Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Madal
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Madal » 09 sep 2021, 16:05

obagol je napisao/la:
09 sep 2021, 15:37
Nemamo ama baš nikakve šanse da se plasiramo na SP. Ja svim srcem navijam za reprezentaciju i navijaću ko god da je vodi, ko god da je u savezu i ko god da igra za nju. Ali moramo biti realni i prihvatiti da u ovim okolnostima, sa ovim igračkim kadrom i sa ovakvim savezom nemamo ama baš nikakve šanse za plasman. Mora se desiti pravo čudo da mi Ukrajini uzmemo više od 2 boda. Vrlo je upitno kako ćemo i sa Kazahstanom proći u gostima. Mi nemamo igrački kvalitet da možemo garantovati pobjedu protiv bilo koje ekipe iz top 40-50 na Fifinoj rang listi. Nemamo igrače koji su nosioci igre u svojim klubovima, igrače koji su u stanju riješiti utakmicu (2-3 takva igrača nažalost nije dovoljno). Mi smo jako sentimentalni prema našim igračima i teško nam je prihvatiti da su Saničanin, Cipetić, Sušić, Čivić, Cimirot, Demirović, Prevljak, Hadžiahmetović, Šehić, Lončar, Gojak u najbolju ruku osrednji igrači (možda čak više i ispodprosječni). To ne bi bili toliko strašno da smo mi ratnička ekipa koja će nedostatak kvaliteta nadoknatiti voljom i spremnošću da se "izgine" na svakoj utakmici. Nažalost mi sebe smatramo fudbalskim znalcima (krenuvši od navijača, medija pa se to prenese i na igrače) tako da nismo baš od te trke, borbe, timskog duha...
Ta 2 boda uz pobjede protiv Kazahstana i Finske mogu biti dovoljna za baraž. Tu si selektivno nabrojao igrače i sve ih okarakterisao kao krampe. Mi ako se mjerimo sa Finskom i Ukrajinom ne moramo imati 4-5 WC igrača i ostatak iznadprosječnih. Imamo 2 WC (Džeko, Pjanić), Kolašinac i Krunić iznadprosječni, trojac u odbrani igra odično i još su mladi i tek sazrijevaju (ne znam odakle ti da je Saničanin krampa) i još golman, desni bek, Cimirot i Demirović prosjek ali sasvim ok igraju.
Igrači s klupe imaju neki kvalitet za razliku od ne tako davnih vremena kad nam je glavna uzdanica bila Medunjanin koji se u tom momentu već oprostio od profesionalnog fubala, Zukanovic i Bicakcic kao alternative ili prve opcije za bekove a ljudi stoperi itd.
Meni ovo po prvi put od SP 2014 liči kao reprezentacija s potencijalom a imamo širine više nego tada s obzirom da nam je recimo na SP alternativa Kolašincu bila formacija bez lijevog beka.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 sep 2021, 16:25

Madal je napisao/la:
09 sep 2021, 11:28
RoninX je napisao/la:
09 sep 2021, 11:23
neka prestane pozivat j.ebenog gojaka od kojeg je i radovac bolji igrac. dedic mjesto cipetica. ako zeli igraca koji moze potezom prelomit mec , to je koljic. ako ostane zdrav do oktobra zasluzuje status prve izmjene, bokji je od prevljaka....realno su losi i menalo, uprkos golu, i stevanovic...ali na horizontu nema perspektivnih zamjena.
Loš nam Nalić a napravio par puta višak u njihovoj trećini terena, loš nam Stevanović a namjestio zicer Džeki, protiv Finaca zabio, loš nam Menalo udje s klupe i ok odigrao i pored gola za preokret tad. A nisu u prvom timu, čak ni prve opcije s klupe. Kamo sreće da smo uvijek ovako ''loši'' sa širinom
Pa mozes mislit koliko smo loši zapravo, kad nam višak prave i golove daju igrači poput Nalića, Stevanovića... Nemamo boljih, a svi znamo koliko su loši i to nas boli.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2021, 16:34

BenjooJutub je napisao/la:
09 sep 2021, 16:25
Madal je napisao/la:
RoninX je napisao/la:
09 sep 2021, 11:23
neka prestane pozivat j.ebenog gojaka od kojeg je i radovac bolji igrac. dedic mjesto cipetica. ako zeli igraca koji moze potezom prelomit mec , to je koljic. ako ostane zdrav do oktobra zasluzuje status prve izmjene, bokji je od prevljaka....realno su losi i menalo, uprkos golu, i stevanovic...ali na horizontu nema perspektivnih zamjena.
Loš nam Nalić a napravio par puta višak u njihovoj trećini terena, loš nam Stevanović a namjestio zicer Džeki, protiv Finaca zabio, loš nam Menalo udje s klupe i ok odigrao i pored gola za preokret tad. A nisu u prvom timu, čak ni prve opcije s klupe. Kamo sreće da smo uvijek ovako ''loši'' sa širinom
Pa mozes mislit koliko smo loši zapravo, kad nam višak prave i golove daju igrači poput Nalića, Stevanovića... Nemamo boljih, a svi znamo koliko su loši i to nas boli.
Pa u čemu je problem ako višak prave i golove daju? Nemaju egzotična imena? Ne igraju u vrhunskim klubovima? Sta treba peti, šesti veznjak da nam igra u Bayernu?
Za naše uslove i domete sasvim ok igrači. Kad uzmemo u obzir ko je prije ulazio s klupe onda postaju fantasticni.
-Beogradski sindikat

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 09 sep 2021, 16:45

DrFilgud je napisao/la:
08 sep 2021, 16:07
samoposmatram je napisao/la:
08 sep 2021, 14:15
Ako dovedes profesionalnog trenera, koji sam bira strucni stab, mozda i vidis da Dzeko nemoze sam birati utakmice, obavljati obaveze privatne prirode, i da se nepita nizasta vise neg da zabija golove kad je u igri.

Realno ti sa svojim stavom zasluzujes ovakvog selektora, ovakvog Dzeku i ovakvu reprezentaciju.
Upravo tako, oni sistematski dovode trenere koji su skloni korupciji, izlapili, tipove koji pristaju na kompromise jer izbor nemaju, a onda se vlast u praksi dijeli na klan savez/menadžeri i klan najuticajnijih igrača.
Zato imamo dojam da je nemoguće bilo šta promijenit, a u stvari je jednostavno. Dovedi npr Matjaža Keka (koji nije ni skup, ni nedodirljiv) i sve će se posložit za 15 dana.
Naravno, ti menadžeri i kaparaši će bit rastjerani, a "babuke" će bit postavljene na svoje. E tu dolazimo do problema , jer to ne odgovara nikome od lopova i mahalaša.
Neodgovaraju nikome i nema ko da ih ukori. I onda navijaci izdajice sto sve vise dizu ruke od hadalja.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 sep 2021, 20:02

Madal je napisao/la:
09 sep 2021, 16:34
09 sep 2021, 16:25
Madal je napisao/la:

Pa u čemu je problem ako višak prave i golove daju? Nemaju egzotična imena? Ne igraju u vrhunskim klubovima? Sta treba peti, šesti veznjak da nam igra u Bayernu?
Za naše uslove i domete sasvim ok igrači. Kad uzmemo u obzir ko je prije ulazio s klupe onda postaju fantasticni.
Pa to kažem, kakva nam je selekcija kad takvi igrači dolaze do izražaja. Ništa loše ne mislim nego jednostavno, to što ne igraju u velikim klubovima daje vjetar u leđa protivnicima, koji zadnjih godina ulaze u meč sa nama bez respekta i sa stavom "mogu se oni dobiti".

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2021, 23:44

09 sep 2021, 20:02
Pa to kažem, kakva nam je selekcija kad takvi igrači dolaze do izražaja. Ništa loše ne mislim nego jednostavno, to što ne igraju u velikim klubovima daje vjetar u leđa protivnicima, koji zadnjih godina ulaze u meč sa nama bez respekta i sa stavom "mogu se oni dobiti".
Šta ćeš, svi lopte igraju što bi rekli poslije ovih kiksova. Liga nacija, proširen euro, manjak volje kod većih reprezentacija u kvalifikacijama i svima se otvaraju vrata osim ovim iz šestog šešira. Kvalitet nam je solidan, širina odlična i zbog ovih mlađih, perspektiva nešto svijetlija nego prije par godina.
-Beogradski sindikat

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 10 sep 2021, 15:33

Madal je napisao/la:
09 sep 2021, 16:05
obagol je napisao/la:
09 sep 2021, 15:37
Nemamo ama baš nikakve šanse da se plasiramo na SP. Ja svim srcem navijam za reprezentaciju i navijaću ko god da je vodi, ko god da je u savezu i ko god da igra za nju. Ali moramo biti realni i prihvatiti da u ovim okolnostima, sa ovim igračkim kadrom i sa ovakvim savezom nemamo ama baš nikakve šanse za plasman. Mora se desiti pravo čudo da mi Ukrajini uzmemo više od 2 boda. Vrlo je upitno kako ćemo i sa Kazahstanom proći u gostima. Mi nemamo igrački kvalitet da možemo garantovati pobjedu protiv bilo koje ekipe iz top 40-50 na Fifinoj rang listi. Nemamo igrače koji su nosioci igre u svojim klubovima, igrače koji su u stanju riješiti utakmicu (2-3 takva igrača nažalost nije dovoljno). Mi smo jako sentimentalni prema našim igračima i teško nam je prihvatiti da su Saničanin, Cipetić, Sušić, Čivić, Cimirot, Demirović, Prevljak, Hadžiahmetović, Šehić, Lončar, Gojak u najbolju ruku osrednji igrači (možda čak više i ispodprosječni). To ne bi bili toliko strašno da smo mi ratnička ekipa koja će nedostatak kvaliteta nadoknatiti voljom i spremnošću da se "izgine" na svakoj utakmici. Nažalost mi sebe smatramo fudbalskim znalcima (krenuvši od navijača, medija pa se to prenese i na igrače) tako da nismo baš od te trke, borbe, timskog duha...
Ta 2 boda uz pobjede protiv Kazahstana i Finske mogu biti dovoljna za baraž. Tu si selektivno nabrojao igrače i sve ih okarakterisao kao krampe. Mi ako se mjerimo sa Finskom i Ukrajinom ne moramo imati 4-5 WC igrača i ostatak iznadprosječnih. Imamo 2 WC (Džeko, Pjanić), Kolašinac i Krunić iznadprosječni, trojac u odbrani igra odično i još su mladi i tek sazrijevaju (ne znam odakle ti da je Saničanin krampa) i još golman, desni bek, Cimirot i Demirović prosjek ali sasvim ok igraju.
Igrači s klupe imaju neki kvalitet za razliku od ne tako davnih vremena kad nam je glavna uzdanica bila Medunjanin koji se u tom momentu već oprostio od profesionalnog fubala, Zukanovic i Bicakcic kao alternative ili prve opcije za bekove a ljudi stoperi itd.
Meni ovo po prvi put od SP 2014 liči kao reprezentacija s potencijalom a imamo širine više nego tada s obzirom da nam je recimo na SP alternativa Kolašincu bila formacija bez lijevog beka.
Ja nisam rekao da su krampe nego da su u najboljem slučaju prosječni igrači, možda malo više ispodprosječni. To je činjenica, Vidi gdje i koliko igraju i koliko su bitni za svoj klub. Imali smo i ranije nekad igrača koji su bili hajmo reći u nekim slabijim klubovima i ligama ali su opet bili glavni igrači svojih klubova. Sad su nam igrači uglavnom epizodisti. S takvim igračima ne možeš pobjeđivati. Džaba tebi npr Krunic u Milanu ako on nema nikakav uticaj na Milanovu igru. Za nas bi bilo puno bolje da on igra recimo u Udineseu ili bilo kojem drugom klubu u kojem će biti među 2-3 glavna igrača. Nekad smo imali igrače iz Dinama i Hajduka koji su im bili nosioci igre. Sad imamo igrače koji su kod njih više rezerve nego u prvom sastavu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 sep 2021, 18:37

obagol je napisao/la:
10 sep 2021, 15:33
Ja nisam rekao da su krampe nego da su u najboljem slučaju prosječni igrači, možda malo više ispodprosječni. To je činjenica, Vidi gdje i koliko igraju i koliko su bitni za svoj klub. Imali smo i ranije nekad igrača koji su bili hajmo reći u nekim slabijim klubovima i ligama ali su opet bili glavni igrači svojih klubova. Sad su nam igrači uglavnom epizodisti. S takvim igračima ne možeš pobjeđivati. Džaba tebi npr Krunic u Milanu ako on nema nikakav uticaj na Milanovu igru. Za nas bi bilo puno bolje da on igra recimo u Udineseu ili bilo kojem drugom klubu u kojem će biti među 2-3 glavna igrača. Nekad smo imali igrače iz Dinama i Hajduka koji su im bili nosioci igre. Sad imamo igrače koji su kod njih više rezerve nego u prvom sastavu.
Upravu si ali ne treba ti 11 lidera na terenu. 1 u svakoj liinji je dovoljno. A zavisi i šta nam znači liderstvo, lider je bio Spahić pa nam odbrana nije nešto neprobojna bila. Krunić da je lider tima u ligi petice bio bi i više od iznadprosječnog igrača.
Kako god poenta mi je bila da uopšte nismo limitirana reprezentacija i da možeš tražiti 3 boda u Kazahstanu, da se možeš s pravom nadati da se ravnopravno potučemo s Ukrajinom.
-Beogradski sindikat

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 sep 2021, 20:12

Čini se da su Susic i Todorović povrijedjeni?
Gazibegovic bi trebao upasti ponovo.
Bas me zanima da li zvati Dedica umjesto Cipetica?
Čini se kao idealan trenutak za takvo što.
Eh sad, dva novaka i mladica na najdeficitarnijoj poziciji unazad godinama se čini kao previše...vidjet ćemo.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 20 sep 2021, 20:15, ukupno mijenjano 3 puta.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 sep 2021, 20:14

Todorovic nece igrati 3 sedmice rekao za jedan BiH portal.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 sep 2021, 09:11

Zukanovic je napisao/la:
20 sep 2021, 20:14
Todorovic nece igrati 3 sedmice rekao za jedan BiH portal.
Super
naprijed rejal

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 sep 2021, 10:45

Za 45 min počinje utakmica interesantnija od Inter vs. Real Madrid. :)
Spisak Peteva vs. Forumasi :mrgreen:
Ovo forumasi isto Farmasi na prvu.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 23 sep 2021, 10:48

Vidjećemo koga će mu sad spočitavati, Prcića ili Vrančića...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 sep 2021, 11:36

Fino za Vrancica, ali sta ce mu onaj kepec Ziljkic? Pa ono je smijurija od igraca. Hajd sto je neko trebao iz PL dok je bio, ali sta ce sada. Dao par golova za Olimpiju i u reprezentaciju? :|

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 23 sep 2021, 11:45

Kakva je to povreda kod Krunica? On dosta dopirnese prema naprijes
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 sep 2021, 11:47

Steta zbog Krunica, izuzetno bitan igrac za nas, pogotovo u mecu protiv Ukrajine. Pozitivno iznenadjenje je poziv Vrancicu, sto me posebno iznenadilo s obzirom da je on Begin jaran. :mrgreen:

Neshvatljiv je poziv Cipeticu i Nukicu ispred Gazibegovica i Dedica. Jusuf je nekidan igrao protiv Monaka i mislim da je trebao biti prva opcija na desnom beku (pogotovo ako Susic ne bude fit), a frajer zove Cipetica za kojeg se vidjelo da jednostavno nema sta traziti u ovoj reprezentaciji. Ne bih se iznenadio da i on dobija pozive na slican nacin kao i Piric. Prcic je trebao biti pozvan umjesto Gojaka i cudi me da su ga novinari konacno pitali za njega.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 23 sep 2021, 11:50

Ghuraba je napisao/la:
23 sep 2021, 11:47
Steta zbog Krunica, izuzetno bitan igrac za nas, pogotovo u mecu protiv Ukrajine. Pozitivno iznenadjenje je poziv Vrancicu, sto me posebno iznenadilo s obzirom da je on Begin jaran. :mrgreen:

Neshvatljiv je poziv Cipeticu i Nukicu ispred Gazibegovica i Dedica. Jusuf je nekidan igrao protiv Monaka i mislim da je trebao biti prva opcija na desnom beku (pogotovo ako Susic ne bude fit), a frajer zove Cipetica za kojeg se vidjelo da jednostavno nema sta traziti u ovoj reprezentaciji. Ne bih se iznenadio da i on dobija pozive na slican nacin kao i Piric. Prcic je trebao biti pozvan umjesto Gojaka i cudi me da su ga novinari konacno pitali za njega.
Pa pozvan je Gazibegović.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 23 sep 2021, 11:55

Eh, da vidimo šta će krezavci sad naći kao manu, pošto je pozvan Vrančić a Kovačević je povrijeđen, uz to je Pirić počeo braniti pa mu je poziv opravdan... Možda izostavljanje Prcića, očekujemo fanatica u naletu histerije da sastavi post s jako puno smajlija koji se valjaju od smijeha.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 sep 2021, 11:58

@Ghuraba, pozvan je Gazibegovic.

SPISAK korektan i očekivan.

- Krunic - očekivao sam ovakvo nesto.
- Vrancic - plus.
- Ziljkic, Nukic na proširenom spisku u slučaju povreda...nema tu ništa strasno.

- Pirica i Loncara sam prizeljkivao OUT, ali nema se tu sta prigovoriti selektoru ovaj put. Piric počeo braniti a i ovaj počeo igrati od prve minute za Ferencvaros (silom prilika) i to protiv Leverkusena i Fehervara.

Jedini koji nije zaslužio poziv jeste Gojak...ali nema tu nekih rješenja umjesto njega pa bolje i njega koji poznaje raju i sistem nego "svakoga"

Prcica nisam očekivao. Još uvijek ne. Vrancic u ovom trenutku dosta bolja opcija.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 23 sep 2021, 11:59

Legla kapara sudeci po pozivima pojedincima. :kafa:
Bugine kaparlije :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, zenica159 i 7 gostiju.