Ja eto nikoga ne poznajem da je došao iz Bosne i da mu nešto nije po volji. Dođu ljudi ovdje počnu raditi, dovedu porodicu, ženu, djecu. Ispočetka jeste teško ali kad nešto stvoriš i ostvariš shvatiš da se isplati i da to nikada ne bi mogao u Bosni uraditi. Ne samo sa finansijskog aspekta, evo zar ti želiš da ti dijete odrasta u toj okolini i među tim ljudima? Da danas sutra ne znaš hoćeš li imati da ga odhraniš? Da se pitaš kad izađe hoće li mu se nešto desiti?
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Pa prije ce mu se nešto desiti tamo.neg ovdje
- PointBlank
- Kontakt:
Ma kako molim te? Jest ako zivis u novogradnji, gdje 30qm placas 1200 warm, i trpas u kolica bez gledanja cijena. I ako izlazis skoro svaki vikend u restoran gdje ti ceh bude minimum 100e, a zavalis se u kredite i rate. Nemoj dzaba sr.ati legendo. Ja sam u Minhenu zivio sa 1500 netto, nista mi nije falilo, samo nisam mogao glumiti elitu. Sad fala Merkelovoj, imam vise, i ok mi je. A planiram otici u manje mjesto, zasitio sam se velegrada.PatriceKwedi je napisao/la: ↑20 sep 2021, 16:202200 eur u Njemackoj ti je kao kod nas 1000 KM, jad i bijeda
Ne znam kakav zivot zive ljudi koji kazu da je 2200 netto malo. :/ ok, jasno, ne mozes voziti najnoviji cayman ili m5, ali zivjeti solidan zivot, to je ok
- ASD
- Kontakt:
Izlazak svaki vikend, dobro, ne u restoran nego u nocni klub nije luksuz, nego normala.
Ne znam kako je u Minhenu prosjek.
Ali ovdje kod mene je prosjek, 10 piva, hamburger = 28 maraka.
Tuzlak još jeftiniji.
Ne znam kako je u Minhenu prosjek.
Ali ovdje kod mene je prosjek, 10 piva, hamburger = 28 maraka.
Tuzlak još jeftiniji.
Kako kome. U ranim 20ima je bilo normala. Sad me puškom ne moze niko natjerati u nocni klub.
- ASD
- Kontakt:
Dok sam studirao, tempo mi je bio ponedjeljak, srijeda, petak, subota. Ovi iz Mostara znaju kakve su karaoke ponedjeljkom bile u Goldenu (možda i sad ima, nemam pojma).
Jes da sam ja usput radio ponešto, ali ne treba ti sad neka ogromna lova u našim klubovima sem ako nećeš da se hadžijaš.
Onda kad sam diplomirao, sve mi je to ohladilo. Još se i Pink zatvori, nisam imao gdje otići u pola 4 ujutro i poslušati Marka Perkovića
Jes da sam ja usput radio ponešto, ali ne treba ti sad neka ogromna lova u našim klubovima sem ako nećeš da se hadžijaš.
Onda kad sam diplomirao, sve mi je to ohladilo. Još se i Pink zatvori, nisam imao gdje otići u pola 4 ujutro i poslušati Marka Perkovića
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
- ASD
- Kontakt:
Kada je noćni život u pitanju. Mislim da su zlatna vremena bila prije 15-20 godina kada je naša država u pitanju.
Ne mogu garantovati za druge gradove, ali za moj grad je to "No doubt".
Tada je baš bilo raznoliko po gradu.
Imao si i razne žanrove, i muziku van grada, i aftere, a opština 23 hiljade stanovnika.
Ne mogu garantovati za druge gradove, ali za moj grad je to "No doubt".
Tada je baš bilo raznoliko po gradu.
Imao si i razne žanrove, i muziku van grada, i aftere, a opština 23 hiljade stanovnika.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 sep 2021, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
Nadam se da nisi konzumirao alkohol.Jackk je napisao/la: ↑20 sep 2021, 23:12Dok sam studirao, tempo mi je bio ponedjeljak, srijeda, petak, subota. Ovi iz Mostara znaju kakve su karaoke ponedjeljkom bile u Goldenu (možda i sad ima, nemam pojma).
Onda kad sam diplomirao, sve mi je to ohladilo. Još se i Pink zatvori, nisam imao gdje otići u pola 4 ujutro i poslušati Marka Perkovića![]()
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Hamburgeri sumnjive kvalitete + 600KM plate > Mc' Donalds hamburgeri + 2000€ plate. Bošnjo ostaje Bošnjo.
Bukvalno je najgori burger iz neke supe od fast fooda u BiH bolji od najboljeg McD burgera lol
Djecak nema potrebe za ugrozenoscu jer si iskompleksirana fukara pa ti je McD pojam necega 
Drug primjer ti dajem jer si ti spomenuo hamburgere čini mi se i pive za 28KM, no to uopšte nije ni bitno, zarada je najbitnija u ovom mom citatu. Nećeš hamburgere jesti svaki dan. Ali poredit Bosnu i Njemačku baš nigdje veze.
- ASD
- Kontakt:
Bukvalno nigdje nisam uporedio jer sam rekao da prosjek za Minhen ne znam. Mogu se raspitati, ali nije baš da me interesuje jer mi je to jedan od najbezveznijih gradova za život.
Ja sam samo rekao šta je jedan normalam izlazak, ne luksuz. Da popiješ 10 piva i hamburger pojedeš.
Nije ni bitno, ja sam pročitao to hamburgere i pive za 28KM pa sam ti morao odgovoriti.ASD je napisao/la: ↑21 sep 2021, 00:25Bukvalno nigdje nisam uporedio jer sam rekao da prosjek za Minhen ne znam. Mogu se raspitati, ali nije baš da me interesuje jer mi je to jedan od najbezveznijih gradova za život.
Ja sam samo rekao šta je jedan normalam izlazak, ne luksuz. Da popiješ 10 piva i hamburger pojedeš.
A taj normalan izlazak kako kome vala, možeš ti sebi i kući napraviti hamburger i kupiti 10 piva i opleti.