S njihove teme slika ovdje se jasno vidi koliko je sati i koliko lufta u kopu da ne pricam koliko su se raširili.
Evo postavit cu ja, ne moras se ti muciti.Convicts1988 je napisao/la: ↑26 sep 2021, 23:51Nemoj da kačim slike gdje vas je 13 u kopu u Vrapčićima. Hajde na spavanje.VR6_LION je napisao/la: ↑26 sep 2021, 23:41Kao navijac Veleza
nisam od onih koji hvali samo svoje i da mislim da smo najbolji navijaci itd kao sto vidim neki se svrstavaju u TOP navijace
-Mostar RA i Ultrasi s obzirom koliki je grad ,nekima u glavi i dalje "podijeljen" grad imaju predobre navijace kako kuci i na strani
i uradjena mnoga gostovanja sa lijepim ciframa.
-Zenica-Robijasi iskreno vrhunac im je bilo kad igra repka prije par godina pa narod mislio da su mnogobrojni,ne pamtim neka gostovanja u Hercegovini vec odavno
-Sarajevo-HZ i TM s obzirom koliki je grad nekad i sramotnu cifru imaju na gostovanjima, hajde kuci bude opet dobra cifra navijaca
-Lesinari-dobri u Banja Luci i par gradova u komsiluku,neka veca gostovanja po Hercegovini ne upamceno
ovo ostalo da ne spominjem,tj kakav klub tako i oni navijaju i dolaze na stadion
Ne kazem da su RA i Ultrasi odradili sad velika gostovanja ni po sjeveru BiH ali bi odradili sa 20 ljudi par godina uzastopno
Grla i dlanovi za vrijeme tih 90 minuta su uvijek ispred koreografija i sminke. Sve je bitno, ali grla i dlanovi su navijacka srz.Hahahahaha je napisao/la: ↑26 sep 2021, 22:36Grupe se porede uzimajuci u obzir vise segmenata kao sto su:
1. Broj ljudi u kopu, broj ljudi na gostovanju
2. Koreografije, izgled ograde itd...
3. Akcije na stadionu/akcije van stadiona
Rodjeni81 je napisao/la: ↑27 sep 2021, 07:57Evo postavit cu ja, ne moras se ti muciti.Convicts1988 je napisao/la: ↑26 sep 2021, 23:51Nemoj da kačim slike gdje vas je 13 u kopu u Vrapčićima. Hajde na spavanje.VR6_LION je napisao/la: ↑26 sep 2021, 23:41Kao navijac Veleza
nisam od onih koji hvali samo svoje i da mislim da smo najbolji navijaci itd kao sto vidim neki se svrstavaju u TOP navijace
-Mostar RA i Ultrasi s obzirom koliki je grad ,nekima u glavi i dalje "podijeljen" grad imaju predobre navijace kako kuci i na strani
i uradjena mnoga gostovanja sa lijepim ciframa.
-Zenica-Robijasi iskreno vrhunac im je bilo kad igra repka prije par godina pa narod mislio da su mnogobrojni,ne pamtim neka gostovanja u Hercegovini vec odavno
-Sarajevo-HZ i TM s obzirom koliki je grad nekad i sramotnu cifru imaju na gostovanjima, hajde kuci bude opet dobra cifra navijaca
-Lesinari-dobri u Banja Luci i par gradova u komsiluku,neka veca gostovanja po Hercegovini ne upamceno
ovo ostalo da ne spominjem,tj kakav klub tako i oni navijaju i dolaze na stadion
Ne kazem da su RA i Ultrasi odradili sad velika gostovanja ni po sjeveru BiH ali bi odradili sa 20 ljudi par godina uzastopno
A evo ti i gostovanja u to vrijeme. Da vidis sta je mentalitet. Na ovakvim utakmicama se on i gradio i grupa je narasla na ovo danas sto imamo. I danas je brojka skoro ista bio to Leotar bio neki derbi. Znam da je to nekima nepojmivo ali jbg. Evo da ne pisem samo o RA, i UM ima slicno. Neko mozda ismijava njihovu brojku kuci ali kad vidi slican broj i na gostovanjima i sve mu je jasno. Tako da ova prica o brojkama sto se pise je bezveze realno.
![]()
Barem 40% ljudi na stadionu je bilo iz Širokog i više, ali bit cemo skromni...
Ja znam zeljovce koji godinama nisu isli na utakmice a sad idu skoro svaku tekmu. Po meni je to euforija zbog rodjendana i zbog toga sto ste u prosloj sezoni dotakli dno i sad vam je sve ovo nesto pozitivno.Azzuri je napisao/la: ↑26 sep 2021, 21:49Kakva crna euforija??? Izgubili 2 0 derbi, nismo dobili 5 kola nekog i nismo pobjedili za rodednan. Vise nego dovoljna posjeta za protivinika kao Leotar i to uslijed mozda i najgore ekipe u zadnjih 20 godina Zelje..uostalom nije Jug jedina tribina, Istok opet odlicno popunjen..i kakvi god smo vise nas je nego vas, pa svaku tekmu mozemo uporediti tribine i bice nas vise..
sta kazu 25 koraka ispred nas u svakom pogledu..Tatamata1946 je napisao/la: ↑27 sep 2021, 10:32Ja znam zeljovce koji godinama nisu isli na utakmice a sad idu skoro svaku tekmu. Po meni je to euforija zbog rodjendana i zbog toga sto ste u prosloj sezoni dotakli dno i sad vam je sve ovo nesto pozitivno.Azzuri je napisao/la: ↑26 sep 2021, 21:49Kakva crna euforija??? Izgubili 2 0 derbi, nismo dobili 5 kola nekog i nismo pobjedili za rodednan. Vise nego dovoljna posjeta za protivinika kao Leotar i to uslijed mozda i najgore ekipe u zadnjih 20 godina Zelje..uostalom nije Jug jedina tribina, Istok opet odlicno popunjen..i kakvi god smo vise nas je nego vas, pa svaku tekmu mozemo uporediti tribine i bice nas vise..
Mi smo se uspavali malo i razmazili sa duplom krunom i razocarali sa gubitkom titule i +13 prosle sezone, pa ispadanje od moldavaca, pa tjeranje Sabrine i sad je kao rezultat toga svega malo negativna atmosfera i slabija posjeta. Plus nas prati kisa i lose vrijeme pred skoro svaku utakmicu i cesto se igra petkom i ponedjeljkom.
Ali mi to priznamo a vi malo vecu posjetu imate i mislite da ste svemirski brod za ostale
Potpuno si upravu ,cak i moja ekipa (nas 10) koji redovno idemo na tekme na zapad smo na derbi nakon 5 godina otisli sad na sjever.Towelie je napisao/la: ↑27 sep 2021, 11:50Vidim ocjenjuju se grupe u državi pa da se uključim kao neutralan. Prvo čega ću se dotaknuti su glupe priče prebrojavanja glava na tribini. Još je gore što u 2021 godini trebaš educirati nekoga šta čini grupu jakom. Po meni
Brojnost
1. Manijaci
2. Horde
3. Lešinari
4. UM RA
Izgled kopa
1. RA
2. Manijaci Lešinari UM
3. Horde
Akcije i ulica
1. Manijaci UM RA
2. Horde Lešinari
Pyro
1. UM
2. Manijaci RA Lešinari Horde
U globalu po meni su Manijaci broj 1 u državi i glupo je uopšte i potezati polemike oko toga. Drugo mjesto su ostale četri grupe koje su tu negdje i veliko razočarenje po meni Horde. Možda smjena generacija stvarno ne znam šta im se dešava ali ne sumnjam da u bližem periodu iskoče na prvo mjesto jer ih Manijaci žestoko tjeraju da budu bolji![]()
Ove ostale grupe Fukare Robijaši Red Dragons Green Firm Sila Nebeska i druge u istoj ravni tako da ne vidim neku promjenu mentaliteta u tim sredinama da izbace grupu vrijednu spomena da budu blizu ovih gore a ne da se uspoređuju sa njima
Rezultati prelosi, gubis derbi, 4 tekme za redom ne znas gol zabiti, poslije svega ovo je lose jeli? Tacno nas je onoliko koliko i hz u dvije tekme - Leotar i Radnik.
Towelie je napisao/la: ↑27 sep 2021, 11:50Vidim ocjenjuju se grupe u državi pa da se uključim kao neutralan. Prvo čega ću se dotaknuti su glupe priče prebrojavanja glava na tribini. Još je gore što u 2021 godini trebaš educirati nekoga šta čini grupu jakom. Po meni
Brojnost
1. Manijaci
2. Horde
3. Lešinari
4. UM RA
Izgled kopa
1. RA
2. Manijaci Lešinari UM
3. Horde
Akcije i ulica
1. Manijaci UM RA
2. Horde Lešinari
Pyro
1. UM
2. Manijaci RA Lešinari Horde
U globalu po meni su Manijaci broj 1 u državi i glupo je uopšte i potezati polemike oko toga. Drugo mjesto su ostale četri grupe koje su tu negdje i veliko razočarenje po meni Horde. Možda smjena generacija stvarno ne znam šta im se dešava ali ne sumnjam da u bližem periodu iskoče na prvo mjesto jer ih Manijaci žestoko tjeraju da budu bolji![]()
Ove ostale grupe Fukare Robijaši Red Dragons Green Firm Sila Nebeska i druge u istoj ravni tako da ne vidim neku promjenu mentaliteta u tim sredinama da izbace grupu vrijednu spomena da budu blizu ovih gore a ne da se uspoređuju sa njima
Godinama je ovako realno, Sloboda razocarala definitivno, i Velez takodjerkontrasviju je napisao/la: ↑27 sep 2021, 01:21Prosječna posjeta u prvoj trećini prvenstva (stranica saveza):
1. Željezničar - 4570
2. Sarajevo - 3950
3. Borac - 3360
4. Zrinjski - 3120
5. Posušje - 2820
6. Velež - 2380
7. Sloboda - 2060
8. Široki Brijeg - 1600
9. Rudar Prijedor - 1340
10. Tuzla City - 1260
11. Leotar - 900
12. Radnik - 760
Prosjek lige: 2340.
Sto se tice nekih stvari slazem se, ali se ne slazem sa pirotehnikom i izgledom kopa. Kontam da si stavio RA zbog kopa kao pod konac, medjutim nije to sve sto kop krasi.
Trenutno korisnika/ca: Balorda, Fudbalmozak2 i 27 gostiju.