FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Iako smo sterilni prema naprijed, ponajvise jer nam fale krila i napadac, ja bih istakao jedan statisticki podatak, kojeg mislim niko nije istakao, nek mi halali ako nisam upratio.
Od narve trans i novog terena, samo smo jednom imali niz od nekih 8 tekmi, racunajuci ligu i kup, da nismo izgubili na grbavici. Ove sezone je trenutno niz od 6 tekmi, i mozda jesmo imali nesto laksi raspored kuci, ali znamo da su svojevremeno gosk, zvijezda i slicni znali nositi puni plijen.
To je pokazatelj koliko nam navijaci znace i nadam se da cemo u tom ritmu nastaviti. Na zimu pod hitno pokusati dovesti napadaca i krilo i bez pretjerivanja, u ovakvoj ligi, mi imamo sanse za europu, iako su sredjeniji od nas i tuzla i zrinjski i pitari i borac, al et vrebat iz prikrajka.
Sredina terena i odbrana su trenutno ok.
Od narve trans i novog terena, samo smo jednom imali niz od nekih 8 tekmi, racunajuci ligu i kup, da nismo izgubili na grbavici. Ove sezone je trenutno niz od 6 tekmi, i mozda jesmo imali nesto laksi raspored kuci, ali znamo da su svojevremeno gosk, zvijezda i slicni znali nositi puni plijen.
To je pokazatelj koliko nam navijaci znace i nadam se da cemo u tom ritmu nastaviti. Na zimu pod hitno pokusati dovesti napadaca i krilo i bez pretjerivanja, u ovakvoj ligi, mi imamo sanse za europu, iako su sredjeniji od nas i tuzla i zrinjski i pitari i borac, al et vrebat iz prikrajka.
Sredina terena i odbrana su trenutno ok.
-
- Kontakt:
Hasagić ima problema sa plućima, zato ga mijenja ovaj.Bersaga je napisao/la: ↑27 sep 2021, 00:27Ne isporučuju nam više plave dresove, igramo do kraja sezone u ovim bijelim![]()
Gledaj vratili Gušu opet, nigdje Hasagića![]()
Jug je zna se čiji![]()
Nikad nećemo odraditi izmjene na vakat![]()
Padoše teorije zavjere u samo 90 minuta, da se ne lažemo i ja sam za ovo zadnje mislio da se neće desiti![]()
Nadam se da neće dugo, vidi se na Benderu već potpis pravog golmana, ako mene pitaš.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Slažem se. Treba nekada malo i zagalamiti, podići ekipu. Ionako nam fali ratnik kapiten u ekipi, tzv.vođa.delinjo je napisao/la: ↑27 sep 2021, 02:41Naravno da treba galamiti,samo tako i prepoznajes igrace sa pobjednickim mentalitetomMrkiMedo je napisao/la: ↑27 sep 2021, 00:54Ja moram jednu stvar pomenuto, jede me to od pocetka sezone. Mekic je odlican igrac, vrhunski za nasu ligu i sa boljim igracima bi on izgledao jos puno bolje. Razumijem i da je bio glavni u Radniku, ali brate nemoj mahati rukama stalno i galamiti na druge igrace isto da si ti Ronaldinho, a svi drugim Asim Zec. Do sad na svakoj utakmici sam primijetio da bar jednom se dernja na nekog naseg igraca nakon greske. Nema smisla.
Danas Aco skoro otkinuo glavu Vrhovcu kod one greske. Mislio sam da ce ga udaviti kako mu se unese u facu. Isto nema smisla to radi u toku utakmicu. Pogrijesio, pruzi ruku, poslije akcije ili prvi prekid iskoristi da mu objasnis sta i kako.
Generalno su svi oni losi, samo su pojedini manje losi od drugih. Svi daju svoj maksimum i veliko im hvala, al moraju biti jedno i bez ovih pickaranja na terenu.
Han Bila mora pasti!![]()
Sve je to u zaru borbe, u cilju postizanja rezultata. Aco mora malo na hoklicu.MrkiMedo je napisao/la: ↑27 sep 2021, 00:54Ja moram jednu stvar pomenuto, jede me to od pocetka sezone. Mekic je odlican igrac, vrhunski za nasu ligu i sa boljim igracima bi on izgledao jos puno bolje. Razumijem i da je bio glavni u Radniku, ali brate nemoj mahati rukama stalno i galamiti na druge igrace isto da si ti Ronaldinho, a svi drugim Asim Zec. Do sad na svakoj utakmici sam primijetio da bar jednom se dernja na nekog naseg igraca nakon greske. Nema smisla.
Danas Aco skoro otkinuo glavu Vrhovcu kod one greske. Mislio sam da ce ga udaviti kako mu se unese u facu. Isto nema smisla to radi u toku utakmicu. Pogrijesio, pruzi ruku, poslije akcije ili prvi prekid iskoristi da mu objasnis sta i kako.
Generalno su svi oni losi, samo su pojedini manje losi od drugih. Svi daju svoj maksimum i veliko im hvala, al moraju biti jedno i bez ovih pickaranja na terenu.
Han Bila mora pasti!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Jučer se u zraku osjećalo da ćemo pobjediti, bio je fin broj raje na tribina, iskreno nisam se nadao da će biti ovoliko raje..
Veoma bitna pobjeda za ganjanje sredine tabele i da vrebamo Evropu iz pozadine. Beća je naš najbolji veznjak, mali nema respekta prema protivniku i nije mu bitno ko je ispred njega... Bit će nešto od njega!
Idemo po prolaz u kupu!
Veoma bitna pobjeda za ganjanje sredine tabele i da vrebamo Evropu iz pozadine. Beća je naš najbolji veznjak, mali nema respekta prema protivniku i nije mu bitno ko je ispred njega... Bit će nešto od njega!
Idemo po prolaz u kupu!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- lijevapolutka
- Kontakt:
Još jedno prelijepo popodne na našoj Grbavici. Ono što sam primjetio je da mi igramo dobro do protivničkog šesnaesterca i tu nam se javlja problem, kao i problem sa realizacijom. Bitno je da pravimo šanse a golovi će doći sami po sebi. Isto tako mi se sviđa što zadnja linija ne navija loptu bezveze kad ih zaganjaju protivnički igrači, već se kroz pas igru pronalazi rješenje. To su jedno 3-4 puta juče prezentirali, što znači da se na treningu dobro radi.
Ovom prilikom se sjetim najbliže familije sudiji za ovo kasapljenje kartonima.
I opet skidam kapu jugu, kao i istoku i sjeveru. Kad se povela ona pjesma 100 godina sav sam se najezio.
Bravo Željo
Bravo Manijaci
Ovom prilikom se sjetim najbliže familije sudiji za ovo kasapljenje kartonima.
I opet skidam kapu jugu, kao i istoku i sjeveru. Kad se povela ona pjesma 100 godina sav sam se najezio.
Bravo Željo
Bravo Manijaci
moSa ljoŽe
-
- Kontakt:
Drago mi je pa je Ivkovic napokon napravio neke rotacije i promjene u ekipi. Mislim da je to bilo veoma bitno i njihov trener je ocekivao standardnu postavu na terenu kao prvih 10 kola sto se nije desilo.
Mustafa bolje igra beka nego krilo i imao je manaje poteza viska, vise je centrirao...
mozda se napokon odlucimo na tu 3-5-2 formaciju koju su mnogi spominjali ovdje, sto mozda i ne bi bilo lose sa Mustafom i Malicem, ako nista moze se probati.
Drago mi je zbog Mekica sto je postigao gol, jos malo da nastima nisanske sprave, svaki sut koji on uputi ce biti opasnost.
Svaka cast momcima, zasluzili su ovu pobjedu i sa malo vecom razlikom, al Boze moj. Ne trebamo se dizati puno, idemo u BL gdje i da smo jaci troduplo mislim da se ne bi proveli obzirom na nacin na koji im se sudi itd. Sudija juce po zadatku, kartonirao one koje je trebao, cisto preventivno.
Jednu stvar ne mogu da shvatim, evo nekoliko puta smo dosli u situaciju da Bojo ili neko drugi ulazi sa strane u peterac i vraca loptu negdje na 8-11 metara i tamo nema nikoga od nasih igraca? Razumijem da se to desi jednom, ali se desava vec 5. put... to su zicer sanse, moramo i to postavljanje popraviti.
Jako zanimljiva tabela, nalazimo se gdje se nalazimo i udaljeni smo 3 boda od 3. mjesta i 3 boda od 10. mjesta.
Sve u svemu, bravo Zeljo!
Mustafa bolje igra beka nego krilo i imao je manaje poteza viska, vise je centrirao...

Drago mi je zbog Mekica sto je postigao gol, jos malo da nastima nisanske sprave, svaki sut koji on uputi ce biti opasnost.
Svaka cast momcima, zasluzili su ovu pobjedu i sa malo vecom razlikom, al Boze moj. Ne trebamo se dizati puno, idemo u BL gdje i da smo jaci troduplo mislim da se ne bi proveli obzirom na nacin na koji im se sudi itd. Sudija juce po zadatku, kartonirao one koje je trebao, cisto preventivno.
Jednu stvar ne mogu da shvatim, evo nekoliko puta smo dosli u situaciju da Bojo ili neko drugi ulazi sa strane u peterac i vraca loptu negdje na 8-11 metara i tamo nema nikoga od nasih igraca? Razumijem da se to desi jednom, ali se desava vec 5. put... to su zicer sanse, moramo i to postavljanje popraviti.
Jako zanimljiva tabela, nalazimo se gdje se nalazimo i udaljeni smo 3 boda od 3. mjesta i 3 boda od 10. mjesta.
Sve u svemu, bravo Zeljo!
- lijevapolutka
- Kontakt:
I ova pauza poslije borca će nam doći jer je Luka izgleda juče aduktor ozlijedio
moSa ljoŽe
-
- Kontakt:
Da se bar povrijedio dok je go zabijao klizećim startom pa ni po' muke.lijevapolutka je napisao/la: ↑27 sep 2021, 10:58I ova pauza poslije borca će nam doći jer je Luka izgleda juče aduktor ozlijedio
-
- Kontakt:
Obzirom na manjak kvaliteta i napadackog potencijala,nismo mi toliko losi u polju,koliko u zavrsnici. Tu se radi o konkretnosti i kvalitetu koji doprinosi tome.
Mi dodjemo u nekako u poboljne situacije,ali o da kad nemas kvalitet i sigurnostnu sebe,iz straha radis ono sto je najlakse i najednostavnije. A to je u fudbalu pucaj odakle god. To je klasicna Bracina,igrac koju puca on ce dati gol .
Mi smo u dosta puta imali situacije,evo sad i protiv Leotara,gdje Zdunic,puca i gdjenima rezona da to uradi,ali da je zamaho i stao,proletio bi igrac a u sredini je imao 3 nasa igraca u mat poziciji.
Ovo sto govori @zeljodogroba za probijanje i povratnu. Ista prica,ja sam stekao dojam ako 5 puta uradis istu stvar,da ti to radis mehanicki,bez da pogledas gdje su ljudi,a isto tako i oni ne prate adekvatno. Ali onda ne radis po ratnu napamet,nego ides u laznjak i pucas kontra nogom. .
Evo svima da im puatia snimak svako bi od njih skontao sta da radi,ali jedno je prica drugo je praksa.
Ja ni dan danas Gredi ne mogu halalit protiv Newcastla sto u onoj sansi u drugom poluvremenu,kad je pucao pored gola,nije zamahnuo,jer su 2 igraca poletjela u blok .Otisli bi na Jug.
Ali djaba to je ta brzobletost iz straha.
Ono u sto sam sve vise siguran,da ce mali Beca za 2-3 godine,biti najbolji igrac lige na svojoj poziciji.
Onaj mali ima i fizicke predispozicije,a ima tu neku lakocu iznosenja lopte pravoloniski prema golu.
Takodjer ja bi ovog Crncevica ostavio na duze. Momak bas zna lopte.
Ovoj ekipi fali dobar ofanzivni veznjak i krila. I mogla bi se sasvim pristojna sezona odigrati. Mirno privesti kraju.
Moja zelja je da Stila i Zec pomognu,ali ako nista onda traziti neka rijesnja.
Mada je i Gasal sinoc bio puno bolji nego u prethodnom periodu.
Mi dodjemo u nekako u poboljne situacije,ali o da kad nemas kvalitet i sigurnostnu sebe,iz straha radis ono sto je najlakse i najednostavnije. A to je u fudbalu pucaj odakle god. To je klasicna Bracina,igrac koju puca on ce dati gol .
Mi smo u dosta puta imali situacije,evo sad i protiv Leotara,gdje Zdunic,puca i gdjenima rezona da to uradi,ali da je zamaho i stao,proletio bi igrac a u sredini je imao 3 nasa igraca u mat poziciji.
Ovo sto govori @zeljodogroba za probijanje i povratnu. Ista prica,ja sam stekao dojam ako 5 puta uradis istu stvar,da ti to radis mehanicki,bez da pogledas gdje su ljudi,a isto tako i oni ne prate adekvatno. Ali onda ne radis po ratnu napamet,nego ides u laznjak i pucas kontra nogom. .
Evo svima da im puatia snimak svako bi od njih skontao sta da radi,ali jedno je prica drugo je praksa.
Ja ni dan danas Gredi ne mogu halalit protiv Newcastla sto u onoj sansi u drugom poluvremenu,kad je pucao pored gola,nije zamahnuo,jer su 2 igraca poletjela u blok .Otisli bi na Jug.
Ali djaba to je ta brzobletost iz straha.
Ono u sto sam sve vise siguran,da ce mali Beca za 2-3 godine,biti najbolji igrac lige na svojoj poziciji.
Onaj mali ima i fizicke predispozicije,a ima tu neku lakocu iznosenja lopte pravoloniski prema golu.
Takodjer ja bi ovog Crncevica ostavio na duze. Momak bas zna lopte.
Ovoj ekipi fali dobar ofanzivni veznjak i krila. I mogla bi se sasvim pristojna sezona odigrati. Mirno privesti kraju.
Moja zelja je da Stila i Zec pomognu,ali ako nista onda traziti neka rijesnja.
Mada je i Gasal sinoc bio puno bolji nego u prethodnom periodu.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Sa Štilom je izgleda gotovo i nije više član našeg kluba. Zec 'trenira, hoće li ga opet nešto zategnuti to ni vidovita dzemila nezna. Sa Edisom se uopšte nije razgovaralo i to je dimna bomba ****
moSa ljoŽe
Domaca statistika, ohrabrujuce.

Gostujuca statistika, dosta zabrinjavajuce.

Gostujuca statistika, dosta zabrinjavajuce.

@igrajlopte 🐦
Tu je HasagićSudoHusika je napisao/la: ↑27 sep 2021, 08:03Hasagić ima problema sa plućima, zato ga mijenja ovaj.Bersaga je napisao/la: ↑27 sep 2021, 00:27Ne isporučuju nam više plave dresove, igramo do kraja sezone u ovim bijelim![]()
Jug je zna se čiji![]()
Padoše teorije zavjere u samo 90 minuta, da se ne lažemo i ja sam za ovo zadnje mislio da se neće desiti![]()
Nadam se da neće dugo, vidi se na Benderu već potpis pravog golmana, ako mene pitaš.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
- Kontakt:
Prosle sezone bilo kontra. Da ih je ujednaciti, pa da na obje budemo prvi.
Sad idemo u goste "slabijim", a dolaze nam "jace" ekipe izuzev Borca, mislim da bi mogli jos stanje na tabeli popraviti i jos dodatno pojacati posjetu.
-
- Kontakt:
Zao mi je za stilica, iskreno, bas bi nam pomogao sada. Steta ako se nisu dogovorili, jbg, sta da se radi. Ne razumijem sta je toliki problem da se ne moze rijesiti dogovorom i da se realno sagleda stanje. On je u poodmaklim igrackim godinama, mogao je jos sezonu-dvije odigrati i oprostiti se ko gospodin, al dobro jbg.
Sto se tice gostujuce statistike, mogla je malo biti bolja jer smo u dva remija koja smo imali mogli dobiti da smo samo malo srece imali, ali smo mogli i zijaniti od radnika da je ona frljoka usla na kraju. Sve u svemu, gostovali zrinjskom, tuzli i pitarima, Zrinjski i Tuzla dvije ekipe sa najjacom formom i to nije bio sok ogroman, pitari nas dobili na neki individualni kvalitet, nista nas pretjerano nadigrali nisu, tako da je statistika realna i nije zabrinjavajuca. Nama je kljuc sada dobiti ove male utakmice u gostima, a radnika i sirokog ispratiti kuci sa po dva komada i to je to.
Sto se tice gostujuce statistike, mogla je malo biti bolja jer smo u dva remija koja smo imali mogli dobiti da smo samo malo srece imali, ali smo mogli i zijaniti od radnika da je ona frljoka usla na kraju. Sve u svemu, gostovali zrinjskom, tuzli i pitarima, Zrinjski i Tuzla dvije ekipe sa najjacom formom i to nije bio sok ogroman, pitari nas dobili na neki individualni kvalitet, nista nas pretjerano nadigrali nisu, tako da je statistika realna i nije zabrinjavajuca. Nama je kljuc sada dobiti ove male utakmice u gostima, a radnika i sirokog ispratiti kuci sa po dva komada i to je to.
Imaju ovi iz Uprave ocigledno "dobre" pregovaracke sposobnosti pa od gotovog prave veresiju ili je syebao sve Ivkovic na press-u.zeljodogroba je napisao/la: ↑27 sep 2021, 12:32Zao mi je za stilica, iskreno, bas bi nam pomogao sada. Steta ako se nisu dogovorili, jbg, sta da se radi. Ne razumijem sta je toliki problem da se ne moze rijesiti dogovorom i da se realno sagleda stanje. On je u poodmaklim igrackim godinama, mogao je jos sezonu-dvije odigrati i oprostiti se ko gospodin, al dobro jbg.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Bersaga
- Kontakt:
Tako je, zato sam i napisao, vidio sam ga u tunelu.UBIPITAR je napisao/la: ↑27 sep 2021, 12:15Tu je HasagićSudoHusika je napisao/la: ↑27 sep 2021, 08:03Hasagić ima problema sa plućima, zato ga mijenja ovaj.Bersaga je napisao/la: ↑27 sep 2021, 00:27Ne isporučuju nam više plave dresove, igramo do kraja sezone u ovim bijelim![]()
Jug je zna se čiji![]()
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
-
- Kontakt:
Ma neka ide dalje. Šupački je ovo odradio sve počevši od kurcobolje na zimu pa do ove apstinencije od treninga i izbjegavanja dogovora. Hvala za onu ludu jesen i sretno. Ne znam šta drugo više da kažem.LjoZee je napisao/la: ↑27 sep 2021, 12:59Imaju ovi iz Uprave ocigledno "dobre" pregovaracke sposobnosti pa od gotovog prave veresiju ili je syebao sve Ivkovic na press-u.zeljodogroba je napisao/la: ↑27 sep 2021, 12:32Zao mi je za stilica, iskreno, bas bi nam pomogao sada. Steta ako se nisu dogovorili, jbg, sta da se radi. Ne razumijem sta je toliki problem da se ne moze rijesiti dogovorom i da se realno sagleda stanje. On je u poodmaklim igrackim godinama, mogao je jos sezonu-dvije odigrati i oprostiti se ko gospodin, al dobro jbg.
Bio je on i protiv Veleza. Guso i on u opremi bili jedan do drugog i pratili iz tunela.
Moralo je ovo bolje se odraditi pogotovo sto je Nazif rekao da su bili blizu. I trener i svi su morali upregnuti jer je nama napad ocajan i tu se mora dovesti minimalno 2 igraca provjerena, dobra da bi mi izbjegli tenzije i nerviranja oko ispadanja. Kako ce namaci pare na zimu za to nemam pojma. Mada, poprilicno je zimski daleko jer nam je napad ocajan i valja izdurati.SudoHusika je napisao/la: ↑27 sep 2021, 13:03Ma neka ide dalje. Šupački je ovo odradio sve počevši od kurcobolje na zimu pa do ove apstinencije od treninga i izbjegavanja dogovora. Hvala za onu ludu jesen i sretno. Ne znam šta drugo više da kažem.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Osigurati opstanak i sve karte baciti na kup. Ako fakat dodje investitor u januaru, onda ce valjda biti i nekih para za 1-2 pojacanja, sto bi nam davalo realne sanse za izlazak u europu preko kupa. Ako ne ispadnemo prije.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Majestic-12 [Bot], mavi, NeSamSafetee i 46 gostiju.