Kvalifikacije za SP 2022.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Kvalifikacije za SP 2022.
Albanija povede u Mađaskoj, i tamo bi se moglo zakuhati, u utorak dočekuju Poljsku - direktan okršaj za drugo mjesto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisam gledao Luksemburg otkako smo zadnji put mi igrali s njima.
Gledam im sastav - ljudi su Švicarska u malom.
Gledam im sastav - ljudi su Švicarska u malom.
Njihova priča je fantastična i dokaz kako jedan čovjek može sve da promijeni, kao što je njihov predsjednik saveza od kante za nabijanje napravio dobru reprezentaciju.
Vizija, plan i realizacija. Od 195. mjesta na FIFA rankingu do 82.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- alan_kardec
- Kontakt:
nije mi baš najjasnije kako ovo nije okarakterisano kao penal, al eto nije
Na stranu to što je kontakt bio preočigledan, što su i lopta i Tadić prošli golmana, što je sudija bio fino postavljen i imao priliku fino da vidi situaciju, što se situacija desila na strani 16erca koja je bliža pomoćnom sudiji... Sve mogu da shvatim, sudijske greške se dešavaju i dešavaće se, ali tu bi trebao biti VAR da to koriguje, međutim najčudnije je da se ova situacija u VAR sobi nije ni provjeravala
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Frajer izbio loptu kae lopta prosla golmana lol
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
Pokosio ga golman po cjevanici, cist penal, cak mozda i crveni golmanu...
Tri utakmice suspenzije minimalno
Penal čist kao suza, što kaže Lončarević jedino da se nije gledalo šta bi Tadić uradio sa loptom da mu golman nije uletio u noge, ali definitvno mislim da bi je iskontrolisao i da bi mu uspio ovaj lažnjak.alan_kardec je napisao/la: ↑10 okt 2021, 00:27
nije mi baš najjasnije kako ovo nije okarakterisano kao penal, al eto nije![]()
![]()
Na stranu to što je kontakt bio preočigledan, što su i lopta i Tadić prošli golmana, što je sudija bio fino postavljen i imao priliku fino da vidi situaciju, što se situacija desila na strani 16erca koja je bliža pomoćnom sudiji... Sve mogu da shvatim, sudijske greške se dešavaju i dešavaće se, ali tu bi trebao biti VAR da to koriguje, međutim najčudnije je da se ova situacija u VAR sobi nije ni provjeravala![]()
![]()
Na prvu mi je bila dilema da li je možda golman odnio loptu (jer očigledno je da ga je pokosio kada je lopta već otišla od njih), ali na ovom snimku kamere iza gola se prilično jasno vidi da golman nije dirao loptu, tako da je ovo trebao biti penal bez dileme.
Pogotovo ne mogu vjerovati da nisu sankcionisali ovaj potez golmana gdje diže svoju lijevu nogu i udara Tadića u lijevo koljeno, kad je već lopta otišla i kad nije bilo ni teoretske šanse da je dotakne.
Vrlo bezobrazan potez od strane golmana.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Prvo lopta pa noge. Slična situacija u Premiershipu nedavno kad je Ramsdale potkačio onog iz Burnleya, nije sviran penal naravno jer to nije penal.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Moras biti ozbiljno corav da ne vidis da je golman imao kontakt s loptom inace nikako ne bi mogla zavrsiti u korneru i iza ledja Tadicu
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
A možda ste i upravu, čini se iz drugog ugla da je golman svojom desnom nogom (kopačkom) uspio izbiti loptu.
@Sanfrancisco
Ma nije to bilo toliko oštro da je mogao biti neki lom, kod ovakvih startova se ne sviraju faulovi ako igrač (Ili golman u ovom slučaju) prvo dotakne loptu.
Veća je misterija zašto je golman podigao svoju lijevu nogu i udario Tadića u koljeno kada je lopta već otišla.
@Sanfrancisco
Ma nije to bilo toliko oštro da je mogao biti neki lom, kod ovakvih startova se ne sviraju faulovi ako igrač (Ili golman u ovom slučaju) prvo dotakne loptu.
Veća je misterija zašto je golman podigao svoju lijevu nogu i udario Tadića u koljeno kada je lopta već otišla.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Penal je kad ideš na loptu i promašiš je. Tada je velika vjerovatnoća da ćeš povrijediti nekoga kao Pikford van Dijka recimo.Sanfrancisco je napisao/la: ↑10 okt 2021, 00:48Znaci, polomis igracu nogu u kaznenom, a isao si na loptu i nikom nista..nije ni penal, ni crveni/zuti ?
Ovo niti je neki ozbiljan start niti je penal.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
Ja bi razumio da nisu dobili utakmicu pa da izmisljas neke stvari,ovako ne znam sta bi reko
Ovde je pitanje namjere. Tacno da je golman prvobitno izbio loptu, ali je namjerno podigao nogu i udario Tadića, NAMJERNO, a ne zato sto je to posledica prvobitnog izbacivanja lopte...
P.S. Ne pisem iz pozicije navijaca Srbije, nego fudbalskog navijaca prvenstveno...
P.S. Ne pisem iz pozicije navijaca Srbije, nego fudbalskog navijaca prvenstveno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ma on je zakačio Tadića u full zamahu nogom po koljenu, nakon čega je Tadić i pao (vidjelo se da se Dušan drži za lijevo koljeno), samo što je prije toga izbio loptu.
Sad yebiga, ne znam kako kao sudija reagovati u takvoj situaciji, al' udarac kopačkom u koljeno daleko od lopte je baš oštro, bez obzira što si prethodno uspio izbiti loptu drugom nogom.
Po meni i da je svirao penal zbog tog udarca u koljeno, ne bi pogriješio. Jer ne mogu nikako opravdati taj potez, niti je išao na loptu, niti je bio blizu lopte, ništa.
Sad yebiga, ne znam kako kao sudija reagovati u takvoj situaciji, al' udarac kopačkom u koljeno daleko od lopte je baš oštro, bez obzira što si prethodno uspio izbiti loptu drugom nogom.
Po meni i da je svirao penal zbog tog udarca u koljeno, ne bi pogriješio. Jer ne mogu nikako opravdati taj potez, niti je išao na loptu, niti je bio blizu lopte, ništa.
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
Morate prvo da naucite fudbalska pravila, pa onda da komentarisete nesto. Kontakt u kaznenom prostoru se svira kao najstroza kazna. Ne mora igrac ni da bude u gol sansi(a ovde je i bio). Koliko smo samo vidjeli penala kad igrac ulazi u kazneni uz gol aut liniju i bude kontakt, pa sudija svira penal iako nije bila direktna gol sansa.
Da upravo to, to je sva poenta, baš diskutabilna i nezgodna situacija. Imaš materijala za obje odluke realno.marconato je napisao/la: ↑10 okt 2021, 00:58Ovde je pitanje namjere. Tacno da je golman prvobitno izbio loptu, ali je namjerno podigao nogu i udario Tadića, NAMJERNO, a ne zato sto je to posledica prvobitnog izbacivanja lopte...
P.S. Ne pisem iz pozicije navijaca Srbije, nego fudbalskog navijaca prvenstveno...![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.