Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Shategabri
Kontakt:

Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:57

imekorisnicko je napisao/la:
11 okt 2021, 13:51
Shategabri je napisao/la:
11 okt 2021, 13:20
izdzezveubrazil je napisao/la:
11 okt 2021, 12:47

Pa vidi, velik je uspjeh ostaviti Ukrajinu iza sebe, realno je da jeste. 2014. godine je realno bilo da se osvoji grupa, jer smo bili najjača ekipa u njoj. Sada smo treća najjača, to je činjenica. U kvalifikacijama za Svjetsko 2010. je napravljen možda i najveći uspjeh, jer si ostavio Tursku i Belgiju iza sebe, pa naravno da to nije doživljeno jednako euforično kao plasman 2014. godine. I logično naravno da neće biti :D

Nego, ja se s ovim dole manje-više slažem, s tim da ipak ne mislim da je sasvim fer prema Petevu imati strožiji kriterij nego prema prethodnicima. Treba bazirati ocjenu njegovog rada na osnovu onoga što pokažemo u utakmicama protiv Ukrajine. Čak i u slučaju da budu dva poraza. Niko ga neće smijeniti ako budu dvije pobjede, ali i tad bi trebalo znati realno ocijeniti jesu li pobjede plod slučajnosti ili kvalitetne igre. Ništa mi dugoročno nećemo dobiti ako nam Ukrajinci pogode sedam prečki i stativa u dvomeču, a mi izmrljavimo dva puta po 1:0 i provučemo se. Ali ja sam odustao od očekivanja da se kod nas ikad pogleda šira slika od konačnog rezultata na kraju utakmice.
Jel smo ono 2014. iz trećeg šešira izvučeni?
I kao takvi bili smo najjači?
Baš smo onda raritet.
Mislim da smo iz drugog šešira i objektivno jesmo bili najjači.
Ipak trećeg.

https://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA ... ion_(UEFA)
Koševo Zapad

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 11 okt 2021, 13:59

3-5-2, Miro Stevanovic i inshallah.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 okt 2021, 14:03

11 okt 2021, 13:57

Ipak trećeg.

Kakve to tačno ima veze?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 14:08

11 okt 2021, 14:03

Ipak trećeg.

Kakve to tačno ima veze?
Takve da je baš malo nerealno tvrditi da si bolji i od ekipe iz pota 1 i pota 2.
Realno mi smo s onom Slovačkom bili egal, oni nas uzeli ovamo, mi njih tamo.
Oni više kiksali u manjim utakmicama.
S Grčkom je bila mrtva trka do kraja, praktično u međusobnom se odlučilo, tamo je bila nula u kojoj smo mogli i izgubiti, dok smo ovamo odigrali jednu od najboljih naših utakmica.
Znam ja šta je poenta, umanjiti na svaki mogući način to što nam je realno jedini uspjeh dosad.
Ima veze kako nema veze, evo recimo ove sad kvalifikacije

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA ... ion_(UEFA)

Dobio si fino Francusku iz prvog pota, pa si dobio Ukrajinu iz drugog, a bogme i nezgodnu Finsku iz trećeg, a ti tek u četvrtom.
I šta sad, mi smo kao bolji od svih tu osim eto Francuske?
Možda i budemo drugi, ali nisi džabe u 4. šeširu i trebaš da dokažeš i izboriš se da budeš bolji.
Koševo Zapad

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 14:08

Ipak trećeg.

Onda je to posljedica toga što smo mlada država i što smo kretali iz zadnjeg šešira jer smo 2 ciklusa prije toga završavali grupu kao drugoplasirani.
Realno je bilo da smo drugi.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 14:11

11 okt 2021, 14:08

Ipak trećeg.

Onda je to posljedica toga što smo mlada država i što smo kretali iz zadnjeg šešira jer smo 2 ciklusa prije toga završavali grupu kao drugoplasirani.
Ok, moguće i to, međutim ostajem pri tome da je Slovačka bila izuzetno neugodan protivnik iz pota 2, da se moglo dobiti i lakših, Grčka jeste uz Norvešku bila najpoželjniji protivnik od nosioca, međutim nimalo bezazlena ekipa i znamo kako su oni ubijali svoje protivnike defanzivom i golovima iz ničega.
Koševo Zapad

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 14:13

11 okt 2021, 14:11

Ipak trećeg.

Ok, moguće i to, međutim ostajem pri tome da je Slovačka bila izuzetno neugodan protivnik iz pota 2, da se moglo dobiti i lakših, Grčka jeste uz Norvešku bila najpoželjniji protivnik od nosioca, međutim nimalo bezazlena ekipa i znamo kako su oni ubijali svoje protivnike defanzivom i golovima iz ničega.
Ma ja podržavam tvoju poziciju da je to vrhunski uspjeh,ali nekad ti se i za uspjeh moraju stvari poklopit i to se nama dogodilo. Recimo kvalifikacije poslije smo imali čistu situaciju da idemo na EP pa smo zeznuli

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 14:15

11 okt 2021, 14:13
11 okt 2021, 14:11

Ma ja podržavam tvoju poziciju da je to vrhunski uspjeh,ali nekad ti se i za uspjeh moraju stvari poklopit i to se nama dogodilo. Recimo kvalifikacije poslije smo imali čistu situaciju da idemo na EP pa smo zeznuli
Da, i kad ti se poklopi, ne smiješ onda zayebati. A mi smo uglavnom uspjevali.
Kad ovako dobiješ Francusku onda je i baraž uspjeh, a tu smo mi mentalni patuljci.
Koševo Zapad

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 okt 2021, 14:15

E dobar si primjer naveo. Ne zanimaju me potovi, mi smo bolji od Finske. Je.bo te i potovi i Finska.

Bude li Finska ispred tebe, to je žestok neuspjeh. Budeš li ti ispred Ukrajine, to je isto tako veliki uspjeh. Sredina, odnosno treće mjesto, je ni tamo ni ovamo.

Isto tako, priličan bi neuspjeh bio da nismo bili ispred Grčke i Slovačke. Mi u jednoj utakmici tih kvalifikacija nismo bili dominantna ekipa, a to je Grčka u gostima. Zato jer smo imali strašnu ekipu, koja je srednju evropsku klasu mogla držati na ispod 40% posjeda lopte u svakom momentu.

To danas nemamo.

I tvojom logikom, i Slovačka i Grčka su bile najlošije ekipe iz svojih potova, prema linku koji si postavio.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 14:26

11 okt 2021, 14:15
E dobar si primjer naveo. Ne zanimaju me potovi, mi smo bolji od Finske. Je.bo te i potovi i Finska.

Bude li Finska ispred tebe, to je žestok neuspjeh. Budeš li ti ispred Ukrajine, to je isto tako veliki uspjeh. Sredina, odnosno treće mjesto, je ni tamo ni ovamo.

Isto tako, priličan bi neuspjeh bio da nismo bili ispred Grčke i Slovačke. Mi u jednoj utakmici tih kvalifikacija nismo bili dominantna ekipa, a to je Grčka u gostima. Zato jer smo imali strašnu ekipu, koja je srednju evropsku klasu mogla držati na ispod 40% posjeda lopte u svakom momentu.

To danas nemamo.

I tvojom logikom, i Slovačka i Grčka su bile najlošije ekipe iz svojih potova, prema linku koji si postavio.
Tamo nismo bili bolji. Izvukosmo nekakav remi.
Činjenica je da je njima najbolji igrač nekakav Pukki. Svaka njemu čast, ipak igra u EPL, al u ekipi koja šeta iz PL u CH. Generalno tanka ekipa. Al nismo bili bolji od njih. Nismo to pokazali. Džabe ti igrači koje imaš.
Ma bogme i ona u Slovačkoj, opasno smo visili. Uđe Hajro i ostalo je historija.
Oni su bili 2010. na SP i 2016. na EP. Dakle imali su neku svoju zlatnu generaciju koja je ostvarivala plasmane na prvenstva.
A mogao si recimo dobiti i Crnu Goru ili Sloveniju iz pota 2 koje su realno bile lakši protivnik od Slovačke.
Grčka i Norveška recimo da iz prvog pota i tu jesmo dobro prošli, a pot 2 eto mogli smo i bolje, al nije loše izvlačenje bilo ni Slovačke.
Kako god, valjalo je zaraditi poziciju jedan kao ekipa iz trećeg pota i to jeste veliki uspjeh.
Koševo Zapad

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 okt 2021, 14:32

Ja ti samo pokušavam reći da su potovi besmisleni, odnosno da je besmisleno na osnovu potova govoriti o trenutnom kvalitetu neke reprezentacije.

Finska je ispred nas jer se plasirala na Evropsko prvenstvo, a mi nismo. Mi se nismo plasirali jer smo imali lošeg selektora. Evidentno je da smo jači od njih na skoro svakoj poziciji. Čak i tamo gdje imaju super igrača, a Pukki jeste super igrač za ovaj nivo, mi imamo duplo boljeg.

Pa eto to Svjetsko 2014. godine i kvalifikacije za isto, tri ekipe se plasirale iz trećeg pota i samo dvije iz drugog. Od te dvije jedna je Francuska, koja je tu svakako zalutala.

Prvo mjesto u konkurenciji Grčke i Slovačke je uvijek rezultat koji se mora očekivati, ja bih sad također očekivao da budemo ispred obje, a onda pogotovo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 14:40

11 okt 2021, 14:32
Ja ti samo pokušavam reći da su potovi besmisleni, odnosno da je besmisleno na osnovu potova govoriti o trenutnom kvalitetu neke reprezentacije.

Finska je ispred nas jer se plasirala na Evropsko prvenstvo, a mi nismo. Mi se nismo plasirali jer smo imali lošeg selektora. Evidentno je da smo jači od njih na skoro svakoj poziciji. Čak i tamo gdje imaju super igrača, a Pukki jeste super igrač za ovaj nivo, mi imamo duplo boljeg.

Pa eto to Svjetsko 2014. godine i kvalifikacije za isto, tri ekipe se plasirale iz trećeg pota i samo dvije iz drugog. Od te dvije jedna je Francuska, koja je tu svakako zalutala.

Prvo mjesto u konkurenciji Grčke i Slovačke je uvijek rezultat koji se mora očekivati, ja bih sad također očekivao da budemo ispred obje, a onda pogotovo.
Ona je Slovačka bila dobra ekipa.
Ona Grčka je bila hinjska ekipa koja je znala potkačiti i mnogo veće reprezentacije od sebe.
Uspjeh da, očekivati da baš budeš prvi...za ekipu koja se nikad nigdje nije plasirala....pa i ne baš, ok jasno je bilo da imamo šansi, međutim mi smo prilično superiorno završili te kvalifikacije i bili hit, jel ono da smo dali najviše golova u kvalifikacijama, Edin bio prvi ili drugi strijelac kvalifikacija.
Koševo Zapad

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 okt 2021, 14:51

Ona Slovačka je bila na niskim granama bez obzira na igracki kvalitet, kao i Litvanija igrom...nemojte preuvelivacati.
Bili su u padu zbog lošeg vođenja i maltene na nivou na kojem smo mi bili zadnjih godina.
Naša nesreća je bila da su promijenili selektora pred naše mečeve ako se dobro sjećam pa su imali taj pozitivni šok...ali i Papeta bez DM-a.
Grčka je bila jaka ali ni izbliza nivo Francuske, Italije i dr.reprezentacija.
Ti kad iz prvog pota izvučeš Francusku, Njemačku i slične, odmah znaš da ne možeš računati na 1.mjesto u grupi.
Ali kad izvučeš Grčku, Svicarsku i slične koji se tamo zadese...onda bar znaš da se možeš ako ništa potući za 1.mjesto.
Potovi ne moraju biti mjerilo kvalitete protivnika...

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2021, 15:01

Koliko je tada lagana grupa bila, da su se i grci plasirali na SP trpanjem Romuna u playoffu. I da sa 1 porazom se gledalo na gol razliku, nema...pussy smoke
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 okt 2021, 15:09

Fudo je napisao/la:
11 okt 2021, 15:01
Koliko je tada lagana grupa bila, da su se i grci plasirali na SP trpanjem Romuna u playoffu. I da sa 1 porazom se gledalo na gol razliku, nema...pussy smoke
Grčka je prošla i grupu na SP-u. Ispali na penale od Kostarike.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 15:11

hurem je napisao/la:
11 okt 2021, 14:51
Ona Slovačka je bila na niskim granama bez obzira na igracki kvalitet, kao i Litvanija igrom...nemojte preuvelivacati.
Bili su u padu zbog lošeg vođenja i maltene na nivou na kojem smo mi bili zadnjih godina.
Naša nesreća je bila da su promijenili selektora pred naše mečeve ako se dobro sjećam pa su imali taj pozitivni šok...ali i Papeta bez DM-a.
Grčka je bila jaka ali ni izbliza nivo Francuske, Italije i dr.reprezentacija.
Ti kad iz prvog pota izvučeš Francusku, Njemačku i slične, odmah znaš da ne možeš računati na 1.mjesto u grupi.
Ali kad izvučeš Grčku, Svicarsku i slične koji se tamo zadese...onda bar znaš da se možeš ako ništa potući za 1.mjesto.
Potovi ne moraju biti mjerilo kvalitete protivnika...
I takvi Grci su ti bili egal i imali isto bodova na kraju s nama, dakle riješili smo u dvomeču inače bi bili drugi na kraju.
Sve to sa 8 1 1 i brutalnim kvalifikacijama i gol razliku 30-6.
Kad je nešto dobro treba ga i gledati tako.
Kad si krenuo kao treći, završio kao prvi, što majku mu umanjivati?!
Dobro je i tačka.
Naše najbolje kvalifikacije, najveća euforija oko reprezentacije, totalno ludilo.
Poslije toga pade ćuna na pola i do ovih kvalifikacija mrak i sivilo.
Koševo Zapad

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 11 okt 2021, 15:21

Porediti nas iz 2012/13, perioda zenita sve euforije, zrelosti i uigranosti naše možda i najjače generacije poslije rata s ovom smjenom generacija + neuigranost i vjerovatno objektivno govoreći slabijim igračkim rosterom je smiješno. Silaznu Grčku iz prvog šešira koja je (iako se plasirala na to SP jer, Grčka) sljedećih godina pucala od Farskih Ostrva i doživljavala raspade i Francusku, objektivno najjaču reprezentaciju na svijetu se uopšte ne može pokušati porediti, ne da je smiješno. Šta se može porediti je ta Slovačka i Ukrajina, i opet mislim da bi tu Slovačku, ova Ukrajina (pogotovo u naletu sa Ševčenkom) uzela glat, i Finska bi u neku ruku bila egal s njima
Walk on

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 15:35

Kad pričate ko je jači, da li mislite na grupu individualaca odnosno sirovinu ili tim odnosno konačan proizvod?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 okt 2021, 15:40

11 okt 2021, 15:35
Kad pričate ko je jači, da li mislite na grupu individualaca odnosno sirovinu ili tim odnosno konačan proizvod?
Koje je tvoje misljenje?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 11 okt 2021, 15:41

BoixosNois1899 je napisao/la:
11 okt 2021, 11:37
HarisZe je napisao/la:
11 okt 2021, 07:19
Alipasino je napisao/la:
11 okt 2021, 06:49
Da smo imali ovog trenera umjesto papeta u Brazilu daleko bi dogurali.Najbolji trener do sad sto smo imali.Svaku tekmu postavi kako treba.Sa onom generacijom pravio bi cuda.
Jel cvaja dnevno za dizanje Petrova u oblake? Prvo odlazak na neko takmicenje pa onda sud, to sam tl i na drugoj temi pisao do tada Safet Susic
Nerealno je očekivati odlazak na SP naredne godine. Glavni cilj ovih kvalifikacija jeste da se napravi neka ekipa za naredni kvalifikacijski ciklus. Naravno, imamo šanse za baraž i treba težiti tome ali neće biti kraj svijeta ako se i ne izbori. Ukoliko Petev sa ovako nekvalitetnom ekipom izbori baraž, to će biti veći uspjeh nego plasman na SP 2014.
Potpis.

Ova ekipa je previse ogranicena da se ocekuje vise.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 10 gostiju.