Vjerovatno njegova najgora utrka u Mercedesu, a imao je do sada mnogo losih. Vjerovatno indisponiran, jer su mu opet pokazali da je samo potrcko Hamiltonu, a on se nalozio nakon Monze.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Formula 1
Norris opet dokazuje da je vruca glava. Onakve radio poruke jednostavno ne smijes slat, a nisi u zivotu osvojio niti jednu trku u F1. Bas jadno je zvucalo kako tje.ra inzinjere u qrac, dok mu ljudi prenose bitne informacije. Na kraju zasluzeno popusio podijum, a Bottas ni kriv ni duzan u sabotazi Mercedesa dosao nekim cudom do petog mjesta.
Vjerovatno njegova najgora utrka u Mercedesu, a imao je do sada mnogo losih. Vjerovatno indisponiran, jer su mu opet pokazali da je samo potrcko Hamiltonu, a on se nalozio nakon Monze.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Pametno Max na startu, usporio maximalno, ostavio dvije duzine bolida izmedju sebe i svih ostalih, samo da ne dodje do nekog incidenta.
Sazrio je Max, samo ce jos protiv Lewisa biti na noz. Da ima bolid tipa Hamilton u periodu najvece dominacije Mercedsa lik bi bio bez incidenta.
KO to ne vidi jbg.
Cestitke Hamiltonu, bilo bi dobro da ostane razlika u 7 bodova prije zadnje trke, pa nek pobjednik uzme sve.
Steta zbog Landa, nista mu Hamilton nije mogao kako se priblizio na sekund, ali i glup potez Mclarena sa uvodjenjem Ricciarda, mogli su napraviti jos vecu razliku i tako jos vise zastiti Landa.
Cestitke Hamiltonu, bilo bi dobro da ostane razlika u 7 bodova prije zadnje trke, pa nek pobjednik uzme sve.
Steta zbog Landa, nista mu Hamilton nije mogao kako se priblizio na sekund, ali i glup potez Mclarena sa uvodjenjem Ricciarda, mogli su napraviti jos vecu razliku i tako jos vise zastiti Landa.
Samo dosta se slabo spominje Alonso. Sa ovom kršinom je tako konkurentan, držao možda i najbržeg vozača iza sebe bez problema. Na kraju šesti. Ocon ne znam ni da je vozio, najnebitniji vozač ikad. Russell je isto zvijer, mora biti šampion kad pređe u Mečku iz ovog krša. Max doktorčina, sa 20 na 2. Kako je lako obišao Botinu i Leclerca a svi se pribojavali da će ostati zakovan iza njih. Hamilton ovo danas nije trebao uzet. Norris pa čak i Sainz su bolju trku odvezli ali nisu imali sreće dovoljno pogotovo prvi. Uglavnom nije nešto posebno profitirao osim što je ostvario 100. pobjedu. Dalje, Bottas čkapi, Perez nije za Red Bulla. Njemu je ALT plafon. Čovjek sa ovakvim bolidom je apsolutno beskoristan. Kimi se također ne spominje skoro nikako a 8. završio sa prelošom Alfom.
- kontrasviju
- Kontakt:
Hilton30 je napisao/la: ↑26 sep 2021, 16:12Samo dosta se slabo spominje Alonso. Sa ovom kršinom je tako konkurentan, držao možda i najbržeg vozača iza sebe bez problema. Na kraju šesti. Ocon ne znam ni da je vozio, najnebitniji vozač ikad. Russell je isto zvijer, mora biti šampion kad pređe u Mečku iz ovog krša. Max doktorčina, sa 20 na 2. Kako je lako obišao Botinu i Leclerca a svi se pribojavali da će ostati zakovan iza njih. Hamilton ovo danas nije trebao uzet. Norris pa čak i Sainz su bolju trku odvezli ali nisu imali sreće dovoljno pogotovo prvi. Uglavnom nije nešto posebno profitirao osim što je ostvario 100. pobjedu. Dalje, Bottas čkapi, Perez nije za Red Bulla. Njemu je ALT plafon. Čovjek sa ovakvim bolidom je apsolutno beskoristan. Kimi se također ne spominje skoro nikako a 8. završio sa prelošom Alfom.
1921
Činjenice je da Max ne bi do sutra obiso Leclera da ovaj nije izletio i napravio grešku tokom trkanja sa Sebom.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Hamin dickrideru.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa dosao mu je LEC na kraju opet unutar 2 sec cini mi se s novijim gumama. Max bi morao branit i 7.poziciju, a ovako je ispao savrsen dan za njega. Mislio sam da ce Max bit lud na stazi, nakon onog brzog preticanja Bottasa, medjutim ispostavilo se samo da je Bottas bio danas prelos, a ne da Max vozi nesto specijalno.
Prestigo ga je Lecler na tim gumama.AshburtonG je napisao/la: ↑26 sep 2021, 16:24Pa dosao mu je LEC na kraju opet unutar 2 sec cini mi se s novijim gumama. Max bi morao branit i 7.poziciju, a ovako je ispao savrsen dan za njega. Mislio sam da ce Max bit lud na stazi, nakon onog brzog preticanja Bottasa, medjutim ispostavilo se samo da je Bottas bio danas prelos, a ne da Max vozi nesto specijalno.
Činjenica isto tako da je maksimalno iskoristio tuđe greške i maksimalno napredovao. Sam je priznao na kraju da je imao sreće i ne bježi od toga. Definitivno trka na visokom nivou.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- AshburtonG
- Kontakt:
Eto vidis, to sam propustio, jer sam bio fokusiran na borbu Lewisa i Norrisa. Ferrari je danas imao dobar pace.
Lecler je danas imao preko 15 preticanja 100% a završio je 15.AshburtonG je napisao/la: ↑26 sep 2021, 16:28Eto vidis, to sam propustio, jer sam bio fokusiran na borbu Lewisa i Norrisa. Ferrari je danas imao dobar pace.
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma Max doktorski nakon što je zbog kiše došao sa 8. na 2. poziciju, ali se obavezno uredno napiše da je Lewis nafakaš
1921
Mogao bi Hamilton jos jedan bod uzet' za najbrži krug ako Lando bude van bodova nakon sto mu se doda kazna za onaj nepravilan ulazak u box
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Neka se dere na svoj tim.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ako Lando bude van bodova, niko ne dobija bod za najbrži krug
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Da je Hamilton dosao sa zadnjeg mjesta na drugo pisali bi da mu se svi sklanjaju 
Sta bi na kraju sa Leclerom nije uspio prebaciti na Intermed gume ili se izvrtio.
Ali def Ferrari danas I deff pokazao da dosta napreduje sto me veseli.
100.pobjeda Hamiltona Respekt, a Verstapenu je kisa napravila najvecu uslugu od sviju.Napokon ona prava nekadasnja trka koja je brzo prosla jer je bila interesantna za gledati.
Lando treba def malo ohladiti,super je brz ali zelen, prosuo je danas hrpu bodova, deff da je uzeo gume za kisu bio bi u top 5.
Forca Ferrari
Ali def Ferrari danas I deff pokazao da dosta napreduje sto me veseli.
100.pobjeda Hamiltona Respekt, a Verstapenu je kisa napravila najvecu uslugu od sviju.Napokon ona prava nekadasnja trka koja je brzo prosla jer je bila interesantna za gledati.
Lando treba def malo ohladiti,super je brz ali zelen, prosuo je danas hrpu bodova, deff da je uzeo gume za kisu bio bi u top 5.
Forca Ferrari
VOLIM BAYERN
- Jakobsen91
- Kontakt:
Pitanje jel Leclerc obisao Maxa, bar to nismo vidjeli. Grafika je upisala da ga je presao i bukvalno 3-4 sec poslije pisalo Max PIT, tako da je vrlo lako moguce da ga je obisao dok je ovaj ulazio u pit. Reziser je danas bio na nivou pa bas nista nismo vidjeli.
Sto se tice duela na startu Max vs Leclerc, Charles je bio 12. dok je ovaj krenuo preticati sa zacelja. Stigao ga je vrlo brzo. Kad su oba imali cistu stazu onih 4-5 krugova sto je Max i vrtio najbrze krugove trke, tu je razlika u tempu bila oko 1 sec u korist Maxa. U svakom slucaju vjerujem da bi ga Max na pocetku lagano rijesio, dok su mu jos gume bile u ok stanju. Ovdje je problem preteci McLaren ni Max ni Hamilton nista nisu mogli Ricciardu, a i Hamilton na kraju Landu. McLaren jede zive djecu na pravcu i tezak su zalogaj cak i za najbolje. Ferrari nema tu snagu, tako da za mene nema sumnje da bi ga Max rijesio i bez greske Leclerca.
To sto je u zavrsnici Leclerc bio dosta brzi jest ocajna taktika Red Bulla koji je ispratio Hamiltona i na kraju su htjeli na srednje tvrdim oko 28+ krugova.
Mercedes se izgrijesio ove sezone, ali Bgm krece i Red Bull prvo ono u Monzi, pa ova danas taktika gdje ga vracaju iza Ricciarda, jos i Perezu mjenjali gume 10tak sec, pucaju i oni izgleda pod pritiskom.
Sto se tice duela na startu Max vs Leclerc, Charles je bio 12. dok je ovaj krenuo preticati sa zacelja. Stigao ga je vrlo brzo. Kad su oba imali cistu stazu onih 4-5 krugova sto je Max i vrtio najbrze krugove trke, tu je razlika u tempu bila oko 1 sec u korist Maxa. U svakom slucaju vjerujem da bi ga Max na pocetku lagano rijesio, dok su mu jos gume bile u ok stanju. Ovdje je problem preteci McLaren ni Max ni Hamilton nista nisu mogli Ricciardu, a i Hamilton na kraju Landu. McLaren jede zive djecu na pravcu i tezak su zalogaj cak i za najbolje. Ferrari nema tu snagu, tako da za mene nema sumnje da bi ga Max rijesio i bez greske Leclerca.
To sto je u zavrsnici Leclerc bio dosta brzi jest ocajna taktika Red Bulla koji je ispratio Hamiltona i na kraju su htjeli na srednje tvrdim oko 28+ krugova.
fkt, nesto sam se ja zabroj'oBosniaBoston je napisao/la: ↑26 sep 2021, 16:38Ako Lando bude van bodova, niko ne dobija bod za najbrži krug
Abu Dhabi treba prskalice za vodu na stazi, grehota bi bilo gledati dženazu od skoro 2 sata kao finale ove sezone
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Nisam baš najbolje upratio ove zadnje krugove, jer sam morao spajati neke kablove, plus je svakako dosta konfuzno bilo, ali glede Landa. U Moto GP je Binder slavio u Austriji tako što je ostao na istom motoru, a svi ostali su išli. On je bio peti, šesti u tom trenutku i do kraja je uspio zadržati prvo mjesto. Na to je išao i Lando. Jednostavno, prevelika želja za pobjedom. Opet i da je išao u boks nema garancije da bi pobijedio. Treba se samo sjetiti Mercedesa i situacije Russel/Bottas ili Monaca ove godine.
Fifti/Fifti odluka. Ovo je idealno za one koji nemaju šta izgubiti, mogu rizikovati bez problema, pa ako prođe, prođe. Tako da razumijem zašto Lando nije išao odmah.
Fifti/Fifti odluka. Ovo je idealno za one koji nemaju šta izgubiti, mogu rizikovati bez problema, pa ako prođe, prođe. Tako da razumijem zašto Lando nije išao odmah.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Proximic, trunks1946 i 5 gostiju.