti jer je natovario nove igrace na budzet. Njihove uloge su mogli i kadeti imati, da ne kazem cunjevi na treningu.
Stilica i Zeca klub uredno placa ili ce placati, rece trener da ga ne zanimaju..
Utakmica protiv Borca njegova krivica, umjesto bar nekog malo brzeg on ubaxi Bekrica da glumi napadaca. Posusje nas ubilo, Tc i Zrinski druga galaksija ispadose.
Sloboda, Velez, Radnik, Siroki usli u utakmice da ne izgubimo, a ne do Bog da razmisljamo o tri boda. Jedino smo Rudar normalno zavrsili.
Rad sa mladim igracima mu treba biti prioritet. Trenutno od takvih samo Malic igra. I to bas zato sto srecom niko kvalitetniji nema. Nije istina da smo mi bas teska taraba, za ovu ligu imamo poprilicno solidnu ekipu, nikako borbu za opstanak. Prica mi o Zajmovicu, Hasanovic, Cvijanovicu, Dejanovicu kao o drugoj galaksiji, igraci neke izvanredne kvalitete. I ja u to treba da vjerujem??
9 kola, gol razlika 6:7 i 11 bodova 5 vise od Posusja a 11 manje od Zrinskog ne zajebavajte nas ba. Vrhunski strucnjak i da Memic, Mulalic,Djurbuzovic bi imali bolje rezultate jer poznaju ovu ligu i postuju ljude ovdje.
Hvala mu sto je ubjedio Gasala, Durakovica da veze nemaju nek ubija Zdunic i Subasic na krilima pa ovi nemaju sanse. I ono sto ima ne zeli da iskoristi, tipa Bekrica. Covjek moze odigrat zadnjih 20 minuta, ali nesto mu je pocelo smetati pa ni to ne moze po njemu.
Kad dovedes Visticu, Zdunica, Crncevica, Kovacevica, Stjepanovica i Jahica pa pogodis samo sa Matom, i to zahvaljujuci sreci jer je covjek igrao prvo beka, stopera pa tek veznog, Zdunic sad za sad djeluje kao da blage veze nema.
Treba mu spomenik napraviti jer je natovario nove igrace na budzet. Njihove uloge su mogli i kadeti imati, da ne kazem cunjevi na treningu.
Stilica i Zeca klub uredno placa ili ce placati, rece trener da ga ne zanimaju..
Utakmica protiv Borca njegova krivica, umjesto bar nekog malo brzeg on ubaxi Bekrica da glumi napadaca. Posusje nas ubilo, Tc i Zrinski druga galaksija ispadose.
Sloboda, Velez, Radnik, Siroki usli u utakmice da ne izgubimo, a ne do Bog da razmisljamo o tri boda. Jedino smo Rudar normalno zavrsili.
Rad sa mladim igracima mu treba biti prioritet. Trenutno od takvih samo Malic igra. I to bas zato sto srecom niko kvalitetniji nema. Nije istina da smo mi bas teska taraba, za ovu ligu imamo poprilicno solidnu ekipu, nikako borbu za opstanak. Prica mi o Zajmovicu, Hasanovic, Cvijanovicu, Dejanovicu kao o drugoj galaksiji, igraci neke izvanredne kvalitete. I ja u to treba da vjerujem??
9 kola, gol razlika 6:7 i 11 bodova 5 vise od Posusja a 11 manje od Zrinskog ne zajebavajte nas ba. Vrhunski strucnjak i da Memic, Mulalic,Djurbuzovic bi imali bolje rezultate jer poznaju ovu ligu i postuju ljude ovdje.
Hvala mu sto je ubjedio Gasala, Durakovica da veze nemaju nek ubija Zdunic i Subasic na krilima pa ovi nemaju sanse. I ono sto ima ne zeli da iskoristi, tipa Bekrica. Covjek moze odigrat zadnjih 20 minuta, ali nesto mu je pocelo smetati pa ni to ne moze po njemu.
-
- Kontakt:
Iako sam navijač bordo kluba lijepo je vidjeti svu "silnu bakljadu" nekako to mi je postao stil zivota i kad god vidim nekako sam u transu. Zelim da kažem da bez obzira sto sam navijač kluba sa koševa. Da je lijepo vidjeti Grbavicu onako punu nakon vise od 2 godine. Cestitam manijaci.
Kad sa Sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi a tvoje horde će tebi pjevati i na kraju svijeta tebe bodriti ♥️
-
- Kontakt:
Sta je sa Hajdarevicem,on je za Mustafu Zidan. Mustafa nas je iebo dosta puta do sada,lik ima potrebu da napravi laznjak prije nego da sta korisno uradi.
Ovom timu treba neko kao sto je Mulalic,da napravi od njih zivotinje gladne mesa.
Nece nista biti bolje ni na derbiju. Nije samo da je morao Bekrica ispostovati vec je i sa drugim izmjenama bio promasaj. Neka je nama Bog na pomoci.
Ovom timu treba neko kao sto je Mulalic,da napravi od njih zivotinje gladne mesa.
Nece nista biti bolje ni na derbiju. Nije samo da je morao Bekrica ispostovati vec je i sa drugim izmjenama bio promasaj. Neka je nama Bog na pomoci.
-
- Kontakt:
Na Ivkovića.
Mislim da se ponovo previše kritikuje, bespotrebno.
Igrali smo protiv možda i najozbiljnije ekipe u ligi, ne protiv Azota iz Vitkovića. Znate, i oni su se nešto pitali. Veoma uigrana ekipa sa sjajnim trenerom koji nas odlično poznaje.
Mogli smo pobijediti, trebali smo iskoristiti penal, ali to je ta naša kurata sreća.
Igrali smo protiv možda i najozbiljnije ekipe u ligi, ne protiv Azota iz Vitkovića. Znate, i oni su se nešto pitali. Veoma uigrana ekipa sa sjajnim trenerom koji nas odlično poznaje.
Mogli smo pobijediti, trebali smo iskoristiti penal, ali to je ta naša kurata sreća.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Svi igrači Veleža koji su ušli u 2. Pol (osim Zvonića) Peco, Anđušić, Pršeš, Cvijanović su bolji od bilo kojeg našeg igrača. Imali su više samopouzdanja, više trče, bore se za mjesto. Što se tiče Bekrića, nije on igrač koji treba ući kada se spašava bod, a mi smo bili u podređenom položaju zadnjih 10 minuta, i branili smo se realno. Velež je top 4 ekipe lige. Svaka čast za komentar.Virtu4l je napisao/la: ↑19 sep 2021, 08:42Mislim da se ponovo previše kritikuje, bespotrebno.
-
- Kontakt:
**** ti telefon i aplikaciju ispisem kilometar teksta i sve ode u pm.
Hajd nemam ni volje ni zelje ponavljati sve to.
Ukatko cu sustinu.
Meni ne treba u zivotu nikakav hajc u vezi Zelje. Meni je Zeljo nacin zivota i uz njega sam uvijek kakvo god stanje bilo.Zeljo ti je porodica. Kad kritikujes,kritikujes za njegovo dobro.
Ja sinoc nisam mogao doci jer sam imao premijeru predstave u pozoristu. Ali sam na svoju inicijativu obojio zgradu pozorista u plavo,da se izvana vidi da sam sa svom onom rajom na stadionu.
Evo sada da pitam ove hajc navijace. Jel i Ivica Osim forumski strucnjak,posto je par puta rekao da igraci Zelje moraju igrati bolje. Zasto je to rekao. Zato sto ne zna ko nam igra,ili sto zna da i krampa moze imati svoju svrhu.
Tomu nije komentarisao kao trenera,nego njegov karakter.
Ne bi ni ja Tomu komentarisao,mene cisto zanima igrac na terenu i sta i koliko pruza.
Svaka cast na borbenosti,zelji,ostanku...
Ali kad su ti Luka,Nedim,Petar i Mustafa glavne uzdanice,onda nemas ti Tomi sta pricati.
Napadacki,kreativno Zeljo je ubjedljivo najslabija ekipa lige.
Ostale stvari funkcionisu solidno.
Ja u ovom momentu ne vidim nacin,kome u nasoj ligi Zeljo moze dati 2 gola.
Ne ocekujem ja da ovi igraci budu naprasno nesto sto nisu,ali se neke stvari mogu popraviti. Ako jedan Bekric,od 36 godina,je opasniji od cijelog tima,onda ti mora igrati vise,makar pola sata.
Ne uzima on mjesto mladjem momku,ne uzima igracu slicnog profila. Nemas u ekipi 5 takvi pa da ti fali trke.
Ne mozes sam sebe ogranicavati. Ne mozes ocekivati pobjedu zasnovanu na penalu,ili cistoj sreci.
Zvuci glupo kritikovati ljude,a znas situaciju. Ali kritikujes i zbog Zelje i zbog njih samih. Onda nemoj se baviti fudbalom ako ti je borbenost jedino sto imas. Lazes i sebe i nas.
Ovo je dobronamjerno zaista.
Preguracemo mi ovo i dobro je zaista dok i sa ovakvom ekipom ocekujes nesto. Jer to znaci da si Zeljeznicar zauvijek.
Od starog,do mladog,od super talenta,do kloca,svako mora znati da igrajuci za Zelju mora dati sve od sebe. I to ce se od njega uvijek ocekivati.
Hajd nemam ni volje ni zelje ponavljati sve to.
Ukatko cu sustinu.
Meni ne treba u zivotu nikakav hajc u vezi Zelje. Meni je Zeljo nacin zivota i uz njega sam uvijek kakvo god stanje bilo.Zeljo ti je porodica. Kad kritikujes,kritikujes za njegovo dobro.
Ja sinoc nisam mogao doci jer sam imao premijeru predstave u pozoristu. Ali sam na svoju inicijativu obojio zgradu pozorista u plavo,da se izvana vidi da sam sa svom onom rajom na stadionu.
Evo sada da pitam ove hajc navijace. Jel i Ivica Osim forumski strucnjak,posto je par puta rekao da igraci Zelje moraju igrati bolje. Zasto je to rekao. Zato sto ne zna ko nam igra,ili sto zna da i krampa moze imati svoju svrhu.
Tomu nije komentarisao kao trenera,nego njegov karakter.
Ne bi ni ja Tomu komentarisao,mene cisto zanima igrac na terenu i sta i koliko pruza.
Svaka cast na borbenosti,zelji,ostanku...
Ali kad su ti Luka,Nedim,Petar i Mustafa glavne uzdanice,onda nemas ti Tomi sta pricati.
Napadacki,kreativno Zeljo je ubjedljivo najslabija ekipa lige.
Ostale stvari funkcionisu solidno.
Ja u ovom momentu ne vidim nacin,kome u nasoj ligi Zeljo moze dati 2 gola.
Ne ocekujem ja da ovi igraci budu naprasno nesto sto nisu,ali se neke stvari mogu popraviti. Ako jedan Bekric,od 36 godina,je opasniji od cijelog tima,onda ti mora igrati vise,makar pola sata.
Ne uzima on mjesto mladjem momku,ne uzima igracu slicnog profila. Nemas u ekipi 5 takvi pa da ti fali trke.
Ne mozes sam sebe ogranicavati. Ne mozes ocekivati pobjedu zasnovanu na penalu,ili cistoj sreci.
Zvuci glupo kritikovati ljude,a znas situaciju. Ali kritikujes i zbog Zelje i zbog njih samih. Onda nemoj se baviti fudbalom ako ti je borbenost jedino sto imas. Lazes i sebe i nas.
Ovo je dobronamjerno zaista.
Preguracemo mi ovo i dobro je zaista dok i sa ovakvom ekipom ocekujes nesto. Jer to znaci da si Zeljeznicar zauvijek.
Od starog,do mladog,od super talenta,do kloca,svako mora znati da igrajuci za Zelju mora dati sve od sebe. I to ce se od njega uvijek ocekivati.
Posljedice posljednje ere Amara na žalost ispaštat čemo godinama. Jedino da ne naleti neki ozbiljan i pošten investitor a to u današnjem svijetu postoji haman samo u bajkama. Kada si došao u situaciju da se moraš opružiti koliko ti je jorgan dug (ako je ostalo išta od tog jorgana) e onda si osuđen na limitiranost, navijačko nezadovoljstvo, česte kritike ... a kako si nekada bio veliki teško se privići na skromnost i strpljenje. Ako neko misli da su Memić, Durbuzović ... bolje rješenje od Tome taj slabo poznaje fudbal. A za Gasala, Durakovića, Hrelju i ine zeleni teren je mjesto gdje trebaju ubijediti i "nevjernog" Tomu da im je tamo i mjesto. Ti igrači izađu iz mlađih selekcija, gdje su kao neke face, a onda kada trebaju sve to dokazati vidiš da oni ne znaju ni pravilno trčati a kamo li što drugo. Ovo je krivica prije svega nazovi stručnjaka koji vode mlađe kategorije. Ako se tu šta ne promijeni imat čemo situacije gdje prozivamo da naša djeca igraju a kad zaigraju tek tada vidiš o kakvom se kvalitetu radi. E zato si u situaciji da ti Mustafa i Luka moraju biti glavni igrači. U mojoj generaciji ulica je bila glavno mjesto sticanja fudbalskih vještina. Iz nje su se regrutovali budući igrači, pa tek onda treninzi u mlađim selekcijama sve do prvog tima. Od onih koji su završili svoju karijeru samo na ulici bez problema bih našao 50% onih koji bi zamjenili Mustafu i Luku. E možete misliti gdje su onda Osmanovići, Durakovići, Drine, Hrelje ... Ulični mangupi nebi im dali ni da zaigraju za raju. I sad neko hoče da Tomo od njih napravi fudbalere. A sve ovo što ja i pojedini pišemo imaju zeleni teren, neka zagrizu i demantuju nas.
I zar Amar nije smatrao da na 100-godišnjicu Želje treba biti na tribinama. Ili je može biti i bio a da sam ja to propustio. A ako nije vjerovatno je imao "ranije preuzete obaveze".
I zar Amar nije smatrao da na 100-godišnjicu Želje treba biti na tribinama. Ili je može biti i bio a da sam ja to propustio. A ako nije vjerovatno je imao "ranije preuzete obaveze".
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 37 gostiju.