Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑26 sep 2021, 17:22
fks74 je napisao/la: ↑26 sep 2021, 17:14
Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑26 sep 2021, 16:41
To su takve nebuloze i gluposti da valja imati hrabrosti to izjaviti i napisati. Pa sta misliš u slučaju spora koliko vrijedi taj dupli ugovor? Jel na sudu važan onaj koji je prijavljen u poreznoj ili taj neki sto čuvaš u džepu? Eto jedan Migi, Vojo, Suljo, Doffo će rizikovati da im se ostane dužno ili da budu krivi pred zakonom. To su ljudi profesionalci koji igraju na sigirno.
Zamisli pregovore:
- Hajde dođi iz Argentine ba potpisaćemo na 5 stoja ostalo znas donijeće neko u koverti.
- A sta ako mi ostanete duzni ili ne bude pravovremena isplata?
- Ma daj ba nismo mi takvi vjeruj nam, mi smo posteni svega mi. Hoćeš evo Bogom da se zakunem?
- Hmmm haj reci Allaha mi da me nećete prevariti?
- Allaha mi.
- Ok dogovoreno
Hhahah tacno ste cirkus. Pa nije on radnik u Bingu da mora pristati na sve sto gazda ponudi. Ljudi se za njeg bore, može da bira gdje će igrati stoga valjda ima i uslove koje postavlja.
Ok, pogledaj budžet kluba za koji navijaš i podijeli sa igračima i uposlenicima pa mi reci zašto su im tako niske plate.
Kao sto sam ti rekao. Imaju neoporezive stvari, stručnjaci rade na tome. Nije sve u zivotu 2+2. Sportski klubovi nisu privredna drustva i nije dovoljno samo podijeliti dva obicna broja.
Da ima imalo prostora za prevaru već bi neke tužbe isplivale, već bi razne inspekcije bile, kaznile i zavorile klub. Niste vas par jedini kojima smeta Azmir, mnogo je onih uticajnijih koji bi ga rado uhvatili u nekim prevarama ali nemaju u čemu.
Ponavljam, tim strucnjaka radi na svemu koji su se skolovali i radili a ne ko Sabina koja se u to vrijeme opijala se pored Jale.
Moze li nam te strucnjake posuditi kako da rade za drzavu, pa da i tu pravimo dobar burek od govana?

Prosipas se ponovo, pokazujes da nemas pojma kako o klubu za koji "navijas " a tako ni o kompletnoj lizi.
Vecina klubova ( Pitari zadnjih par godina ne ) funkcionisu na ovaj sistem. Jedan ugovor drzavi, drugi igracu.
Nakon sto je otisao iz Slobode svi njegovi igraci su trazili pare po tom nekom drugom ugovoru za koja Uprava nije "znala". Taj Klub za koji navijas placa poreza na platu manje nego Sloboda ili Zeljo ili fakat vjerujes u to da Krpic igra za 2k km?