FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

1921boy
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la 1921boy » 30 sep 2021, 05:56

The meeting between Joan Laporta, Rafa Yuste, Mateu Alemany and Enric Masip has now ended. It’s 4 AM in Barcelona. The decision regarding Koeman's continuity been taken.

— @deportescope https://t.co/15bRnxcc4B
Brko iz druge galaksije!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 sep 2021, 07:25

Jel realno da mu ovaj Luk de Jong igra ?
Gledao sam priprema , bio je onaj nakav siptar , odlican bio, bas se isticao.Sta je sa njim?

Sta kaze , ovaj ima segmente igre neke.Yebo sve

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 sep 2021, 08:18

Laporta ako stvarno dovede Pirla potvrdit će ono sto sam govorio, da je u prvom mandatu imao sreću da bude okružen pravim ljudima.
I nije mi jasno ako ima sportskog direktora zašto se Jordi **** Cruyff išta pita.
Još na to sve dodaj onog Masipa, čovjek rukometaš bio sad savjetnik za fudbalsku sekciju.
Don't hate what you don't understand.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 sep 2021, 08:37

Obistinjava se ono sto smo pricali prije 10 godina, tj. Da ste prosjecan klub koji je imao srece da mu se potrefi najjaca generacija fudbalera ikad vidjena u nogometu, sa vjerovatno najboljim trenerom u historiji tog posla.
naprijed rejal

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 30 sep 2021, 08:38

Forumasi, twitterasi, itd, svi redom rekose da ce sa povratkom Laporte procvijetati ruze, Barca ponovo biti alfa u fudbalu, svi talenti svijeta borit se da dodju u Kataloniju. Pa ko zna mozda i Messi potpise novi ugovor.

Cemu sikiracija… zar ne vjerujete u naseg Godfathera. Ncnc.
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 30 sep 2021, 08:40

Sveti je napisao/la:
30 sep 2021, 08:37
Obistinjava se ono sto smo pricali prije 10 godina, tj. Da ste prosjecan klub koji je imao srece da mu se potrefi najjaca generacija fudbalera ikad vidjena u nogometu, sa vjerovatno najboljim trenerom u historiji tog posla.
Ko je tebe bolan sta pito. Haj razligu papcino, na svoj mrtvi pdf.
@igrajlopte 🐦

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 sep 2021, 08:43

Iz polurješenja u polurješenje :puke:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 30 sep 2021, 08:52

messilla je napisao/la:
30 sep 2021, 01:01
Bgmi ova priča oko Pirla je ozbiljna. Rekao bih da će biti između njega i Xavija. Roberto Martinez neće sto posto biti novi trener. Prvo jer ima podršku samo Cruyffa, drugo jer je pod ugovorom (koliko god bila mala klauzula). To je moje mišljenje.

Barem ne znaš kakvi će biti ova dvojica, dok Martinez ima preslikanu Koemanovu karijeru.

Ja ostajem pri tome da je Conte najbolje rješenje, koliko god bilo ekstremno. Ako neko može u potpunosti zaokrenuti situaciju u kratko vrijeme, onda je to on.
Pirlo, odnosno Allegri je sinoć pokazao zašto prvi više nije trener. Ista ekipa kao lani, minus Ronaldo.

Conte, samo Conte. Za ozbiljne rezultate trebaš ozbiljnog trenera. Ostalo su sranja i gubljenje vremena.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 sep 2021, 10:01

Sveti je napisao/la:
Pa nije to baš tako

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 sep 2021, 11:15

messilla je napisao/la:
30 sep 2021, 01:26

Zadnja tri trenera po 20 godina u poslu, a nisu kurca napravili. :damn:

Ruku na srce, Valverde je imao dobar CV prije Barcelone. Pa protiv Bilbaa kojeg je on vodio mislim da Barca nema pozitivan skor, uglavnom mučili su nas jako. Kao trener odličan taktičar, ali nije imao karakter da bude trener za Barcelonu, jer je dopuštao Bartomeu da mu dovodi i tjera igrače kako on želi, to dokaziva i ona informacija koju su mediji pustili prije nekoliko sedmica, kada je Griezmann dolazio da je Messi na treningu pitao Valverdea kako će ga uklopiti, a ovaj samo spustio glavu i bio u fazonu, ne znam ni ja koji ce nam...

Kao što sam sinoć rekao, mislim da je Martinez novi trener, jer da je bilo ko drugi, Xavi ili Pirlo, ne bi se čekala reprezentativna pauza da bi promjenio trenera, već bi to uradio poslije Bayerna. Martinez i Pirlo su samo pola stepenice nadogradnja u odnosu na Koemana. Martinez ima isti CV kao Koeman, njegova bi prednost bila to što bi bio dosta fleksibilniji sa taktikom, vjerovatno bi pokušavao sa nekom vrstom tiki-take i mislim da je mnogo bolja osoba od Koemana. Pirlo, šta reći o njemu.. Prema njegovom diplomskom radu, svi su mislili da će igrati dobar, atraktivan fudbal sa visokim presingom, a on se u Juventusu vratio na 442. Dovodiš Pirla da se uči na tebi, može ispasti dobar, a može biti i teški flop.

Xavi bi bio najbolji izbor od ovih koji se najviše spominju, ali njega neće Laporta, a nešto mi ide i na varijantu da neće ni Xavi.

Mislim da bi Bielsea ili Conte izvukli najbolje iz ove ekipe. S tim da Conte nije nikako opcija, jer bi sa njim došao novi stil fudbala, mladi igrači bi bili u drugom planu, on je trener koji će dovesti igrače poput Ashley Younga, Kolarova.. samo da bi naprabio trenutni rezultat.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 sep 2021, 11:58

Evo nesto kontam , Barca je u kratkom vremenskom periodu promjenila ulogu od Najstrasnijeg tima Evrope i punjenja gaca rivala pri pomisli do kluba koji se grcevito bori za EL.Uspjeh !

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 30 sep 2021, 12:55

U izboru novog trenera najbitnija stavka ce osim rastjerivanja starih parazita biti i "kako se rijesiti novoformirane nizozemske hobotnice", jer dozvoliti drugo dq opstane cak i da rastjeras starce - predstavlja tavorenje na dnu bunara
Džeri Drejk

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 30 sep 2021, 12:55

:lol:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 sep 2021, 12:58

Rajaz je napisao/la:
30 sep 2021, 10:01
Sveti je napisao/la:
Pa nije to baš tako
Nego kako je? I ovo mislim bez i jednog truna trollanja. Svrsavalo de na la masiju prije 10 godina, najbolja skola fudbala, a sad se vidi realnost, tacnije da svaki igrac izgleda 10 puta bolje kada igra u ekipi sa xavijem iniestom i messijem. Sistem koji je gvardiola izgradio davno je izgubljen, okosnica tima je otisla u penziju i presla u druge timove, sad imate hrpu prosjecnih igraca sa prosjecnim trenerom i niste ni sjena onoga sto ste nekad bili.

Razumljivo je da ce vas smjena generacija pogoditi jace nego druge ekipe ali svejedno stoji ono sto sam rekao.

Rex napusi se qrca nije ti ovo babovina yebem ti selo s kojeg si siso
naprijed rejal

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 sep 2021, 13:14

Evo sad je i Gallardo prvi favorit :mrgreen:
Brko iz druge galaksije!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 sep 2021, 13:29

1921boy je napisao/la:
30 sep 2021, 13:14
gallardo nece nigdje dok ne osvoji ligu s river plateom, to je jedina titula koju nije osvojio, a ove sezone imaju veliku priliku

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 sep 2021, 13:44

Chinaglia je napisao/la:
30 sep 2021, 13:29
1921boy je napisao/la:
30 sep 2021, 13:14
gallardo nece nigdje dok ne osvoji ligu s river plateom, to je jedina titula koju nije osvojio, a ove sezone imaju veliku priliku
Ma Romero lupa standardno
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 sep 2021, 13:46

Sveti je napisao/la:
30 sep 2021, 12:58

Nego kako je? I ovo mislim bez i jednog truna trollanja. Svrsavalo de na la masiju prije 10 godina, najbolja skola fudbala, a sad se vidi realnost, tacnije da svaki igrac izgleda 10 puta bolje kada igra u ekipi sa xavijem iniestom i messijem. Sistem koji je gvardiola izgradio davno je izgubljen, okosnica tima je otisla u penziju i presla u druge timove, sad imate hrpu prosjecnih igraca sa prosjecnim trenerom i niste ni sjena onoga sto ste nekad bili.

Razumljivo je da ce vas smjena generacija pogoditi jace nego druge ekipe ali svejedno stoji ono sto sam rekao.

Rex napusi se qrca nije ti ovo babovina yebem ti selo s kojeg si siso
Praviš grešku što porediš trenutne levate sa Messijem, Xavijem, Iniestom itd...takvi igracu se jednom sastave u 100 godina na jednom mjestu i pitaj Boga kad ce ponovo.

Glavni problem Barce su finansije, 1,3 milijarde duga, klub pred bankrotom. Zato je i Messi pušten sa svojim najvecom platom, Laporta je razmišljao u fazonu "yebeš i Messija, spašavaj klub" :mrgreen: druga je stvar što je glupo obecavao da ce ga zadržati.

Igraci i treneri su samo posljedica tog katastrofalnog stanja u kojem se klub nalazi...pa ne može nijedan tim u takvoj dubiozi, sa sa tolikim dugovima -praviti neke ozbiljne razultate, nema šanse.
Na to sve, dovedu amatera Koemana da on pravi novi tim :damn: da stvar bude još gora. Jbg, kad ide - ide, sve se okrenulo naopako.

Trenutno je pljuvacina po Barci kad je u kanalu, mnogi njeni hejteri sad likuju, došli na svoje :mrgreen: al i dalje smatram da u trenutnom rosteru ima solidnog materijala/potencijala da se napraviti ekipa, ali sa pravim trenerom, sa pravim sistemom. Sa amaterom Koemanom, to je nemoguce.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 sep 2021, 13:49

- Umoran sam od ponavljanja iste stvari. Izgubili smo igrače koji prave razliku, za mene je to čisto kao voda. To je realnost.

Yebem li ti i rod i porod holandeski, svi su krivi samo on nije !

Kandidati su kita realno, samo Conte ili Bielsa pa nek pišaju krv !!!!!
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 sep 2021, 13:53

1921boy je napisao/la:
30 sep 2021, 13:49
- Umoran sam od ponavljanja iste stvari. Izgubili smo igrače koji prave razliku, za mene je to čisto kao voda. To je realnost.

Yebem li ti i rod i porod holandeski, svi su krivi samo on nije !

Kandidati su kita realno, samo Conte ili Bielsa pa nek pišaju krv !!!!!
Smeće od čovjeka :puke: da je imalo moralan i častan čovjek koji drži do svog obraza, sam bi dao ostavku nakon ovih blamaža, sam ! ne bi čekao da ga drugi smijene.. ali smeće hoce da ga nogiraju, hoce pare :puke: nema tu časti, zato i jest smeće ljudsko.

Imao je prošle godine i Messija i Griezmanna, pa šta je uradio ? pocetnik Pirlo ga ponižavao na Campu sa nikad gorim Juventusom, PSG ga natrpao. Još je smrad otpustio Suareza, nije podigao glas kad je odlazio u Atletico, prešutno ga pustio.

"Izgubili smo igrace koji prave razliku", a inace bi sa njima osvojili LP....puuu klošaru holandski :puke:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.