AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Puma » 22 jan 2011, 15:59

Opa eto Surinamca, dobar je on igrac, jos je i relativno mlad, mislim da ce nazalost biti veliko pojacanje za Milan
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 jan 2011, 16:20

Puma je napisao/la:Opa eto Surinamca, dobar je on igrac, jos je i relativno mlad, mislim da ce nazalost biti veliko pojacanje za Milan
i ja mislim da će biti pun pogodak, e još nek mu se zemljak oprosti da nas još i on pojača i sve super :)
iako mu to nije prvenstveni zadatak čovjek često zabija i golove, a ima i top u lijevoj nozi ;)
[youtube][/youtube]
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 22 jan 2011, 17:36

evo njegove izjave
Galliani: Kupili smo Emanuelsona

Milanov potpredsjednik Adriano Galliani potvrdio je u subotu kupnju nizozemskog ljevorkilnog reprezentativnog nogometaša Urbyja Emanuelsona (24), dosadašnjeg člana Ajaxove momčadi...

- Naš je od srpnja, možda i ranije. Premda ugovor još nije potpisan, možemo ustvrditi da je on u Milanovom vlasništvu od danas - potvrdio je Galliani i dodao:

- Više je orijentiran napadu nego obrani, može ga se koristiti na poziciji lijevoga braniča, ali mislim da ćemo se mi odlučiti pronaći mu mjesto u veznome redu.

Pretpostavlja se da je Emanuelson dogovorio suradnju dugu tri i pol godine.

- Volio bih ostati u Ajaxu do kraja sezone i pomoći momčadi osvojiti naslov, ali Milan nudi priliku kakvu ne mogu odbiti - kazao je Nizozemac.
-RIVALDO-

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 jan 2011, 16:33

emanuelson i službeno igrač milana do ljeta 2014, nice ;)
rezultat iz udina lijep, mada i očekivan, stvarno udineze igra lijep, moderan i brz fudbal, da nisu loše ušli u sezonu sad bi se za sam vrh borili.
večeras je pobjeda prijeko potrebna, 3 utakmice bez pobjede bi bila katastrofa, a treba se osvetiti za neugodan poraz iz prvog dijela sezone.
napoli vodi u bariju i izgleda prilazi na samo 1 bod, svi nešto otpisuju napolitance a ljudi dobro guraju

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jan 2011, 17:03

tony-mortale je napisao/la:emanuelson i službeno igrač milana do ljeta 2014, nice ;)
rezultat iz udina lijep, mada i očekivan, stvarno udineze igra lijep, moderan i brz fudbal, da nisu loše ušli u sezonu sad bi se za sam vrh borili.
večeras je pobjeda prijeko potrebna, 3 utakmice bez pobjede bi bila katastrofa, a treba se osvetiti za neugodan poraz iz prvog dijela sezone.
napoli vodi u bariju i izgleda prilazi na samo 1 bod, svi nešto otpisuju napolitance a ljudi dobro guraju
Nasa snaga je svima problem najveci. :lol:
Napoli nema tim za titulu, ali ako Milan nastavi da prosipa bodove, ona ode nekome dugome sigurno.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 23 jan 2011, 17:04

veceras bi trebalo sto ozbiljnije pristupiti utakmici,znamo da Cessena veoma opasna iz kontri..

bit ce opet muke u veznom Gattuso---Ambrosini---Flamini
-RIVALDO-

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 jan 2011, 17:05

ja sam rekao prije mjesec da napoli može do titule, a većina se nije složila, čak ni vi napolitanci, a imate dobar tim, jedino vas ozljede mogu zeznuti jer klupa je malo je reći tanka, milan stvarno sam o sebi zavisi, a pojačava se tim iz mercata u mercato i to raduje jer prije par godina na tom planu su bili stali skroz

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 23 jan 2011, 17:08

Veceras najvjerovatnije opet 3 zadnja vezna u prvih 11. Kreativnost 0. Ispred njih Cassano najavljen a gore Ibra i Pato. Mogli bi se namuciti i to dobro. Odbrana cini mi se ista kao i protiv Leecea sa krepanim Bonerom na LIJEVOM beku. Molit Boga za neku Ibrinu majstoriju.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 23 jan 2011, 17:10

I zaboravih reci za nase novo pojacanje koje je tako tiho doslo,bez puno nagadjanja,kao kod Criscita i Zieglera ... svakako dobro ce nam doci ...
-RIVALDO-

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 23 jan 2011, 17:11

ma dobit ce te veceras ba...umorna je Cesena,a i tesko mogu nakon Rome i Intera i protiv vas odigrat onako dobro.
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 23 jan 2011, 17:13

ja nezz ali mislim da bi ovaj trebao biti

Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Flamini, Robinho, Cassano, Ibrahimović

sa MilanNews
-RIVALDO-

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jan 2011, 17:23

senad_flamin je napisao/la:ja nezz ali mislim da bi ovaj trebao biti

Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Flamini, Robinho, Cassano, Ibrahimović

sa MilanNews

ovo samo Milan ima cccc veznu liniju 3 klasicna defanzivca :)) zamisli te real s ---Lass Diarra--M. Diarra---Gago---
meni se toliko gadi vise gledati Ambra i GAtta u prvom timu da je to cudo jedno...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 23 jan 2011, 17:27

meskalin je napisao/la:

sa MilanNews

ovo samo Milan ima cccc veznu liniju 3 klasicna defanzivca :)) zamisli te real s ---Lass Diarra--M. Diarra---Gago---
meni se toliko gadi vise gledati Ambra i GAtta u prvom timu da je to cudo jedno...
Pa mi i moramo igrati sa 3 defanzivca jer prakticki igramo sa 3 napadaca jer ni jedan od njih ne vraca nazad...
jbt moras se sa nekim branit...

Ja tebe razumijem io slazem se stbom oko Ambosinia i Gattusa .. Merkel,Strasser,Flamini,Emanuelson su sad nase uzadanice tu
-RIVALDO-

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 23 jan 2011, 17:30

meskalin je napisao/la:

sa MilanNews

Ovo je glavni razlog sto malo golova postizemo a imamo prejak napad. Nema ko da donese loptu napadacima. Ova 3 samo trce a i u tome su slabi izuzev Flaminia i nabijaju lopte. Onda se gore napadaci (citaj Ibra) hrvaju sa odbranom.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jan 2011, 17:50

senad_flamin je napisao/la:
meskalin je napisao/la:

sa MilanNews

Pa mi i moramo igrati sa 3 defanzivca jer prakticki igramo sa 3 napadaca jer ni jedan od njih ne vraca nazad...

Ja tebe razumijem io slazem se stbom oko Ambosinia i Gattusa .. Merkel,Strasser,Flamini,Emanuelson su sad nase uzadanice tu
zamisli te Robihno igra iza Pata i Ibre ,a nikada nije to igrao uviejk je igrao lijevo krilo ili polu spicu, a nikada ovo ne znam daj onaj klasicni sistem 4-4-2 s tima da u sredini bude romb ko nekada i dovidjenja
------------Pirlo--------------
---Flamini--Princ---Urbi----

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 23 jan 2011, 17:53

meni se toliko gadi vise gledati Ambra i GAtta u prvom timu da je to cudo jedno...[/quote]

Ja tebe razumijem io slazem se stbom oko Ambosinia i Gattusa .. Merkel,Strasser,Flamini,Emanuelson su sad nase uzadanice tu[/quote]

zamisli te Robihno igra iza Pata i Ibre ,a nikada nije to igrao uviejk je igrao lijevo krilo ili polu spicu, a nikada ovo ne znam daj onaj klasicni sistem 4-4-2 s tima da u sredini bude romb ko nekada i dovidjenja
------------Pirlo--------------
---Flamini--Princ---Urbi----[/quote]

Pa mi i igramo ovu formaciju sto si naveo, Robinho igra na poziciji pirla i to je poluspic ako ti je prilo najistureniji igrac u veznom redu mislim ako tako gledam formaciju. A gdje ste vi vidjeli da je Emanuelson igrao veznog centralnog? Nigdje ja cu vam reci. Covjek il je bek il je krilo i ako ce igrati centralnog onda je to smijesno.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 jan 2011, 18:01

mislim da si ga pogrešno skonto da nije njemu pirlo najistureniji već najpovučeniji, a emanuelson mu je lijevi u veznom redu i mogao bi on tu igrati, ali pirlo kao zadnji vezni je promaja defanzivno i morao bi KPB, flamini ili gatuzo biti stalno uz njega.
a emanuelson može igrati i beka i krilo i lijevog veznog, znači dečko se može koristiti na više pozicija i u njemu smo dobili igrača 3 u 1, kao nescafe :lol:
http://www.transfermarkt.de/de/urby-ema ... 20586.html

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 23 jan 2011, 18:09

tony-mortale je napisao/la:mislim da si ga pogrešno skonto da nije njemu pirlo najistureniji već najpovučeniji, a emanuelson mu je lijevi u veznom redu i mogao bi on tu igrati, ali pirlo kao zadnji vezni je promaja defanzivno i morao bi KPB, flamini ili gatuzo biti stalno uz njega.
a emanuelson može igrati i beka i krilo i lijevog veznog, znači dečko se može koristiti na više pozicija i u njemu smo dobili igrača 3 u 1, kao nescafe :lol:
http://www.transfermarkt.de/de/urby-ema ... 20586.html
Pa to te pitam kako on je postavio formaciju. Ako je postavio Pirla na zadnjeg a Flaminija i Emanuelsona na desnog/lijevog veznog to je bezveze. Moze Urby igrati na strani a Flamini? A onda se javlja jos jedan problem : mislite da ce 2 od 4 napadaca sjediti na klupi. Ibra ima zagarantovanu postavu, a Pato,Robinho i Cassano se moraju boriti. Mislim glupo nagomilati napadace pa mjenjati formaciju. Evo moj prijedlog:

GK: Abbiati
RB: Abate dosta se popravio moze za prvih 11.
CD: Nesta
CD: Silva ova dvojica su nezamjenjiva u odbrani. Ima tu jos i Yepes kao zamjena.
LB: Emanuelson. On bi bio odlican u paru sa Abateom. Obojica brzi imali bi prodorne bekove.
DM: Pirlo od svih nasih veznih igraca on je najkreativniji i najbolje tehnicki potkovan tako da bi bio moj izbor iako ga ne gotivim.
CM:Flamini moze trcati i za sebe i za Pirla jako dobar.
CM: Boateng moze trcati i za sebe i za poluspica ispred odlican.
ACM: Cassano sjajan igrac. Ne neki trkac al jednim potezom rijesava utakmice.
CF:Pato igracina on bi se mjenjao sa Robinhom ili bi on ostajao citavu utakmicu a Cassano izlazio.
CF: Ibra rijeci su suvisne.

Mislim da sa ovom postavkom imamo jako respektabilnu ekipu.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 23 jan 2011, 18:09

Kad ce moc igrat Emu ??? 8-)
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jan 2011, 18:10

Jel potpisao ovaj emanuelson???

koristio bi on milanu..nije igrac WC al bolje je rjesenje od antoninija ili koga vec.Moze i blize golu igrati....

Inace,ocekujem sigurnu pobjedu milana veceras 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 4 gosta.