FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Frane2020
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Frane2020 » 19 sep 2021, 09:53

Ma i da smo zabili iz penala opet bi primili gol, nemamo mi snage za 90 min koncetracije.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 19 sep 2021, 09:59

BarbareZeljin je napisao/la:
19 sep 2021, 09:12
**** ti telefon i aplikaciju ispisem kilometar teksta i sve ode u pm.
Hajd nemam ni volje ni zelje ponavljati sve to.
Ukatko cu sustinu.
Meni ne treba u zivotu nikakav hajc u vezi Zelje. Meni je Zeljo nacin zivota i uz njega sam uvijek kakvo god stanje bilo.Zeljo ti je porodica. Kad kritikujes,kritikujes za njegovo dobro.
Ja sinoc nisam mogao doci jer sam imao premijeru predstave u pozoristu. Ali sam na svoju inicijativu obojio zgradu pozorista u plavo,da se izvana vidi da sam sa svom onom rajom na stadionu.
Evo sada da pitam ove hajc navijace. Jel i Ivica Osim forumski strucnjak,posto je par puta rekao da igraci Zelje moraju igrati bolje. Zasto je to rekao. Zato sto ne zna ko nam igra,ili sto zna da i krampa moze imati svoju svrhu.
Tomu nije komentarisao kao trenera,nego njegov karakter.
Ne bi ni ja Tomu komentarisao,mene cisto zanima igrac na terenu i sta i koliko pruza.
Svaka cast na borbenosti,zelji,ostanku...
Ali kad su ti Luka,Nedim,Petar i Mustafa glavne uzdanice,onda nemas ti Tomi sta pricati.
Napadacki,kreativno Zeljo je ubjedljivo najslabija ekipa lige.
Ostale stvari funkcionisu solidno.
Ja u ovom momentu ne vidim nacin,kome u nasoj ligi Zeljo moze dati 2 gola.
Ne ocekujem ja da ovi igraci budu naprasno nesto sto nisu,ali se neke stvari mogu popraviti. Ako jedan Bekric,od 36 godina,je opasniji od cijelog tima,onda ti mora igrati vise,makar pola sata.
Ne uzima on mjesto mladjem momku,ne uzima igracu slicnog profila. Nemas u ekipi 5 takvi pa da ti fali trke.
Ne mozes sam sebe ogranicavati. Ne mozes ocekivati pobjedu zasnovanu na penalu,ili cistoj sreci.
Zvuci glupo kritikovati ljude,a znas situaciju. Ali kritikujes i zbog Zelje i zbog njih samih. Onda nemoj se baviti fudbalom ako ti je borbenost jedino sto imas. Lazes i sebe i nas.
Ovo je dobronamjerno zaista.
Preguracemo mi ovo i dobro je zaista dok i sa ovakvom ekipom ocekujes nesto. Jer to znaci da si Zeljeznicar zauvijek.
Od starog,do mladog,od super talenta,do kloca,svako mora znati da igrajuci za Zelju mora dati sve od sebe. I to ce se od njega uvijek ocekivati.
Sve si obuhvatio..što se kaže od uzroka, posljedice i stanja kakvog jeste. Ja bih se samo ponavljao.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 sep 2021, 10:28

Velika podrska Ivkovicu.. Nehljebe na tribine..
Pročepit će negdje.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 19 sep 2021, 10:34

Ali sta radi Nedo na zapadu, kome je on legenda???

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2021, 10:38

slika

Sretan ti rodjendan, Zeljo moj! 💙
timpramosavePla je napisao/la:
19 sep 2021, 10:34
On je bio na dijelu za koji su se prodavale ulaznice. Kupio i usao, nije dobio pozivnicu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 sep 2021, 10:40

Cestitke za veliki jubilej!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 19 sep 2021, 11:06

Valter je napisao/la:
19 sep 2021, 09:30
Posljedice posljednje ere Amara na žalost ispaštat čemo godinama. Jedino da ne naleti neki ozbiljan i pošten investitor a to u današnjem svijetu postoji haman samo u bajkama. Kada si došao u situaciju da se moraš opružiti koliko ti je jorgan dug (ako je ostalo išta od tog jorgana) e onda si osuđen na limitiranost, navijačko nezadovoljstvo, česte kritike ... a kako si nekada bio veliki teško se privići na skromnost i strpljenje. Ako neko misli da su Memić, Durbuzović ... bolje rješenje od Tome taj slabo poznaje fudbal. A za Gasala, Durakovića, Hrelju i ine zeleni teren je mjesto gdje trebaju ubijediti i "nevjernog" Tomu da im je tamo i mjesto. Ti igrači izađu iz mlađih selekcija, gdje su kao neke face, a onda kada trebaju sve to dokazati vidiš da oni ne znaju ni pravilno trčati a kamo li što drugo. Ovo je krivica prije svega nazovi stručnjaka koji vode mlađe kategorije. Ako se tu šta ne promijeni imat čemo situacije gdje prozivamo da naša djeca igraju a kad zaigraju tek tada vidiš o kakvom se kvalitetu radi. E zato si u situaciji da ti Mustafa i Luka moraju biti glavni igrači. U mojoj generaciji ulica je bila glavno mjesto sticanja fudbalskih vještina. Iz nje su se regrutovali budući igrači, pa tek onda treninzi u mlađim selekcijama sve do prvog tima. Od onih koji su završili svoju karijeru samo na ulici bez problema bih našao 50% onih koji bi zamjenili Mustafu i Luku. E možete misliti gdje su onda Osmanovići, Durakovići, Drine, Hrelje ... Ulični mangupi nebi im dali ni da zaigraju za raju. I sad neko hoče da Tomo od njih napravi fudbalere. A sve ovo što ja i pojedini pišemo imaju zeleni teren, neka zagrizu i demantuju nas.

I zar Amar nije smatrao da na 100-godišnjicu Želje treba biti na tribinama. Ili je može biti i bio a da sam ja to propustio. A ako nije vjerovatno je imao "ranije preuzete obaveze".
Sta cemo ba vise ispastati,plate redovne vracamo dugove kao i uvijek sto su svi vracali,prihvatili smo da cemo biti u sredini tabele,sta ba hocete vise.
I naravno da nam treba investitor,o tom trubimo godinama.Evo komsije imaju investitora pa zaglibise ko i mi.
I puna podrska Tomi.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 19 sep 2021, 11:11

Jućer smo pokazali da smo broj 1 u državi po navijanju,ljubavi odnosu prema svom voljenom klubu.Kakav osjecaj kada Luka promaši penal a onda cijeli stadion u jedan glas Luka,Luka.To je ono što nam treba u ovom periodu:jedinstvo,zajedništvo i srce na terenu.Po meni najbolji igrac Crncevic uz Vrhovca.Kakav pregled igre Crncevica nevjerovatno i fizicka sprema,Vrhovac standardno fantastican.
SRETAN TI RODJENDAN VOLJENI KLUBE!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 19 sep 2021, 11:30

Ljudi jel moguce da svaku tekmu igramo u bijelim dresovima??? Pa sta je s onim tamnoplavim od prosle sezone..

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 19 sep 2021, 11:35

grbavicka1921 je napisao/la:
19 sep 2021, 09:59
Ukatko cu sustinu.
Meni ne treba u zivotu nikakav hajc u vezi Zelje. Meni je Zeljo nacin zivota i uz njega sam uvijek kakvo god stanje bilo.Zeljo ti je porodica. Kad kritikujes,kritikujes za njegovo dobro.
Ja sinoc nisam mogao doci jer sam imao premijeru predstave u pozoristu. Ali sam na svoju inicijativu obojio zgradu pozorista u plavo,da se izvana vidi da sam sa svom onom rajom na stadionu.
Evo sada da pitam ove hajc navijace. Jel i Ivica Osim forumski strucnjak,posto je par puta rekao da igraci Zelje moraju igrati bolje. Zasto je to rekao. Zato sto ne zna ko nam igra,ili sto zna da i krampa moze imati svoju svrhu.
Ne bi ni ja Tomu komentarisao,mene cisto zanima igrac na terenu i sta i koliko pruza.
Ali kad su ti Luka,Nedim,Petar i Mustafa glavne uzdanice,onda nemas ti Tomi sta pricati.
Ne ocekujem ja da ovi igraci budu naprasno nesto sto nisu,ali se neke stvari mogu popraviti. Ako jedan Bekric,od 36 godina,je opasniji od cijelog tima,onda ti mora igrati vise,makar pola sata.
Ne uzima on mjesto mladjem momku,ne uzima igracu slicnog profila. Nemas u ekipi 5 takvi pa da ti fali trke.
Ne mozes sam sebe ogranicavati. Ne mozes ocekivati pobjedu zasnovanu na penalu,ili cistoj sreci.
Zvuci glupo kritikovati ljude,a znas situaciju. Ali kritikujes i zbog Zelje i zbog njih samih. Onda nemoj se baviti fudbalom ako ti je borbenost jedino sto imas. Lazes i sebe i nas.
Preguracemo mi ovo i dobro je zaista dok i sa ovakvom ekipom ocekujes nesto. Jer to znaci da si Zeljeznicar zauvijek.
Od starog,do mladog,od super talenta,do kloca,svako mora znati da igrajuci za Zelju mora dati sve od sebe. I to ce se od njega uvijek ocekivati.
Sve si obuhvatio..što se kaže od uzroka, posljedice i stanja kakvog jeste. Ja bih se samo ponavljao.
Sve neki merhamet hajcaci,za dobrobit kluba. Evo hajmo nahajcajte 10000 navijaca. Nek svi u prosjeku damo 100 KM. Neko moze vise,neko manje. Ali hajde da damo,pa da to bude poklon od nas klubu za 100 godina. 100 KM za 100 godina. Mnogi ce dati puno vise.
To je milion km.
Evo odmah ce mi se javit 10 ljudi reci neki radi za 600 KM,odvaja od djece. Eto ja odvajam od konja.
Meni za Zelju hajcanje ne treba. Evo ja cu prvi javno imenom i prezimenom donjet 100 KM . Hajde pokrenite akciju. Pa da ne pricamo o Tomi i igracima. Nego da uradimo nesto konkretno.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 sep 2021, 11:58

LjoZee je napisao/la:
19 sep 2021, 10:38
slika

On je bio na dijelu za koji su se prodavale ulaznice. Kupio i usao, nije dobio pozivnicu.
sjedio je par stolica od mene, njegova stolica je mislim nečija sezonska karta

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 sep 2021, 12:01

Atmosfera, navijanje, transparenti, poruke, vatromet, bakljada na željezničkoj - nema potrebe da se komentariše. Sinoć smo pokazali zašto smo najbolji i navijači i klub u državi, nikakve pare ovo ne mogu kupiti ni jedan investitor, ni milioni ništa - ono sinoć je bilo nešto veličanstveno!

10.000 duša na jednome mjestu, svi zajedno zbog jedne stvari zbog stoljeća jednog GOSPODINA ! Želio bih iskorisiti priliku pa se zahvaliti i navijačima drugih klubova koji su bili tu prije svega mislim na navijače iz Mostara, Tuzle, Zenice.

Iako nisam pobornik političara na tribinama (prije svega jer ne zaslužuju da grabe jeftine poene na Željinom imenu) jučer je bio velik broj njih bio na zapadu : Konaković, Zvizdić, Čampara, Magazinović, Tanović, Koldžo, Avdić, Sadović, Muzur, Nenadić (nekoliko njih i sa šalom oko vrata)

Jučer je zaista bilo lijepo pogledati zapad : Bajramović, Vukotić, Lizde, Badžak, Žujo, Jelić, Šimić, Biščević, Šimić, Joldić, Đurbuzović, Vukotić, Alispahić, Zeba, Svraka, Jahić, Mulaosmanović, Berjan, Nurko, Jurišić, Kovačević, Pašić, Goić, Ibrišimović, Novalić, Brković, Šahinpašić, Gredić (ovo inspirira zaista)

Bile su i dvije persone non grate na tribinama (menađer NT i SS250)

Isto tako bi želio zahvaliti FK Veležu, predsjedniku Šemsudinu Hasiću na prigodnom poklonu, treneru Feđi Dudiću na ispoštovanom dres codeu i igračima Veleža na fer i korektnoj igri.

Ono što je Ivković uradio Bekriću je krajnje nekorektno, nije Bekrić neki junior već čovjek koji nam je donio puno radosti i sreće. Isto tako nije mi drago vidjeti jer nije ispoštovao dres code, nije svaki dan stoti rođendan.

slika

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 19 sep 2021, 13:53, ukupno mijenjano 2 puta.
mosa lošmi stićko tit-ula!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 sep 2021, 12:03

Azzuri je napisao/la:
19 sep 2021, 11:30
Ljudi jel moguce da svaku tekmu igramo u bijelim dresovima??? Pa sta je s onim tamnoplavim od prosle sezone..
Pa nemamo druge,nista nam vise ne isporucuju

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 sep 2021, 12:11

19 sep 2021, 11:35
grbavicka1921 je napisao/la:
19 sep 2021, 09:59
Ukatko cu sustinu.
Sve neki merhamet hajcaci,za dobrobit kluba. Evo hajmo nahajcajte 10000 navijaca. Nek svi u prosjeku damo 100 KM. Neko moze vise,neko manje. Ali hajde da damo,pa da to bude poklon od nas klubu za 100 godina. 100 KM za 100 godina. Mnogi ce dati puno vise.
To je milion km.
Evo odmah ce mi se javit 10 ljudi reci neki radi za 600 KM,odvaja od djece. Eto ja odvajam od konja.
Meni za Zelju hajcanje ne treba. Evo ja cu prvi javno imenom i prezimenom donjet 100 KM . Hajde pokrenite akciju. Pa da ne pricamo o Tomi i igracima. Nego da uradimo nesto konkretno.
Brate vjeruj mi 100KM mogu dati nije problem ali ako hoces iskreno vise mi je pun **** toga .Ne mogu da shvatim da nema ljudi sposobnih koji vole Zelju da ovo poguraju ,ovakve navijace ,stadion,tradiciju ma sve imas ali kurcina.Ne moramo biti prvi ali bar da nam evropa nije upitna da imamo neki put ,nesta :roll:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 sep 2021, 12:13

MojaMalenkost je napisao/la:
19 sep 2021, 10:28
Velika podrska Ivkovicu.. Nehljebe na tribine..
Ma na stranu ko je na klupi, trebamo shvatiti momenat kluba, vrijednost trenera i igrača te sveukupnog stanja, i dati podršku instituciji kluba, bez pogleda na imena.

Kada uzmem ko je sve, i za koje interese( prodaja imovine, odlazak u kantonalnu ligu), bio u klubu ili oko kluba, zaista ja nemam alternativu trenutnoj strukturu i struci. Jeftino a jedino dostupno.

Kolega iznad napisa da ne može da vjeruje da nema neko da pogura ovakav klub od Željovaca... E brate ima ali guraju uvijek u nazad, i ciljano dosta puta zarad ličnih interesa. Samo zbog navedenog i budućnosti kluba ova garnitura u Skuptisni, UO i NO te stručni štab imaju potporu.

I za kraj, SVI NA Gradski stadion!
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 19 sep 2021, 12:18, ukupno mijenjano 2 puta.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 19 sep 2021, 12:14

Ma **** to, i Nedu i Tomu i igrace bitan je Zeljo. Sve je prolazno, samo ce ostati Zeljo i navijaci na Grbavici, neki ce otici, doci ce drugi, ali to nam niko ne moze oduzeti. Ono realno za **** smo, ovakav jubilej a primorani smo gledati ovo na terenu nek se stide svi koji su doveli do ovoga. Kako sam primjetio od raje okolo 99% njih nije ocekivalo pobjedu jucer. Nadas se i sve to, ali svjesni su svi kakvi smo. Pored svega toga opet preko 10 milja dodje da gleda ovaj antifudbal. To je ljubav prema klubu. To je ono sto nam nikad nece uzeti. Mi smo uvijek bili i uvijek cemo biti uz Zelju, a dok je tako nemamo se sta brinuti.
Ono bi moglo dosta bolje, i trebalo bi, ali problema je zaista mnogo. Evo primjer Jakirovic koji s onakvim igracima i imenima nije ni europu izborio. Koliko nas bi ga tjeralo? Skoro svi, ali eto covjek je dobio vrijeme rjesio se Todorovica, Filipovica i mnogih drugih jakih imena u nasem fudbalu, doveo neke anonimuse i evo kako igraju. Ivkovic nije imao luksuz da nesto bira, dovodi, odvodi, kako je i sam govorio ne zna ko ce mu doci sutra na utakmicu. Sve se u hodu radi i evo covjek pravi neku selekciju igraca. Svi smo trazili, ne tako davno, da svakog ko ne daje maksimu zatjeraju u pm. Evo covjek izgleda to i radi. Pa kad ne mozes dobiti Ilijas, Glasinac ne da trebas na tribine nego te treba otjerati iz kluba. Koji ce nam **** i na klupi takvi likovi? Znamo svi i za Bekrica, kako izgleda i koliko moze. Zna to i trener, pa i sam Bekric na kraju. Hvala njemu sto je jos tu, vrti se, nekad donese nesto dobro, nekad ne donese(Borac npr) i to treba postovati. Ukoliko je nekom ispod casti da udje za klub, ekipu 10 sekundi da ukrademo vremena da ostvarimo rezultat nek se spremi i nek ide u Real. Svi trebaju biti manji od Zelje, od navijaca, od svih onih legendi koje gledaju u tunelu kad ulaze na stadion, od Mise, Ode, Buakala...ne smijemo to nikad zaboraviti. Sve su to kite od ovce kakvih je velikana ovdje bilo. Zato kako Ivkovic rece ponizno i skruseno od utakmice do utakmice. Ostavi srce na terenu, natopi znojem dres, ispostuj navijace jer neki fudbal niko ne ocekuje od njih.
Daj Boze pameti u klubu, da se pronadju kakva ekipa koja zna i moze iskorisiti sve potencijale koje ima ovaj klub. Mi ne mozemo biti gori od ovoga, a i takvi kakvi smo, uz par drugacijih okolnosti, bi imali 5,6 bodova vise i bili bi u samom vrhu. Jedan bolji pas, jedan bolji sut, malo vise koncentracije i dobili bi koju utakmicu vise.
Cuva Bog Zelju svog!

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 19 sep 2021, 12:16

Ponosim se sto sam Manijak, volim te Željo💙

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 sep 2021, 12:17

jestamaji je napisao/la:
19 sep 2021, 11:58
LjoZee je napisao/la:
19 sep 2021, 10:38
slika

sjedio je par stolica od mene, njegova stolica je mislim nečija sezonska karta
Kažu raja sa zapada da je sve vrijeme dobacivao našoj klupi... Nedo razočaran sam sa tobom.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 19 sep 2021, 12:23

Puno mi je srce od jučer. Ispoštovati i akciju večeras! Manijacima kapa do poda, najsvijetlija tačka ovog kluba.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 sep 2021, 12:27

Nedo ima para da moze kupiti sve igrace i strucni stab zajedno tako da i moze dobacivati sta hoce. Nedo je mangup koji kupi kartu i udje na stadion a ne kao pojedinci koji na razno razne nacine pokusavaju dobiti besplatne karte a hoce da se nesto pitaju u klubu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, perodeformero i 45 gostiju.