Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Raonffa
Kontakt:

Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Post Postao/la Raonffa » 09 okt 2021, 23:10

Utakmica u utorak može biti ključna, ali šta god da se desi odlučivat će se u novembru i za promjenu zavisit ćemo sami od sebe za mjesec dana, samo što "zavisiti od sebe" može varirati od lakšeg do mnogo teškog zadatka.

Sa pobjedom smo jednom nogom u baražu, jer će nam iz dvije novembarske tekme kući trebati samo jedna pobjeda.

Remi bi također bio dobar, što mislim da nam je objektivno najveći mogući domet u ovim okolnostima, onda će nam trebati pobjeda protiv Finaca i da ne izgubimo od Ukrajinaca kući.

Poraz bi značio da moramo dobiti obje tekme u novembru, samo se bojim da ne dođe do toga jer ćemo sigurno pući pod pritiskom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 okt 2021, 23:24

Što se tiče sastava za Ukrajinu, ukoliko svi ostanu zdravi do utorka nadam se samo jednoj promjeni u prvih 11, Hadžikadunić umjesto Kovačevića.

Pošto Ukrajinci nisu nešto specijalno visoki, očekujem da Ćivić ostane treći stoper pogotovo što će na toj strani igrati Yarmolenko koji im je individualno daleko najbolji igrač (u ovom rosteru), pa nešto kontam lakše će ga ganjati Ćivić kao bek nego Denis ili Kovačević kao stoperi.

Nominalno bi možda korisnije bilo da umjesto Prevljaka počne Demirović, zbog trke i presinga, ali glupo bi bilo klupirati Smaila nakon dva gola danas.

Sredinu apsolutno očekujem istu, Cimirot i Amir su svakako neupitni, Gojak je danas isto odigrao solidan meč, dosta trke i konačno jedna utakmica bez viška poteza, ne vjerujem da će umjesto njega početi Nalić (previše ofanzivno), a Sarić i Prcić dugo nisu igrali za repku i nema logike da krenu od početka u ovako bitnom meču.

PS: Ukrajinci definitivno nisu pozvali Malinovskog? Čitao sam da ga nema na spisku zbog povrede, nije ga ni danas bilo u rosteru, ali čovjek uopšte nije povrijeđen i redovno igra za Atalantu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 okt 2021, 23:30

Raonffa je napisao/la:
09 okt 2021, 23:24
Što se tiče sastava za Ukrajinu, ukoliko svi ostanu zdravi do utorka nadam se samo jednoj promjeni u prvih 11, Hadžikadunić umjesto Kovačevića.

Pošto Ukrajinci nisu nešto specijalno visoki, očekujem da Ćivić ostane treći stoper pogotovo što će na toj strani igrati Yarmolenko koji im je individualno daleko najbolji igrač (u ovom rosteru), pa nešto kontam lakše će ga ganjati Ćivić kao bek nego Denis ili Kovačević kao stoperi.

Nominalno bi možda korisnije bilo da umjesto Prevljaka počne Demirović, zbog trke i presinga, ali glupo bi bilo klupirati Smaila nakon dva gola danas.

Sredinu apsolutno očekujem istu, Cimirot i Amir su svakako neupitni, Gojak je danas isto odigrao solidan meč, dosta trke i konačno jedna utakmica bez viška poteza, ne vjerujem da će umjesto njega početi Nalić (previše ofanzivno), a Sarić i Prcić dugo nisu igrali za repku i nema logike da krenu od početka u ovako bitnom meču.

PS: Ukrajinci definitivno nisu pozvali Malinovskog? Čitao sam da ga nema na spisku zbog povrede, nije ga ni danas bilo u rosteru, ali čovjek uopšte nije povrijeđen i redovno igra za Atalantu.
Posvađao se sa novim selektorom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 okt 2021, 23:34

Vucevich je napisao/la:
09 okt 2021, 23:30
Posvađao se sa novim selektorom.
Dobro je, jedna briga manje.

Iako su i bez njega nezgodni, brzi i agresivni, sreća je što im je defanziva tanka i skoro po pravilu primaju golove na svakoj tekmi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 okt 2021, 23:45

Shogun je napisao/la:
09 okt 2021, 23:03
Beduin je napisao/la:
09 okt 2021, 22:40
Shogun je napisao/la:
09 okt 2021, 22:35

Druze, jesi li ikad bio u Luksemburgu? Ja jesam i ne cudi me nimalo sto imaju dobar stadion. Ljudi plivaju u parama.
Jesil ti bio ikad u Dubaiju?
Salim se, gdje cu biti u Luksemburgu. Znam da imaju dobar standard, znam da im je i fudbal u ekspanziji i posljednjih godina igraju na daleko vecem nivou, kako klupskom tako i reprezentativnom, ali nisam bas upucen u njihovu fudbalsku infrastrukturu i ovo veceras izgleda woow.
E jbg sad, gdje nađe baš Dubai :mrgreen:

Nisam i ne želim!
To mi prvo naumpade gdje sam bio :mrgreen:
0no neofirno da se pohvalim haha
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2021, 23:46

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 09 okt 2021, 23:52

Šta reći, možda se nekima teško navići ali još od Helsinkija (2-2), se vidi da pod vodstvom Peteva ova ekipa ima glavu i rep. Čovjek očito dugo priprema taktiku, studiozno analizira protivnika i to na terenu iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Realno, gledajući kvalifikacije bod iz Helsinkija je uspjeh, ali smo tamo bili daleko bolji tim ako poredimo recimo utakmicu pod vodstvom Prosinečkog. Na Grbavici protiv svjetskih prvaka zaslužili barem bod, nesretno izgubili dva na Bilinom Polju od Kazahstana i nadat se da će nam se sada to vratiti i da ćemo upisati šest bodova iz naredne tri utakmice.

Realnost je da imamo zaista tim koji fino igra i koji pokazuje kvalitet i da reći ću, imamo širinu veliku. Kad skontaš da u sredini imaš Pjanića, Cimirota, Hadžiahmetovića, Krunića, Vrančića, Gojaka, Nalića, Prcića onda je to i na papiru tim koji zaslužuje respekt, još je realno očekivati da se uskoro vrati i Bešić.

Oduvijek sam govorio da je bolje imati 23 igrača koji su standardni u solidnim evropskim klubovima nego 2-3 u top klubovima i ostalo rezerve. Gojak je večeras pokazao da može, i za njega i za repku bi bilo dobro ako neće igrati u Dinamu da ode u klub poput Sturma, Ferencvarosa, AEK-a, ali gdje će igrati 40 utakmica po sezoni...Nama trebaju spremni igrači za 5-7 utakmica godišnje, apsolutno me briga gdje igra, upravo na tome je Petković temeljio svoj uspjeh sa Švicarskom.

Na krilima isto tako stojimo sasvim ok iako u posljednje vrijeme igramo 3-5-2, lijepo je znati da imas Menala i Ziljkića koji su u top formama u pristojnom i odličnom klubu. Glupo je ovo reći, ali da se Višća nije oprostio, još ne bi gledali Miroslava Stevanovića u prvih 11 i svaku utakmicu koju je odigrao, odigrao je vrhunski. Ovdje je realno uskoro očekivati i Hiroša da pojača konkurenciju ako se ustali u Osijeku.

Odbrana sa Ahmedhodžićem, Hadžikadunićem, Saničaninom, pa ja još za jedan ciklus računam i Bičakčića kad se vrati, pa kad skontaš da imaš još i Dumića, Kovačevića, Jovičića onda se baš vidi fina širina. Što se bekova tiče, Kolašinac, Ćivić, Gazibegović pa i Sušić, te uskoro i Dedić...I ovdje ćemo ubrzo imati baš dobru konkurenciju. Džeko je i dalje broj jedan u napadu, ali Smail je pokazao klasu i da ćemo imati finog špica barem naredna tri ciklusa, nadat se usponu Demirovića i velikom come backu Koljića.

Amir Hadžiahmetović, taj momak zaslužuje da ga se posebno pomene, kakva je to radilica i motor na sredini terena, kapa dole majstore! Nadam se da će on brzo otići iz Turske, jer onako zrelo i pametno igrati, ono je baš klasa.

Obzirom na širinu, ja uopće ne mislim da je ova generacija mnogo slabija od one zlatne...Razlika je u tome što je pola tima u "zlatnim kvalifikacijama" bilo skoro na kraju karijere, a pred ovim timom je budućnost.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 okt 2021, 23:58

Jakov Medić zasad možda i najbolji stoper 2.Bundeslige. Dobio danas protiv dobrog Dresdena sve zračne duele, na lopti jako točan, čita igru ali najbolji dio je što uopće ne ispucava lopte 'u kuruzu'. Dodaje lijevom i desnom, a iznosi loptu kao da ima 10 cm niže.
Nije taj Jakov za baciti.

Ahmedhodžić - Medić - Hadžikadunić
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 okt 2021, 00:12

Odličan igrač, samo je pitanje da li uopšte želi igrati za BiH ili pokušava forsirati poziv Hrvatske preko novina

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 10 okt 2021, 00:18

avenija je napisao/la:
09 okt 2021, 23:46
https://www.****/posts/2901381410123307/
hahahahahaha a cirkusa i novinara

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 10 okt 2021, 01:10

Utorak:

Poraz - doviđenja
X - pobjeda i iks u novembru
Pobjeda - dva iksa u novembru

Da mi je neko rekao da ćemo sa 6 bodova nakon 5 utakmica imati realne šanse za baraž, tačno bi mislio da je lud :mrgreen:
1921

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 10 okt 2021, 01:14

Meni je se svidio Gojak. Brzo je ulazio u sredinu u kontrama sto je stvaralo probleme za Kazakstansku odbranu.
Slabo nam koji igrac zna onako brzo uletit.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 okt 2021, 01:15

kontrasviju je napisao/la:
10 okt 2021, 01:10
Utorak:

Poraz - doviđenja

Da mi je neko rekao da ćemo sa 6 bodova nakon 5 utakmica imati realne šanse za baraž, tačno bi mislio da je lud :mrgreen:
Ma ova nasa grupa sa silnim remijima je jedna od najcudnijih ikada u bilo kojim kvalifikacijama. Tacno da se covjek zapita sta se ovdje desava.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 10 okt 2021, 01:15

Utorak:

Poraz - doviđenja

Poraz nije dovidjenja!
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 okt 2021, 01:17

CevapiPrijeUtakmice je napisao/la:
10 okt 2021, 01:14
Meni je se svidio Gojak. Brzo je ulazio u sredinu u kontrama sto je stvaralo probleme za Kazakstansku odbranu.
Slabo nam koji igrac zna onako brzo uletit.
Dobar dobar Gojak danas, iznenadio me pozitivno, napisao sam to ranije. Dosta trke, bilo ga je svuda po terenu, bez onog njegovog komplikovanja, usporavanja i driblanja samog sebe bespotrebnim lažnjacima.

Da je onako uvijek igrao ne bi se ni vraćao u Dinamo, bio bi prvotimac Torina ali jbg, vjerovatno će se već u utorak vratiti u svoj mod :mrgreen:

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 10 okt 2021, 01:21

prisonbreak je napisao/la:
10 okt 2021, 01:15
Utorak:

Poraz - doviđenja

Poraz nije dovidjenja!
Mi ni u ludilu ne možemo dobiti dvije odlučujuće tekme u razmaku od tri dana. Iz više razloga, ne samo onog fudbalskog. Valjda bi svi trebali biti svjesni toga.

Treba pokušati u utorak. Svakako nam odgovara to što Ukrajincima gori pod nogama jer oni ukoliko žele biti drugi MORAJU dobiti jednu od dvije tekme protiv nas, dok nama odgovaraju i dva iksa.
1921

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 okt 2021, 01:56

Nahvaliste tog Hrvata kao da je u pitanji Ramos iz najboljih dana, a ne tamo neki cvajtas. Ne kazem da uopste nije kvalitetan, ali glavu dajem da ga niko od vas nije gledao, a kao sad odjednom svi znate da je igracina. Nama su Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin + Bicakcic i Kovacevic sasvim dobar zalog na stoperskim pozicijama i ne treba se sad brukati i po ko zna koji put uzdizati te polovnjake po medijima.

Nego, zamisljam u novembarskim utakmicama u solidnoj formi i fizicki full spremnog Besica + oporavljene Pjanica i Krunica. Znam da nisu velike sanse da sva trojica uopste budu pozvani, a kamoli da pocnu tako bitne meceve, ali ne mogu se oteti dojmu da bi to bila nasa dobitna kombinacija u sredini terena. Svaka cast Cimirotu i Hadziahmetovicu - obojica su i vise nego korektni, ali nekako je to meni isuvise anemicno. Daj mi Muhameda da gine i glupira se, radije nego Gojka kojeg ni ne primijetim na terenu.

Btw, posto nisam nista pisao nakon utakmice, samo da iskoristim priliku i pohvalim selektora. :mrgreen: Definitivno je pokazao najvece takticko umijece od svih nasih trenera unazad 15+ godina. Svaku utakmicu dosad je pametno birao pocetnih 11, a i naknadne promjene formacije su itekako imale smisla. Medjutim, to ne pobija cinjenicu da se nije uspio otrgnuti iz menadzerskih kandzi, a izjave tipa 'pozvani golmanski trio se medjusobno super slaze i zbog toga ih nisam htio mijenjati' opravdano izazivaju gadjenje kod navijaca reprezentacije. Da ne pominjem neshvatljive pozive igracima poput Cipetica, koji je uz Dzeku najstandardniji clan svih spiskova otkako je na klupi reprezentacije, a i ptice na grani znaju da on nije dorastao ovom nivou i da nam nista ne moze doprinijeti. Ako uspije i to dovesti pod kontrolu, postat ce sve ono o cemu smo mastali, ali to je fakticki nemoguce jer ne zavisi samo od njega.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 okt 2021, 02:12

Kada već prozivaš, ne moraš vjerovati nikome s foruma - prema Wyscoutu je ove sezone najbolji stoper u 2. Bundesligi.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 10 okt 2021, 02:22

Ghuraba je napisao/la:
10 okt 2021, 01:56
Daj mi Muhameda da gine i glupira se, radije nego Gojka kojeg ni ne primijetim na terenu.
slika
"We need to suffer. And we need to fight."

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 10 okt 2021, 03:42

Treba nam samo 2 pobjede od ove 3 utakmice i baraz je osiguran.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.