FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

MrkiMedo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrkiMedo » 26 sep 2021, 19:51

Steta samo sta smo sve promasili. Dobra igra danas, sad ae okrenuti kupu

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 sep 2021, 20:00

Brkooo je napisao/la:
26 sep 2021, 19:49
Nadam se da ces se Bilbija majci u Prijedor vratiti u kovcegu, **** ti sve najmilije..

Svaka cast Velezu i njihovim navijacima, zapalis olosima auto(steta sto su uspjeli da izadju na vrijeme) ili jos bolje rjesenje je da im svaku kost polomis pa nek onda pare koje su uzeli za namjestanje i ovakav cirkus potrose na lijekove..
al kako htjedose prekinuti tekmu nakon prozivki upucenih ptema vici svega mi treba goriti citav auto park od kantona do premijer lige od sudija i ostale bagre iz NS

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 sep 2021, 20:04

Robust je napisao/la:
26 sep 2021, 18:24
WOLF20 je napisao/la:
26 sep 2021, 18:19
Bravo za jug :salut: :tokralju:

slika

za sve pusikurce koji pisu za kafu il dres protiv kluba posebno za ove domace dusmane u nasim redovima :kafa:
Braaavo Jug ,ove sezone najjaci momenti su na kraju utakmice :opaopa: 100 je godina :bow: kad smo izlazili sa Istoka

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 sep 2021, 20:08

Hvala svim pravim navijačima danas, prepozna se momenat za pritisak i navijanje. Standarndih 4,5 milja Željovaca.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 sep 2021, 20:08

Robust je napisao/la:
26 sep 2021, 20:00
al kako htjedose prekinuti tekmu nakon prozivki upucenih ptema vici svega mi treba goriti citav auto park od kantona do premijer lige od sudija i ostale bagre iz NS
Sarno je delegat sve. Sa sljedece disciplinske dobit cemo finu "cestitku".

Kad su Manijaci digli ovu parolu i Uprava je na zapadu aplaudirala. To sam smeknuo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 sep 2021, 20:11

Dobra utakmica i ponovo katastrofalna realizacija, opet strepiš do 95 minute hoće li ući kakva njihova frljoka, a ovamo si promašio minimalno tri čista gola... Ne znam, ne razumijem kako su onako loši u završnici.

Protiv Borca se svakako nisam ni nadao nešto puno nekim bodovima, a Bilbija nam je redukovao bilo kakvu nadu sa kartonima, što možda nije loše jer makar će se Vrhovac i Luka očistiti za naredne utakmice, protiv Borca mi ne možemo uzeti gore ništa da nam igra ne znam ti ko.

Posjeta onako, iskreno očekivao sam više s ozbirom na lijepo vrijeme, atmosfera vrlo dobra pogotovo u drugom poluvremenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 26 sep 2021, 20:12

U ovom trenutku golema tri boda.
I ova utakmica je ponovo pokazala limitiranost mnogih igrača. Sreća pa udarac Mekića na kraju prvog poluvremena završi u golu, drugo bi iz minuta u minut povećavalo nervozu. Luka jako loš i nekako danas nezainteresovan. Bojo standardno loš, a Subašića definitivno treba klupirati. Mali imao si i previše prilike da barem nešto pokažeš ali tvoj stav u igri je za čir na želudcu. Znam da su izmjene baš tanke, ali ti zadugo ne zaslužuješ priliku. I Beća je pokazao da nije za prvih jedanaest. Leotar slab, vidi se da su u prvu ligu ušli administrativnim putem, a ne na zelenom terenu. A mi i sa njima strepimo do 90 i neke minute (zna li neko koliki je produžetak bio). Ova utakmica se morala ranije riješiti.
Mustafa na desnom beku vrlo dobar. Tomo ga treba koristiti u paru sa Blaževićem na toj strani. Aco iz utakmice u utakmicu naš najbolji igrač. Ostali dobri i solidni.

Tomu nemoj da budeš pametniji od samog sebe i kup utakmicu obavezno odigrati sa prvom ekipom. Inače bi nam se ne daj Bože mogao desiti Glasinac, Takovo, Ilijaš ... Uz sreču u žrijebu bilo bi jako važno da prezimimo u kupu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 sep 2021, 20:18

Susret Borac – Željezničar igrat će se u ponedjeljak, 4. oktobra, od 18 sati. Osiguran je direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.
Termin protiv Borca.
Raonffa je napisao/la:
26 sep 2021, 20:11
Protiv Borca se svakako nisam ni nadao nešto puno nekim bodovima, a Bilbija nam je redukovao bilo kakvu nadu sa kartonima, što možda nije loše jer makar će se Vrhovac i Luka očistiti za naredne utakmice, protiv Borca mi ne možemo uzeti gore ništa da nam igra ne znam ti ko.
Dijelim misljenje. Nama da se prikljuce i Stilic i Zec u dobroj formi i da smo kompletni tesko da bismo sta mogli u BL. Sad se samo cuvati da ne bude kakva katastrofa. Bolje bez Juricica u BL nego u Posusje u ovakvoj situaciji npr.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 sep 2021, 20:24

LjoZee je napisao/la:
26 sep 2021, 20:18
Susret Borac – Željezničar igrat će se u ponedjeljak, 4. oktobra, od 18 sati. Osiguran je direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.
Termin protiv Borca.
Raonffa je napisao/la:
Dijelim misljenje. Nama da se prikljuce i Stilic i Zec u dobroj formi i da smo kompletni tesko da bismo sta mogli u BL. Sad se samo cuvati da ne bude kakva katastrofa. Bolje bez Juricica u BL nego u Posusje u ovakvoj situaciji npr.
Ma gore Bog da dođe sa svojim sljedbenicima ne može bodove uzeti sada. Još nas masakrira ova **** s kartonima. Trodupli blok staviti i lagano završiti utakmicu.

Mene je samo strah ovih naših ofanzivaca ove polusezone. Ne mogu da vjerujem šta sve uspiju promašiti po utakmici, i ovo nije prvi put. Široki, Sloboda, Velež, Radnik, derbi... da Bog sačuva.
Željezničar za život cijeli!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 sep 2021, 20:24

Valter je napisao/la:
26 sep 2021, 20:12
U ovom trenutku golema tri boda.
I ova utakmica je ponovo pokazala limitiranost mnogih igrača. Sreća pa udarac Mekića na kraju prvog poluvremena završi u golu, drugo bi iz minuta u minut povećavalo nervozu. Luka jako loš i nekako danas nezainteresovan. Bojo standardno loš, a Subašića definitivno treba klupirati. Mali imao si i previše prilike da barem nešto pokažeš ali tvoj stav u igri je za čir na želudcu. Znam da su izmjene baš tanke, ali ti zadugo ne zaslužuješ priliku. I Beća je pokazao da nije za prvih jedanaest. Leotar slab, vidi se da su u prvu ligu ušli administrativnim putem, a ne na zelenom terenu. A mi i sa njima strepimo do 90 i neke minute (zna li neko koliki je produžetak bio). Ova utakmica se morala ranije riješiti.
Mustafa na desnom beku vrlo dobar. Tomo ga treba koristiti u paru sa Blaževićem na toj strani. Aco iz utakmice u utakmicu naš najbolji igrač. Ostali dobri i solidni.

Tomu nemoj da budeš pametniji od samog sebe i kup utakmicu obavezno odigrati sa prvom ekipom. Inače bi nam se ne daj Bože mogao desiti Glasinac, Takovo, Ilijaš ... Uz sreču u žrijebu bilo bi jako važno da prezimimo u kupu.
Beca I Bojo bas losi ,dok su mi Mekic i Malic po meni bili najbolji.Ono sto we dugo nije desilo da sve tribine brzo nauce pjesmu 100 je godina :opaopa: :opaopa: :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 sep 2021, 20:24

LjoZee je napisao/la:
26 sep 2021, 20:18
Raonffa je napisao/la:
Ma ja, tačno tako, poslije Borca imamo pet utakmica koje će nam odrediti sezonu i vjerujem da će se u tim kolima već iskristalisati ko će se do kraja boriti za opstanak, Europu i ko će biti tu negdje na sredini.

Igramo kući sa Tuzlom, Zrinjskim i Radnikom, a gostujemo Posušju i Rudaru, dakle dvije teške utakmice na Grbavici (ali kući smo mi druga ekipa, sa navijačima se možemo nadati nekom bodu protiv TC i Zrinjskog), dva gostovanja konkurentima i još jedan konkurent na Grbavici.

Kad bi od mogućih 15 bodova iz tih pet tekmi uzeli 6-7 to bi bilo dobro, ali vidjet ćemo, biće zanimljivo svakako.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 sep 2021, 20:28

Uzet cemo bod borcu

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 sep 2021, 20:33

Po meni smo danas svi bili na nivou. I Ivković i igrači i navijači. Nema se šta zamjerit, momci igraju u skladu sa svojim mogućnostima.

Istaknuo bih danas Manijake i navijače sa ostalih tribina, vrhunsko navijanje, a pogotovo u drugom poluvremenu kad je čitav stadion horski poslao određene poruke.

I pohvale za Sport,1 portal, naslov u kost kao što treba:
Već viđen scenario: Bilbija "iskasapio" Željezničar pred gostovanje u Banjaluci

Gostujući tim neće moći računati na čak tri igrača u ovoj utakmici, zbog žutih kartona.

Tako su suspendovani standardni defanzivac Vedran Vrhovac, veznjak Omar Beća koji se danas vratio u početni sastav, te praktično jedini napadač Željezničara Luka Juričić.

Nije ovo prvi put da timovi oslabljeni ulaze u duele sa Borcem, a vjerovatno nije ni posljednji.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 sep 2021, 20:39

Bravo za sve danas. Čista petica, prebitna pobjeda s kojom smo se fino odvojili od klubova sa dna pred težak raspored.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 sep 2021, 20:49

Uh kako uđe ova Mekićeva

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 sep 2021, 20:53

Ne mogu i dalje vjerovati sta smo promasili danas. Dragi Bojo sta ono cekas u prvom poluvremenu

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 26 sep 2021, 20:54

Prvi put u ovih 11 kola, Ivkovic je sve uradio bas kako treba i zbog toga ga moram pohvaliti. Nadam se samo da ce nastaviti ovako..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 sep 2021, 20:56

Trenutno se samo pobjede, bodovi broje, pa kako god se došlo do njih. A naprijed jednostavno nema potencijala i zato se teško golovi primaju. Ali bar ova ekipa ne prima toliko golova, to je opet nazad u određenoj mjeri stabilno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 26 sep 2021, 20:57

Odlično odigrana utakmica ,rezultat i nerealan na osnovu prikazanog moralo je bar 2 razlike, borbenost standardno na odlična,Mule odlično odigrao desnog beka kao i ovi sa klupe što su ušli .. Svaka čast Manijacima za parolu sve je rečeno. VOLIM TE ŽELJO!
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 sep 2021, 20:58

Brkooo je napisao/la:
26 sep 2021, 20:54
Prvi put u ovih 11 kola, Ivkovic je sve uradio bas kako treba i zbog toga ga moram pohvaliti. Nadam se samo da ce nastaviti ovako..
Cak se on obukao svecano, a mi igrali u plavim dresovima. Imao sam osjecaj kao da su listu kritika zapisali i rjesavali ih da nemas sta prigovoriti. :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.