FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Mahalac1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mahalac1987 » 19 sep 2021, 12:32

Veoma vazno je ispostovati ovo sto Manijaci veceras organizuju. Imamo priliku i cast biti dio velike proslave. Ovo se desava jednom i nikad vise. Veceras nisu najavljene padavine. Izadjite veceras u 21 svi na ulice i budite dio spektakla.

MI SMO ZELJINI, ZELJO JE NAS!
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES!

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 19 sep 2021, 12:38

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 19 sep 2021, 12:39

tuspas mene
21h svi na ulice, dijeli dalje!
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 19 sep 2021, 12:40

Svaka caat za Fedu Dudica, dosao u odjelu i plavoj kosulji i pokazao respekt prema klubu ciji je igrac nekada bio, ovaj ivkovic neka se stidi svoga kako se obukao fuj

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 sep 2021, 12:54

Semper je napisao/la:
19 sep 2021, 12:27
Nedo ima para da moze kupiti sve igrace i strucni stab zajedno tako da i moze dobacivati sta hoce. Nedo je mangup koji kupi kartu i udje na stadion a ne kao pojedinci koji na razno razne nacine pokusavaju dobiti besplatne karte a hoce da se nesto pitaju u klubu.
Nama su generalno unazad 10ak problem ti što se šlepaju da besplatno uđu na stadion, i gledaju mogu li kako i majicu iz fanshopa hajrovat. Što bi Osim jednom davno rekao :"Ko plati kartu, ima pravo i da psuje".
Željo moj, sretan ti rođendan, da slijedeće dočekuješ u mnogo boljoj situaciji, a mi smo tu,odmah pored terena, na tribini, znaš da smo tu. :bih:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 19 sep 2021, 12:57

dejavu je napisao/la:
19 sep 2021, 12:39
tuspas mene
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 19 sep 2021, 12:58

**** ba Nedu, ko neki bitan faktor za komentarisati, danas je 100godina GOSPODINA💙

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2021, 13:00

Steelman je napisao/la:
19 sep 2021, 10:40
Cestitke za veliki jubilej!
Hvala ti! :thumbup:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 19 sep 2021, 13:01

1921ba je napisao/la:
19 sep 2021, 12:38
:tokralju: :bow: :ljepota: :salut:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2021, 13:03

Evo i Stilic jucer bio, podijelio sad ovaj story.
slika

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 19 sep 2021, 13:08

slika

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 sep 2021, 13:08

dejavu je napisao/la:
19 sep 2021, 12:39
tuspas mene
Sviiiiiiiii!!!!!!!

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 19 sep 2021, 13:09

Svaka čast za Dudića, gospodin.

Manijaci, mi smo Željo

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 sep 2021, 13:29

Mala zamjerka.. Sinoc su mogli pustiti i zdenku, kada se vec znalo da nece biti gostujucih navijaca.. Na istoku je bilo bar 200-300 ljudi na stepenicama i na ogradi, a vidim da je i na sjeveru bilo slicno..

Istok nikad nije bio puniji.. Kazu 10 milja.. Bilo je sigurno 12..
Pročepit će negdje.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 sep 2021, 13:33

Hvala ti Bože što sam navijač najvećeg kluba u državi. Neke stvari se jednostavno ne mogu opisati. Večeras na najjače a sutra ćemo o fudbalu.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2021, 13:54

Našim sportskim prijateljima, FK Željezničar, od srca čestitamo 100. rođendan.

U prošlosti smo imali mnogo važnih i velikih utakmica, a sigurni smo da su još mnoge pred nama.

Sretno Željo!
slika

Cestitka Veleza jutros objavljena na njihovoj stranici.

A ovo je torta koju je Tuzla City poslala jucer kao poklon.

slika

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 19 sep 2021, 14:05

Hvala svim klubovima i pojedincima koji su cestitali nasem Zelji rodjendan.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 19 sep 2021, 14:18

Ja i dalje ne mogu vjerovati da covjek nije ni minutu dao Bekricu. Fuj

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 sep 2021, 14:20

Koliko je pandemija poremetila planove za obilježavanje 100. godišnjice?

- Prije naznaka pandemije i ekonomskih problema, bivši predsjednik kluba rahmetli Admir Džubur je pokrenuo i napravio radne timove. Imao sam zaista sreću da budem u tim timovima koji su pripremali vrlo ozbiljne programe obilježavanja ovog jubileja. Nažalost, sve ono što je zadesilo čitav svijet utjecalo je na to da su planovi prolongirani. Jednostavno, kao što su se i mnoge velike sportske manifestacije odgađale za godinu, tako smo i mi obilježavanje ovog jubileja prolongirali i napravili ekstenziju do završetka sezone. Nismo odustali niti od jedne tačke koju smo tada planirali, ali sve to zavisi i od ekonomskih pokazatelja. Međutim, ono što se dešava posljednjih sedmica pokazuje stvaranje jednog novog ambijenta, jedne nove klime. Vraćamo se na one odluke koje smo donijeli, tako da ćemo s izvjesnim zakašnjenjem obilježiti ove dane. Ove godine je u planu svečana akademija koja će biti održana, gdje ćemo zahvaliti, obilježiti, podsjetiti na našu historiju.

Željezničar je prethodnog vikenda dobio novi saziv Skupštine, Nadzorni odbor, a dodatno je ojačana i uprava kluba. Kako sada gledate na naredni period?

- Ovo je naš period stabilizacije, mi to ponavljamo stalno. Da bismo definisali gdje se nalazimo, moramo krenuti od toga da su temelji postavljeni. Tim je odigrao osam kola do sada, imamo bodova koliko imamo, svi bismo željeli pokoji bod više, ali imamo to što imamo. U ovom trenutku nismo nezadovoljni rezultatima. Naši navijači su imali svoje zahtjeve, podržali su ovaj koncept stabilizacije. Kada govorimo o ovom novom sazivu Skupštine, gdje sam i ja bio u komisiji koja je formirana, ključna stvar je bila da dođu oni koji zaista žele investirati ono što je najvrednije, a to je vrijeme. Kada investirate vrijeme i znanje, rezultati ne mogu izostati. Ja sam jako sretan što će ova skupština, koja ima 54 vrhunske osobe, moći dati svoj maksimum. Najveća vrijednost Željezničara, uz tradiciju i brend kluba, ljudi su u Željezničaru i oko njega, legende i svi ostali. Trebalo je samo otvoriti vrata da se unese ta vrijednost. Poslije tri mjeseca možemo reći da napokon radimo u punom kapacitetu. To je isto tako kao kada imate kompletan tim koji treba izaći na teren, niste opterećeni povredama, ni kartonima, a svi žele ostaviti srce na terenu. Mi smo to tražili od igrača i, svi mi koji se nalazimo u ovim organima Želje, upravo tako razmišljamo o svojim ulogama. Ostavit ćemo srce, znanje, kapital, poznanstva da postavimo Želju na pravi put. Sve je moglo stati, ali mi nismo dozvolili da se klub zaustavi.

Šta je trenutno najveći teret za funkcionisanje kluba?

- Vrlo jednostavno. Finansijsko naslijeđe je naš najveći teret i breme koje nosimo. Velika količina dugova u različitim segmentima koji dolaze na naplatu i njihovo servisiranje predstavljaju naš najveći teret. U izvještaju predstavljenom na Skupštini, u ova tri mjeseca izvršene su značajne uštede. Smanjen je budžet igračkog kadra, dali smo priliku mladim igračima, a pitanje je kada bi zaigrali. Budžet je smanjen za skoro 40%. Smanjene su i neke druge stavke, da bismo mogli od sredstava, koji nam pristižu, a značajna sredstva su pristigla u ova tri mjeseca, servisirati ono što je primarna obaveza, a to su porezi prema državi i plaće igračima. Nama stižu na naplatu i dugovi prema igračima koji su prije igrali, prema stručnom štabu, prema našim dobavljačima. Mi smo toga bili svjesni kada smo došli i ono što nam je dalo mogućnost da prodišemo je da su mnogi naši dobavljači, mnogi naši partneri, bez kojih ne bi mogao funkcionisati klub, imali razumijevanja. Nakon razgovora smo napravili reprograme i modele kako ćemo vraćati ta sredstva. Tako da im, a mnogi će se prepoznati u tome, zahvaljujem što su nam dali prostora da u narednu godinu-dvije možemo izmiriti svoje obaveze.

Kada klubovi u Bosni i Hercegovini dođu u finansijsku krizu, kažu da se okreću mladim igračima. Da li će Željezničar, ako poveća priliv sredstava, nastaviti s tom praksom?

- Naše opredjeljenje je jasno. Nama je jedan od prioritetnih zadataka rekonstrukcija i nadogradnja omladinskog pogona, odakle trebamo crpiti svoje igrače. Ovo opredjeljenje smo ugradili i u akta Skupštine. Imamo konsenzus, Skupštine i uprave, da je to naša budućnost, barem smo sigurni za naredne četiri godine mandata ove skupštine i da je to opredjeljenje, da će u svakom trenutku postojati, mimo obaveza koje propisuje Fudbalski savez BiH, dovoljan broj mladih igrača koji će biti i u timu i uz njega.Da se malo odmaknemo i ne razmišljamo fudbalski, a razmišljamo čisto menadžerski ili finansijski, jedini način održavanja klubova u BiH je da mi budemo razvojni klubovi. Da obrazujemo, da radimo, da razvijamo naše igrače, da kroz sistem takmičenja donose takmičarske rezultate, a onda nam je jasno da postoje i puno bogatiji klubovi koji će ih kupiti. Moj stav nije da nam bude strategija, da, uz dužno poštovanje prema igračima koji su počeli karijeru ovdje, ovo mjesto bude gdje će odlaziti u penziju. Radujem se da dođu, da iskoristimo njihova iskustva u prvom timu, ali ću opet reći da ovaj upravni odbor, zajedno sa Skupštinom, stavlja prioritet na razvoj.

Željezničar je nedavno uputio poziv za partnerstvo, odnosno eventualne investitore. Možete li nam reći nešto više o tome?

- Mi smo uputili međunarodni javni poziv svima koji su zainteresovani za investiranje, ulaganje, ili bilo koji vid saradnje sa FK Željezničar. U međuvremenu, stiglo je 15-ak iskazanih interesa, koji su ozbiljni, manje ozbiljni i najozbiljniji. Mi trenutno vodimo dva procesa razgovora, pregovora. Međutim, javnost razumije u tom poslovnom ponašanju da je u ovoj prvoj fazi diskrecija nešto što se očekuje, ali onoga trenutka kada se sve zaokruži, kada potencijalni partner u bilo kojem obliku dođe ovdje, onda ćemo upoznati javnost. Druga stvar, tu se otvara proces kojem se moraju prilagoditi postojeća akta kluba prema novonastaloj situaciji, ali sve u skladu sa zakonima koji nam to dozvoljavaju. Ništa se neće desiti iza kulisa, osim pripreme, koja može biti dugotrajna, da bi neko došao, a u svim ostalim stvarima će biti stručni timovi s jedne i s druge strane i uz saglasnost najvišeg organa ovoga kluba.

Mladi igrači, stabilizacija kluba i smanjeni budžet. Šta biste dodatno izdvojili kao pozitivno u ovoj sezoni?

- Moram reći da nam je ovaj novi ambijent, tačno ovim redom koji ste vi naveli, vratio partnere. Ne samo sponzore, koje mi gledamo kao one koji su nama donijeli novac. Vratio nam je partnere i stvorio jednu veliku koheziju uvezivanja svih navijača Željezničara. Odavno nisam osjetio da između svih nas, koji smo u klubu, oko njega, koji navijamo za klub, da imamo jasno opredjeljenje da želimo najbolje za klub. Dugo vremena su klub mučile razne trzavice, podijeljenost i sve ostalo. Međutim, ne samo na terenu nego u svim segmentima, zaista dugo nisam osjetio ovakvu podršku i povezanost. Željo je zaista porodica.

Da li smatrate da su navijači i historija kluba najveća snaga Željezničara, odnosno snaga koja može da prebrodi svaku krizu?

- Usponi i padovi Željezničara su bili ekstremni u svim pravcima. Međutim, iz svake krize moramo izaći s jednom novom poukom. Ako pogledate šta se dešavalo, odnosno u kakvim okolnostima, uvijek je Željo bivao jači i dolazio do samog vrha, onda kada se stvarala ova kohezija. Kada su se uvezivali svi oni koji su tu, koji mogu na bilo koji način pomoći. Ja sam po prirodi čovjek koji je optimista i siguran sam da smo na dobrom putu. Za sada je važno da stavimo čvrste temelje i da nikada više ne dođemo u situaciju da smo u strahu šta će donijeti sutra za klub.

Koja je Vaša poruka navijačima?

- Mi nudimo transparentnost, otvorenost, a pozivam ih da se ujedinimo, stisnemo, da budemo zaista porodica. Kao u svakoj porodici ima dobrih i loših dana, ali mi moramo biti porodica.

Jucerasnji intervju Hasanbegovica za s.1. Podugacak je pa sam stavio u spoiler, a izbacio sam dijelove koji su se odnosili na pripremu za jucerasnju tekmu jer je to vec bilo. Ovdje je govorio o NO, Skupstini, financijskom stanju Kluba, o pregovorima sa investitorima i tako.

Usput, mozete valjda malo imati obzira prema danasnjem danu kad je Klubu zvanicno rodjendan pa da ne vrtite neku pricu koja je 500000x isprica. Uz to ni jedan ni drugi nisu bili jucer (koliko sam vidio) tako da nema potrebe razglabati danas o njima.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 sep 2021, 14:21

WOLF20 je napisao/la:
19 sep 2021, 14:05
Hvala svim klubovima i pojedincima koji su cestitali nasem Zelji rodjendan.
:bih:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.