Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Emir Karic standardan u SV Darmstadt ne bi loše bilo njega da pozvamo...
Ovčina prošao, ubacio, Velež izjednačio.
Bez veze igrac koji nadam se nece nikad dobiti poziv.
U oktobru puni 25 godina i igra u Premijer Ligi BiH. Ne treba ništa više od toga reći.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Poziva vrijedni igrači u Premijer ligi BiH su oni koji imaju pravo nastupa i u mladoj reprezentaciji, a istovremeno spadaju među najbolje igrače lige na svojoj poziciji. Takvima poziv može i pomoći kod eventualnog transfera i reprezentacija može, barem na papiru, dobiti igrača za budućnost.
Takvih u ligi trenutno nema, pa je bespredmetno o njima i pričati.
Takvih u ligi trenutno nema, pa je bespredmetno o njima i pričati.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gigovic je totalno klupiran kod Yuri Semin-a, a Dennisu je vakat da nadje novi klub jer ovaj Rostov iz kola u kolo postaje teski odron od kluba.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
https://www.fotbollskanalen.se/allsvens ... -aktuellt/
https://fotbollsthlm.se/hammarby/darija ... edborgare/

Potencijalno velike iznenadjenje na nekim od spiskova za jesenje kval. utakmice bi mogao biti Darijan Bojanic, 26, iz Hammarbija. Iznenadjenje jer iako se njegovo ime spominjalo kroz neki kontekst repke zadnji x godina, nisam mislio da ce biti aktuelan, najvise zbog njegovi godina. U decembru puni 27.
Od prelaska 2019 godine iz Helsingborga u glavni grad Svedske vazi za jednog od najbolji vezni igraca domace lige. Ove sezone standardan u ekipi i igrao je skoro sve utakmice izuzev par. Nekada vazio za ogromnog talenta kojem su predvidjali veliku karijeru ali se u razvoju neke stvari nisu poklopile kako treba. Ima par nastupa za Svedsku A-repku ali se radi o nezvanicnim utakmicima kao i slucaj sa Anelom.
Spominje takodjer da poznaje Anela malo i da ce sa njim da poprica jos oko igranja u reprezentaciji. Po njegovim izjavima veoma je aktuelno, jer je izvadio nase drzavljanstvo.
https://fotbollsthlm.se/hammarby/darija ... edborgare/

Potencijalno velike iznenadjenje na nekim od spiskova za jesenje kval. utakmice bi mogao biti Darijan Bojanic, 26, iz Hammarbija. Iznenadjenje jer iako se njegovo ime spominjalo kroz neki kontekst repke zadnji x godina, nisam mislio da ce biti aktuelan, najvise zbog njegovi godina. U decembru puni 27.
Od prelaska 2019 godine iz Helsingborga u glavni grad Svedske vazi za jednog od najbolji vezni igraca domace lige. Ove sezone standardan u ekipi i igrao je skoro sve utakmice izuzev par. Nekada vazio za ogromnog talenta kojem su predvidjali veliku karijeru ali se u razvoju neke stvari nisu poklopile kako treba. Ima par nastupa za Svedsku A-repku ali se radi o nezvanicnim utakmicima kao i slucaj sa Anelom.
Spominje takodjer da poznaje Anela malo i da ce sa njim da poprica jos oko igranja u reprezentaciji. Po njegovim izjavima veoma je aktuelno, jer je izvadio nase drzavljanstvo.
@igrajlopte 🐦
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Nema nikakvog razloga da ovaj dobije prednost u odnosu na Lončara, da ne govorimo o boljim igračima od Lončara.
Ne vidim puno razlike u pozivanju njega i premijerligaških antitalenata. Eto igra malo jaču ligu, ali to će mu biti vrhunac karijere svakako.
Ne vidim puno razlike u pozivanju njega i premijerligaških antitalenata. Eto igra malo jaču ligu, ali to će mu biti vrhunac karijere svakako.
Darjan Bojanic i Kadir Hodzic nisu za reprezentaciju. Može se puno bolje igraće nać.
Stjepan Radeljić je meni ozbiljan kandidat za poziva u A reprentaciju.
Pisao sam skoro na nekoj od tema da nam treba ljevonogi stoper pošto Saničaninu prijeti suspenzija zbog kartona. To je razlog zbog kojeg nece biti ni Hadzikadunica sledecu utakmicu.
Radeljić je ljevak. Visok 2, 00m. Sa Šerifom iz Tiraspola je ove godine izbogrio grupnu fazu Lige prvaka. Dobili su Šhaktar u prvoj utakmici 2:0.
Nastupao je za našu U21 reprezentaciju i ima 24 godine.
I Gvardiola voli ljevonoge stopere iz prostog razloga.
Pisao sam skoro na nekoj od tema da nam treba ljevonogi stoper pošto Saničaninu prijeti suspenzija zbog kartona. To je razlog zbog kojeg nece biti ni Hadzikadunica sledecu utakmicu.
Radeljić je ljevak. Visok 2, 00m. Sa Šerifom iz Tiraspola je ove godine izbogrio grupnu fazu Lige prvaka. Dobili su Šhaktar u prvoj utakmici 2:0.
Nastupao je za našu U21 reprezentaciju i ima 24 godine.
Jako je vazno da imamo i rezervnog ljenovog stopera. Posebno ako cemo nastaviti da igramo u formaciji sa tri pozadi, a i ako ne vazno ga je imati. Da bude sa timom, da se uigra. A ne da ga zoves kao Susica i odmah u prvih 11.Igrao sam za mladu reprezentaciju, svih deset utakmica u kvalifikacijama i još ostaje žal što se nismo uspjeli kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Zasad nije bilo nikakvih kontakata selektora seniorske reprezentacije. Znam da treba još puno truda i rada da bi se zaigralo za "A" tim tako da ja ću raditi, a ako se selektor ikada odluči za mene, ja ću se rado odazvati - poručuje Radeljić
I Gvardiola voli ljevonoge stopere iz prostog razloga.
Ocekujem da ga Petev pozove.Stvar je u tome da danas gotovo sve ekipe pokušavaju odigrati neku vrstu presinga na zadnju liniju — ili aktivno pritišću prema lopti ili odsijecaju linije dodavanja prema drugim igračima. Imati ljevonogog stopera na lijevoj poziciji umjesto da obojica igraju desnom nogom automatski znači imati bolje uglove za dodavanja koji napade čine bržima i boljima.
Kad da ga pozove?
Nerealno je očekivati takvo što u bliskoj budućnosti.
Nerealno je očekivati takvo što u bliskoj budućnosti.
Jedan od najgori igraci koji su igrali za u21. lik ne moze u 2 HNL da igra.
- ASD
- Kontakt:
Uskoro će biti više ljevaka na poziciji lijevog štopera nego na poziciji lijevog beka.
Nije baš da je on izborio s obzirom na to da je u svim tim utakmicama bio klupiran. Hajde makar da je starter pa da se može pričati o pozivu.
Ja nisam niti napisao da je Radeljic=Laporte. Ono na sta se moze svesti sve napisao jeste da Sanicaninu prijeti suspenzija, sa tim bi ostali bez ljevonogih stopera.
Trenutno je Radeljic onaj koji igra najpristojiniji fudbal, a da ga igra lijevom nogom. Mujakic se sam upropastio, ja sam njega ocekivao da se isprofilira i afirmise za tu poziciju.
Znaci, ne kazem da je igracina za prvih 11, nego back up u slucaju kartoniranja koji za taj slucaj treba da se uigra sa ostalim igracia.

Helem, ne bih da advokatisem za momka. Samo kazem da je logicno i imalo bi smisla da se nadje na spisku. Radije njega nego Zukanovica. (Ervina)
Trenutno je Radeljic onaj koji igra najpristojiniji fudbal, a da ga igra lijevom nogom. Mujakic se sam upropastio, ja sam njega ocekivao da se isprofilira i afirmise za tu poziciju.
Znaci, ne kazem da je igracina za prvih 11, nego back up u slucaju kartoniranja koji za taj slucaj treba da se uigra sa ostalim igracia.
Zašto, ima li neko drugi da bolje odgovara profilu ?
Jasno, ali i Gojak je bio jedan od najboljih. Pa se na tome i zaustavio.
Helem, ne bih da advokatisem za momka. Samo kazem da je logicno i imalo bi smisla da se nadje na spisku. Radije njega nego Zukanovica. (Ervina)
Riki Bajic haba klupu pored penzionera Palacia, koji zabija u prosjeku prolaska Halejeve komete.
to su te nove nade, koje navijaci prizivaju umjesto nedostojnog Dzeke, pa da krenemo u pobjede i na velika takmicenja
to su te nove nade, koje navijaci prizivaju umjesto nedostojnog Dzeke, pa da krenemo u pobjede i na velika takmicenja
- ASD
- Kontakt:
Bio je starter u 4 od 5 mečeva.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Niko ne tvrdi da Džeku iko može zamijeniti, zamjene su mu cvajtaši i Primavera nivo igrači.
Problem je šalabajzerski pristup u repci, ali opet se se balinja na njegovim nastupima u Interu.
Da je kojim slučajem kod onog mrtvog ugla bio u repci nabio bi ga do aut linije.
Problem je šalabajzerski pristup u repci, ali opet se se balinja na njegovim nastupima u Interu.
Da je kojim slučajem kod onog mrtvog ugla bio u repci nabio bi ga do aut linije.
⚜️~⚜️~⚜️
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Baš tako nekako za repku kao da ima.neki pritisak ,fula nemoguce sanse, a realno covjek je dao puno ovoj drzavi ali uvijek mu je trebalo 5 šansi da postigne jwdan gol, to nas je mnogo puta kostalo, nije klasicni killer kao npr Elvir Bolic kojek je trebala polusansa da da gol, preinteligentan i po meni naš najbolji napadač ikada sto se tice gol instikta.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz