Tako je braconibraco je napisao/la: ↑04 okt 2021, 20:35Ja sam preponosan večeras na ove momke. Samo da ukažem na nekoliko činjenica.
Gostovali smo ekipi koja je u strašnoj formi, napunjena samopouzdanjem i protiv koje se puno jače ekipe od nas ne mogu nadati nečemu u BL. Mi dolazimo osakaćeni jer su nam suspendovali po jednog igrača iz svake linije tima. Ionako nam je tanka ekipa i sa njima trojicom, a pogotovo bez njih.
Na golu ti lik koji je prijer nekoliko mjeseci za Solin branio, Igra ti na štoperu junior, drugi štoper ti je lik koji je davno otpisan od sviju, desnog beka ti igra lijevo krilo, lijevog beka ti igra momak koji je do neki dan igrao 1. ligu RS-a. U vezi ti Subašić koji nikad nije zabio gola u premijer ligi i koji je 2 godine sjedio na klupi Želje. U 30. minuti ti mora zbog povrede jedini špic izaći iz igre, a pored njega igra Gasal koji nema 5 utakmica od prve minute u seniorskoj karijeri.
S klupe ti ulazi Bekrić koji je još prije nekoliko godina otpisan od fudbalske javnosti, ulazi ti Hrelja od 19 godina koji je prošle sezone igrao za Goražde i za kojeg je upitno da li ima premijerligaški kvalitet, ulazi jedan Vištica od 20 godina koji ti je došao iz Kustošije i za kojeg bog zna da li isto ima PL kvalitet, ulazi ti Zec koji igra 3 utakmice godišnje, nemaš kapitena Štilića jer mu se ne igra. Ekipa na vrat na nos sklepana sa minimalnim sredstvima...i šta je poenta?
Poenta je da ovo sve što sam napisao uopšte nije vrijeđanje igrača nego baš suprotno, srce ko Trebević kad vidiš koliko problema ima klub, koliko tanak kadar imamo i momci izađu s mudima na megdan aktuelnom šampionu i pokažu lavovsko srce. I još na sve to dodaš domaćinsko suđenje i da si sa ovakvim resursima samo nekoliko bodova od europe o kojoj uopšte ne maštam ali govorim kako jeste. Šta reći nego bravo momci.