AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 04 okt 2021, 15:21

Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da sudije u eri VAR tehnologije poklone jednom timu 2 gola.
Sinoć nisam stigao pogledati usporeni kod penala, sad gledam jasno se vidi da lopta prvo pogađa Mesiasa u nogu pa u ruku.
A faul prije 2.gola samo čorav nije vidio.
Baš me zanima kakva će sankcija biti za sudije, da li će se ugledati na UEFU ili će samo preći preko toga kao što su i navikli, a sudije će i dalje praviti kardinalne greške, jer zna da neće biti sankcionisan.
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2021, 15:31

Baš danas pročitah da je Gazetta pisala kako je penal navodno ispravan prema novim pravilima. Kako god. 🤷

Ma dobro, nije meni taj penal toliko sporan, koliko i taj faul. Ili je mislio kako nije bitno jer je već bio kraj utakmice i nije uticalo na pobjedu Milana, ali ni to ne umanjuje i ne opravdava grešku jer postoji nešto što se zove gol razlika i međusobni omjer koja može biti itekako bitna u ovim slučajevima.

Kazniti će ih i vratiti nazad kroz određeni period, a ostali će i dalje nastaviti praviti greške. A VAR je toliko ustvari jednostavan za rukovanje. 🤦
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 04 okt 2021, 15:42

muxa je napisao/la:
04 okt 2021, 15:21
Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da sudije u eri VAR tehnologije poklone jednom timu 2 gola.
Sinoć nisam stigao pogledati usporeni kod penala, sad gledam jasno se vidi da lopta prvo pogađa Mesiasa u nogu pa u ruku.
A faul prije 2.gola samo čorav nije vidio.
Baš me zanima kakva će sankcija biti za sudije, da li će se ugledati na UEFU ili će samo preći preko toga kao što su i navikli, a sudije će i dalje praviti kardinalne greške, jer zna da neće biti sankcionisan.
Najgore je sto to moze utjecati na igrača psihicki, ali nadam se da neće. Sto neko napisa sav se baksuzluk sručio na njega.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 16:24

slika

Duo, koji će skoro pa sigurno dugo vremena ostati u Milanu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 okt 2021, 16:31

Tonali ipak nije na spisku A repke,umjesto njega pozvan je Di Marco.

Al bice vremena za njega,ako nastavi ovako bice on dio ekipe za svjetsko prvenstvo iduce sezone.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 okt 2021, 18:54

Nepozivanje ovakvog Tonalia je ogromna nepravda prema njemu i Milanu.
Na stranu sto je dobra stvar da nam neki igraci odmaraju u ovoj pauzi, ali ce Tonali vjerovatno biti isforsiran u U21, sto je totalna glupost kad vidis ostali vezni red Italije.
Isto tako Calabria na desnom beku.

Davno su oni prestali postovati Milan jer nema uticajnih ljudi u klubu kao ranije, Maldini je tu i tek nase vrijeme treba da dodje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 04 okt 2021, 22:07

Lijepo je kada imas postovanje ali nama, kao i svakom drugom klubu, treba pravda. A svi smo svjedoci da je nema. Sto je najzalosnije, svaka sezona je slabija u tom segmentu. Nekad su komentatori sudije zvali "djelioci pravde". Ovo, cemu svjedocimo zadnjih sezona, je blago receno katastrofa.
Ima jedan univerzalni recept za ubrizgavanje pameti u glavu: udri po dzepu. Kakve suspenzije i bakraci. Cakira treba dobro klepiti po dzepu: uzeti mu honorar za sudjenje, nek sam plati putne troskove, i jos makar desetak hiljada kazne...pa ga poslati sledecu utakmicu LP da nam opet sudi. I tako svaki put kad u.s.e.r.e. utakmicu. Isto tako i linijskim sudijama i onoj gospodi u VAR foteljama.Vidili bi onda kako funkcionise i VAR, i kako se pazi na greske. Ali ovo je idealizam, znam to.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 okt 2021, 00:39

Negdje procitah da je Cakir sudio 16(?) utakmica italijanskim klubovima, cini mi se u LP ili u svim velikim takmicenjima, od toga 11 poraza i po 2 X i pobjede italijana, i da ih je kvalitetno iskasapio u vecini utakmica.
A bilo je jos njegovih aferima, ako se sjecam i ManUtd s nekim je igrao kad je dobro usrao utakmicu, Chelsea s nekim takodjer ja mislim...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2021, 07:33

slika

:mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 05 okt 2021, 07:47

Ko bi rekao da će Calabria izrasti u onako pouzdanog igrača, pravog ratnika, zamjenika kapitena. Kakva privrženost, mnogima za primjer :bow:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2021, 10:57

:rol: Jos tu neprikosnoveni Bonera kao mentor :njanjanja:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2021, 18:22

slika

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 05 okt 2021, 20:04

13-godišnji Francesco Camarda zabio 483 golova u 87 utakmica (5.5 golova po utakmici u prosjeku)za omladinske selekcije AC Milana. :crazy: :crazy:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2021, 20:13

Koji je to car 😁 daj ga u prvi tim haha
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 05 okt 2021, 23:22

Čitah nekad davno jedan intervju Maldinija, kad je pred kraj ere njega, Kake, Sevcenka, govorio gazdama kluba, da je neophodno da se ekipa podmladi, da se dovede mlada, svježa krv, kako bi nastavili sa uspjesima, ali ga nisu poslusali, sada nakon desetak godina, on se okrenuo tom pravcu, i jasno pokazao da je od početka imao viziju kako klub treba da izgleda, i kako treba da ostane-da se vrati u vrh svjetskog fudbala. Jedan pravi vizionar i inteligentno biće bravo Paolo.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 05 okt 2021, 23:40

Dobro je to što Milan kao Milan i Maldini kao Maldini mogu privući talente a i zvijezde ali problem je to što to nisu njegove pare koje će privući timove tih igrača.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2021, 23:54

:hmmmmm: :crazy:
Il Club più titolato al mondo!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 06 okt 2021, 13:38

Kao i očekivano Cakir nije dobio nikakvu kaznu za ono.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 okt 2021, 13:49

Pa i pretpostavio sam. Kod crvenog kartona tehnički nije kriv, a za penal je kriv tim ljudi koji je bio u VAR sobi (makar su oni bar suspendovani).
A u suštini je kriv i za prestrogi karton i za penal, prvo što je situacija bila blago rečeno diskutabilna, drugo što je morao samoinicijativno otići pregledati snimak kad sviraš tako bitan penal u zadnjoj minuti koji direktno može oštetiti protivnika. :roll:

Otvorili su se pregovori oko produženja ugovora Romagnolija, što je dobra stvar.

Oko Kessija stagnira jer klub ne planira dati više od 6,5 miliona tako da je sad sve na njemu, ili potpis ili transfer u januaru. Iako bih volio da ostane, Milan je u dobroj poziciji bez obzira na ishod te transfer sage jer imaš Tonalija i Benasera koji hvataju dobru formu uz Pobegu i Adlija koji se vraćaju iduće sezone. Bez Kessija se može, a čak nije nužno ni dovoditi zamjenu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []