Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Re: Chat
Prije 2-3 mjeseca okupila se raja iz razreda osnovne škole, na Dobrinji se sjedilo i normala popilo se , i hajmo kući ...
Kaže ovaj jedan mogli smo kod Taleta , haj kontam fakat smo mogli fino sam popio piva me saprala , može to proći ( zadnji put sam jeo kod njega trijezan prije 6-7 godina i rekao više nikad ) ...
Ide pljeska , idu uspomene na Marijin dvor i Boeme ...
Kakva greška , majko draga , jesam pijan bio ali dok sam jeo bilo je užas, znači nemoguće je da si pijan i da ti je hrana loša, to nije hrana to je opanak , pola sam bacio nakim cukama ni oni nisu htjeli , pomirisali i otišli...
Sutra ustao , loš kao nikad , ne mogu da lažem, ne mogu da hodam , ne mogu da povratim ...Nisam povraćao ima 15-ak godina , haj kontam biće mi bolje ako povratim , idi u kupatilo guraj prst , ma nema šanse , loš loš i loš... Kontam šta ću, popijem brufen u prahu , ma loš i loš , idi napolje na vazduh dozivaj i tek poslije 4-5 sati počeo dolaziti sebi ... Nikad u životu nisam bio tako loš , a nema alkohola kojeg nisam pio i hrane koje nisam jeo ...
Kaže ovaj jedan mogli smo kod Taleta , haj kontam fakat smo mogli fino sam popio piva me saprala , može to proći ( zadnji put sam jeo kod njega trijezan prije 6-7 godina i rekao više nikad ) ...
Ide pljeska , idu uspomene na Marijin dvor i Boeme ...
Kakva greška , majko draga , jesam pijan bio ali dok sam jeo bilo je užas, znači nemoguće je da si pijan i da ti je hrana loša, to nije hrana to je opanak , pola sam bacio nakim cukama ni oni nisu htjeli , pomirisali i otišli...
Sutra ustao , loš kao nikad , ne mogu da lažem, ne mogu da hodam , ne mogu da povratim ...Nisam povraćao ima 15-ak godina , haj kontam biće mi bolje ako povratim , idi u kupatilo guraj prst , ma nema šanse , loš loš i loš... Kontam šta ću, popijem brufen u prahu , ma loš i loš , idi napolje na vazduh dozivaj i tek poslije 4-5 sati počeo dolaziti sebi ... Nikad u životu nisam bio tako loš , a nema alkohola kojeg nisam pio i hrane koje nisam jeo ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Pingvin je meni užaš. Par puta sam iz kafane otišao tamo i nikad mi dobro nije bilo. Zato El Pollo, uzmeš "bolest", tri dana ne moraš jestiShategabri je napisao/la: ↑23 sep 2021, 09:49Ok, samo kažem da u Sa imaš veći izbor nego recimo u Bugojnu ili Goraždu.
A ako hoćeš u užem dijelu grada, onda je jasno da ćeš i više platiti.
Mada se i tu može naći ko zna, doduše Bjelave baš nisu na ruku turistima
Ima Pingvin![]()
Meni je uvijek bila bolja hrana iz El Polla, nego iz Trovača, al Trovač ima ljepši ugođaj kad si pijan, izvališ se u onu stolicu, topla noć, ti pijan
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
https://storage.b.ljesak.info//image/30 ... KORZO3.jpg
Izbrišite tačku.
Mostar, Korzo, Cernica, fenomenalan, 4.5KM, ima i "dupli".
Izbrišite tačku.
Mostar, Korzo, Cernica, fenomenalan, 4.5KM, ima i "dupli".
Pingvin je bio top nekad prije 10, 15 godina u jutarnjim satima radi to i melisa nakon promjene vlasnika postalo sranjeOtelo je napisao/la: ↑23 sep 2021, 10:29Pingvin je meni užaš. Par puta sam iz kafane otišao tamo i nikad mi dobro nije bilo. Zato El Pollo, uzmeš "bolest", tri dana ne moraš jestiShategabri je napisao/la: ↑23 sep 2021, 09:49Ok, samo kažem da u Sa imaš veći izbor nego recimo u Bugojnu ili Goraždu.
A ako hoćeš u užem dijelu grada, onda je jasno da ćeš i više platiti.
Mada se i tu može naći ko zna, doduše Bjelave baš nisu na ruku turistima
Ima Pingvin![]()
![]()
Meni je uvijek bila bolja hrana iz El Polla, nego iz Trovača, al Trovač ima ljepši ugođaj kad si pijan, izvališ se u onu stolicu, topla noć, ti pijan![]()
Otelo je napisao/la: ↑23 sep 2021, 10:29Pingvin je meni užaš. Par puta sam iz kafane otišao tamo i nikad mi dobro nije bilo. Zato El Pollo, uzmeš "bolest", tri dana ne moraš jesti![]()
Meni je uvijek bila bolja hrana iz El Polla, nego iz Trovača, al Trovač ima ljepši ugođaj kad si pijan, izvališ se u onu stolicu, topla noć, ti pijan![]()

- alan_kardec
- Kontakt:
Nisam, gdje je to?
Koja je cijena?
Inače ja praktikujem sa dvojicom drugova otići do Majstora. Njih dvojica rokaju bayreuther (3.70 veliki točeni), a ja Maisels (3.50 isto veliki točeni). Čitavo veče rokamo, naručimo 2/3 porcije pomfirta ili čipsa, račun uvijek tu negdje 60 maraka, možda koja marka više, a fino se uradimo. E sad, pošto u Majstoru ima i jeftinijih piva, ko hoće tu neku jeftiniju varijantu, msm da se može uklopiti u tu cijenu 25/30 maraka da se baš fino uradiš a i da nešto pojedeš, možda koja marka više, ali uglavnom to je to.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 23 sep 2021, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Pa bolji garant kvaliteta mesa ti je mcd nego neka random bosanska mesnica
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Dutch diner De Daltons' The Golden Boy burger is now the most expensive hamburger in the world with a whopping price tag of €5,000 EUR (approx. $5,964 USD).
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
U to cisto sumnjam. Takvi kao McD uglavnom uvoze meso jer je jeftinije od domaceg, a ono sto mi uvozimo je ne dao bog nikome, zbog cega sve ono sto ne mogu uzgojiti kod kuce, kupujem u mesnicama cije porijeklo mesa znam. Zamisli kakvo je to meso kad je jeftinije sa transportom iz Argentine/Brazila, nego ovo sto se proizvede ovdje? U kockama leda dobijamo citavu telad koja je zaklana prije 4-5 godina.
E sad, drugi je par cipela sto je u McD mesu toliko konzervanasa i aditiva da mozes onaj hamburger ostaviti 5 dana na suncu a da mu nista ne bude, pa to pravdati nekim kvalitetom.
A rostilj kao rostilj, tj ono na cemu ga pravimo, je nezdravo svakako.
Samo mesnice, iako imaju kod nas mesnice koji uvoze brazilski i argentinski otpad pa ga prodaju kao domace.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ovo za McD i nije bas istina. McD npr u Austriji ne uvozi nikakvo strano meso, nego je sve iz Austrije. U Njemackoj uvoze manje od 10%(Holandija i Austrija), dok je 90%+ iz Njemacke.dscile je napisao/la: ↑23 sep 2021, 12:55U to cisto sumnjam. Takvi kao McD uglavnom uvoze meso jer je jeftinije od domaceg, a ono sto mi uvozimo je ne dao bog nikome, zbog cega sve ono sto ne mogu uzgojiti kod kuce, kupujem u mesnicama cije porijeklo mesa znam. Zamisli kakvo je to meso kad je jeftinije sa transportom iz Argentine/Brazila, nego ovo sto se proizvede ovdje? U kockama leda dobijamo citavu telad koja je zaklana prije 4-5 godina.
E sad, drugi je par cipela sto je u McD mesu toliko konzervanasa i aditiva da mozes onaj hamburger ostaviti 5 dana na suncu a da mu nista ne bude, pa to pravdati nekim kvalitetom.
A rostilj kao rostilj, tj ono na cemu ga pravimo, je nezdravo svakako.
McD se ne isplati tolike kolicine uvozit, jer upravo nakon sto poplacaju sve takse i transport, meso ne bude jeftinije od domaceg kad se kupuje na veliko. EU je jako striktna sto se tice uvoza sirove hrane.
Eh sad, za McD u BiH nisam siguran. Vjerovatno koriste isto meso kao i okolne zemlje, jer im se za ovih par poslovnica u BiH definitivno isplati uvoz iz vec ustaljenih sistema.
Nase povrce koriste, gledao sam kamione kad dovlace.
@ashburtong
U EU je sigurno drugacija zakonska regulativa, potrosac i domaci proizvodjaci su dosta zasticeniji, sto kod nas nije slucaj. Kod nas ubise domaceg proizvodjaca sa pretjeranim uvozom i nikakvim podsticajima.
Ne mogu ja garantovati da McD kod nas uvozi meso, ali zato mogu garantovati za odredjene mesnice da imaju svoje proizvode, ili pouzdano meso. Generalno ja sam svakako na selu pa i nemam problem sa tim, gore je ovim iz grada.
Kod nas znam da odredjeni veliki trgovacki marketi (cak i oni koji imaju svoje farme, ali ne mogu podmiriti trziste) uvoze takvo meso. Kao i to da otkupljuju i polucrknute zivotinje.
U EU je sigurno drugacija zakonska regulativa, potrosac i domaci proizvodjaci su dosta zasticeniji, sto kod nas nije slucaj. Kod nas ubise domaceg proizvodjaca sa pretjeranim uvozom i nikakvim podsticajima.
Ne mogu ja garantovati da McD kod nas uvozi meso, ali zato mogu garantovati za odredjene mesnice da imaju svoje proizvode, ili pouzdano meso. Generalno ja sam svakako na selu pa i nemam problem sa tim, gore je ovim iz grada.
Kod nas znam da odredjeni veliki trgovacki marketi (cak i oni koji imaju svoje farme, ali ne mogu podmiriti trziste) uvoze takvo meso. Kao i to da otkupljuju i polucrknute zivotinje.
Nista to, ja sam patriota, mnogo radije cu kod Dzeke u Dubrovniku pojest japanski hamburger
Mislim na sendvič, predobar. Ispod zgrade Predsjednistva, pored FIS-a. 3,5 KM. Hamburger i pljeskavica isto dobri.alan_kardec je napisao/la: ↑23 sep 2021, 12:18Nisam, gdje je to?
Koja je cijena?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Uh dobar bio ... jeo sam ga kad je bio 1,5 Km, ne znam danas kakav jePogba je napisao/la: ↑23 sep 2021, 14:01Mislim na sendvič, predobar. Ispod zgrade Predsjednistva, pored FIS-a. 3,5 KM. Hamburger i pljeskavica isto dobri.
Putuj Gordana... 
- Marsal
- Kontakt:
Za 20 maraka u ZS-u popijes 10 piva, pojedes girice ili ustipke sa suhim mesom i sirom i ostane ti jos za kafu da se popravis i baksis konobaru.
I pijes iz case.
I pijes iz case.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.