- Lijepo bi bilo da u petek Velež uzme mjeru ohrdanom Zrinjskom.Trebala bi dugo već sabijana opruga opaliti i to pravog protivnika.Ovo ja naravno priželjkujem zbog Tuzle i naše relacije kontra Zrinjskog.Mi gostujemo Željezničaru koji je praznog šlajbuka ali popunjenih tribina.
- Teška utakmica bez obzira što smo daleko kvalitetniji.Ne plašim se Željezničara nego nas samih.Svjestan sam da niko u fudbalu ne može samo pobjeđivati.Dođu i porazi.Dođu razno -razni razlozi.Mi smo od Rudara počeli gubiti nivo igre sa kojim smo ušli u prvenstvo.Jedva pobjeda,poraz u Širokom,jedva pobjeda protiv Gorkog i ono najbolnije izgubljena pobjeda u već dobijenoj utakmici kontra Sarajeva.Kažu virusi,hajde de.
-Utakmica na Grbavici će deinitivno biti ispit koji ili ćemo položiti ili pasti na njemu.Vjerujem da će se naša ekipa vratiti u pobjednički kolosijek i da će davati svoj maksimum u igri.I treba reći ,ne odnosi se ipak na sve igrače ocjena da su počeli padati.Ali ako samo jedan padne zajebaće svu ekipu.
Bilo kako bilo protiv Sarajeva smo dobili šamarčinu.Hoćemo li i na Grbavici? Optimista sam uvijek i to nepopravljivi ali Željezničar je uzeo bod u BanjaLuci.Kompaktna su ,mlada ekipa osim par pojedinaca.Voljni moment na nivou.
- Ne bih bio nezadovoljan remijem jer se to ipak razlikuje od poraza.Postavlja se pitanje kako ih pobijediti?
Možda činjenica da nismo išli u Stanišiće donese sreću i preokret u našoj igri.Od požutjelih samo Nukić.
Da li će Musemić prepustit posjed lopte Ivkoviću i vrebati priliku'?.Da li će uz nadu da je Gavrić zdrav ,prihvatiti borbu u srednjoj trećini terena, obzirom da smo tehničk bolji.'? Hoće li konačno zaigrati Brkić.Treba li odmoriti Mešinovića koji je u padu forme.Možda da i Džafić s nekim podijeli po poluvrijeme.Ja bih da malo promiješamo karte.Nakon 11 utakmica protivnici nas pomalo i čitaju.Sve u svemu porazom na Grbavicii ev.( neka me izvinu navijači Veleža ) i pobjedom Zrinjskog u Vrapćićima ,jesenji prvak bi postao Zrinjski,definitivno.Molim Boga da bude obrnuto i da mi pobijedimo a njih Velež da pobijedi i da tako izadžemo kao prvi u ciljnu ravan.Nadam se da će onaj naš (ajnštajn)-Ćosić podići kondiciju igrača.Ako nema kondicije onda džaba priča.Husić isto tako ne smije spavati na lovorikama .Mora razgovarati sa igračima i očitat im bukvicu.Izgubiti nije sramotaali ako si dao sve od sebe.Nadam se da će i suđenje biti pošteno osim ako Beus ne pošalje dželata.Sa priličnom rezervom prema ovoj utakmici gajim navijačku nadu da ćemo Grbavicu uz Božiju pomoć napustti neporaženi.Nadam se da će moji ahbabi koji imaju kola i letili su gore kad je igrao Gorki, biti fer ,pa da gledamo i Tuzlu uživo na Grbavici.

...........
...........
............
.....................................

.............
.........