Ipak trećeg.imekorisnicko je napisao/la: ↑11 okt 2021, 13:51Mislim da smo iz drugog šešira i objektivno jesmo bili najjači.Shategabri je napisao/la: ↑11 okt 2021, 13:20Jel smo ono 2014. iz trećeg šešira izvučeni?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 okt 2021, 12:47
Pa vidi, velik je uspjeh ostaviti Ukrajinu iza sebe, realno je da jeste. 2014. godine je realno bilo da se osvoji grupa, jer smo bili najjača ekipa u njoj. Sada smo treća najjača, to je činjenica. U kvalifikacijama za Svjetsko 2010. je napravljen možda i najveći uspjeh, jer si ostavio Tursku i Belgiju iza sebe, pa naravno da to nije doživljeno jednako euforično kao plasman 2014. godine. I logično naravno da neće biti
Nego, ja se s ovim dole manje-više slažem, s tim da ipak ne mislim da je sasvim fer prema Petevu imati strožiji kriterij nego prema prethodnicima. Treba bazirati ocjenu njegovog rada na osnovu onoga što pokažemo u utakmicama protiv Ukrajine. Čak i u slučaju da budu dva poraza. Niko ga neće smijeniti ako budu dvije pobjede, ali i tad bi trebalo znati realno ocijeniti jesu li pobjede plod slučajnosti ili kvalitetne igre. Ništa mi dugoročno nećemo dobiti ako nam Ukrajinci pogode sedam prečki i stativa u dvomeču, a mi izmrljavimo dva puta po 1:0 i provučemo se. Ali ja sam odustao od očekivanja da se kod nas ikad pogleda šira slika od konačnog rezultata na kraju utakmice.
I kao takvi bili smo najjači?
Baš smo onda raritet.
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA ... ion_(UEFA)