To je to

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ti hesi u pravu, ali, ova bi se formacija zasnivala na bokovima, a ne na sredini. Bez ofanzivnog veznog, a sa dva centralna koja bi se povlačila prema nazad u defanzivi, njihova trojica veznih koje pominješ, bili bi disperzirani ka našim bokovima, tako bi gubili tu brojčanu prednost. Sa duplim bokovima, primorali bi njih da se stalno povlače nazad, e da bi preduprijedili naše kontre. U takvoj konstelaciji, naša dca zadnja ili centralna vezna, zajedno sa štoperima, uz bekovsku pričuvu, lako bi izlazili sa nijihovih 231, ili čak 31.napoleon72 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 10:43Vjerovatno necemo, jer je ta klasicna 442 najteza za trku, takav vezni red bi ispuhao protiv svake ekipe sa 3 u sredini (sto igra 90% ekipa u ligi), plus bi linije izmedju veze i napada bile previse udaljene jer nema 10ke da to poveze, a nemamo motoricki sposobne igrace da paralelno pomjeraju linije, plus nemamo napadace suprotnih karakteristika, s dva sidrasa naprijed nema smisla. Takve formacije su pretezno igrali Englezi pocetkom ovog vijeka kad su svi imali taj par sidras-niski i brzi spic u napadu. Tipa Heskey-Owen, Nistelrooy-Solskjer, Harewood-Tevez, Hasseilbank-Gudjohnsen itd. Niko nikad nije igrao sa dva sidrasa.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑03 okt 2021, 10:30Hoćemol ikad probat 442:
Dizd.
Šab. - Laz. (Kur.) - Trak. - Pid.
Orem. - Kap. - Ram. - Fan.
Bag. - Ahm.
Daj Boze,ako ne uzmemo danas razlika ce biti bas velika za stizanje zato nam je danas pod moranje
Treba raji vremena da se "prebaci" jer smo svi navikli na jako Sarajevo i titule.
Gledaj Pidronija sto dominira,sta li nam je danas spremioElCartel11 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:51Sabanovic - Kurdic - Lazic - Pidro
................. Ramic - Ševelj
Fanimo - - - - - - Kapic - - - - - Kobiljar
....................... Bagaric
Ova ekipa izgleda vise nego solidno po imenima.
A ova ekipa je izasla u prvom kolu protiv njih:
........................... Kanuric
................ Kurdic - Palic - Dupovac
Sabanovic - Oremus - Susic - Djokanovic - Pidro
................. Fanimo - - - - Dervisagic
Što je najsmješnije mi nismo loše odigrali tu utakmicu, izgubili radi one debilčine na golu. Zrinjski nas je rasturio ali ovi nisu.ElCartel11 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:51Sabanovic - Kurdic - Lazic - Pidro
Tako je. Na Kanuriceve bravure dodas potencijalni penal nad Fanimom, promasenu sansu Dervisagica i eto poraza koji je bio nezasluzen. Zrinjski je jedini koji nas je apsolutno ubio od igre i samo sam molio Boga da ne zavrsi ubjedljivije.MortemHz je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:59Što je najsmješnije mi nismo loše odigrali tu utakmicu, izgubili radi one debilčine na golu. Zrinjski nas je rasturio ali ovi nisu.ElCartel11 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:51Sabanovic - Kurdic - Lazic - Pidro
Upravo to. Debil kriv za oba gola. Onaj prvi necu ni komentarisati ono je komedija zesca.MortemHz je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:59Što je najsmješnije mi nismo loše odigrali tu utakmicu, izgubili radi one debilčine na golu. Zrinjski nas je rasturio ali ovi nisu.ElCartel11 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:51Sabanovic - Kurdic - Lazic - Pidro
Tuzla City ima najveći individualni kvalitet u ligi i prvi su, ako se krenemo braniti to neće dobro završiti. Ja bi od prve minute probao držati sredinu i napasti kad se pruži prilika. Oni imaju 1 poraz dok mi imamo 4 ali nismo toliko loši da ga yebeš. Kako smo odigrali egal utakmicu na Koševu sa katastrofa sastavom tako možemo i danas sa dosta jačim sastavom.vedinjo98 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 13:03Tako je. Na Kanuriceve bravure dodas potencijalni penal nad Fanimom, promasenu sansu Dervisagica i eto poraza koji je bio nezasluzen. Zrinjski je jedini koji nas je apsolutno ubio od igre i samo sam molio Boga da ne zavrsi ubjedljivije.MortemHz je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:59Što je najsmješnije mi nismo loše odigrali tu utakmicu, izgubili radi one debilčine na golu. Zrinjski nas je rasturio ali ovi nisu.ElCartel11 je napisao/la: ↑03 okt 2021, 12:51Sabanovic - Kurdic - Lazic - Pidro